Maurikycli Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, crossmo είπε Σε φθορά ξένης περιουσίας ΡΕ ΤΥΠΕ , καλείς αστυνομία και διεξάγει έρευνα, δεν καλείς την τροχαία να κόψει κλήση Το ίδιο θα κάνεις και όταν βρεις το αμάξι σου σπασμένο στον δρόμο... Αυτά ΤΥΠΟΙ σε άλλο σάι 😕 Στις 24/8/2022 στις 4:31 ΜΜ, jmirko15 είπε Χαχαχαχααχαχαχαχαχαχααχχα Μου έχουν πάρει πινακίδες και πλήρωσα και πρόστιμο γιατί πάρκαρα έξω από το σπίτι μου (όπως κάνουν όλοι στη γειτονιά), δεν υπάρχει σήμανση ότι απαγορεύεται η στάθμευση, με αιτιολογία ότι έκλεισα πάρκινγκ (δεν έχει ούτε ένας άδεια πάρκινγκ btw). Έκανα ένσταση την οποία την βλέπει ο ίδιος ο μλκς που έκοψε την κλήση και μου την απέρριψε. καλά έκανε 2 3
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, dimitrisgeorgo είπε πηγαινε εσυ να παρκαρεις αυθαιρετα μεσα σε ξενη πολυκατοικια το αμαξι σου και αμα βγαλεις ακρη αν στο χτυπησουν ελα και πες μας, που θα τους κανεις και μυνηση απο πανω... χαχαχαχα .... προφανως εχουμε να κανουμε με ελληναρα, ειμαι ΓΑΪΔΑΡΟΣ παρκαρω οπου γουσταρω... καλα να παθετε με τα μυαλα που κουβαλατε.. Δεν ξέρω τι εμπειρίες έχεις από τέτοια ζητήματα. Εδώ Εξάρχεια πριν χρόνια που ένα τέτοιο γαϊδούρι οδηγός πάρκαρε επάνω σε πεζοδρόμιο κλείνοντας το εντελώς, μιλάμε για τέρμα θράσος και μετά ένα άλλο γαϊδούρι πεζός επειδή δεν μπορούσε να περάσει ούτε από τον δρόμο λόγο συνεχούς κυκλοφορίας αυτοκινήτων ούτε από το πεζοδρόμιο, σκέφτηκε να ανέβει πάνω στο παρκαρισμένο αμάξι να το πατήσει και να προκαλέσει ζημιά στις λαμαρίνες. Έγιναν μηνύσεις και πήγαν δικαστικως με τον οδηγό, το πως βρέθηκε αυτός από τον οδηγό η αν έκανε ο ίδιος μήνυση μετά η τον εντόπισαν από την ασφάλεια δεν το ξέρω. Το συμπέρασμα ήταν ότι ο οδηγός χρεώθηκε μόνο με τις συνέπειες της παράβασης ΚΟΚ από το δικαστήριο, ενώ αυτός που πάτησε επάνω στο αμάξι, ο οποίος κιόλας επικαλέστηκε έναν λόγο και όχι το έκανα επειδή νευρίασα, πλήρωσε το κόστος επισκευής της φθοράς στον οδηγό, που ήταν υψηλότερο της ποινής του οδηγού από το δικαστήριο για την παράβαση του. Το τι έγινε με τα δικαστικά έξοδα και ποιος πλήρωσε ποιον δεν το θυμάμαι. Αυτές τις απόψεις καλύτερα να τις ξεχάσετε αν δεν θέλετε να μπλέξετε στο μάλλον. Με το αμάξι που μπήκε σε γκαράζ άλλης πολυκατοικίας θα γίνει ακριβώς το ίδιο που έγραψα με την υπόθεση. Πέραν τούτου, δεν μπορείς να ξέρεις κιόλας πιάνου αμάξι είναι στο γκαράζ εκτός άμα βρεις επιτόπου τον οδηγό και στο πει ο ίδιος ή χτυπήσετε τα κουδούνια από όλα τα διαμερίσματα και ομολογησουν όλοι οι γείτονες ότι δεν είναι δικό τους ούτε μελών των οικογενειών που μένουν εκεί. Κάνει μια ωραία αγωγή ο διαχειριστής αν μένει εκεί το αμάξι και δεν φεύγει λέγοντας ότι καταλαμβάνει κοινόχρηστο στοιχείο που δεν αφορά αυτόν και τελειώνει το θέμα και καλά. Η παρανομία του ενός δεν δικαιολογεί την παρανομία του άλλο, σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να γίνει αυτό υπό προϋποθέσεις. 1
takoulou Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Randroyl είπε Θα συμφωνησω μαζι σου σε αυτα που ειπες, και μπιρω να πω οτι με αυτα που γνωριζα απο πριν και αυτα που εμαθα τωρα για τον χωρλ της πολυκατοικιας, δεν εκανα καν κατι παρανομο στη συγκεκριμένη περίπτωση, και θα παω στον δικηγόρο απο δευτερα να συζητησουμε περαιτέρω Τελικά τι έγινε;; Πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος;; Τι του είπαν; Με την απόφαση που βρισκόμαστε;
Randroyl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, takoulou είπε Τελικά τι έγινε;; Πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος;; Τι του είπαν; Με την απόφαση που βρισκόμαστε; Ρωτησα τον πατερα μου επειδη αυτος μιλησε με τον δικηγόρο, και μου ειπε οτι θα παμε Δευτέρα ετσι κιαλλιως για να συζητησουμε το θεμα παραπάνω. Απλα επρεπε να παω για την συμπληρωματικη ενσταση σημερα επειδη θα περνουσαν οι τρεις μερες απο τοτε που μου την εκοψαν οποτε ηταν επείγον. Τωρα τι ακριβως ειπε ο διοικητης (μαλλον υποδιοικητης επειδη ο διοικητης εχει αδεια) του δικηγορου ή αν τον βρηκε και καθολου στο τηλεφωνο δεν ξέρω. Θα ξαναρωτήσω τον πατερα μου αλλα απο οτι καταλαβα θα μου πει τη δευτερα που θα παω εκει γιατι δεν επειγει το θεμα αν εκανα ηδη την ένσταση. 1
Apareglitos123 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ran πριν κάνεις ότιδήποτε άλλο, πέρνα μια βόλτα από την πολεοδομία της περιοχής σου από Δευτέρα που βγάζουν άδειες για οποιονδήποτε δομημένο χώρο....... και ζήτησε με ευγενικό τρόπο με ποιον ακριβως νόμο ή απόφαση μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει σε κοινόχρηστη πυλωτή, κλείνοντας με μπάρες κομμάτι του κοινόχρηστου χώρου, τρυπόντας τις βάσεις σκελετού του κτηρίου και ρώτησε εαν είχε ποτέ εκδώσει η υπηρεσία άδεια γι αυτό το σκοπό(δε ξέρω μόνο εαν μπορουν να στο γνωστοποιήσουν). Οι θεσεις παρκαρίσματος μιλάνε και λένε απολειστικη χρήση και όχι ιδιοκτησία. Είναι διαφορετικό πράγμα να έχει αποκλειστική χρήση της θέσης πάρκινγκ αυτός ο κύριος και άλλο να να είναι ιδιοκτήτης(????????????????) ώστε να παρέμβει σε έναν κοινόχρηστο χώρο κλείνοντάς τον-ασφαλίζοντάς τον... Επίσης πάρε κάποια στιγμή την τροχαία της περιοχής σου ή οποιαδήποτε άλλη τροχαία και ρώτα τι ακριβώς λέει ο νόμος που σου έγραψαν στην κληση, γιατί προσωπικά δε μπορώ να μαντέψω με σιγουριά τα γράμματα και αριθμους που αναγράφει, ώστε να καταλάβουμε τι λέει ο νόμος αυτός. Κι εαν θίγεσαι απ τα σχόλια κάποιων εδώ μέσα, μην τους απαντάς γιατί τα 100 τάλαντα για σένα έχουν μεγάλη αξία όπως και για τον περισσότερο κόσμο στις μέρες μας. Οι περισσότεροι καιτάνε να χλευάσουν την κατάσταση ακόμα κι εσένα, μα λίγοι να βοηθήσουν. Στην τελική, αν όλα γίναν με νόμιμο τρόπο από αυτό τον κύριο που κρατά μια απόφαση στα χέρια του και μπορεί όντως(????) να κλείνει με μπάρες πάρκινγκ της πυλωτής, μόνο τότε η κλήση έχει αξία, μέσω της οποίας σου επιβάλουν να συνετιστείς πληρώνοντας το ποσό ως φταίχτης... Ίσως να φταίτε και οι δύο, ο ένας πολύ λιγότερο μα ο άλλος αρκετά παραπάνω απ όσο φαντάζομαι... Δεν είναι μία απλή κλήση, είναι κάτι που δε βγάζει νόημα λόγω έλλειψης στοιχείων.... Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2022 από Apareglitos123
Joshua21 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Εδώ Εξάρχεια πριν χρόνια που ένα τέτοιο γαϊδούρι οδηγός πάρκαρε επάνω σε πεζοδρόμιο κλείνοντας το εντελώς, μιλάμε για τέρμα θράσος και μετά ένα άλλο γαϊδούρι πεζός επειδή δεν μπορούσε να περάσει ούτε από τον δρόμο λόγο συνεχούς κυκλοφορίας αυτοκινήτων ούτε από το πεζοδρόμιο, σκέφτηκε να ανέβει πάνω στο παρκαρισμένο αμάξι να το πατήσει και να προκαλέσει ζημιά στις λαμαρίνες. Πολύ youtube έβλεπε ο πεζός...
Randroyl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 15 λεπτά πριν, Apareglitos123 είπε Ran πριν κάνεις ότιδήποτε άλλο, πέρνα μια βόλτα από την πολεοδομία της περιοχής σου από Δευτέρα που βγάζουν άδειες για οποιονδήποτε δομημένο χώρο....... και ζήτησε με ευγενικό τρόπο με ποιον ακριβως νόμο ή απόφαση μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει σε κοινόχρηστη πυλωτή, κλείνοντας με μπάρες κομμάτι του κοινόχρηστου χώρου, τρυπόντας τις βάσεις σκελετού του κτηρίου και ρώτησε εαν είχε ποτέ εκδώσει η υπηρεσία άδεια γι αυτό το σκοπό(δε ξέρω μόνο εαν μπορουν να στο γνωστοποιήσουν). Οι θεσεις παρκαρίσματος μιλάνε και λένε απολειστικη χρήση και όχι ιδιοκτησία. Είναι διαφορετικό πράγμα να έχει αποκλειστική χρήση της θέσης πάρκινγκ αυτός ο κύριος και άλλο να να είναι ιδιοκτήτης(????????????????) ώστε να παρέμβει σε έναν κοινόχρηστο χώρο κλείνοντάς τον-ασφαλίζοντάς τον... Επίσης πάρε κάποια στιγμή την τροχαία της περιοχής σου ή οποιαδήποτε άλλη τροχαία και ρώτα τι ακριβώς λέει ο νόμος που σου έγραψαν στην κληση, γιατί προσωπικά δε μπορώ να μαντέψω με σιγουριά τα γράμματα και αριθμους που αναγράφει, ώστε να καταλάβουμε τι λέει ο νόμος αυτός. Κι εαν θίγεσαι απ τα σχόλια κάποιων εδώ μέσα, μην τους απαντάς γιατί τα 100 τάλαντα για σένα έχουν μεγάλη αξία όπως και για τον περισσότερο κόσμο στις μέρες μας. Οι περισσότεροι καιτάνε να χλευάσουν την κατάσταση ακόμα κι εσένα, μα λίγοι να βοηθήσουν. Στην τελική, αν όλα γίναν με νόμιμο τρόπο από αυτό τον κύριο που κρατά μια απόφαση στα χέρια του και μπορεί όντως(????) να κλείνει με μπάρες πάρκινγκ της πυλωτής, μόνο τότε η κλήση έχει αξία, μέσω της οποίας σου επιβάλουν να συνετιστείς πληρώνοντας το ποσό ως φταίχτης... Ίσως να φταίτε και οι δύο, ο ένας πολύ λιγότερο μα ο άλλος αρκετά παραπάνω απ όσο φαντάζομαι... Δεν είναι μία απλή κλήση, είναι κάτι που δε βγάζει νόημα λόγω έλλειψης στοιχείων.... Ευχαριστω φιλε για το σχόλιο σου, και σιγουρα τωρα που ανακατευτηκε και ο δικηγορος θα το ψαξω σε πιο πολυ βαθος. Και για να ειναι πιο ξεκαθαρα τα πράγματα και να ξερουμε ποιος ειναι σωστος και ποιος λάθος. Αν ο κυριος εχει κανει δεν ξερω γω τι και ειναι ιδιοκτητης της πυλωτής πολυκατοικιας, και μπορει να βαζει μπαρα (ας πουμε αν, επειδη αν οντως ισχυε αυτο, σιγα μην εμενε στην μπάρα, θα το εκλεινε ολο και θα ειχε κανει αλλα πραγματα) ή αν εχει χρηση της πυλωτης, τοτε εννοειται εκανα λαθος που παρκαρα εκει και δεν θα το ξανακανω. Παρολαυτα, σε εκεινη την περιπτωση θα επρεπε να καλεσει την αστυνομια, η οποια θα επρεπε να μου κανει παρατηρηση να απομακρυνω το οχημα μου, οχι να με γραψει η τροχαια. Επισης καλο θα ηταν να μας ενημερωνε ολους τους ενοικους οτι υπαρχει μια αποφαση που δεν ξερω εγω τι λεει. Αλλα απο τα αλλα που εμαθα τωρα, οι πυλωτες δεν γινεται να αποτελεσουν ιδιοκτησια κανενος σε καμια περιπτωση. Ο συγκεκριμενος ισως εχει καταφερει να εχει χρηση της πυλωτης, που ειναι πιθανον. Παρολαυτα και σε εκεινη την περιπτωση, οπως αναφερθηκε πιο πανω, και μου ειπε και ο πατερας μου, η μπαρα στις κολωνες της πυλωτης μπορει να προκαλεσει προβλημα στην στατικη επαρκεια του κτιριου, και σιγουρα απαγορευεται να το κανει, ακομα και αν του ανοικει ο χωρος. Επισης, επειδη ειναι κουφιο απο κατω, δηλαδη αν και συνδεεται με τον δρομο, επειδη ειναι κατηφορικο, απο κατω ειναι κενο, κατα 99% η πυλωτη δεν εχει επαρκεια για να ειναι παρκινγκ αυτοκινήτων. Επισης αν εχει χρηση της πυλωτης, και οντως εχει την επαρκεια για παρκινγκ (θα φανει οταν το ψαξω παραοανω) δεν μπορει να το δινει σε τριτους, ποσο μαλλον να τι νοικοαζει με χρηματα (κατι που κανει τον χειμωνα που λειπει). Προφανως ολα αυτα θα φανει αν ισχυουν και θα ξεκαθαρίσει το θεμα. Αρχικα το θεμα μου ειναι να μην πληρωσω την κληση επειδη απο οτι καταλαβαινω δεν βγαζει κανενα νόημα. 25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Πολύ youtube έβλεπε ο πεζός... Να το κανουμε σαν την κινα, να κανουμε οτι μας πατησε το αμαξι στη διαβαση να ζηταμε αποζημιωση
Apareglitos123 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Εαν έχει καταφέρει αυτός ο κύριος να κατέχει το 51% των χιλιοστών της οικοδομής <<ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ>>, τότε μπορεί να έχει την δυνατότητα να προβεί σε μικροαλλαγές κάποιων στοιχείων της οικοδομής ας πούμε απλά, αφού έχει την πλειοψηφία των χιλιοστών. Για να το κατανοήσεις ας πουμε(στο περίπου) ότι εαν κατέχει το 51% των τετραγωνικών του κτηρίου(συμπεριλαμβανοντας διαμερίσματα, τον χώρο αυλής και λοιπά....) τότε μπορεί να κάνει μικροαλλαγές-διαρυθμίσεις του χώρου, χωρίς την έγκρισή των ιδιοκτητών διαμερισμάτων-ενοίκων, ενημερόνοτας όμως τις ανάλογες υπηρεσίες και άτομα δε. Αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν τρυπας κολώνες και δε κλείνεις με μπάρες τον χώρο της πυλωτής, από όσων γνωρίζουμε όλοι μας, με μια μικρή επιφύλαξη γιατί στην χώρα που ζούμε θα μου πεις, πολλά έχουν γίνει και οι νόμοι αλλάζουν Εκεί πάω πάσο... Μην πάς επιθετικά για αρχή, κοίτα να μάθεις όσα μπορείς και μετά πράξε όπως νομίζεις, πρωτίστως με γνώμονα την λογική. Για τα χιλιοστά που σου 'πα, αν θες, κάνε μια ερώτηση σε πολιτικό μηχανικό για να σου εξηγήσει, τι πάιζει, αλλά για να είναι ενοικιαστής όπως λες, δύσκολα θα είναι ιδιοκτήτης του 51% των χιλιοστών... Προχώρα συνετά Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2022 από Apareglitos123
Randroyl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 44 λεπτά πριν, Apareglitos123 είπε Εαν έχει καταφέρει αυτός ο κύριος να κατέχει το 51% των χιλιοστών της οικοδομής <<ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ>>, τότε μπορεί να έχει την δυνατότητα να προβεί σε μικροαλλαγές κάποιων στοιχείων της οικοδομής ας πούμε απλά, αφού έχει την πλειοψηφία των χιλιοστών. Για να το κατανοήσεις ας πουμε(στο περίπου) ότι εαν κατέχει το 51% των τετραγωνικών του κτηρίου(συμπεριλαμβανοντας διαμερίσματα, τον χώρο αυλής και λοιπά....) τότε μπορεί να κάνει μικροαλλαγές-διαρυθμίσεις του χώρου, χωρίς την έγκρισή των ιδιοκτητών διαμερισμάτων-ενοίκων, ενημερόνοτας όμως τις ανάλογες υπηρεσίες και άτομα δε. Αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν τρυπας κολώνες και δε κλείνεις με μπάρες τον χώρο της πυλωτής, από όσων γνωρίζουμε όλοι μας, με μια μικρή επιφύλαξη γιατί στην χώρα που ζούμε θα μου πεις, πολλά έχουν γίνει και οι νόμοι αλλάζουν Εκεί πάω πάσο... Μην πάς επιθετικά για αρχή, κοίτα να μάθεις όσα μπορείς και μετά πράξε όπως νομίζεις, πρωτίστως με γνώμονα την λογική. Για τα χιλιοστά που σου 'πα, αν θες, κάνε μια ερώτηση σε πολιτικό μηχανικό για να σου εξηγήσει, τι πάιζει, αλλά για να είναι ενοικιαστής όπως λες, δύσκολα θα είναι ιδιοκτήτης του 51% των χιλιοστών... Προχώρα συνετά Ναι συμφωνω με αυτα που λες. Εννοειται, αναλογα τι θα πει και ο δικηγόρος. Να σου πω την αληθεια εμενα δεν με ενοιαζε ολο αυτο και δεν θα ασχολιομουν καθολου, αλλα νευριασα που ανακατεψε ετσι και την τροχαια και δεν με προειδοποιησε καν. Τωρα οτι πει ο δικηγόρος θα κανω. Εκτος αν ειναι πολυ ακριβη διαδικασια. Σε εκεινη την περίπτωση μονο αν θελουν και οι υππλοιποι ενοικοι/ιδιοκτητες
koskef Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 1. Έχει, δεν έχει το 51% των χιλιοστών της οικοδομής (ψήφων στη Γεν. συνέλευση), δεν μπορεί να τροποποιήσει τον κανονισμό της πολυκατοικίας και τις οριζόντιες ιδιοκτησίες. 2. Μίλα με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ώστε να σου πει τι ισχύει για τις δικές σας θέσεις στην πυλωτή. Τι καθεστώς έχουν.. 3. Ζήτα τον κανονισμό της πολυκατοικίας να τον διαβάσεις. Θα μάθεις πολλά. 4. Σε κάθε περίπτωση οι πυλωτές είναι κοινόκτητος χωρος. Για οποιαδήποτε τροποποιηση (μπάρα κλπ) απαιτείται απόφαση της Γ.Σ συνιδιοκτητών με την οριζόμενη στον κανονισμό πλειοψηφία. 5. Στην δική σου περίπτωση όπως φαίνεται υπάρχουν θεσεις αποκλειστικής χρήσης, δηλ δεν μπορεις να παρκάρεις οπου θες παρα μονο στη θέση σου. Άρα η αστυνομία μόνο βεβαιώνει συμβάν και ακολουθεί μυνηση, αγωγή κλπ, μεταξύ ιδιωτών για παραβίαση της οριζόντιας ιδιοκτησίας του. 6. Αυτά για τον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ελλάδα όμως φίλε μου δεν ξέρω τι αποφασίζει ο κάθε σερίφης. 7. Φτιάξε ένα χαρτί προς την αστυνομική υπηρεσία που να ζητάς εξηγήσεις και κατέθεσε το στο πρωτόκολλο τους. Σαν εξώδικο δηλ κάτι, αλλά χωρίς να πληρώσεις αν δεν μπορείς. 1
Apareglitos123 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Εαν θες να το κυνηγήσεις 13 ώρες πριν, Randroyl είπε Ναι συμφωνω με αυτα που λες. Εννοειται, αναλογα τι θα πει και ο δικηγόρος. Να σου πω την αληθεια εμενα δεν με ενοιαζε ολο αυτο και δεν θα ασχολιομουν καθολου, αλλα νευριασα που ανακατεψε ετσι και την τροχαια και δεν με προειδοποιησε καν. Τωρα οτι πει ο δικηγόρος θα κανω. Εκτος αν ειναι πολυ ακριβη διαδικασια. Σε εκεινη την περίπτωση μονο αν θελουν και οι υππλοιποι ενοικοι/ιδιοκτητες Κάνε μια συζήτηση και με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας για να δεις αν ξέρει για το συγκεκριμένο θέμα κάτι περισσότερο, και ρώτα παλιούς ενοίκους για τυχόν λεπτομέριες . Είμαι σίγουρος κατα 95% ότι σαν ενοικιαστής μπορείς να υποβάλεις ένα έγγραφο-αναφορά προς την πολεοδομία ερωτώντας τους για την νομιμότητα της μπάρας και των λοιπών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο καθώς και αν κατέχει κάποιοι ισχύουσα άδεια ο κύριος ώστε να κλείνει τον χώρο με μπάρες και είναι υποχρεωμένοι να έρθουν να ελέγξουν και να σου απαντήσουν εγγράφως και <<ενυπογράφως>>, εάν σε μελλοντικό χρόνο σου εγγυούνται την σταθερότητα της οικοδομής από φυσικά φαινόμενα Ή έστω εγγυμονεί παραμικρό κίνδυνο και χωρίς αυτά λόγω παλαιότητας και βάρους καθώς δεν διαθέτει και τα κατάλληλα θεμέλια(όπως είπες) σε συνάρτηση με τις παρούσες έργασίες που έχει προβεί, χωρίς κανένα κόστος ή με ένα πολύ μικρό αντίτιμο, αλλά παίρνει καμπόσο καιρό, ανάλογα τον φόρτο των εργαζομένων. Εάν ο κύριος είναι καθόλα νόμιμος δε θα γίνει τίποτα. Στη περίπτωση που κριθεί μη νόμιμος χωρίς τις κατάλληλες άδειες αλλά και τυχόν παραβάσεις ,(ΛΟΓΙΚΑ) θα επιβληθεί πρόστιμο, οι μπάρες θα αφαιρεθούν και είναι υποχρεωμένος να καταβάλει χρηματικό ποσό για την μελέτη και την έναρξη εργασιων στον σκελετό της πολυκατοικίας και την επαναφορά της στο πρώιμο στάδιο, όπως είχε προκύψει απ τα κατασκευαστικά σχέδια του πολιτικού μηχανικού προ ανεργέσεως της οικοδομής , προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ενοίκων για του λόγους που προαναφέρθηκαν.... Δε σου λέω ότι θα γίνουν όλα αυτα , λέω απλά τι θα έπρεπε να γινει, γι αυτό ξεκινάω με την λέξη λογικα, για τη περίπτωση που έχεις το δικιο με το μέρος σου... Μετά έχεις και το δικαίωμα για αγωγή θεωρώ.... Δεν είμαι ούτε νομικός, ούτε τίποτα, ούτε γνωρίζω τα πολλά... Απλά εκφράζω τις φανταστικές μου σκέψεις Ούτε το κακό κάποιου θέλω, αλλά το δίκαιο των πολλών Και αν εξαιρέσουμε το παρκάρισμα σε ιδιωτικό χώρο(?????????????????), και βάση όσων μας είπες, το δίκαιο θα είναι με το μέρος σου εαν τον κυνηγήσεις, στην περίπτωση μη νομιμότητας του κυρίου ξαναλέω Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από Apareglitos123
Randroyl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 25 λεπτά πριν, Apareglitos123 είπε Εαν θες να το κυνηγήσεις Κάνε μια συζήτηση και με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας για να δεις αν ξέρει για το συγκεκριμένο θέμα κάτι περισσότερο, και ρώτα παλιούς ενοίκους για τυχόν λεπτομέριες . Είμαι σίγουρος κατα 95% ότι σαν ενοικιαστής μπορείς να υποβάλεις ένα έγγραφο-αναφορά προς την πολεοδομία ερωτώντας τους για την νομιμότητα της μπάρας και των λοιπών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο καθώς και αν κατέχει κάποιοι ισχύουσα άδεια ο κύριος ώστε να κλείνει τον χώρο με μπάρες και είναι υποχρεωμένοι να έρθουν να ελέγξουν και να σου απαντήσουν εγγράφως και <<ενυπογράφως>>, εάν σε μελλοντικό χρόνο σου εγγυούνται την σταθερότητα της οικοδομής από φυσικά φαινόμενα Ή έστω εγγυμονεί παραμικρό κίνδυνο και χωρίς αυτά λόγω παλαιότητας και βάρους καθώς δεν διαθέτει και τα κατάλληλα θεμέλια(όπως είπες) σε συνάρτηση με τις παρούσες έργασίες που έχει προβεί, χωρίς κανένα κόστος ή με ένα πολύ μικρό αντίτιμο, αλλά παίρνει καμπόσο καιρό, ανάλογα τον φόρτο των εργαζομένων. Εάν ο κύριος είναι καθόλα νόμιμος δε θα γίνει τίποτα. Στη περίπτωση που κριθεί μη νόμιμος χωρίς τις κατάλληλες άδειες ,(ΛΟΓΙΚΑ) θα επιβληθεί πρόστιμο, οι μπάρες θα αφαιρεθούν και είναι υποχρεωμένος να καταβάλει χρηματικό ποσό για την μελέτη και την έναρξη εργασιων στον σκελετό της πολυκατοικίας και την επαναφορά της στο πρώιμο στάδιο, όπως είχε προκύψει απ τα κατασκευαστικά σχέδια του πολιτικού μηχανικού προ ανεργέσεως της οικοδομής , προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ενοίκων για του λόγους που προαναφέρθηκαν.... Δε σου λέω ότι θα γίνουν όλα αυτα , λέω απλά τι θα έπρεπε να γινει, γι αυτό ξεκινάω με την λέξη λογικα, για τη περίπτωση που έχεις το δικιο με το μέρος σου... Μετά έχεις και το δικαίωμα για αγωγή θεωρώ.... Δεν είμαι ούτε νομικός, ούτε τίποτα, ούτε γνωρίζω τα πολλά... Απλά εκφράζω τις φανταστικές μου σκέψεις Ούτε το κακό κάποιου θέλω, αλλά το δίκαιο των πολλών Και αν εξαιρέσουμε το παρκάρισμα σε ιδιωτικό χώρο(?????????????????), και βάση όσων μας είπες, το δίκαιο θα είναι με το μέρος σου εαν τον κυνηγήσεις, στην περίπτωση μη νομιμότητας του κυρίου ξαναλέω Σωστα μου ακουγονται οπως τα λες. Αυτος που πηγαινει τοσο συχνα απο οτι φαινεται στην τροχαια, και τους τρεχει να κοψουν κληση σε ιδιωτικο χωρο θα πρεπει να ειναι νομιμος, οποτε δεν εχει να φοβαται τίποτα 😛 Παντως θα εχω και αυτα που ειπες στο μυαλο να τα αναφερω στον δικηγόρο απο Δευτέρα 30 λεπτά πριν, Apareglitos123 είπε Εαν θες να το κυνηγήσεις Κάνε μια συζήτηση και με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας για να δεις αν ξέρει για το συγκεκριμένο θέμα κάτι περισσότερο, και ρώτα παλιούς ενοίκους για τυχόν λεπτομέριες . Είμαι σίγουρος κατα 95% ότι σαν ενοικιαστής μπορείς να υποβάλεις ένα έγγραφο-αναφορά προς την πολεοδομία ερωτώντας τους για την νομιμότητα της μπάρας και των λοιπών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο καθώς και αν κατέχει κάποιοι ισχύουσα άδεια ο κύριος ώστε να κλείνει τον χώρο με μπάρες και είναι υποχρεωμένοι να έρθουν να ελέγξουν και να σου απαντήσουν εγγράφως και <<ενυπογράφως>>, εάν σε μελλοντικό χρόνο σου εγγυούνται την σταθερότητα της οικοδομής από φυσικά φαινόμενα Ή έστω εγγυμονεί παραμικρό κίνδυνο και χωρίς αυτά λόγω παλαιότητας και βάρους καθώς δεν διαθέτει και τα κατάλληλα θεμέλια(όπως είπες) σε συνάρτηση με τις παρούσες έργασίες που έχει προβεί, χωρίς κανένα κόστος ή με ένα πολύ μικρό αντίτιμο, αλλά παίρνει καμπόσο καιρό, ανάλογα τον φόρτο των εργαζομένων. Εάν ο κύριος είναι καθόλα νόμιμος δε θα γίνει τίποτα. Στη περίπτωση που κριθεί μη νόμιμος χωρίς τις κατάλληλες άδειες ,(ΛΟΓΙΚΑ) θα επιβληθεί πρόστιμο, οι μπάρες θα αφαιρεθούν και είναι υποχρεωμένος να καταβάλει χρηματικό ποσό για την μελέτη και την έναρξη εργασιων στον σκελετό της πολυκατοικίας και την επαναφορά της στο πρώιμο στάδιο, όπως είχε προκύψει απ τα κατασκευαστικά σχέδια του πολιτικού μηχανικού προ ανεργέσεως της οικοδομής , προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ενοίκων για του λόγους που προαναφέρθηκαν.... Δε σου λέω ότι θα γίνουν όλα αυτα , λέω απλά τι θα έπρεπε να γινει, γι αυτό ξεκινάω με την λέξη λογικα, για τη περίπτωση που έχεις το δικιο με το μέρος σου... Μετά έχεις και το δικαίωμα για αγωγή θεωρώ.... Δεν είμαι ούτε νομικός, ούτε τίποτα, ούτε γνωρίζω τα πολλά... Απλά εκφράζω τις φανταστικές μου σκέψεις Ούτε το κακό κάποιου θέλω, αλλά το δίκαιο των πολλών Και αν εξαιρέσουμε το παρκάρισμα σε ιδιωτικό χώρο(?????????????????), και βάση όσων μας είπες, το δίκαιο θα είναι με το μέρος σου εαν τον κυνηγήσεις, στην περίπτωση μη νομιμότητας του κυρίου ξαναλέω Ο διαχειριστης της πολυκατοικιας ειναι θεμα, επειδη πεθανε αυτος που ήταν, και βαλανε μια εταιρια που δεν κανει τιποτα περα απο το να μαζετει τα κοινοχρηστα. Αλλα θα μαζεψω εγω ετσι κιαλλιως οτι εγγραφα μου ζητησει ο δικηγορος απο οπου μου πει 1
christos_uoa Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 28 σελίδες μετά και δυστυχώς συνεχίζετε να συγχέετε 2 διαφορετικά ζητήματα που θίγονται από τον ts. 1) Το πρώτο και κύριο ζήτημα είναι ότι επιβλήθηκε πρόστιμο του ΚΟΚ σε ιδιωτικό χώρο ενώ απαγορεύεται γιατί δεν εφαρμόζεται ο ΚΟΚ 2) Το δεύτερο ζήτημα αφορά το δικαίωμα ή μη χρήσης parking από τον ts. Εκεί υπάρχουν προβλεπόμενες διαδικασίες και έγγραφα που αποδεικνύουν τα εμπράγματα δικαιώματα στον εν λόγω χώρο το οποίο δεν είναι τις παρούσης και δεν έχουν καμία σχέση με το πρόστιμο που του επιβλήθηκε. Εάν υπάρχει δικαστική απόφαση που κρίνει τη χρήση η/και ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω χώρου αυτή έχει εκδοθεί μετά από δικαστική διαμάχη κάποιων διαδίκων. Ακόμα και στην περίπτωση που η εν λόγω απόφαση αποφασίζει υπερ του παππού και έχει εκδοθεί εναντίον όλων των συνιδιοκτητών/ενοίκων την εν λόγω πολυκατοικίας τότε το διατακτικό της αποφασίζει χρηματική ποινή και προσωποκράτηση. Η εν λόγω χρηματική ποινή δεν εισπράττετε από την τροχαία με μια "ροζαλία" αλλά με επιταγή προς εκτέλεση σύμφωνα με διαδικασία που προβλέπεται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας Τα 1) και 2) είναι εντελώς ΑΣΧΕΤΑ ζητήματα μεταξύ τους. Οπότε θερμή παράκληση μην τα μπερδεύετε και παρασέρνετε και τον ts στο να διαχειριστεί και τα δύο θέματα παράλληλα. Αγαπητέ ts αρχικά σε αφορά ΜΟΝΟ το 1) και επικεντρώσου εκεί. Συζήτησέ το με το δικηγόρο σου. 8
Apareglitos123 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ο φίλος μας μπορεί χωρίς χρηματικό αντίτιμο να καλέσει τις πολεοδομικές αρχές να ελέγξουν τον χώρο χωρίς το παραμικρό κόστος, προκειμένου να ελεγθει και να αποσαφινηστεί εαν τηρεί και εξασφαλίζει την ασφάλεια πολιτών, σε μια υποθετικά εν δυνάμει ακατάλληλη και επικίνδυνη πολυκατοικία που έχει δεχτεί σοβαρές εργασίες στην βάση του σκελετού του κτηρίου και για το εαν μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε πιθανή μελλοντική επικείμενη εξωτερική ενέργεια που μπορεί ακόμα και να ενεργήσει δόνηση είτε και κινητική ενεργεια σε αυτήν, είτε οτιδήποτε μπορεί να την διεγείρει. Προφανώς και εννοώ το φυσικό φαινόμενο των σεισμών σε μία κατά κόρον σεισμογένη χώρα. Στην ουσία θα έρθουν να εξακριβώσουν και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών στην εν λόγω πολυκατοικία. Δεν τίθεται θέμα περί εκδίκησης, αλλά περί ασφάλειας πολιτών, που είναι κυρίαρχο δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός και οφείλουμε όλοι μας να διαφυλάτουμε πιστά υπεράνω πάσης ανάγκης... Δεν είναι καθόλου άσχετα μεταξύ τους, αφού ο φίλος μας σε προγενέστερο χρόνο ανέφερε πολλάκις πως θέλει να κυνηγήσει το θέμα, αλλά τον φρενάρει το χρηματικό κομμάτι Αφού λοιπόν εξασφαλίσει την πιθανή ακύρωση της παράνομης κλήσης όπως πιθανολογούν πολλοί και το διαλαλούν με σιγουριά, γιατί πρέπει να αφαιρέσουμε το δικαίωμα των συμβουλών για θέματα στα οποία μπορεί να ενεργήσει με βαση την νομιμότητα σαν Έλληνας πολίτης, διασφαλίζοντας και εξασφαλίζοντας ο ίδιος ο φίλος μας την ασφάλεια της οικείας του και όχι μόνο, όπως ο ίδιος ζήτησε??? Η πολιτεία δρα παντού και σε κάθε περίσταση και έχει ανάγκη τον κάθε πολίτη, όπως και ο πολίτης έχει ανάγκη την πολιτεία, ζητώντας την συνδρομή της όχι μόνο σε θέματα ιδιοκτησιακά, αλλά και περί ζωής... Δε λέμε κάτι παράνομο, αλλά τα απαραιτήτως δίκαια και παντα μεσα στα πλαίσια των νόμων και την νομιμότητας.. Το ότι δε πληρώνει για τον παραπάνω έλεγχο πρέπει να ευχαριστούμε την πολιτεία και όχι να φαγωνόμαστε Συγχωρέστε με, αλλά την ανθρώπινη ζωή την βάζω πάνω από κάθε δίκαιο η άδικο πρόστιμο, για το οποιό ούτε ντέτεκτιβ ουτε τροχαίος είμαι, για να διαπιστώσω την εγκυρότητά του Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2022 από Apareglitos123 1 1
jmirko15 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 11 ώρες πριν, Maurikycli είπε Αυτά ΤΥΠΟΙ σε άλλο σάι 😕 καλά έκανε Από αυτούς τους μπάτσους και εσύ ε; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις