Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, drpaneas said:

...

Για να μην τα πολυλογώ, άρχισε να μου λέει κάτι χαζά ότι όταν είμαστε όλοι μαζί ο κόσμος είναι πιο όμορφος και κάτι τέτοια... τους έδωσα άκυρο από το screening.

Η κάθε εταιρία έχει διαφορετική κουλτούρα. Μπορεί στην Apple να πιστεύουν ότι η προσωπική επαφή είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Δεν μπορείς να πεις κάτι για αυτό. Αν δεν σου ταιριάζει δεν σημαίνει ότι οι άλλοι είναι λάθος.

• Like 3
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Δεν είχαν και αυτοί το μαντείο των Δελφών να ξέρουν ότι θα σκάσει πανδημία και θα την υποχρεώσουν να μην πατάνε οι υπάλληλοι της στο κτίριο.

Τώρα όμως τι θα το κάνουν; Να το νοικιάσουν ή να το αφήσουν να μαραζώσει;

Στην τελική να πουν οι μεγάλοι κολοσσοί: 

Δουλειά από το σπίτι μισθός -33%

Δουλειά στο γραφείο μισθός όπως είναι/ήταν.

Διαλέξτε και πάρτε.

Ναι πολύ καλή ιδέα -33% συν καφέδες κλιματισμός ρεύμα θέρμανση ίντερνετ του υπαλλήλου, εγώ λέω να τσονταρει και για την εταιρεία για την ΔΕΗ της

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μάλλον το έχουν μελετήσει και είδαν ότι η αποδοτικότητα έχει πέσει με την απομακρυσμένη εργασία ή ότι υπάρχουν και θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την εχεμύθεια.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Για πες λεπτομέρειες ενδιαφέρον ακούγεται :) 

Πληροφορική, οπότε δεν είχα πειράματα με ειδικό εξοπλισμό.

Γενικά δούλευα πολύ την νύχτα στην ησυχία του σπιτιού μου (τότε εμένα με γονείς). Την ημέρα έκανα πράγματα για μένα (γυμναστήριο, άλλες δουλειές για το σπίτι, κλπ).

Είχαμε πολλές ΤΔ λόγω του ότι ο ένας επιβλεπων ήταν σε άλλη πόλη.

Φυσικά παρουσία είχα σε διδασκαλια μαθημάτων και εργαστηρίων που έκανα αλλά αυτό ήταν κάποιες λίγες μέρες την εβδομάδα.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ στην Αμερική οι πολύωρες μετακινήσεις είναι απαραίτητες αν θέλεις να επιβιώσεις. Ένα διαμέρισμα των 40τμ κοντά στη Silicon Valley κοστίζει περίπου $5,000 - $6,000+ το μήνα για ενοίκιο. Αν έχεις οικογένεια των 4 ατόμων, θέλεις για ενοίκιο τουλάχιστον $8,000-$12,000 τον μήνα για ένα διαμέρισμα των 70-80 τμ. Αν δεν μετακινηθείς περίπου 1-1.5 ώρα μακριά από το γραφείο σου,  δεν θα βρεις κάτι με λιγότερο από $3,000-$4,000.  Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας δεν θέλει να πατήσει στο γραφείο. Η Apple, Google, Microsoft, META κλπ όλοι είχα υπέρογκα κέρδοι κατά την διάρκεια της πανδημίας. Όλα αυτά έγιναν όταν οι υπάλληλοι δούλευαν από τα σπίτια τους.  Ο Τιμ σκέφτεται, "τι σκατά έγινε; χτίσαμε το διαστημόπλοιο για εμένα και τον Federighi?". 

• Thanks 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, poulinos είπε

και αν διαμαρτυρονται.... δυστυχως δεν θα αλλαξουν πολλα.

Ενώ αν κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια η θεία χάρη θα λύσει όλα τους τα προβλήματα.

14 ώρες πριν, farcry33 είπε

Κάθε δυο εβδομάδες το ίδιο θέμα θα ανεβάζεται και τι μας νοιάζει στην τελική για τους υπαλλήλους της apple και τα γραφεία της εδώ ούτε ένα απλό apple store δεν υπάρχει στην Ελλάδα. 

Είναι clickbait ο τίτλος; Όχι. Αν δεν σου αρέσει μην το πατήσεις καν!

12 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Δεν είχαν και αυτοί το μαντείο των Δελφών να ξέρουν ότι θα σκάσει πανδημία και θα την υποχρεώσουν να μην πατάνε οι υπάλληλοι της στο κτίριο.

Διαλέξτε και πάρτε.

Μα πως δεν το σκέφτηκαν. Βέβαια σίγουρα κολάνε σε κάποιες μικρές λεπτομεριούλες:

• Το ίδιο το κίνημα Apple Together θα κάνει τα ίδια και χειρότερα ! 
  • Θα ακολουθήσουν κι άλλοι τον Ian Goodfellow.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, drpaneas είπε

Από συνέντευξη που είχαμε την Apple πριν μερικές εβδομάδες:

- Recruiter: Είστε διαθέσιμος να μεταναστεύσετε στην Χ τοποθεσία; Εκεί βρίσκεται η Υ ομάδα.

- Εγώ: Οχι, δεν με ενδιαφέρει να κάνω relocate, δεν μπορώ για οικογενειακούς λόγους να φύγω αυτή τη στιγμή.

- Recuiter: Αυτό είναι πρόβλημα καθώς η εταιρεία δεν έχει παράρτημα στην χώρα σας, και συνεπώς ο τρόπος πρόσληψης αλλάζει (contract), κάτι που δεν το προτιμάμε συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

- Εγω: Μμμ, κατάλαβα. Με συγχωρείτε, αλλά αν μου επιτρέπετε να σας ρωτήσω ποιοι είναι οι βασικοί ανταγωνιστές την εταιρείας; Ο λόγος που το ρωτάω αυτό είναι γιατί σε αντιστοιχη συνέντευξη που είχα με την Microsoft, μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το remote work, καθώς ψάχνουν τους καλύτερους στην Γη στο τομέα τους και όχι τους καλύτερους σε ακτίνα 20km γύρω από το γραφείο. Ποια είναι η θέση της Apple πάνω σε αυτό;

Για να μην τα πολυλογώ, άρχισε να μου λέει κάτι χαζά ότι όταν είμαστε όλοι μαζί ο κόσμος είναι πιο όμορφος και κάτι τέτοια... τους έδωσα άκυρο από το screening.

Απλά να εξηγήσω ότι η μεν Microsoft έχει παρουσία στην Ελλάδα σαν νομική (και φορολογούμενη) οντότητα. Αρα μπορεί να σε πρσλάβει, ανεξάρτητα για το ποιον μέσα στην εταιρεία θα εργάζεσε.  Το ίδιο και άλλες εταιρείες (ΙΒΜ, ΗΡ, Dell, κτλ)

Αντίθετα η Apple δεν έχει νομική παρουσία. Δεν υπάρχει παράρτημα της στην Ελλάδα. Δουλεύει μέσω συνεργατών και καναλιού. Για αυτό το λόγο, αν θέλει να προσλάβει κάποιον, θα πρέπει να βρει τρόπο να τον πληρώνει. Γιατι ο νόμος λέει ότι απο την στιγμή που μόνιμη κατοικία σου είναι η Ελλάδα, επιβάλετε να πληρώνεσε και να φορολογήσε στην χώρα αυτή. Αρα αυτό που θα έπρεπε να κάνει, θα ήταν να έρθει σε συμφωνία με έναν head hunter (px Menpower) και να σε προσλάβει αυτός αλλά και να σε πληρώνει αυτός. Τυπικά θα δούλευες για τον head hunder, όμως με ότι αυτό σημαίνει για την Apple και κάθε άλλη εταιρεία (εμπιστευτικότητα, σταθερότητα, κτλ κτλ). Εννοείτε ότι για εταιρείες με την νοοτροπία της Apple, να μην έχουν αποκλειστικότητα στον υπάλληλό τους είναι ανήκουστο.... :)

Επεξ/σία από nkarama
  • Like 3
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, nkarama είπε

Απλά να εξηγήσω ότι η μεν Microsoft έχει παρουσία στην Ελλάδα σαν νομική (και φορολογούμενη) οντότητα. Αρα μπορεί να σε πρσλάβει, ανεξάρτητα για το ποιον μέσα στην εταιρεία θα εργάζεσε.  Το ίδιο και άλλες εταιρείες (ΙΒΜ, ΗΡ, Dell, κτλ)

Αντίθετα η Apple δεν έχει νομική παρουσία. Δεν υπάρχει παράρτημα της στην Ελλάδα. Δουλεύει μέσω συνεργατών και καναλιού. Για αυτό το λόγο, αν θέλει να προσλάβει κάποιον, θα πρέπει να βρει τρόπο να τον πληρώνει. Γιατι ο νόμος λέει ότι απο την στιγμή που μόνιμη κατοικία σου είναι η Ελλάδα, επιβάλετε να πληρώνεσε και να φορολογήσε στην χώρα αυτή. Αρα αυτό που θα έπρεπε να κάνει, θα ήταν να έρθει σε συμφωνία με έναν head hunter (px Menpower) και να σε προσλάβει αυτός αλλά και να σε πληρώνει αυτός. Τυπικά θα δούλευες για τον head hunder, όμως με ότι αυτό σημαίνει για την Apple και κάθε άλλη εταιρεία (εμπιστευτικότητα, σταθερότητα, κτλ κτλ). Εννοείτε ότι για εταιρείες με την νοοτροπία της Apple, να μην έχουν αποκλειστικότητα στον υπάλληλό τους είναι ανήκουστο.... :)

Δεν νομίζω πως ασχολείται ο νόμος για το πως πληρώνεσαι αλλά με το να τα δηλώνεις στην εφορία.

Γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους με μόνιμη κατοικία την Ελλάδα που πληρώνονται μόνο από συμβόλαια εξωτερικού και δεν έχουν μισθό από κανένα ελληνικό ΑΦΜ. Και τα έχουν όλα μια χαρά με την Εφορία.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, drpaneas είπε

Από συνέντευξη που είχαμε την Apple πριν μερικές εβδομάδες:

- Recruiter: Είστε διαθέσιμος να μεταναστεύσετε στην Χ τοποθεσία; Εκεί βρίσκεται η Υ ομάδα.

- Εγώ: Οχι, δεν με ενδιαφέρει να κάνω relocate, δεν μπορώ για οικογενειακούς λόγους να φύγω αυτή τη στιγμή.

- Recuiter: Αυτό είναι πρόβλημα καθώς η εταιρεία δεν έχει παράρτημα στην χώρα σας, και συνεπώς ο τρόπος πρόσληψης αλλάζει (contract), κάτι που δεν το προτιμάμε συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

- Εγω: Μμμ, κατάλαβα. Με συγχωρείτε, αλλά αν μου επιτρέπετε να σας ρωτήσω ποιοι είναι οι βασικοί ανταγωνιστές την εταιρείας; Ο λόγος που το ρωτάω αυτό είναι γιατί σε αντιστοιχη συνέντευξη που είχα με την Microsoft, μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το remote work, καθώς ψάχνουν τους καλύτερους στην Γη στο τομέα τους και όχι τους καλύτερους σε ακτίνα 20km γύρω από το γραφείο. Ποια είναι η θέση της Apple πάνω σε αυτό;

Δηλαδή κουμάντο ΚΑΙ στις προσλήψεις της Apple ο Έλλην του insomnia. Μιλάμε το έχουμε πάει σε άλλο level, όχι αστεία. 

Της είπες ότι αν δεν βγάζανε το notch από το iPhone 14 θα το κλείνανε το μαγαζάκι και ότι τρίζουν τα κόκκαλα του Jobs ή ξεχάστηκες? 

• Sad 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Διαλέξτε και πάρτε.

Ο μισθός είναι η αμοιβή για την εργασία. Όχι για την μετακίνηση του ανθρώπου.

Νομίζω πως αν κάνουν κίνηση για αυθαίρετη μείωση κάτι μου λέει πως στις USA θα τους τρέχουν στα δικαστήρια οι δικηγόροι.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, BrianMolko είπε

Γιατι δεν κανετε καλυψη αντιστοιχων ειδησεων και απο ελληνικες tech εταιριες; Πιο πολυ ενδιαφερον εχει νομιζω

Γιατί τα "άρθρα" εδώ είναι copy paste από ξένα site, και με κακό Google translate αρκετές φορές. Τί ρωτάς και εσύ...

1 λεπτό πριν, skritikos είπε

Ο μισθός είναι η αμοιβή για την εργασία. Όχι για την μετακίνηση του ανθρώπου.

Νομίζω πως αν κάνουν κίνηση για αυθαίρετη μείωση κάτι μου λέει πως στις USA θα τους τρέχουν στα δικαστήρια οι δικηγόροι.

