clam86 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Ζω στην επαρχία και συνηθίζω να χρησιμοποιώ τακτικά το ποδήλατο μου για μικρές μετακινήσεις εντός της πόλης. Σήμερα μου συνέβη ένα περιστατικό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Ένα από τα σημεία που διέχομαι είναι και το πεζοδρόμιο (μεγάλου πλάτος , περίπου 3,5 μέτρων) όπου ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου έχει λάβει άδεια τοποθέτησης ομπρελοκαθισάτων.. Στο χώρο συνήθως κάθονται πελάτες του ξενοδοχείου της, ενώ ο διάδρομος που υπάρχει είναι στη μέση και σε καμία περίπτωση δεν είναι 1,5 μέτρο όπως ορίζει ο νόμος, αλλά σίγουρα μισό μέτρο μικρότερος , τουλάχιστον. Περνόντας λοιπόν από το σημείο την ακούω να μουρμουρίζει "έ οχι και ποδήλατα ΜΕΣΑ στην επιχερειρησή μου". Σταματώ και τη ρωτώ αν είπε κάτι. Μου απαντά ότι κακώς πέρασα με το ποδήλατο και ότι ο διάδρομος είναι για να παιρνούν πεζοί και αναπηρικά αμαξίδια. Και εγώ διερωτώμαι .. στέκει αλήθεια κάτι τέτοιο ; Μπορεί να εγείρει θέμα ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, επειδή από το σημείο πέρασε ποδήλατο , επειδή ο πεζόδρομος δεν ειναι χαρακτηρισμένος ως ποδηλατόδρομος; Πέραν του ότι θεωρεί επιχείρηση της δημόσιο πεζόδρομο όπου της έχει παραχωρηθεί προσωρινά έναντι αμοιβής , το οποίο το θεωρώ ακραίο .. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Πεζόδρομος και είσαι καβάλα στο ποδήλατο. 10 λεπτά πριν, clam86 είπε Καλησπέρα σε όλους. Ζω στην επαρχία και συνηθίζω να χρησιμοποιώ τακτικά το ποδήλατο μου για μικρές μετακινήσεις εντός της πόλης. Σήμερα μου συνέβη ένα περιστατικό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Ένα από τα σημεία που διέχομαι είναι και το πεζοδρόμιο (μεγάλου πλάτος , περίπου 3,5 μέτρων) όπου ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου έχει λάβει άδεια τοποθέτησης ομπρελοκαθισάτων.. Στο χώρο συνήθως κάθονται πελάτες του ξενοδοχείου της, ενώ ο διάδρομος που υπάρχει είναι στη μέση και σε καμία περίπτωση δεν είναι 1,5 μέτρο όπως ορίζει ο νόμος, αλλά σίγουρα μισό μέτρο μικρότερος , τουλάχιστον. Περνόντας λοιπόν από το σημείο την ακούω να μουρμουρίζει "έ οχι και ποδήλατα ΜΕΣΑ στην επιχερειρησή μου". Σταματώ και τη ρωτώ αν είπε κάτι. Μου απαντά ότι κακώς πέρασα με το ποδήλατο και ότι ο διάδρομος είναι για να παιρνούν πεζοί και αναπηρικά αμαξίδια. Και εγώ διερωτώμαι .. στέκει αλήθεια κάτι τέτοιο ; Μπορεί να εγείρει θέμα ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, επειδή από το σημείο πέρασε ποδήλατο , επειδή ο πεζόδρομος δεν ειναι χαρακτηρισμένος ως ποδηλατόδρομος; Πέραν του ότι θεωρεί επιχείρηση της δημόσιο πεζόδρομο όπου της έχει παραχωρηθεί προσωρινά έναντι αμοιβής , το οποίο το θεωρώ ακραίο .. 3
basilis_k6 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 μπορεις να περασεις με το ποδήλατο στο πλαι σου πεζος. οχι πανω στο ποδήλατο. 7
NikosKallithea Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Ο κοκ λεει οτι στον πεζόδρομο μπορούν να συνυπάρχουν πεζοί και ποδήλατα αλλα κατω απο κάποιες προϋποθέσεις, όπως η πυκνότητα κυκλοφορίας των πεζών, τριχες δηλαδή και αναπόδεικτα πράγματα που είναι στην διακριτική ευχέρεια της αστυνομίας και του κάθε οργάνου που βεβαιώνει την παράβαση. Τωρα αν περνας μεσα απο ανέμελους τουρίστες που απολαμβάνουν τον ηλιο και γίνει καμία μλκ την πάτησες.
