philip3 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Στην επιχείρηση υπάρχει ένα τοπικό δίκτυο υπολογιστών με: 1 server που λειτουργεί ως βάση δεδομένων 5 υπολογιστές(κόμβοι) που χρησιμοποιούνται για λογιστικές εργασίες Υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο με 2 γραμμές τηλεφώνου και 3 συσκευές χρήσης και 1 που μάλλον είναι για το τηλεφωνικό κέντρο (όπου όταν η μία γραμμή είναι κατειλημμένη χτυπάει πηγαίνει στην άλλη). Χρειάζεται να κάνω κάποιες αναβαθμίσεις καθώς ο server είναι πολύ παλιός και οι 2/5 υπολογιστές των χρηστών είναι και εκείνοι παλιοί. Διευκρινίζω πως τα αρχεία δεν είναι τόσο μεγάλα σε μέγεθος αλλά είναι πολύτιμα για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. back-up και remote work πιθανές λύσεις και απορίες: NAS server της synology με στόχο να έχω και το cloud της . Μου δημιουργείται η απορία του εάν με τον τρόπο αυτό - του cloud - θα μπορώ να έχω απομακρυσμένη εργασία καθώς θα έχω πρόσβαση στα αρχεία της επιχείρησης και εάν θα μπορώ να αποθηκεύω στο cloud τυχόν εργασία που θα κάνω απομακρυσμένα . Aναβάθμηση του server και του switch και καλωδιώσεων . 2. Θα μπορώ αναβαθμίζοντας τον σέρβερ και το δίκτυο να κάνω μια αξιόπιστη λύση vpn με πχ συνδρομές openvpn , hamachi χωρίς να έχω κολλήματα κατά την εργασία δεδομένου ότι θα εργάζονται ταυτόχρονα στο δίκτυο 3 και 1-2 απομακρυασμένα. αγορά cloud συνδρομής 3. Αποφυγή της αναβάθμισης server, με την cloud συνδρομή ουσιαστικά όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του cloud server
NikosKallithea Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 ..και γιατι δεν καλείς μια εταιρεία ή ενα τεχνικο να σου λύσει ολα τα προβλήματα
nkarama Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 22 ώρες πριν, philip3 είπε Χρειάζεται να κάνω κάποιες αναβαθμίσεις καθώς ο server είναι πολύ παλιός και οι 2/5 υπολογιστές των χρηστών είναι και εκείνοι παλιοί. Διευκρινίζω πως τα αρχεία δεν είναι τόσο μεγάλα σε μέγεθος αλλά είναι πολύτιμα για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Για αυτό θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο σχετικό με το τι ακριβώς είναι αυτά τα αρχεία, τι περιέχει ο server, τι απαιτήσεις έχει η εφαρμογή, κτλ κτλ. Το cloud έτσι όπως το αναφέρεις, είναι μάλλον ακατάλληλο για αυτό που θες. Απο την άλλη αν μιλάμε για το σωστό cloud (και όχι για υπηρεσίες file sharing που συνήθως εννοούμε με αυτόν τον όρο) τότε ενδεχωμένως να μπορείς να μεταφέρεις τον server σε ένα για παράδειγμα amazon compute instance και ως εκ τούτου να μπορείς να αποκτήσεις και την remote προσβαση που θες. Πάντα όμως εξαρτάται απο τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες της εφαρμογής.
croesus Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Να σου πω εγώ τι χρησιμοποιώ στο λογιστικό μου γραφείο, μ' έναν server και τρεις θέσεις εργασίας, οι οποίες κατά περίπτωση μπορεί να γίνουν και περισσότερες. Προσωπικά χρησιμοποιώ έναν hp g8 με xeon και 32gb ram o οποίος έχει 4 θέσεις για σκληρούς [εγώ χρησιμοποίω 2ssd και 2hdd]. Στους μηχανικούς παίρνω 3 αντίγραφα ασφαλείας καθημερινά όλων των κρίσιμων αρχείων [βάσεις του sql και κάποια πολύτιμα αρχεία και ένα image backup κάθε 15 ημέρες, οι ssd λειτουργούν σε mirroring]. Έχω επίσης έναν nas server [hp g7 nl54 ο οποίος τρέχει xpenology] και παίρνει μόνος του backup τις βάσεις του sql κάθε 8 ώρες. Για να έχω ένα καλό επίπεδο συνδεσιμότητας χρησιμοποιώ ένα 1000 switch με 1000αρες κάρτες στους σταθμούς εργασίας. Στον server με τον sql συνδέομαι μέσω του ενσωματωμένου vpn των windows, προκειμένου να έχω πλήρη πρόσβαση απομακρυσμένα. Είναι προφανές ότι, οι clients, θα πρέπει να είναι σχετικά καινούριοι, αφού όλα τα σύγχρονα εμπορικά-λογιστικά πακέτα, έχουν αυξημένες σχετικά απιτήσεις. Επίσης το ίδιο ισχύει και για τον server, στο οποίον πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ram, αφού ο sql είναι γενικά "αχόρταγος", επίσης θα ήταν χρήσιμο να δοθεί μια σχετική μέριμνα στην ρύθμιση του sql. 1
vagelis2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μπορείς να μας πεις ποια προγράμματα λογιστικής χρησιμοποιείς (πληροφοριακά ρωτάω) , λες στο τελευταίο ποστ για τον server και οτι χρησιμοποιεί sql και εχεις και διαφορους hdd, ssd για αντιγραφα ασφαλείας,αρα δεν θες μια απλή συνδρομή στο cloud για μεταφορά αρχείων, θες κατι ποιο ολοκληρωμένο, εξειδικευμενο... Επίσης μην κάνεις το λαθος και δεν βάλεις antivirus στα συστήματα σου γτ μετα θα τρέχεις.
Dr_Pepper Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Στις 24/8/2022 στις 5:32 ΜΜ, philip3 είπε - θα μπορώ να έχω απομακρυσμένη εργασία καθώς θα έχω πρόσβαση στα αρχεία της επιχείρησης και εάν θα μπορώ να αποθηκεύω στο cloud τυχόν εργασία που θα κάνω απομακρυσμένα . Ναι Στις 24/8/2022 στις 5:32 ΜΜ, philip3 είπε Θα μπορώ αναβαθμίζοντας τον σέρβερ και το δίκτυο να κάνω μια αξιόπιστη λύση vpn με πχ συνδρομές openvpn Ναι Στις 24/8/2022 στις 5:32 ΜΜ, philip3 είπε χωρίς να έχω κολλήματα κατά την εργασία δεδομένου ότι θα εργάζονται ταυτόχρονα στο δίκτυο 3 και 1-2 απομακρυασμένα Αυτό εξαρτάται απο το δίκτυο σου, υποθέτω ότι ένα λογιστικό γραφείο δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε bandwidth οπότε με ένα χρέπι switch θα γίνεται δουλειά. Όσο αφορά τους απομακρυσμένους έχει σχέση με το upload του server αλλά για τον απο πάνω λόγο (αν ισχύει γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς θες να κάνεις για να ανεβάζεις δεδομένα excel και άλλα αρχεία λίγων kb/mb μιλάω) πάλι πιστεύω θα είσαι εντάξει με 5Mbps ή κάπου εκει Στις 24/8/2022 στις 5:32 ΜΜ, philip3 είπε 3. Αποφυγή της αναβάθμισης server, με την cloud συνδρομή ουσιαστικά όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του cloud server Εφόσον τα δεδομένα σου ειναι πολύτιμα για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρισης δεν θα συνιστούσα μόνο cloud πέρα ότι δεν ειναι 100% ασφαλή εκει δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει πχ με μια διακοπή παροχής internet (πχ αναβαθμίζει ο ΟΤΕ κάτι και κλείνει το τετράγωνο για μερικές ώρες ή απλά πέφτει το internet για λίγο) καλύτερα να έχεις 3 backup, πχ αρχεία σε server αρχεία σε cloud και αρχεια σε ένα σκληρό/2o server σε άλλο μέρος μακριά απο το γραφείο. Επειδή δεν σε βλέπω ανοιχτοχέρη για έχε τουλάχιστον 2. Για οτιδήποτε άλλο σχετικά με τις λεπτομέρειες των ρυθμίσεων και συστήματος μιλάς με τεχνικό για γρήγορα και αξιόπιστα αποτελέσματα καθώς και ondemand support στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά ή δεν λειτουργεί όπως θα ήθελες.
croesus Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, vagelis2019 είπε Μπορείς να μας πεις ποια προγράμματα λογιστικής χρησιμοποιείς (πληροφοριακά ρωτάω) , λες στο τελευταίο ποστ για τον server και οτι χρησιμοποιεί sql και εχεις και διαφορους hdd, ssd για αντιγραφα ασφαλείας,αρα δεν θες μια απλή συνδρομή στο cloud για μεταφορά αρχείων, θες κατι ποιο ολοκληρωμένο, εξειδικευμενο... Επίσης μην κάνεις το λαθος και δεν βάλεις antivirus στα συστήματα σου γτ μετα θα τρέχεις. Καλημέρα Χρησιμοποιώ λογισμικό της epsilon net & της singular [λογιστική, φορολογία, μισθοδοσία], επίσης χρησιμοποιώ περιστασιακά εμπορική εφαρμογή της softone. Την ύπαρξη antivirus [προσωπικά eset] την θεωρώ πέρα από αναγκαία και δεδομένη, γι΄ αυτό και δεν ανέφερα κάτι σχετικό, εκεί που ζορίζομαι λίγο είναι με το antivirus του server. To cloud, είναι χρήσιμο, κατά την γνώμη μου, μόνο για αντίγραφα ασφαλείας, εκτός γραφείου. Ν' αναφέρω εδώ ότι υπάρχουν εταιρείες [s1, epsilon net] που "πωλούν" λογισμικό που είναι στο cloud, servers της εταιρείας και δεν έχεις τοπικά τίποτα εγκατεστημένο, απλά εσύ εγκαθιστάς έναν client για να μπορείς να δουλέψεις. Αυτό όμως είναι κάτι άλλο, ο φίλος που ρωτάει δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες και ενδεχομένως να μην έχει καταλήξει τι ακριβώς θέλει να κάνει, και δυστυχώς οι "σοβαρές" λύσεις έχουν ανάλογο κόστος. Επίσης ν' αναφέρω ότι λόγω sql ένα καλό switch σε συνδυασμό μ΄ ένα σωστά εγκατεστημένο είναι απολύτως απαραίτητο, γιατί αλλιώς η απόκριση των λογισμικών αυτών καθυστερεί σημαντικά [από προσωπική εμπειρία τ΄ αναφέρω].
kormos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Στις 24/8/2022 στις 5:32 ΜΜ, philip3 είπε Στην επιχείρηση υπάρχει ένα τοπικό δίκτυο υπολογιστών με: 1 server που λειτουργεί ως βάση δεδομένων 5 υπολογιστές(κόμβοι) που χρησιμοποιούνται για λογιστικές εργασίες Υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο με 2 γραμμές τηλεφώνου και 3 συσκευές χρήσης και 1 που μάλλον είναι για το τηλεφωνικό κέντρο (όπου όταν η μία γραμμή είναι κατειλημμένη χτυπάει πηγαίνει στην άλλη). Χρειάζεται να κάνω κάποιες αναβαθμίσεις καθώς ο server είναι πολύ παλιός και οι 2/5 υπολογιστές των χρηστών είναι και εκείνοι παλιοί. Διευκρινίζω πως τα αρχεία δεν είναι τόσο μεγάλα σε μέγεθος αλλά είναι πολύτιμα για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. back-up και remote work πιθανές λύσεις και απορίες: NAS server της synology με στόχο να έχω και το cloud της . Μου δημιουργείται η απορία του εάν με τον τρόπο αυτό - του cloud - θα μπορώ να έχω απομακρυσμένη εργασία καθώς θα έχω πρόσβαση στα αρχεία της επιχείρησης και εάν θα μπορώ να αποθηκεύω στο cloud τυχόν εργασία που θα κάνω απομακρυσμένα . Aναβάθμηση του server και του switch και καλωδιώσεων . 2. Θα μπορώ αναβαθμίζοντας τον σέρβερ και το δίκτυο να κάνω μια αξιόπιστη λύση vpn με πχ συνδρομές openvpn , hamachi χωρίς να έχω κολλήματα κατά την εργασία δεδομένου ότι θα εργάζονται ταυτόχρονα στο δίκτυο 3 και 1-2 απομακρυασμένα. αγορά cloud συνδρομής 3. Αποφυγή της αναβάθμισης server, με την cloud συνδρομή ουσιαστικά όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του cloud server Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τις εργασίες καθώς και τις γνώσεις για την Υλοποίηση τους ή πληροφορίες για σύγκριση με ενδεχόμενη προσφορά θες? Για να δούμε πως μπορούμε να το κατευθύνουμε... Μφχ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα