Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 426
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, DrLo είπε

to be fair ... ίσως τους μπερδευει η γραμματική σου

Κάπου αλλού έχεις το πρόβλημα εσύ και όχι στην γραμματική 

Δημοσ.

Για οποιον θελει μια περιληψη για το θεμα, θα βαλω εδω το κειμενακι που θα στειλω στη δικηγορο (θα κανει καποιες μικρες αλλαγες ο πατερας μου). Μπορειτε να προτείνετε και μερικες αλλαγες (κατα τις 7μιση θα παρει τηλεφωνο) 

Επισης στο τελος προσθεσα σε φωτογραφια την κληση και τον χωρο που εφαγα την κληση

Στις 24/08/2022 το πρωί βρήκα μία κλήση στο μηχανάκι μου (από τις 23/08/2022), το οποίο είχα παρκάρει μέσα στην πιλοτή της πολυκατοικίας που διαμένω τα τελευταία 20 χρόνια. Το μηχανάκι ήταν μέσα και δεν ήταν κοντά σε κάποια είσοδο/ έξοδο ή σε πεζοδρόμιο.

Πήγα στην τροχαία το μεσημέρι, και μου είπαν ότι ο χώρος εκεί είναι ιδιωτικό πάρκινγκ ενός κυρίου που είναι ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην πολυκατοικία. Αυτό δεν το ήξερα, επειδή αν και όντως κάποιος έχει βάλει σήμανση ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα στον χώρο, αυτό που γνωρίζαμε όλοι οι ένοικοι και ιδιοκτήτες είναι ότι ο χώρος είναι κοινόχρηστος και δεν έχει την υποδομή για να γίνει πάρκινγκ. Πρόσθεσαν ότι κανονικά δεν επιτρέπεται να εισέρθουν σε ιδιωτικό χώρο για να δώσουν κλήση, αλλά ο συγκεκριμένος κύριος τους έχει δώσει μία δικαστική απόφαση (μου την έδειξαν αλλά δεν έχω γνώση και δεν κατάλαβα τι λέει), η οποία δίνει στην τροχαία αρμοδιότητα να δίνει πρόστιμα σε όποιον παρκάρει στον χώρο του κυρίου. Επίσης μου είπαν ότι ο κύριος αυτός τους ενοχλεί κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια (μένει Αθήνα και κατεβαίνει για διακοπές), αλλά το θέμα της δικαστικής απόφασης είναι πρόσφατο. Εγώ δεν είχα ενημερωθεί για κάτι τέτοιο όμως.

Έκανα ένσταση όπου έγραψα ότι ‘Είχα παρκάρει στην πιλοτή της πολυκατοικίας που διαμένω και από ότι με ενημέρωσαν εδώ στην τροχαία ο χώρος ανήκει σε έναν κύριο. Εγώ αυτό δεν το ήξερα και δεν θα ξαναπαρκάρω σε εκείνο το σημείο.’’ Την έδωσα και μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν στο τηλέφωνο σε μερικές μέρες αν σβηστεί ή όχι.

Μετά από συζητήσεις που έκανα, μου πρότειναν γνωστοί μου να ζητήσω αντίγραφο της δικαστική απόφασης. Πήγα στην τροχαία και μου είπαν ότι θα πρέπει να το συζητήσω με τον διοικητή την επόμενη μέρα, καθώς δεν έχουν το δικαίωμα να μου δώσουν αντίγραφο της απόφασης.

Στις 25/08/2022 ξαναπήγα στην τροχαία για να συζητήσω το θέμα, συναντήθηκα σύντομα με τον υποδιοικητή της τροχαίας ο οποίος μου είπε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να μου δώσει την δικαστική απόφαση, αλλά μου είπε να κάνω αίτηση στο διοικητικό πρωτοδικείο, για το αν έχει λάβει απόφαση για τον κύριο που έχει τον χώρο του πάρκινγκ από το 2016. Επίσης να μαζέψω όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε σε περίπτωση που θιγόμαστε οι ένοικοι/ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, να κάνουμε μήνυση στον κύριο.

Να ενημερώσω επίσης, ότι πριν την κλήση δεν μου έκανε κανένας παράπονο, ούτε με επικοινώνησε να απομακρύνω το όχημά μου. Επίσης δεν αναγράφεται στη σήμανση που έχει τοποθετηθεί, ούτε κάπου στην είσοδο κάτι σχετικά με δικαστική απόφαση που να ενημερώνει τους ένοικους ότι αν κάποιος παρκάρει στο χώρο θα τον γράψει η τροχαία.

Τέλος, μετά από σχολιασμό τρίτων προσώπων που είδαν την κλήση, παρατήρησαν ότι:

-Είναι σε παλιό χαρτί του ΚΟΚ που αναγράφει ότι αν πληρωθεί εντός δέκα ημερών θα είναι η μισή τιμή

-Δεν αναγράφει συγκεκριμένα την παραβίαση του ΚΟΚ που έκανα

-Αναγράφονται δύο νομοθεσίες, εκ των οποίων η μία δεν ισχύει από το 2016 και η άλλη αφορά την πολεοδομία.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Εγώ ανέφερα για την ταυτοποίηση του κατόχου του ΙΧ. Η ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη της θέσης σταθμευσης είναι αδύνατη εκείνη την στιγμή, εκτός άμα κατέβει κάτω κάποιος με συμβόλαια Ε9 χαρτιά και στοιχεία και τα υποδείξει στους αστυνομικούς, που μπορεί κάλλιστα να πει και ψέμματα. Τέλος πάντων. 

Δεν βγαινει ακρη φιλε μου ακομα και αν γραφει τα στοιχεια στο παρμπριζ.

57 λεπτά πριν, Death_In_Paradise είπε

Μήπως η δικαστική απόφαση που εχει, λέει απαγορευεται γενικά το παρκινγ εκει, και γι αυτό η τροχαία καταλόγισε το πρόστιμο; Εφόσον δεν υπάρχει επίσημα πάρκινγκ, μπορει ο μπαρμπας, να εχει πάρει δικαστική απόφαση που να λεει οτι δεν επιτρέπεται η σταθμευση οχημάτων στην πυλωτή. Σας το εχει γνωστοποιήσει κιολας βάζοντας την μπάρα και τιν πινακίδα για το παρκινγ.

Γενικά αμα δεν εχεις σκοπό να βάλεις δικηγόρο να το ψάξει, μην χαλάς τον χρόνο σου σε τι μπορεί να ειναι. 

Εστω οτι εχει λαβει δικαστικη αποφαση οτι στην πυλωτη δεν επιτρεπονται τα αυτοκινητα ή επιτρεπεται μονο το οχημα με αριθμο ταδε.Δεν θα επρεπε να αναγραφετε ο αριθμος αποφασής?

Επισης η πινακιδα,αν βλεπω καλα στην φωτο ,ειναι για μια θεση παρκινγκ.Μεσα στην πυλωτή βλέπω καμια δεκαρια θεσεις.

35 λεπτά πριν, Death_In_Paradise είπε

Τροχαια=Αστυνομια. Μην κολλάς στον τίτλο της υπηρεσίας. Αν σκύλος σου μπει μέσα στο κήπο μου, φωνάξω την Αστυνομία και δει οτι ο σκύλος ειναι εντός του ιδιωτικού μου κήπου, θα βεβαιώσει πρόστιμο στον ιδιοκτήτη. Αν ο σκύλος αφοδευσει στον κήπο, ο ιδιοκτήτης τον πάρει και φυγει, ο αστυνομια θα μου πει κανε μήνυση (δεν ηταν μπροστά στην αφόδευση η αστυνομια ωστε να βεβαιώσει το πρόστιμο)

Δεν ειναι το ίδιο.Η τροχαία είναι μονο για τροχαιες παραβασεις.ΔΕν μπορει να κοψει τετοια προστιματα.

29 λεπτά πριν, Death_In_Paradise είπε

Το λιμενικό ειναι άλλη υπηρεσία

Λιμενικό, Ελληνική Αστυνομια, Πυροσβεστική

Μετά εχουμε στην Ελληνική Αστυνομία:

Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου

Τμήμα Ασφαλείας Ρεθύμνου

Τμήμα Τροχαίας Ρεθύμνου

Αυτες ειναι υπηρεσίες (τμηματα) της ΕΛ.ΑΣ. κανουν (σχεδον) το ιδιο πράγμα και τα 3

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Randroyl είπε

Στις 24/08/2022 το πρωί βρήκα μία κλήση στο μηχανάκι μου (από τις 23/08/2022), το οποίο είχα παρκάρει μέσα στην πιλοτή της πολυκατοικίας που διαμένω τα τελευταία 20 χρόνια.

...

αυτό που γνωρίζαμε όλοι οι ένοικοι και ιδιοκτήτες είναι ότι ο χώρος είναι κοινόχρηστος και δεν έχει την υποδομή για να γίνει πάρκινγκ.

Αφού ισχυρίζεσαι ότι ο χώρος είναι κοινόχρηστος, γιατί πάρκαρες σε κοινόχρηστο χώρο, δηλαδή τον κατέλαβες παράνομα έστω και προσωρινά, απαγορεύοντας στους υπόλοιπους ενοίκους να κάνουν χρήση αυτού του χώρου;

Δηλαδή εσύ θες ο χώρος να είναι κοινόχρηστος.... για να τον κάνεις parking σου!  Αμ, δεν πάει έτσι.

Και ναι, βάσει της πολεοδομικής νομοθεσίας ο χώρος είναι κοινόχρηστος, εκτός αν κάποιος έχει δικαίωμα χρήσης (πχ προβλέπεται από τα αρχικά σχέδια ή με δικαστική απόφαση χρησικτησίας).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Mike532 είπε

Αφού ισχυρίζεσαι ότι ο χώρος είναι κοινόχρηστος, γιατί πάρκαρες σε κοινόχρηστο χώρο, δηλαδή τον κατέλαβες παράνομα έστω και προσωρινά, απαγορεύοντας στους υπόλοιπους ενοίκους να κάνουν χρήση αυτού του χώρου;

Δηλαδή εσύ θες ο χώρος να είναι κοινόχρηστος.... για να τον κάνεις parking σου!  Αμ, δεν πάει έτσι.

Και ναι, βάσει της πολεοδομικής νομοθεσίας ο χώρος είναι κοινόχρηστος, εκτός αν κάποιος έχει δικαίωμα χρήσης (πχ προβλέπεται από τα αρχικά σχέδια ή με δικαστική απόφαση χρησικτησίας).

Επειδή μεταξυ μας ολοι οι ενοικοι/ιδιοκτητες παρκαραμε εκει και δεν ειχε κανενας θεμα. Μεχρι μαλλον πρόσφατα που εγω ελλειπα σε διακοπες απο οτι καταλαβα θα εκανε την κινηση ο αλλος με την δικαστικη αποφαση

Επεξ/σία από Randroyl
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Mike532 είπε

Εντελώς φιλικά έχεις άγνοια περι εννοιών κοινοχρήστων, κοινόκτητων, χρήση πυλωτής, αποκλειστική χρήση, οριζόντια ιδιοκτησία, χρησικτησία κτλ και καλό είναι να μην εκφέρεις άποψη γιατί παρασέρνεις και τους υπολοίπους αδαείς.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Randroyl είπε

Επειδή μεταξυ μας ολοι οι ενοικοι/ιδιοκτητες παρκαραμε εκει και δεν ειχε κανενας θεμα. Μεχρι μαλλον πρόσφατα που εγω ελλειπα σε διακοπες απο οτι καταλαβα θα εκανε την κινηση ο αλλος με την δικαστικη αποφαση

Κοίτα, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο ανθρωπάκος, που μπορεί να ζει 40 χρόνια σε αυτή την πολυκατοικία, αναγκάστηκε να καταφύγει στα δικαστήρια για να του αποδοθεί αυτή η θέση parking -αντίθετα με τον πολεοδομικό κανονισμό- και με κάποιο νομικό έρεισμα το κατάφερε και δικαιώθηκε (ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί σε γνωστό μου και δικαιώθηκε με χρησικτησία).  

Σε κάθε περίπτωση εσύ και οι υπόλοιποι ένοικοι, που δεν έχετε αντίστοιχο δικαίωμα χρήσης, δεν μπορείτε να παρκάρετε σε κοινόχρηστο χώρο όπως η πυλωτή, βάσει του πολεοδομικού κώδικα και όχι εξαιτίας κάποιας άλλης δικαστικής απόφασης.

Δημοσ.

Φίλε στην ένσταση δεν γράφουμε "δεν θα ξαναπαρκαρω εκεί" λες και μας έβαλε η δασκάλα να γράψουμε 100 φορές "δεν θα το ξανακάνω". Γράφεις πχ  ενισταμαι διότι στο πρόστιμο που μου επιδόθηκε δεν αναφέρεται το άρθρο του κ.ο.κ. που παραβίασαν καθως και αυτό και αυτό και αυτό" ...πρόσεξε το αυτο

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mike532 είπε

Κοίτα, αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο ανθρωπάκος, που μπορεί να ζει 40 χρόνια σε αυτή την πολυκατοικία, αναγκάστηκε να καταφύγει στα δικαστήρια για να του αποδοθεί αυτή η θέση parking -αντίθετα με τον πολεοδομικό κανονισμό- και με κάποιο νομικό έρεισμα το κατάφερε και δικαιώθηκε (ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί σε γνωστό μου και δικαιώθηκε με χρησικτησία).  

Σε κάθε περίπτωση εσύ και οι υπόλοιποι ένοικοι, που δεν έχετε αντίστοιχο δικαίωμα χρήσης, δεν μπορείτε να παρκάρετε σε κοινόχρηστο χώρο όπως η πυλωτή, βάσει του πολεοδομικού κώδικα και όχι εξαιτίας κάποιας άλλης δικαστικής απόφασης.

Δεν μενει στην πολυκατοικια καν, μονο καλοκαιρια ερχεται απο οτι καταλαβα εγω δεν τον ηξερα αυτον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, christos_uoa είπε

Εντελώς φιλικά έχεις άγνοια περι εννοιών κοινοχρήστων, κοινόκτητων, χρήση πυλωτής, αποκλειστική χρήση, οριζόντια ιδιοκτησία, χρησικτησία κτλ και καλό είναι να μην εκφέρεις άποψη γιατί παρασέρνεις και τους υπολοίπους αδαείς.

Σε ευχαριστούμε που μας έλυσες το πρόβλημα

9 λεπτά πριν, Randroyl είπε

Δεν μενει στην πολυκατοικια καν, μονο καλοκαιρια ερχεται απο οτι καταλαβα εγω δεν τον ηξερα αυτον

Μην ασχολείσαι με τον γέρο, δεν φταίει αυτός, το ότι νοικιάζεις διαμέρισμα στην πολυκατοικία δεν συνεπάγεται αυτόματα και το δικαίωμα χρήσης της πυλωτής.

Πρόβλημα με τον παππού έχεις μόνο αν πήγες και πάρκαρες σε μέρος της πυλωτής, η αποκλειστική χρήση του οποίου έχει αποδοθεί σε αυτόν. 

Επεξ/σία από Mike532
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Mike532 είπε

Όλα καλά μέχρι εδώ. Η τροχαία που κολλάει στο να βεβαιώσει παράβαση σε ιδιωτικό χώρο; Αν θες εξηγησε το.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, primeragt είπε

Όλα καλά μέχρι εδώ. Η τροχαία που κολλάει στο να βεβαιώσει παράβαση σε ιδιωτικό χώρο; Αν θες εξηγησε το.

Το πιθανότερο είναι ότι έχει πάει η αστυνομία, όχι η τροχαία, τώρα τι είναι αυτό το πρόστιμο που επιβλήθηκε δεν το γνωρίζω, απλώς πιθανολογώ για ποιον/ποιους λόγους μπορεί να επιβλήθηκε.

Δημοσ.

Είναι ιδιωτικός χώρος. Τροχαία πήγε όπως αναφέρει εξ αρχής ο op. Δεν έχει καμία δικαιωδοσια η τροχαία εκεί. Και αστυνομία να πήγαινε πάλι δεν θα έκοβε πρόστιμο. Θα τον προέτρεπε απλά σε μυνηση. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...