Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!

Να βαλω και εγω τις "απαιτησεις" μου:

Ποσό που διαθέτουμε :Περιπου 1700Ε.

Μπορω να το συναρμολογησω μονος μου. Περιοχη Αθηνα. Μπορω να παρω τα εξαρτηματα απο
διαφορετικα μαγαζια.

Υπαρχει κουτι ( του ~2010) πληκτρολογιο-ποντικι-ηχεια.

Υπαρχουν δυο monitor 1280Χ1024 και ενδεχομενως να αγοραστει ενα FullHd ή με 1440 αναλυση.
Θα ηθελα στην αρχη να ξεκινησω με το ενα μονιτορ, μετα με τα δυο (desktop extension),
και να δουμε πως θα παει. Δεν μας "καιει" αυτο.

Δισκοι:1) 1ΤΒ HDD SATA WD green για τα διαφορα μη κρισιμα (υπαρχει)
       2) Nvme ~500GB pci4. Θα "κοπει" σε δυο κομματια: 2/3 WIn, 1/3 Linux Mint (Dual boot).
Πιστευω οτι ο NVME φτανει για αυτα που θα σας πω, αν οχι πειτε μου.

ΤΙ θα "τρεχει":
στο MINT, Browsing & Libreoffice. Το πιο "βαρυ" θα ειναι to "Shotcut" (οπου
προς το παρων κανω μονο transconding ,αλλαγη αναλυσης και κοψιμο κομματιων χωρις εφε και
άλλα) και KICAD. Μια VM machine για παλιες εκδοσεις WIN.

Το προβλημα ειναι στα WIN που θελω να τρεξω το MS flight sim 2020 και ισως και καποιο παρομοιο (π.χ. X Plane).
Αυτο "γονατιζει" τα συστηματα οποτε:

CPU: AMD Ryzen 7 5700X or Intel i5 12600K. Δεν κοιταω διαφορες στις τιμες για +- 10Ε.
 Αν και ο AMD το τρεχει ανετα το συγκεκριμενο, ο Intel ειναι πολυ ικανος και καλυτερος για παιχνιδια.
Το προβλημα που θετω ειναι οτι οι Ιntel γενικοτερα ειναι πιο ευπαθης στις "meltdown" επιθεσεις σε σχεση
με τους AMD και μαλιστα πριν μια εβδομαδα διαβασα στο insomnia για μια νεου τυπου ευπαθεια στους Intel
που επιτρεπει νεου τυπου επιθεσεις.
Μπορειτε να μου πειτε αν ανησυχω πολυ γι αυτο το θεμα, ή δεν θα επρεπε?
Εσεις τι CPU θα προτεινατε για τους προβληματισμους μου?
ΑΝ επιλεχθει τελικα ο Ryzen 7 5700x, υπαρχει σε αγγελια μεταχειρισμενος 1 χρονου ο Ryzen 9 5900 με 15Ε παραπανω.
Να προτιμηθει?

Καρτα γραφικων: κατι σε NVIDIA 3070 ή 3080 με 8 or 12GB ή το αντιστοιχο σε AMD (ποια?).
Μια και μπαινει το ΜΙΝΤ στην μεση, η οποιαδηποτε NVIDIA θα συνεργαστει στο ΜΙΝΤ ή οι AMD ειναι καλυτερες ? (λογω driver).
Μην ξεχναμε οτι το "Shotcut" ειναι στο ΜΙΝΤ και θα ηθελα να εχω το "harware encoder" για ταχυτητα.
Εν αναγκη βεβαια μπορω να βαλω το "Shotcut" στα WIN αν η NVIDIA δεν συνεργαζεται τοσο καλα με το ΜΙΝΤ.
Επειδη υπαρχει διαθεσιμη μια παμπαλαια GTX260, μπορω να ξεκινησω το στησιμο με αυτην και να καθυστερησω την αγορα της καρτας
γραφικων αν πιστευετε οτι θα πεσουν και άλλο οι τιμες.
Το Fly sim δεν ειναι το πιο αναγκαιο που πρεπει να ξεκινησει αμεσως.

Motherboard: Θα ηθελα καποια που να εχει και Serial port (COM). LPT καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να βρεθει.
Αυτο για επικοινωνια με παλαιο hardware.
Ξερω οτι υπαρχουν (π.χ. GigaByte B660 DS3h), ομως συνηθως δεν αναφερονται στα "ψαχτηρια" του skroutz ή του Bestprice.
Πως θα την βρω και ποια θα προτεινατε εσεις?
WIFI ενσωματωμενο δεν με καιει τοσο (αν και με WIFI δουλευω), εχω WiFi στικακι.

Μνημες: 2Χ8GB 3600 CL16 DDR4. Λενε οτι ειναι αρκετες για το MSF sim (οταν θα δουλευει αυτο, δεν θα δουλευει κατι άλλο).

Τροφοδοτικο: Ενα online calculator προτεινει 1000W ! Απο αυτα που εχω διαβασει με άλλα build, το κρινω υπερβολικο.
Πιστευω οτι με 750W κανω την δουλεια μου, τι λετε?
Κατι απο ThermalTake,Corsair,EVGA,Seasonic,BeQuiet.

Μια τιμια ψυκτρα για τις ωρες που θα παιζω το fly sim και θα "βρασουν" τα παντα! (στο δωματιο δεν εχω πανω απο 30C).

Αυτα!
Προσπαθησα να ειμαι οσο πιο αναλυτικος γινεται για να σας βοηθησω και να με βοηθησετε στις επιλογες.
Εξεθεσα τους προβληματισμους μου για τις ευπαθειες και τις ενδεχομενες δυσλειτουργιες τις NVIDIA με το Linux.
Δεν εγραψα συγκεκριμενες εταιρειες ή μοντελα με τιμες διοτι δεν εχω αποφασισει ακομα τα επιμερους των
CPU-Mother-Graphics. Αυτο θα γινει σε β' φαση.
Ρωτηστε με για διευκρινισεις.
Ευχαριστω για την οποια βοηθεια.

Δημοσ.

Για 3080 συστήνεται 850 Watt
O 5700X είναι καλύτερη επιλογή από τον 12600Κ
Τώρα για linux δεν πολυασχολούμαι πλέον
Κάρτες γραφικών θα χρειαστούν πιθανότατα κανά εξάμηνο για να πέσουν σοβαρά, να βγουν δηλαδή και οι 4080/4070 πρώτα.

Αν δεν πάρεις κάρτα τώρα, πάρε 1000αρι τροφοδοτικό για να είσαι οκ αν τραβάνε πολύ ρεύμα οι νέες.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, hln3 είπε

O 5700X είναι καλύτερη επιλογή από τον 12600Κ

Πολύ θα ήθελα να μάθω που το στηρίζεις αυτό,  αν θέλεις αιτιολογησε το σε παρακαλώ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Πολύ θα ήθελα να μάθω που το στηρίζεις αυτό,  αν θέλεις αιτιολογησε το σε παρακαλώ.

Τον 5700Χ τον βάζεις και σε χρέπι mobo με ένα απλό cooler, ο 12600Κ για να δείξει δόντια θέλει καλό motherboard, cooler κ.ο.κ
Βασικά δεν θα πρότεινα για κανέναν λόγο τον 12600Κ, από την στιγμή που ένας 12700F απέχει λίγα ευρώ μόνο

Δημοσ.

2) Nvme ~500GB pci4. Θα "κοπει" σε δυο κομματια: 2/3 WIn, 1/3 Linux Mint (Dual boot).

Οτι και να παρεις μη κοβεις Nvme , 2 δισκους 1 gen4 & 1 gen3 και βαλτους τα λειτουργικα με επιλογη προτεραιότητας απο bios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hln3 είπε

Τον 5700Χ τον βάζεις και σε χρέπι mobo με ένα απλό cooler, ο 12600Κ για να δείξει δόντια θέλει καλό motherboard, cooler κ.ο.κ
Βασικά δεν θα πρότεινα για κανέναν λόγο τον 12600Κ, από την στιγμή που ένας 12700F απέχει λίγα ευρώ μόνο

Spoiler

Οι συγκρίσεις που κάνεις δεν υφίστανται.

Προφανώς και ο 12700f(345 χαμηλότερη σκρουτζ) -θα συμφωνήσω- οτι έχει καλύτερο value όμως θα τον συγκρίνεις με τον 1260kf(286) και όχι με τον 12600k(330) που έχει τα ενσωματωμένα, με αυτά και με αυτά μιλάμε για μια διαφορά 60€, που είναι τα χρήματα για ένα καλό cooler και σε καμία περίπτωση δε το λες "λίγα ευρώ".

O 12600kf μπορεί να δείξει τα δόντια σου σε μια καλή b660m των 150€ και με μια freezer 34 duo (45€), προφανώς θα χάσεις το oc, θα έχεις όμως δυνατότητα αναβάθμισης ακόμη μια γενιά που πλέον δεν παίζει στο am4. Οτι διαφορά πληρώνεις για τον 12600kf την παίρνεις ουσιαστικά πίσω σε επιδόσεις.

Σίγουρα έχει περισσότερες και πιο οικονομικές επιλογές σε b550 mobo αλλά κάπου εκεί σταματούν τα πλεονεκτήματα του 5700x.

Btw, σε εργοστασιακά νούμερα από Intel, ο 12600kf έχει μικρότερο tdp (150w) από τον 12700f (180w) σε turbo performance

Δε θα το συνεχίσω για να γίνει και λίγο χρήσιμο για τον ts, νομίζω πως οτι και να διαλέξει τον καλύπτει, αρκεί η επιλογή να γίνει για τους σωστούς λόγους.

Δε θεωρώ τις meltdown επιθέσεις λόγω αποφυγής ωστόσο όλα είναι μέσα στις επιλογές του καθενός.

Ψαχτήρι για μητρικές δεν γνωρίζω αν υπάρχει, συνήθως "παλιομοδίτικες" ενσωματωμένες θύρες έχουν οι pro csm της asus. Μετά από τις μητρικές που σου "κάνουν" μπαίνεις και διαβάζεις τα specs. Νομίζω πάντως οτι υπάρχουν όλα σε pcie οπότε αν η μητρική έχει και τις ανάλογες περισσευούμενες θύρες δεν υπάρχει θέμα.

Για το τροφοδοτικό ισχύει οτι είπε ο hln. Ένα καλό 850w αρκεί και περισσεύει ακόμη και με μεγάλες κάρτες που τραβάνε 300-350w όπως η 3080. Όλες οι μάρκες που αναφέρεις είναι αξιόπιστες κάθε μια όμως έχει καλές και καλύτερες σειρές.

Πες μας αν θες τι κουτί έχεις και προς τα που "¨κλίνεις" για να κάνουμε ολοκληρωμένη πρόταση

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

Αν ειναι να παρεις καλη καρτα για να παιζεις flight simulator 1440p με 70-80fps, τα ιδια fps θα εχεις και με τον 5700x. 

Τελευταια φορα που κοιταξα, δεν ειχε καλη υποστηριξη η ιντελ για το Mint me 12th gen cpus. Δεν γνωριζω αν αλλαξε κατι...

Καλυτερα να γλιτωσεις κανα 100ε με AMD και να τα δωσεις για καλυτερη υλοποιηση rtx 3080, πιστευω.

Η MSI B550-A Pro εχει connector για Serial αλλα παλι πρεπει να παρεις καλωδιο και Bracket να βαλεις πισω. Αλλιως παιρνεις ενα adaptorακι usb-serial..

Image2.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, hln3 είπε

Εψαχνα να τον βρω τον 12700F μεχρι που ειδα οτι ηταν i7 !

Δεν θα με καταστρεψει η διαφορα τιμης που ειναι ~25Ε (σε αναλογια με το τι θα δοθει στην καρτα...).

To "προβλημα" ειναι οτι τα Win10 και το ΜΙΝΤ, δεν μπορουν ακομα να εκμεταλευθουν καλα τους E-cores.

4 ώρες πριν, triplex1 είπε

Οτι και να παρεις μη κοβεις Nvme , 2 δισκους 1 gen4 & 1 gen3 και βαλτους τα λειτουργικα με επιλογη προτεραιότητας απο bios

Αν μπορουσες να το μου το εξηγησεις λιγο θα ημουν υποχρεος.

Αν αναφερεσαι στο wear leveling και τι κενο χωρο θα εχει το καθε partition, θα ειναι αρκετο (πολυ μεγαλυτερο του 10% που συνιστουν).

Ωστοσο και την μεθοδο σου ηδη την εχω εφαρμοσει σε ενα παλιοτερο PC που ειχα οποτε δεν θα με δυσκολεψει.

3 ώρες πριν, nickol-us είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Οι συγκρίσεις που κάνεις δεν υφίστανται.

Προφανώς και ο 12700f(345 χαμηλότερη σκρουτζ) -θα συμφωνήσω- οτι έχει καλύτερο value όμως θα τον συγκρίνεις με τον 1260kf(286) και όχι με τον 12600k(330) που έχει τα ενσωματωμένα, με αυτά και με αυτά μιλάμε για μια διαφορά 60€, που είναι τα χρήματα για ένα καλό cooler και σε καμία περίπτωση δε το λες "λίγα ευρώ".

O 12600kf μπορεί να δείξει τα δόντια σου σε μια καλή b660m των 150€ και με μια freezer 34 duo (45€), προφανώς θα χάσεις το oc, θα έχεις όμως δυνατότητα αναβάθμισης ακόμη μια γενιά που πλέον δεν παίζει στο am4. Οτι διαφορά πληρώνεις για τον 12600kf την παίρνεις ουσιαστικά πίσω σε επιδόσεις.

Σίγουρα έχει περισσότερες και πιο οικονομικές επιλογές σε b550 mobo αλλά κάπου εκεί σταματούν τα πλεονεκτήματα του 5700x.

Btw, σε εργοστασιακά νούμερα από Intel, ο 12600kf έχει μικρότερο tdp (150w) από τον 12700f (180w) σε turbo performance

Πες μας αν θες τι κουτί έχεις και προς τα που "¨κλίνεις" για να κάνουμε ολοκληρωμένη πρόταση

Ενα παλαιο Turbo-x ειναι αυτο που μου δοθηκε....🥴

Μην κοιτατε τα "εντοσθια" του κουτιου, δεν θα χρησιμοποιηθουν περα του DVD.

Κλινω προς τον AMD (ως φθηνοτερο που κανει την δουλεια και λογω του προσωπικου "κολληματος" που εχω με τις ευπαθειες).

Μονο και μονο επειδη το FS-sim ειναι πολυ απαιτητικο σε χαμηλη υψη και πολλες λεπτομερειες, θα κοιταγα τον INTEL που τα

παει καλυτερα στα παιχνιδια απ' ότι λενε.

case-1.jpg

case-2.jpg

case-3.jpg

Επεξ/σία από stavros1166
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, stavros1166 είπε

Εψαχνα να τον βρω τον 12700F μεχρι που ειδα οτι ηταν i7 !

Δεν θα με καταστρεψει η διαφορα τιμης που ειναι ~25Ε (σε αναλογια με το τι θα δοθει στην καρτα...).

To "προβλημα" ειναι οτι τα Win10 και το ΜΙΝΤ, δεν μπορουν ακομα να εκμεταλευθουν καλα τους E-cores.

Αν μπορουσες να το μου το εξηγησεις λιγο θα ημουν υποχρεος.

Αν αναφερεσαι στο wear leveling και τι κενο χωρο θα εχει το καθε partition, θα ειναι αρκετο (πολυ μεγαλυτερο του 10% που συνιστουν).

Ωστοσο και την μεθοδο σου ηδη την εχω εφαρμοσει σε ενα παλιοτερο PC που ειχα οποτε δεν θα με δυσκολεψει.

Στο δικο μου εχω εναν gen4 WD SN850 1TB  με win10 & εναν adata gen3 256gb με linux  , το καθε λειτουργικο εχει το boot στον δισκο του , δεν μπερδευω τιποτα πια με dual παλια το εκανα , το καθενα ανοιγει με επιλογη απο πληκτρο F , στην δικη μου μητρικη F11 , μακροζωία στους δισκους σου και δεν χανεις καθολου χωρο απ'αυταους υστερα απο ''κοψιμο''

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Στο δικο μου εχω εναν gen4 WD SN850 1TB  με win10 & εναν adata gen3 256gb με linux  , το καθε λειτουργικο εχει το boot στον δισκο του , 

.....................................

μακροζωία στους δισκους σου και δεν χανεις καθολου χωρο απ'αυταους υστερα απο ''κοψιμο''

Ευχαριστω για την απαντηση!

Υπαρχει αντιληπτη διαφορα μεταξυ Gen3 & Gen4?

H μακροζωια προκυπτει απο το οτι ο καθε δισκος χρησιμοποιειται (αρα φθειρεται)  μονο στο λειτουργικο που ξεκινας καθε φορα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, stavros1166 είπε

Καλημερα!

Να βαλω και εγω τις "απαιτησεις" μου:

Ποσό που διαθέτουμε :Περιπου 1700Ε.

Μπορω να το συναρμολογησω μονος μου. Περιοχη Αθηνα. Μπορω να παρω τα εξαρτηματα απο
διαφορετικα μαγαζια.

Υπαρχει κουτι ( του ~2010) πληκτρολογιο-ποντικι-ηχεια.

Υπαρχουν δυο monitor 1280Χ1024 και ενδεχομενως να αγοραστει ενα FullHd ή με 1440 αναλυση.
Θα ηθελα στην αρχη να ξεκινησω με το ενα μονιτορ, μετα με τα δυο (desktop extension),
και να δουμε πως θα παει. Δεν μας "καιει" αυτο.

ΤΙ θα "τρεχει":
στο MINT, Browsing & Libreoffice. Το πιο "βαρυ" θα ειναι to "Shotcut" (οπου
προς το παρων κανω μονο transconding ,αλλαγη αναλυσης και κοψιμο κομματιων χωρις εφε και
άλλα) και KICAD. Μια VM machine για παλιες εκδοσεις WIN.

Το προβλημα ειναι στα WIN που θελω να τρεξω το MS flight sim 2020 και ισως και καποιο παρομοιο (π.χ. X Plane).
Αυτο "γονατιζει" τα συστηματα οποτε:

CPU: AMD Ryzen 7 5700X or Intel i5 12600K. Δεν κοιταω διαφορες στις τιμες για +- 10Ε.
 Αν και ο AMD το τρεχει ανετα το συγκεκριμενο, ο Intel ειναι πολυ ικανος και καλυτερος για παιχνιδια.
Το προβλημα που θετω ειναι οτι οι Ιntel γενικοτερα ειναι πιο ευπαθης στις "meltdown" επιθεσεις σε σχεση
με τους AMD και μαλιστα πριν μια εβδομαδα διαβασα στο insomnia για μια νεου τυπου ευπαθεια στους Intel
που επιτρεπει νεου τυπου επιθεσεις.
Μπορειτε να μου πειτε αν ανησυχω πολυ γι αυτο το θεμα, ή δεν θα επρεπε?
Εσεις τι CPU θα προτεινατε για τους προβληματισμους μου?
ΑΝ επιλεχθει τελικα ο Ryzen 7 5700x, υπαρχει σε αγγελια μεταχειρισμενος 1 χρονου ο Ryzen 9 5900 με 15Ε παραπανω.
Να προτιμηθει?

Καρτα γραφικων: κατι σε NVIDIA 3070 ή 3080 με 8 or 12GB ή το αντιστοιχο σε AMD (ποια?).
Μια και μπαινει το ΜΙΝΤ στην μεση, η οποιαδηποτε NVIDIA θα συνεργαστει στο ΜΙΝΤ ή οι AMD ειναι καλυτερες ? (λογω driver).
Μην ξεχναμε οτι το "Shotcut" ειναι στο ΜΙΝΤ και θα ηθελα να εχω το "harware encoder" για ταχυτητα.
Εν αναγκη βεβαια μπορω να βαλω το "Shotcut" στα WIN αν η NVIDIA δεν συνεργαζεται τοσο καλα με το ΜΙΝΤ.
Επειδη υπαρχει διαθεσιμη μια παμπαλαια GTX260, μπορω να ξεκινησω το στησιμο με αυτην και να καθυστερησω την αγορα της καρτας
γραφικων αν πιστευετε οτι θα πεσουν και άλλο οι τιμες.
Το Fly sim δεν ειναι το πιο αναγκαιο που πρεπει να ξεκινησει αμεσως.

Motherboard: Θα ηθελα καποια που να εχει και Serial port (COM). LPT καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να βρεθει.
Αυτο για επικοινωνια με παλαιο hardware.
Ξερω οτι υπαρχουν (π.χ. GigaByte B660 DS3h), ομως συνηθως δεν αναφερονται στα "ψαχτηρια" του skroutz ή του Bestprice.
Πως θα την βρω και ποια θα προτεινατε εσεις?
WIFI ενσωματωμενο δεν με καιει τοσο (αν και με WIFI δουλευω), εχω WiFi στικακι.

Μνημες: 2Χ8GB 3600 CL16 DDR4. Λενε οτι ειναι αρκετες για το MSF sim (οταν θα δουλευει αυτο, δεν θα δουλευει κατι άλλο).

Τροφοδοτικο: Ενα online calculator προτεινει 1000W ! Απο αυτα που εχω διαβασει με άλλα build, το κρινω υπερβολικο.
Πιστευω οτι με 750W κανω την δουλεια μου, τι λετε?
Κατι απο ThermalTake,Corsair,EVGA,Seasonic,BeQuiet.

Μια τιμια ψυκτρα για τις ωρες που θα παιζω το fly sim και θα "βρασουν" τα παντα! (στο δωματιο δεν εχω πανω απο 30C).

Αυτα!
Προσπαθησα να ειμαι οσο πιο αναλυτικος γινεται για να σας βοηθησω και να με βοηθησετε στις επιλογες.
Εξεθεσα τους προβληματισμους μου για τις ευπαθειες και τις ενδεχομενες δυσλειτουργιες τις NVIDIA με το Linux.
Δεν εγραψα συγκεκριμενες εταιρειες ή μοντελα με τιμες διοτι δεν εχω αποφασισει ακομα τα επιμερους των
CPU-Mother-Graphics. Αυτο θα γινει σε β' φαση.
Ρωτηστε με για διευκρινισεις.
Ευχαριστω για την οποια βοηθεια.

Για το flight sim προτίμησε 12600k ή 12700f αντί του 5700x. Αν προχωρήσεις σε αγορά οθόνης με αναλυση 1440p τότε άσε τις Nvidia και πήγαινε στην οικονομικότερη 6800 xt. Ιδανικό για flight sim θα ήταν το 3440x1440. Όσο για τις ευπαθειες συμβαίνουν και στις δύο εταιρίες και αργά ή γρήγορα επιλύονται με patches, δε χρειάζεται να σε δεσμεύει.

Επεξ/σία από radiohead
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, stavros1166 είπε

H μακροζωια προκυπτει απο το οτι ο καθε δισκος χρησιμοποιειται (αρα φθειρεται)  μονο στο λειτουργικο που ξεκινας καθε φορα?

Μακροζωια αναφερω για το κοψιμο που ειπες και να βαλεις τα 2 λειτουργικα , οι καινουριοι δισκοι ειναι πιο ευαισθητοι απ'οτι ηταν τα τουβλα που χρησιμοποιουσαμε πριν καποια χρονια.

Με το f11 επιλεγω το συστημα που θελω να ξεκινησω , ειτε win  ειτε  linux , η εγκατασταση εγινε εξ'αρχης στο καθενα ξεχωριστα μονο και μονο για να μην υπαρχει το dual boot  μεσω grub κτλ

εγω παντως στο θεμα του cpu για να σε δωσω και την δικη μου γνωμη αντι να παω σε 12600κ που κοιτας απ'οτι βλεπω θα εριχνα λιγα ακομη (κοντα ειναι στην τιμη) και θα εβαζα τον 5900x με μια σχετικα καλη b550

Ηδιαφορα που με ρωτησες πριν για gen4 & gen3 στους δικους μου τουλαχιστον ειναι στον gen4  x2 φορες επανω

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, stavros1166 είπε

Σε καθημερινή χρήση και με όσα λες ότι κανεις δε θα καταλάβεις διαφορά. Αν βρίσκεις στα ίδια χρήματα διπλή χωρητικότητα (1tb), εννοείται πάρε τον gen3. Οι τιμες πέφτουν ολοένα. Αργότερα λοιπόν  χτυπα και gen 4 αν χρειαστείς επιπλέον.

Ραμ σε καλή τιμή https://www.skroutz.gr/s/19830427/Patriot-Viper-Steel-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-PVS416G360C7K.html

https://www.skroutz.gr/s/26279297/CoolerMaster-MWE-v2-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

https://www.skroutz.gr/s/32276771/Western-Digital-Blue-SN570-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-WDS100T3B0C.html

Κόψε από όπου μπορείς για να χωρέσεις μίνιμουμ μια τέτοια 

https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=25550927,36503870

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, hln3 είπε

Αυτό με το κουτί ελπίζω να ήταν τρολάρισμα.

Οχι.

Αν υπαρχει καποιο προβλημα μου το λετε να κοιταξω για κουτι.

Μου δοθηκε τζαμπα και ειπα να τα βαλω εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...