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Νομικά δεν ξέρω τι ισχύει στο ανέφεραν παραπάνω. Αλλά θέλω να θίξω το θέμα της πιθανότητας να χτυπήσεις κανεναν πεζό, φαντάζομαι δεν έχεις υψηλή ταχύτητα αλλά πολύ χαμηλή. Δεν είναι ότι πιο ασφαλές να περνάς με ποδήλατο μέσα από κόσμο σε τραπεζάκια καθίσματα κτλ, και εγώ δηλαδή άμα πάω να το κάνω αυτό εδώ κοντά μου σε πεζόδρομο που έχει παρα πολυ κόσμο τραπέζια πεζούς κτλ μπορεί κανένας να μου πει κάτι. Προφανώς ο χώρος είναι δημόσιος και όχι ιδιοκτησία της ούτε επιχείρηση της, για τα τραπεζάκια θέλει άδεια και πληρωμή τελών στον δήμο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αν τα τραπεζάκια υπερβαίνουν όσα δικαιούται βάσει της άδειας που έλαβε να προχωρήσεις σε καταγγελία. Γενικα πεζόδρομος = μέρος για να περπατάς πεζός όχι επάνω σε όχημα ή και ποδήλατο, τώρα πόσοι το τηρούν, αρκετοί περνάνε στο χαλαρό με οχήματα η μηχανακια μέσα από πεζόδρομους.
Speculoos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Πεζόδρομος ή (έστω και φαρδύ) πεζοδρόμιο; 1
lector Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Τι θεμα να εγειρει; Να σε καταγγειλει; Λες να ρισκαρει να φαει η ιδια προστιμο που εχει υπερβει τα ορια της αδειας; Κανε τη δουλεια σου προσεκτικα εσυ με το ποδηλατο και πες της να πα να κουρευεται. 2
clam86 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Δεν είναι πεζόδρομος , αλλά πεζοδρόμιο, μήκους περίπου 50 μέτρων συνολικά, παράλληλο με κεντρικό οδικό άξονα. Στο σημείο όπου τελειώνει , μπροστά υπάρχει άλλος κεντρικός δρόμος. Το γενικότερο πρόβλημα είναι ότι η κυρία , βλέπει το πεζοδρόμιο ως τσιφλίκι της. Έχω μάθει ότι ακόμη και ανθρώπους που απλά παιρνούν μεταξύ των τραπεζιών τους κοιτάζουν με μισό μάτι.. Αθάνατη Ελλάδα!
chaosmaster Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, clam86 είπε Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Δεν είναι πεζόδρομος , αλλά πεζοδρόμιο, μήκους περίπου 50 μέτρων συνολικά, παράλληλο με κεντρικό οδικό άξονα. Στο σημείο όπου τελειώνει , μπροστά υπάρχει άλλος κεντρικός δρόμος. Το γενικότερο πρόβλημα είναι ότι η κυρία , βλέπει το πεζοδρόμιο ως τσιφλίκι της. Έχω μάθει ότι ακόμη και ανθρώπους που απλά παιρνούν μεταξύ των τραπεζιών τους κοιτάζουν με μισό μάτι.. Αθάνατη Ελλάδα! Ενώ εσύ που δε ξέρεις τον Κ.Ο.Κ καβαλάς το ποδήλατο κ πας τι είναι; Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της; Που απαγορεύεται η χρήση του ποδηλάτου; Σε πεζόδρομους. Σε λεωφορειόδρομους. Σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Σε αυτοκινητόδρομους. Προφανώς σε ενόχλησε πιο πολύ επειδή στην είπε πάρα το θέμα νομιμότητας. Αν πιστεύεις ότι αδικείσαι κάλεσε τροχαία. 9
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, clam86 είπε Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Δεν είναι πεζόδρομος , αλλά πεζοδρόμιο, μήκους περίπου 50 μέτρων συνολικά, παράλληλο με κεντρικό οδικό άξονα. Στο σημείο όπου τελειώνει , μπροστά υπάρχει άλλος κεντρικός δρόμος. Το γενικότερο πρόβλημα είναι ότι η κυρία , βλέπει το πεζοδρόμιο ως τσιφλίκι της. Έχω μάθει ότι ακόμη και ανθρώπους που απλά παιρνούν μεταξύ των τραπεζιών τους κοιτάζουν με μισό μάτι.. Αθάνατη Ελλάδα! Πεζοδρόμιο είναι τώρα; Ποδήλατο σε πεζοδρόμιο; 1
clam86 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Ένα πάρα πολύ πλατύ πεζοδρόμιο είναι. Δεν είναι πεζόδρομος με την τυπική έννοια του όρου. Δηλαδή, μου λέτε ότι οι ποδηλάτες πρέπει να διέρχονται αποκλειστικά και μόνο σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και χαρακτηρισμένους ποδηλατοδρόμους ; Είναι δυνατο να συμβεί στην πράξη αυτό ; Στο ενδιάμεσο τι θα πρέπει να κάνουν , όταν παρεμβάλλουν πεζοδρόμια ; Προφανώς και με ενοχλησε που έχει κάνει κατάληψη όλου του δρόμου, δεν έχει αφήσει το απαιτούμενο πλάτος (απόψε που το μέτρησα ήταν 75-80cm αντί 1,5 μ) και αντιμετωπίζει το δρόμο / πεζοδρόμιο/ πεζόδρομο όπως θέλετε πείτε το ως ΜΑΓΑΖΙ της! 1
greekfragma Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Η δική της παρανομία με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων εκτός ορίων, δεν μειώνει τη δική σου παρανομία να περνάς με το ποδήλατο πάνω στο πεζοδρόμιο ανάμεσα απο καταστήματα με κόσμο. Στις μαρίνες της Αθήνας υπάρχει απαγόρευση να είσαι πάνω στο ποδήλατο από τα σημεία που έχουν καταστήματα. Και ναι αν είναι παρόν δημοτική αστυνομία ή άλλο όργανο ελέγχου μπορεί να σου κόψει κλήση γι αυτό. για 50 μέτρα δηλαδή ποιο το πρόβλημά σου να κατέβεις και να πάρεις το ποδήλατο δίπλα σου τσουλιστό. 4
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, clam86 είπε Ένα πάρα πολύ πλατύ πεζοδρόμιο είναι. Δεν είναι πεζόδρομος με την τυπική έννοια του όρου. Δηλαδή, μου λέτε ότι οι ποδηλάτες πρέπει να διέρχονται αποκλειστικά και μόνο σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και χαρακτηρισμένους ποδηλατοδρόμους ; Είναι δυνατο να συμβεί στην πράξη αυτό ; Στο ενδιάμεσο τι θα πρέπει να κάνουν , όταν παρεμβάλλουν πεζοδρόμια ; Προφανώς και με ενοχλησε που έχει κάνει κατάληψη όλου του δρόμου, δεν έχει αφήσει το απαιτούμενο πλάτος (απόψε που το μέτρησα ήταν 75-80cm αντί 1,5 μ) και αντιμετωπίζει το δρόμο / πεζοδρόμιο/ πεζόδρομο όπως θέλετε πείτε το ως ΜΑΓΑΖΙ της! Αν σε ενόχλησε που έχει κάνει κατάληψη πεζοδρομίου καλείς αστυνομία. Το ποδήλατο δεν είναι για πεζοδρόμια ή πεζόδρομους https://www.carandmotor.gr/new-mobility/podilato-ti-problepei-o-nomos-poia-ta-prostima 2
Miracle Worker Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Έχουν ξεφύγει οι της εστίασης ακόμα και στα δευτερότριτα τουριστικά μέρη. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από Miracle Worker
NikosKallithea Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, clam86 είπε Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις. Δεν είναι πεζόδρομος , αλλά πεζοδρόμιο, μήκους περίπου 50 μέτρων συνολικά, παράλληλο με κεντρικό οδικό άξονα. Στο σημείο όπου τελειώνει , μπροστά υπάρχει άλλος κεντρικός δρόμος. Το γενικότερο πρόβλημα είναι ότι η κυρία , βλέπει το πεζοδρόμιο ως τσιφλίκι της. Έχω μάθει ότι ακόμη και ανθρώπους που απλά παιρνούν μεταξύ των τραπεζιών τους κοιτάζουν με μισό μάτι.. Αθάνατη Ελλάδα! Για να εχει εκει καρεκλες και οτι αλλο, πληρωνει στον δημο και έχει άδεια αρα εν μέρει ναι είναι τσιφλικι της
Προτεινόμενες αναρτήσεις