Στο πρώτο δεν έχεις δίκιο, γιατί ναι μεν ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι αμοιβή για την εργασία, ΑΛΛΑ δεν είναι τυχαίο που στο Λονδίνο οι μισθοί είναι κατά κύριο λόγο μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους σε μικρότερες πόλεις. Όλα λαμβάνονται υπόψη, ακόμα και το κόστος μετακίνησης του προσωπικού. 

Προφανώς και θα τους τρέχουν, στο δεύτερο σημείο έχεις δίκιο. Αλλά δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα, αν μια εταιρεία θέλει μόνο remote, μόνο remote θα πάρει, και το αντίστροφο. Βέβαια υπάρχουν και insomniacs όπως ο φίλος του οποίου το post σχολίασα παραπάνω, που θα θέλει να κάνει κουμάντο και στο HR της εταιρείας. Entitlement λέγεται αυτό στη χώρα της εταιρείας της οποίας έκανε ΕΙΣ ΓΝΩΣΗΝ ΤΟΥ αίτηση..

15 ώρες πριν, nickem7 είπε

Μια χαρά πολύ καλά κάνουν. Όσοι έχουμε δουλειές που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό ας το κάνουμε... Στην τελική και να σε απολύσουν υπάρχουν πολλοί που σε παρακαλάνε ακόμα για full remote.

Όσοι μπορούν λόγο φύσης εργασίας και τους βολεύει, προφανώς καλό είναι να το κάνουν, βελτιώνουν το επίπεδο ζωής τους και κατά συνέπεια είναι και πιο παραγωγικοί, ή το ίδιο παραγωγικοί με λιγότερες ώρες ενασχόλησης, ανάλογα ο καθένας πώς το κάνει.

Βέβαια αν η εταιρεία δεν το προσφέρει, τότε πας αλλού. Για παρακαλετά που λες εγώ δεν έχω ακούσει, αλλά οκ προφανώς είναι ανάλογα το skillset κλπ, δεν το αμφισβητώ. Αλλά μην τα εξισώνουμε όλα. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ junior που να τον έχουν παρακαλέσει να δουλέψει "ακόμα και για full remote". Όλα είναι σχετικά, και εδώ μέσα υπάρχει η τάση της ολικής ισοπέδωσης. 

Επίσης είναι ενδιαφέρον να είχαμε εικόνα και της οικογενιακής κατάστασης των φανατικών οπαδων του full remote. Όταν έχεις 2 παιδιά να τρέχουν μες το σπίτι σε 90-100 τετραγωνικά δεν είναι το ίδιο, ούτε καν αν "απλά" συζείς με άλλο άνθρωπο και ταυτόχρονα το σπίτι δεν είναι αρκετά μεγάλο ώστε να εργάζονται και οι 2 σε διαφορετικό δωμάτιο και να το έχουν εξοπλίσει όπως θέλουν. 

Εκτός αν βολεύει κανέναν από εσάς να δουλεύει απ'το πάσο της κουζίνας, και να μυρίζει η σάλτσα απ'τα μακαρόνια στο 1.5 μέτρο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, Amaretos said:

Btw εντελως τυχαια χτες μου ηρθε αυτο , οποτε τωρα πια υπαρχουν επιλογες , στα επαγγελματα που γινεται βεβαια

image.png.6aa867437620ee876163d27dd9fb64fd.png

Μα δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες fully remote. Υπάρχουν και πολλές μάλιστα. Όπως υπάρχουν και πολλές εταιρίες που γύρισαν στο παλιό ή έστω σε hybrid μοντέλο.

Επίσης σκέψου ότι αυτό το μήνυμα που έλαβες λογικά θα το λάβουν άλλοι 20-30. Άρα στην τελική ένας θα πάρει τη θέση. To point μου είναι: υπάρχουν τελικά τόσες πολλές fully remote ευκαιρίες; η άποψη μου είναι πως ναι -απλα- όλο και περισσότεροι το γυρνάνε σε hybrid.

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.

Μια παρατηρηση μονο να κανω.
Βλεπω οτι οσοι γραφουμε στο insomnia ειμαστε ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ στον τομεα μας και μας παρακαλανε, οι recruiter που μεχρι προχτες ηταν νυχουδες και πολλες φορες αν απαντησεις δεν ξαναπαιρνεις απαντηση γιατι το μνμ εχει παει σε 130 ατομα. Οσο βεβαια δεν απαντας σε κανεναν το feeling ειναι οτι σε παρακαλανε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...