The_Judas Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) προφανώς και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Αλλο μια δουλειά developer ιστοσελίδας, άλλο η Apple ή η Tesla που για διάφορούς λόγους χρειάζεται και η παρουσία. Δεν νομίζω ότι οι μεγάλες εταιρείες θα το γυρίσουν πλήρως στο remote. Αλλωστε αν ήταν έτσι θα είχαν απολύσει την πλειοψηφία του προσωπικού τους και θα δουλεύαν με Ινδούς-Κινέζους remotely. Το κάνουν ήδη βέβαια το outsourcing αλλά σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Δύσκολο όμως να βάλουν πχ τον βασικό developer των αλγορίθμων τους να δουλεύει στο σπίτι με ότι κινδύνους ενέχει αυτό... Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από The_Judas
nkarama Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, skritikos είπε Δεν νομίζω πως ασχολείται ο νόμος για το πως πληρώνεσαι αλλά με το να τα δηλώνεις στην εφορία. Γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους με μόνιμη κατοικία την Ελλάδα που πληρώνονται μόνο από συμβόλαια εξωτερικού και δεν έχουν μισθό από κανένα ελληνικό ΑΦΜ. Και τα έχουν όλα μια χαρά με την Εφορία. Αλλο το να "νομίζεις" και άλλο το να ξέρεις. Μήπως αυτοί που ξέρεις είναι αυτοαπασχολούμενοι? δηλαδή ΟΧΙ μισθωτοί αλλά ελευθεροι επαγγελματίες? Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από nkarama
skritikos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, nkarama είπε Αλλο το να "νομίζεις" και άλλο το να ξέρεις. Μήπως αυτοί που ξέρεις είναι αυτοαπασχολούμενοι? δηλαδή ΟΧΙ μισθωτοί αλλά ελευθεροι επαγγελματίες? Για αυτό είπα νομίζω. Γιατί έχω παραδείγματα στον κύκλο μου που ζούνε νόμιμα και τα έχουν όλα εντάξει με την εφορία μας. Συμβόλαια με εταιρείες εξωτερικού. Στην Ελλάδα εμφανίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Αλλά τι διαφορά κάνει αυτό σε μια εταιρεία που θα σε χρειάζεται; 1
poulinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 6 hours ago, manolis940 said: Ενώ αν κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια η θεία χάρη θα λύσει όλα τους τα προβλήματα. δεν ειπα να μην κανουν κατι.δεν ειπα τι να κανουν και τι οχι.απλα λεω οτι και να διαμαρτυρονται δεν θα αλλαξουν πολλα ουτε στην apple ουτε πουθενα αλλου.ουδεις αναντικαταστατος και το λεω για ολους μας. εδω σε πολλες εταιρειες 2 χρονια ολα remotely και τωρα ξαφνικα τους γυρνανε πισω χωρις δικαιολογια
nkarama Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 21 λεπτά πριν, skritikos είπε Για αυτό είπα νομίζω. Γιατί έχω παραδείγματα στον κύκλο μου που ζούνε νόμιμα και τα έχουν όλα εντάξει με την εφορία μας. Συμβόλαια με εταιρείες εξωτερικού. Στην Ελλάδα εμφανίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Αλλά τι διαφορά κάνει αυτό σε μια εταιρεία που θα σε χρειάζεται; Εξαρτάται απο την εταιρεία. Πχ σε αυτή που εργάζομαι εγώ, δεν θέλουν "μπλοκάκι" δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες. Παρόλο που θεωρητικά τουλάχιστον, τους βολεύει καθώς δεν έχουν και όλες αυτές τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η εξαρτημένη εργασία.... Εξαρτάται και απο το business model τους... Αλλες θέλουν να εμφανίζουν CAPEX, άλλες OPEX ... ξέρω γω....🤷♀️ Σαν ελεύθερος επαγγελματίας, σωστά μπορείς να συνεγαστείς με οποιονδήποτε στον κόσμο θές. Εγώ μιλούσα για εξαρτημένη εργασία, δηλαδή να είσαι υπάλληλος...
mercier Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Οι εργαζόμενοι της Apple έχουν στο μανίκι τους δυο γερές κατηγορίες διεκδικώντας να εργάζονται από το σπίτι: Την «κουλτούρα μυστικότητας» και για σεξουαλικές επιθέσεις. (Σίγουρα αν εργαζόμαστε όλοι από το σπίτι οι σεξουαλικές επιθέσεις θα εκλείψουν, θα πει κάποιος). Μαζί τους! Κάνοντας όμως μια σύγκριση στο πριν και το μετά, βλέπω ότι όχι μόνο κλειστήκαμε στα σπίτια μας, αλλά φτασαμε και στο σημείο να διεκδικούμε δυναμικά αυτό το κλείσιμο. Απλά μια σκέψη, γιατί πιστεύω ότι αυτή η είδηση σηματοδοτεί περισσότερα από όσα δείχνει αρχικά. . 1
Amaretos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, dbrillis είπε Μια παρατηρηση μονο να κανω. Βλεπω οτι οσοι γραφουμε στο insomnia ειμαστε ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ στον τομεα μας και μας παρακαλανε, οι recruiter που μεχρι προχτες ηταν νυχουδες και πολλες φορες αν απαντησεις δεν ξαναπαιρνεις απαντηση γιατι το μνμ εχει παει σε 130 ατομα. Οσο βεβαια δεν απαντας σε κανεναν το feeling ειναι οτι σε παρακαλανε. Απο που βγηκε αυτο το πορισμα? Ανεφερε κανεις οτι ειναι ο καλυτεροτερος που υπαρχει?
Tetrabitos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 19 ώρες πριν, Amaretos είπε Ναι πολύ καλή ιδέα -33% συν καφέδες κλιματισμός ρεύμα θέρμανση ίντερνετ του υπαλλήλου, εγώ λέω να τσονταρει και για την εταιρεία για την ΔΕΗ της Ρεύμα πόσο καίει ένα m1 laptop στο οκτάωρο που θα είναι και εκτός πρίζας. Θέρμανση να μην βάλει, να βάλει γάντια και σκούφο. Καφέ να μην πίνει, να ρίχνει 2 σταγόνες νερό στα μάτια του κάθε πρωί ή να στρίβει ενα λεμόνι. Το τελευταίο με την ΔΕΗ που έγραψες δεν το σχολιάζω καν σαν χαβαλε. Εκτός άμα κάνουν υποχρεωτικά mining για την δουλειά οι εργαζόμενοι της Apple στο σπίτι τους.
Amaretos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Tetrabitos είπε Ρεύμα πόσο καίει ένα m1 laptop στο οκτάωρο που θα είναι και εκτός πρίζας. Θέρμανση να μην βάλει, να βάλει γάντια και σκούφο. Καφέ να μην πίνει, να ρίχνει 2 σταγόνες νερό στα μάτια του κάθε πρωί ή να στρίβει ενα λεμόνι. Το τελευταίο με την ΔΕΗ που έγραψες δεν το σχολιάζω καν σαν χαβαλε. Εκτός άμα κάνουν υποχρεωτικά mining για την δουλειά οι εργαζόμενοι της Apple στο σπίτι τους. Θύμησες μου να μην έρθω ποτέ στην δούλεψή σου
Tetrabitos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 37 λεπτά πριν, Amaretos είπε Θύμησες μου να μην έρθω ποτέ στην δούλεψή σου Δεν θα περνούσες καν από την συνέντευξη. Θα μου έλεγες για επιδομα έγκαιρης προσέλευσης, πλύσιμο χέριων, επίδομα για το ρεύμα που θα άνοιγες το λάπτοπ να απαντήσεις ένα email, θα μου ζητούσες και κάρτα για το κινητό. 😄
nkarama Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, Tetrabitos είπε Ρεύμα πόσο καίει ένα m1 laptop στο οκτάωρο που θα είναι και εκτός πρίζας. Θέρμανση να μην βάλει, να βάλει γάντια και σκούφο. Καφέ να μην πίνει, να ρίχνει 2 σταγόνες νερό στα μάτια του κάθε πρωί ή να στρίβει ενα λεμόνι. Το τελευταίο με την ΔΕΗ που έγραψες δεν το σχολιάζω καν σαν χαβαλε. Εκτός άμα κάνουν υποχρεωτικά mining για την δουλειά οι εργαζόμενοι της Apple στο σπίτι τους. Αλήθεια, εργάζεσαι απο το σπίτι? Φιλικά ρωτάω, δεν στην "λέω"... Γιατί αν εργαζόσουν, θα καταλάβαινες αυτά που αναφέρει ο συμφορουμίτης... Σε μια οικογένεια με σφικτό προυπολογισμό, είναι σημαντικά εξοδα. Το laptop/οθόνη, φωτισμός, θέρμανση/ψύξη, εξοπλισμός γραφείου και φθορά κτλ κτλ... Για άλλα θέματα όπως burn out και διαχείρηση χρόνου, είναι υποκειμενικά και δεν θα ήθελα να τα σχολιάσω, εγώ τουλάχιστον βρίσκω πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ. Απο την αλλη, ο χρόνος και μόνο που γλυτώνεις απο το πηγαινε-έλα, και ο οποίος είναι πολύτιμος και κατα την γνώμη μου δεν μπορεί να πληρωθεί με κανένα αντίτιμο, νομίζω ότι φτάνει και αντισταθμίζει όλα αυτά... Εκτός και αν μένεις δίπλα στην δουλειά σου
Herald Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 23 ώρες πριν, nkarama είπε Απλά να εξηγήσω ότι η μεν Microsoft έχει παρουσία στην Ελλάδα σαν νομική (και φορολογούμενη) οντότητα. Αρα μπορεί να σε πρσλάβει, ανεξάρτητα για το ποιον μέσα στην εταιρεία θα εργάζεσε. Το ίδιο και άλλες εταιρείες (ΙΒΜ, ΗΡ, Dell, κτλ) Αντίθετα η Apple δεν έχει νομική παρουσία. Δεν υπάρχει παράρτημα της στην Ελλάδα. Δουλεύει μέσω συνεργατών και καναλιού. Για αυτό το λόγο, αν θέλει να προσλάβει κάποιον, θα πρέπει να βρει τρόπο να τον πληρώνει. Γιατι ο νόμος λέει ότι απο την στιγμή που μόνιμη κατοικία σου είναι η Ελλάδα, επιβάλετε να πληρώνεσε και να φορολογήσε στην χώρα αυτή. Αρα αυτό που θα έπρεπε να κάνει, θα ήταν να έρθει σε συμφωνία με έναν head hunter (px Menpower) και να σε προσλάβει αυτός αλλά και να σε πληρώνει αυτός. Τυπικά θα δούλευες για τον head hunder, όμως με ότι αυτό σημαίνει για την Apple και κάθε άλλη εταιρεία (εμπιστευτικότητα, σταθερότητα, κτλ κτλ). Εννοείτε ότι για εταιρείες με την νοοτροπία της Apple, να μην έχουν αποκλειστικότητα στον υπάλληλό τους είναι ανήκουστο.... Δεν ισχύει. Μπορείς να εργάζεσαι για όποια εταιρεια θες εντός ΕΕ και να μένεις / ασφαλίζεσαι Ελλάδα. Και φυσικα να φορολογεισαι Ελλάδα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα