Basilhs23___ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, teot είπε Θα μου επιτρέψεις να έχω σοβαρές επιφυλάξεις οτι ο δήμος έδωσε άδεια με ελεύθερο χώρο διέλευσης μόνο 80cm. Μπα μη το λες, και εδώ Εξάρχεια έχουμε κάτι μαγαζιά σε πεζοδρόμιο με στοά και πρέπει περίπου τόσο να είναι το διάκενο μεταξύ τραπεζιών τους περνάς από ανάμεσα.
SabotazNic Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε αλλά αν κάποιος έχει πρόβλημα και καλέσει τις αρχές για έλεγχο η καταγγελία, μπορεί τότε να έχετε πρόβλημα. Εχω την εντυπωση οτι εχει γινει ηδη σε μια απο τις 3 φορες, θα το ρωτησω αυριο. Δες και τα απο πανω 2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Μπα μη το λες, και εδώ Εξάρχεια έχουμε κάτι μαγαζιά σε πεζοδρόμιο με στοά και πρέπει περίπου τόσο να είναι το διάκενο μεταξύ τραπεζιών τους περνάς από ανάμεσα. Αρκετα μικρο ειναι και το κενο στα λαδαδικα στην Θεσσαλονικη, παρολο που η παραπανω οδηγια λεει σε πεζοδρομους ελευθερο πλατος 3.5μ Και η παραλιακη της Θεσσαλονικης ειναι παλι ετσι. (80 ή και λιγοτερο) Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από SabotazNic
teot Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Μπα μη το λες, και εδώ Εξάρχεια έχουμε κάτι μαγαζιά σε πεζοδρόμιο με στοά και πρέπει περίπου τόσο να είναι το διάκενο μεταξύ τραπεζιών τους περνάς από ανάμεσα. Και στην πόλη μου υπάρχουν πεζοδρόμια που περνάς μέσα απο τα τραπεζοκαθίσματα (προσωπικά όταν συνοδεύω την σύζυγό μου τους ζητώ να σηκωθούν, αν και οι περισσότεροι μόλις βλέπουν το αμαξίδιο το κανουν μόνοι τους ) άλλα η ρυθμιστική του δήμου λέει για ζώνη ελεύθερης διέλευσης 1,5m καθώς και η άδεια που έχουν πάρει.
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, teot είπε Και στην πόλη μου υπάρχουν πεζοδρόμια που περνάς μέσα απο τα τραπεζοκαθίσματα (προσωπικά όταν συνοδεύω την σύζυγό μου τους ζητώ να σηκωθούν, αν και οι περισσότεροι μόλις βλέπουν το αμαξίδιο το κανουν μόνοι τους ) άλλα η ρυθμιστική του δήμου λέει για ζώνη ελεύθερης διέλευσης 1,5m καθώς και η άδεια που έχουν πάρει. Πωω κατάλαβα... Άρα είναι πάρανομοι. Και εγώ στα αμεα ανηκω, δοξα τω θεώ όχι σε καροτσάκι.
Dr_Pepper Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Στο μετρό δεν επιτρέπεται να κυκλοφορείς με ποδήλατο. Μόνο να έχεις κατέβει από αυτό και να το πας τσουλωντας με το χέρι στο πίσω μέρος του τελευταίου συρμού. Ναι αυτό ειναι αλήθεια παράληψη μου που δεν το διασαφήνισα δεν βολεύει και εξάλου να κάνεις ποδήλατο σε τόσο στενά μέρη με κόσμο και αποβάθρες, τέλος το μετρό ειναι ιδιωτικός χώρος οπότε την πολιτική την αποφασίζει ο ιδιοκτήτης φυσικά το μετρό της αθήνας είναι το πιο αυστηρό στο συγκεκριμένο θέμα. Πχ αγγλία https://tfl.gov.uk/modes/cycling/cycles-on-public-transport#:~:text=You can take folded cycles,or not - are not allowed. Τουρκία ΗΠΑ https://new.mta.info/guides/bikes Γερμανία https://www.berlin.de/en/public-transportation/6260186-2913840-bicycles-public-transport-costs-conditio.en.html
alexander098 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Για να εχει εκει καρεκλες και οτι αλλο, πληρωνει στον δημο και έχει άδεια αρα εν μέρει ναι είναι τσιφλικι της Με αυτη τη λογικη θα μπορουσε να απαγορευει τη διελευση πεζων μπροστα απο το καταστημα της αν δεν ειναι πελατες της. Θεωρειται λογικο; Δεν ειναι τσιφλικι της επειδη πληρωνει ενα ποσο στον δημο. Εχει αδεια να χρησιμοποιει ενα τμημα για τραπεζοκαθισματα.
Macosj Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε Τι λέτε βρε παιδιά, τα ποδήλατα πάνε παντού και σε πεζόδρομο και στο μετρό γενικά παντού άσχετο αν στην κουλτούρα μας, μας φαίνεται περίεργο γιατί προτιμάμε να κολλάμε στην κίνηση με τα γκαζάδικα μας. Απόρησα τόσο με τις απαντήσεις που πάτησα τον γουγλη να δώ αλλά δεν υπάρχει κάτι μονο 1,2 άρθρα που παίρνουν τον ορισμό του ΚΟΚ για τον πεζόδρομο και ερμηνεύουν το γεγονός ότι αναφέρει ότι απαγορεύονται οχήματα σε αυτόν (εκτός αν εισέρχονται εξαίρονται σε παρακείμενους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης ) και λένε πως απαγορεύει και τα ποδήλατα γιατί και αυτά ειναι οχήματα... Φυσικά και δεν αναφέρει πουθενά ρητά ο ΚΟΚ για απαγόρευση ποδηλάτων δικιές τους (των αρθρογράφων των 2 σελίδων που είδα) ερμηνείες ειναι αυτά. Παιχνίδι με τις λέξεις εμένα μου φαίνεται αυτό προϊόν κακής ερμηνείας. Όχημα ειναι κάτι μηχανοκίνητο για το οποίο θέλεις δίπλωμα/άδεια όριο ηλικίας, το ποδήλατο ναι έχει ρόδες αλλά δεν θες δίπλωμα και το κινείς με το σώμα σου και δεν θέλει δίπλωμα/άδεια ούτε έχει όριο ηλικίας. Και τα πατίνια με αυτή την λογική ρόδες έχουν απαγορεύονται και τα πατίνια στον πεζόδρομο; ήμαρτον, δεν είδα πουθενά έξω (σε 3,4 χώρες που έχω πάει συμπεριλαμβανομένων και χωρών ΕΕ) να απαγορεύουν ποδήλατα σε πεζόδρομους/πλατείες τουναντίον έχω δει αρκετές φορές σχεδόν πάντα ποδηλάτες εκει Ελλεηνες τι περιμένεις. Το ποδήλατο το θεωρούνν μηχανοκίνητο. Λέει ότι απαγορεύεται στο πεζοδρόμιο χαχαχχα. Πάντως αυτή η παρακμή, με τα μαγαζάκια χαμηλής αισθητικής που κλείνουν το πεζοδρόμιο στην Αθήνα, είναι τραγική. Πληρώνει λέει και έχει το δικαίωμα, φυσικά θα πληρώσεις εφόσον δεν είναι περιουσία σου και η εκμετάλλευση της σου δίνει κέρδος. Αν δεν θέλεις να πληρώσεις τότε καλύτερα για εμάς να περνάμε σαν άνθρωποι από ένα πεζόδρομο της Αθήνας. Η ίδια παρακμή και στις παραλίες της Ελλάδας, το κάθε μαγαζάκι κλείνει την παραλία που ανήκει στο ελληνικό λαό. Αυτή η παραγκούπολη δεν θα φτιάξει ποτέ γενικά . Μακάρι όλοι να έπαιρναν το ποδήλατο στην Αθήνα, και πιο υγιείς και πιο γρήγορα και προστασία περιβάλλοντος . Αλλά πως θα πουλήσει μούρη ο χρεωκοπημένος νεοέλληνας αν δεν έχει αυτοκίνητο ? 1 ώρα πριν, teot είπε Θα μου επιτρέψεις να έχω σοβαρές επιφυλάξεις οτι ο δήμος έδωσε άδεια με ελεύθερο χώρο διέλευσης μόνο 80cm. Ποιος ξέρει στο Δήμο τον νόμο? Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται ούτε καν από τις αρμόδιες αρχές, Εκλεκτική και εκτελεστική εξουσία. Εδώ ο άλλος στο άλλο θρεντ πήρε από την άλλη εξουσία, την δικαστική, απόφαση μόνο για αυτόν να καταγγέλλει όποιον παρκάρει στην πιλοτη. Αυτά μόνο σε μπανανιες γίνονται. Οπότε φυσικά ο δήμος έδωσε την άδεια, και τα 0,8 μια χαρά είναι σε σχέση αυτά ποτέ έχω δει. Εδώ κλείνουν το πεζοδρόμιο και από τις δύο πλευρές και ανάμεσα περνάνε οι πεζοί (ούτε 0,5 μήκος) Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από Macosj
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 44 λεπτά πριν, Macosj είπε Ελλεηνες τι περιμένεις. Το ποδήλατο το θεωρούνν μηχανοκίνητο. Λέει ότι απαγορεύεται στο πεζοδρόμιο χαχαχχα. Πάντως αυτή η παρακμή, με τα μαγαζάκια χαμηλής αισθητικής που κλείνουν το πεζοδρόμιο στην Αθήνα, είναι τραγική. Πληρώνει λέει και έχει το δικαίωμα, φυσικά θα πληρώσεις εφόσον δεν είναι περιουσία σου και η εκμετάλλευση της σου δίνει κέρδος. Αν δεν θέλεις να πληρώσεις τότε καλύτερα για εμάς να περνάμε σαν άνθρωποι από ένα πεζόδρομο της Αθήνας. Η ίδια παρακμή και στις παραλίες της Ελλάδας, το κάθε μαγαζάκι κλείνει την παραλία που ανήκει στο ελληνικό λαό. Αυτή η παραγκούπολη δεν θα φτιάξει ποτέ γενικά . Μακάρι όλοι να έπαιρναν το ποδήλατο στην Αθήνα, και πιο υγιείς και πιο γρήγορα και προστασία περιβάλλοντος . Αλλά πως θα πουλήσει μούρη ο χρεωκοπημένος νεοέλληνας αν δεν έχει αυτοκίνητο ? Ποιος ξέρει στο Δήμο τον νόμο? Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται ούτε καν από τις αρμόδιες αρχές, Εκλεκτική και εκτελεστική εξουσία. Εδώ ο άλλος στο άλλο θρεντ πήρε από την άλλη εξουσία, την δικαστική, απόφαση μόνο για αυτόν να καταγγέλλει όποιον παρκάρει στην πιλοτη. Αυτά μόνο σε μπανανιες γίνονται. Οπότε φυσικά ο δήμος έδωσε την άδεια, και τα 0,8 μια χαρά είναι σε σχέση αυτά ποτέ έχω δει. Εδώ κλείνουν το πεζοδρόμιο και από τις δύο πλευρές και ανάμεσα περνάνε οι πεζοί (ούτε 0,5 μήκος) Τα μαγαζάκια να λες και ευχαριστώ που υπάρχουνε διότι από αυτά συντηρείται ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού και κινούν την αγορά. Άμα προκαλούν προβλήματα με πολλά τραπέζια μικρά διακενα καθώς και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα τότε να φροντίσει το κράτος την θέσπιση ορθής νομοθεσίας και την εφαρμογή της. Από μαγαζιά και μαγαζάκια εστίασης δεν γλιτώνετε, έτσι θα γεμισει όλη η Ελλάδα σιγά σιγά, διότι παντού κλείνουν διαφορά καταστήματα μη σχετικά με την εστίαση, αλλά δεν χωράει κάτι άλλο στην αγορά πιο πολύ από ότι η εστίαση, έτσι στην θέση τους θα ερχονται μαγαζιά με τραπεζάκια. Στα υπόλοιπα που γράφεις. Κανένας δεν είπε τα ποδήλατα μηχανοκινητα. Η κυκλοφορία τους στο πεζοδρόμιο μόνο σε προβλήματα θα βάλουν τον οδηγό του ποδηλάτου και τους πεζούς. Δεν έχει σημασια για μένα το αν επιτρέπεται η απαγορεύεται, η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ποδήλατο επάνω στα περισσότερα ελληνικά πεζοδρόμια για πολλούς λόγους. Κίνηση, στενότητα, κακοτεχνίες, μικροεμποδια, κίνδυνος τραυματισμού η διαπληκτισμου με πεζό που θα έρθετε ο ένας μπροστά από τον άλλον η θα ακουμπισει ο ένας τον άλλον. Εδώ μιλάμε ότι υπάρχουν τόσο στενα πεζοδρόμια πχ μισό μέτρο η λίγα εκατοστά παραπάνω και βγαίνουμε προς στον δρόμο ή κάνουμε ακροβατικά για να περάσουν δυο πεζοί και μην μας χτυπήσει κανένα αμάξι άμα βγούμε στον δρόμο, βλέπε Σόλωνος και τμήμα της Θεμιστοκλεους. Που να πας να ανέβεις με το ποδήλατο ρε φίλε στα πεζοδρόμια της Αθήνας; Μην τρελαθούμε, μπορείς να το πράξεις μονο προσωρινά σε ένα μικρό τμήμα που ξέρεις ότι δεν θα έχεις πρόβλημα όχι σε κυρία βάση. Τώρα για τους πεζόδρομους κτλ οκ, άμα βρείτε κανέναν σχετικά άδειο και απαλλαγμένο από κόσμο και τραπεζάκια περάστε με το ποδήλατο. Ο κάθε μαγαζάτορας μπορεί να λέει τα δικά του, και οχι ο δημόσιος χώρος δεν είναι τσιφλίκι του, του δίνεται μόνο άδεια για την τοποθέτηση συγκεκριμένου αριθμού τραπεζιών. Τέλος στο εξωτερικό υπάρχουν ποδηλατοδρομοι για ότι σχετίζεται με ποδήλατο, ας συνεννοηθούν όλοι οι δήμαρχοι διαδημοτικα εδώ στην Αθήνα να φτιάξουν ενιαίο ποδηλατοδρομο που θα ενώνει ένα μεγάλο μέρος της πόλης και θα διευκολύνει την κυκλοφορία χιλιάδων ατόμων με ποδήλατο και ας αφήσουν κάτι μεγάλους περιπάτους και τρίχες κατσαρες. 1
tzotzo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Κανονικα για να είναι valid το ερώτημα σου πρέπει να περάσεις με ηλεκτρικό πατίνι.
G.bar Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, alexander098 είπε Με αυτη τη λογικη θα μπορουσε να απαγορευει τη διελευση πεζων μπροστα απο το καταστημα της αν δεν ειναι πελατες της. Θεωρειται λογικο; Δεν ειναι τσιφλικι της επειδη πληρωνει ενα ποσο στον δημο. Εχει αδεια να χρησιμοποιει ενα τμημα για τραπεζοκαθισματα. Προφανώς όταν πήρε την άδεια από τον δήμο για τα τραπεζοκαθίσματα κάπου στη συμφωνία θα έλεγε ξεκάθαρα ότι στο κενό που πρέπει να αφήσει επιτρέπεται να περνάνε πεζοί και αμαξίδια. Πάνω στο ποδήλατο δεν θεωρείσαι πεζός οπότε αφού πληρώνει για την παραχώρηση μου φαίνεται λογικό να απαιτεί να τηρούνται τα συμφωνηθέντα. Και να μη θέλει να περνάνε ποδήλατα -όντως- μέσα από την επιχείρηση της.
DrLo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 13 ώρες πριν, lector είπε Κανε τη δουλεια σου προσεκτικα εσυ με το ποδηλατο και πες της να πα να κουρευεται. 10 ώρες πριν, clam86 είπε Αθάνατη Ελλάδα! 2
Dantε Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, Macosj είπε Ελλεηνες τι περιμένεις. Το ποδήλατο το θεωρούνν μηχανοκίνητο. Λέει ότι απαγορεύεται στο πεζοδρόμιο χαχαχχα. Τελικα για να καταλαβουμε οι υπολοιποι τι ειναι; Μηχανοκινητο και παει στο δρομο και οχι στο πεζοδρομιο; Μη μηχανοκινητο και παει στο πεζοδρομιο και οχι στο δρομο; Η οτι μας συμφερει και με δικαιολογια το περιβαντολλογικο (την ιδια που χρησιμοποιουν παρεπιπτοντως και ολες οι εταιρειες και μας γδερνουν) καβαλαμε οτι βρουμε και οπου βρουμε;
makis269 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, clam86 είπε Καλησπέρα σε όλους. Ζω στην επαρχία και συνηθίζω να χρησιμοποιώ τακτικά το ποδήλατο μου για μικρές μετακινήσεις εντός της πόλης. Σήμερα μου συνέβη ένα περιστατικό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Ένα από τα σημεία που διέχομαι είναι και το πεζοδρόμιο (μεγάλου πλάτος , περίπου 3,5 μέτρων) όπου ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου έχει λάβει άδεια τοποθέτησης ομπρελοκαθισάτων.. Στο χώρο συνήθως κάθονται πελάτες του ξενοδοχείου της, ενώ ο διάδρομος που υπάρχει είναι στη μέση και σε καμία περίπτωση δεν είναι 1,5 μέτρο όπως ορίζει ο νόμος, αλλά σίγουρα μισό μέτρο μικρότερος , τουλάχιστον. Περνόντας λοιπόν από το σημείο την ακούω να μουρμουρίζει "έ οχι και ποδήλατα ΜΕΣΑ στην επιχερειρησή μου". Σταματώ και τη ρωτώ αν είπε κάτι. Μου απαντά ότι κακώς πέρασα με το ποδήλατο και ότι ο διάδρομος είναι για να παιρνούν πεζοί και αναπηρικά αμαξίδια. Και εγώ διερωτώμαι .. στέκει αλήθεια κάτι τέτοιο ; Μπορεί να εγείρει θέμα ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, επειδή από το σημείο πέρασε ποδήλατο , επειδή ο πεζόδρομος δεν ειναι χαρακτηρισμένος ως ποδηλατόδρομος; Πέραν του ότι θεωρεί επιχείρηση της δημόσιο πεζόδρομο όπου της έχει παραχωρηθεί προσωρινά έναντι αμοιβής , το οποίο το θεωρώ ακραίο .. αν είχες απλώς παραβλέψει αυτό που είπε θα είχες και πιο χαμηλή αρτηριακή πίεση με ότι οφέλη συνεπάγονται από αυτό.
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 7 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Τι λέτε βρε παιδιά, τα ποδήλατα πάνε παντού και σε πεζόδρομο και στο μετρό γενικά παντού άσχετο αν στην κουλτούρα μας, μας φαίνεται περίεργο γιατί προτιμάμε να κολλάμε στην κίνηση με τα γκαζάδικα μας. Απόρησα τόσο με τις απαντήσεις που πάτησα τον γουγλη να δώ αλλά δεν υπάρχει κάτι μονο 1,2 άρθρα που παίρνουν τον ορισμό του ΚΟΚ για τον πεζόδρομο και ερμηνεύουν το γεγονός ότι αναφέρει ότι απαγορεύονται οχήματα σε αυτόν (εκτός αν εισέρχονται εξαίρονται σε παρακείμενους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης ) και λένε πως απαγορεύει και τα ποδήλατα γιατί και αυτά ειναι οχήματα... Φυσικά και δεν αναφέρει πουθενά ρητά ο ΚΟΚ για απαγόρευση ποδηλάτων δικιές τους (των αρθρογράφων των 2 σελίδων που είδα) ερμηνείες ειναι αυτά. Παιχνίδι με τις λέξεις εμένα μου φαίνεται αυτό προϊόν κακής ερμηνείας. Όχημα ειναι κάτι μηχανοκίνητο για το οποίο θέλεις δίπλωμα/άδεια όριο ηλικίας, το ποδήλατο ναι έχει ρόδες αλλά δεν θες δίπλωμα και το κινείς με το σώμα σου και δεν θέλει δίπλωμα/άδεια ούτε έχει όριο ηλικίας. Και τα πατίνια με αυτή την λογική ρόδες έχουν απαγορεύονται και τα πατίνια στον πεζόδρομο; ήμαρτον, δεν είδα πουθενά έξω (σε 3,4 χώρες που έχω πάει συμπεριλαμβανομένων και χωρών ΕΕ) να απαγορεύουν ποδήλατα σε πεζόδρομους/πλατείες τουναντίον έχω δει αρκετές φορές σχεδόν πάντα ποδηλάτες εκει Τα ποδήλατα ακολουθουν τον ΚΟΚ. https://www.carandmotor.gr/new-mobility/podilato-ti-problepei-o-nomos-poia-ta-prostima 1
JakeKaufman Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 11 ώρες πριν, clam86 είπε Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Δεν είναι πεζόδρομος , αλλά πεζοδρόμιο, μήκους περίπου 50 μέτρων συνολικά, παράλληλο με κεντρικό οδικό άξονα. Στο σημείο όπου τελειώνει , μπροστά υπάρχει άλλος κεντρικός δρόμος. Το γενικότερο πρόβλημα είναι ότι η κυρία , βλέπει το πεζοδρόμιο ως τσιφλίκι της. Έχω μάθει ότι ακόμη και ανθρώπους που απλά παιρνούν μεταξύ των τραπεζιών τους κοιτάζουν με μισό μάτι.. Αθάνατη Ελλάδα! Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ακριβώς σε οδηγεί να αναφωνήσεις "Αθάνατη Ελλάδα!" Στο πεζοδρόμιο απαγορεύεται να διέρχεσαι καβάλα στο ποδήλατο σου. Οι επιλογές σου είναι 2: 1) ξεπεζευεις και το πας περπατώντας κρατώντας το από το τιμόνι 2) χρησιμοποιείς τον παράλληλο οδικό άξονα, τηρώντας τους κανόνες του ΚΟΚ, δηλαδή κάνοντας ποδήλατο τέρμα δεξιά. Εφόσον εσύ παρανομείς και η επιχείρηση έχει άδεια, καταλαβαίνεις ποιος εκτίθεται στην περίπτωσή σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις