Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

Έλα ρε συ πηγές στους μπάτσους κ ήταν ευγενικοί;;; Θα πέσαν πολλοί απτά σύννεφα εδώ .

Πώς κ δε σε βρίσανε κ δειρανε μετά; Σίγουρα έκανε εντύπωση σε πολλούς αυτό εδώ μέσα με νοημοσύνη 5χρονου κ όλα τα κόμπλεξ μαζεμένα.

Συγνώμη εδώ αναρωτιόμαστε αν η αστυνομία μπορεί να βρει τον κάτοχο ενός ΙΧ οχήματος απτην πινακίδα του;

Όσον αφορά το πραγματικό θεμα,η καλύτερη λύση είναι να μιλήσεις με δικηγόρο για αυτό κ να ασχοληθεί αυτός.τιποτα αλλο

ο δικηγόρος θέλει με το καλημέρα ένα πενηντάρικο και η κλήση είναι εκατό ευρώ .

Επεξ/σία από makis269
  • Απαντ. 426
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, makis269 είπε

ότι βύσμα και να είχε ,

και στο λέω πολύ φιλικά δεν έπρεπε να παρκάρεις σε πυλωτή ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο που δεν σου ανήκει είτε ενοχλεί αυτό που πάρκαρες είτε δεν ενοχλεί.

μακάρι να δικαιωθείς ,και να μας το πεις ώστε να παρκάρω και εγώ στις ξένες πυλωτές και πάρκινγκ χωρίς να έχω καμία συνέπεια.

Το θεμα ειναι οτι αν μου το ειχε πει ή αν ειχε αφησει χαρτάκι δεν θα το αφηνα εκει. Εχω και αλλα μερη κοντα να παρκαρω, το αφηνα εκει επειδη παρκαραν ολοι και νομιζα οτι ητνα της πολυκατοικιας οπως το ειχα στο μυαλο μου. Ασχετα απο αυτο, σιγουρα αν ειναι δικο του του ανθρωπου δεν θα πηγαινω να του οαρκαρω επιτηδες εκει, δεν εχω τετοιο σκοπο.

Παρολαυτα και δικο του να ειναι υπαρχουν αλλες διαδικασιες που μπορουν να κανουν, και η τροχαια δεν ανακατευεται σε ιδιωτικους χωρους. 

Απο την αλλη αν ομως επειδη παιζει ναι εχει κανει πουστια και απο οτι φαινεται ενδιαφερει και αλλους ιδιοκτήτες το θεμα, 

12 λεπτά πριν, makis269 είπε

ο δικηγόρος θέλει με το καλημέρα ένα πενηντάρικο και η κλήση είναι σαράντα ευρώ !!!

Η κληση μου ειναι 100 ευρω και αν καταλαβω οτι μου εχουν κανει πουστια θα δωσω 50ρικο σε δικηγόρο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Randroyl είπε

Το θεμα ειναι οτι αν μου το ειχε πει ή αν ειχε αφησει χαρτάκι δεν θα το αφηνα εκει. Εχω και αλλα μερη κοντα να παρκαρω, το αφηνα εκει επειδη παρκαραν ολοι και νομιζα οτι ητνα της πολυκατοικιας οπως το ειχα στο μυαλο μου. Ασχετα απο αυτο, σιγουρα αν ειναι δικο του του ανθρωπου δεν θα πηγαινω να του οαρκαρω επιτηδες εκει, δεν εχω τετοιο σκοπο.

Παρολαυτα και δικο του να ειναι υπαρχουν αλλες διαδικασιες που μπορουν να κανουν, και η τροχαια δεν ανακατευεται σε ιδιωτικους χωρους. 

Απο την αλλη αν ομως επειδη παιζει ναι εχει κανει πουστια και απο οτι φαινεται ενδιαφερει και αλλους ιδιοκτήτες το θεμα, 

πήγαινε από εκεί και πες μας τι σου είπαν .

Δημοσ.

΄Έχω καιρό να δω τόσο διαδραστικό topic με συνεχή ενημέρωση, μυστήριο και  αγωνία για το που θα καταλήξει, αν θυμάμαι καλά το τελευταίο ήταν με τους πελάτες ενός eshop που πιστόλιασε κόσμο και πηγαίνανε έξω απο το μαγαζί να τον βρουν με φωτογραφικό υλικό κτλπ κανονικό ρεπορτάζ δηλαδή.

Προς τον TS παρόλο που μας παρέχεις αυτό το εξαιρετικό topic (δυστηχώς εσένα σου στοίχισε 100ε) θα ήθελα να σε συμβουλέψω καθώς είδα ότι το περιστατικό λαμβάνει χώρα στην Κρήτη, να προσέχεις διότι έχουμε διαβάσει πολλά για τρελούς που βγάζουν μέχρι και όπλο..

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.
14 hours ago, Malthador said:

Δεν μπορώ να το προτείνω στον ΟP, αλλά κι εγώ αυτό θα έκανα στην θέση του. Δεν θα την πλήρωνα και θα την άφηνα να πάει στο δικαστήριο, θεωρώ ότι κατά 99% οποιοσδήποτε δικαστής θα ακυρώσει κλήση που δεν γράφει παράβαση επάνω.

Εντάξει είναι γελοίο βασικά.

Το θεμα ξερεις ποιο ειναι; Ακομα κι αν ακυρωθει η συγκεκριμενη λογω γκαφας του οργανου, η επομενη που σιγουρα θα του ξανακοψουν δεν θα μπαζει. Οποτε παλι στα ιδια θα βρεθει. Γι αυτο θεωρω οτι πρεπει να το ξεκαθαρισει απο τωρα το αν μπορει η οχι να παρκαρει εκει.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, makis269 είπε

μακάρι να δικαιωθείς ,και να μας το πεις ώστε να παρκάρω και εγώ στις ξένες πυλωτές και πάρκινγκ χωρίς να έχω καμία συνέπεια.

Φίλε μου μην απλουστευεις. Κανένας δεν είπε οτι μπορείς να παρκαρεις σε ιδιωτικό χωρο που δεν έχεις δικαίωμα. Αυτο ειναι όμως ενα αδίκημα που διώκεται κατ'εγκληση και οχι με εφαρμογή του ΚΟΚ. Αυτη είναι η ουσία του νήματος. 

Ο παππούς έπρεπε να υποβάλλει μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας και να πάει να αποδείξει στην αίθουσα οτι δεν έχει δικαίωμα ο κάτοχος της να παρκάρει εκεί. Κακώς η τροχαία βεβαίωσε παράβαση ΚΟΚ

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, christos_uoa είπε

Φίλε μου μην απλουστευεις. Κανένας δεν είπε οτι μπορείς να παρκαρεις σε ιδιωτικό χωρο που δεν έχεις δικαίωμα. Αυτο ειναι όμως ενα αδίκημα που διώκεται κατ'εγκληση και οχι με εφαρμογή του ΚΟΚ. Αυτη είναι η ουσία του νήματος. 

Ο παππούς έπρεπε να υποβάλλει μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας και να πάει να αποδείξει στην αίθουσα οτι δεν έχει δικαίωμα ο κάτοχος της να παρκάρει εκεί. Κακώς η τροχαία βεβαίωσε παράβαση ΚΟΚ

σωστά τα λες αλλά δύσκολα κάποιος ξεκινάει δικαστήριο με ταρίφα 500 ευρώ για να δικαιωθεί μετά από κάτι χρόνια επειδή κάποιος πάρκαρε στην πυλωτή του.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NobodyRankXV είπε

΄Έχω καιρό να δω τόσο διαδραστικό topic με συνεχή ενημέρωση, μυστήριο και  αγωνία για το που θα καταλήξει, αν θυμάμαι καλά το τελευταίο ήταν με τους πελάτες ενός eshop που πιστόλιασε κόσμο και πηγαίνανε έξω απο το μαγαζί να τον βρουν με φωτογραφικό υλικό κτλπ κανονικό ρεπορτάζ δηλαδή.

Προς τον TS παρόλο που μας παρέχεις αυτό το εξαιρετικό topic (δυστηχώς εσένα σου στοίχισε 100ε) θα ήθελα να σε συμβουλέψω καθώς είδα ότι το περιστατικό λαμβάνει χώρα στην Κρήτη, να προσέχεις διότι έχουμε διαβάσει πολλά για τρελούς που βγάζουν μέχρι και όπλο..

ο παππους ειναι απο Αθήνα οποτε δεν κινδυνεύει :D

οντως ειναι απο τα λιγα topic στα οποια έχουμε τόσο πολλά άτομα εκδηλώσει ενδιαφέρον και περιμένουμε update απο τον διοικητη της τροχαίας σήμερα :D

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, makis269 είπε

σωστά τα λες αλλά δύσκολα κάποιος ξεκινάει δικαστήριο με ταρίφα 500 ευρώ για να δικαιωθεί μετά από κάτι χρόνια επειδή κάποιος πάρκαρε στην πυλωτή του.

Ειναι η μόνη προβλεπόμενη διαδικασία για να βρεις το δίκιο σου. Αυτο έπρεπε να ενημερώσει το όργανο τον παππού και να αποχωρήσει. Οχι να βεβαιώσει παράνομη στάθμευση εντός pilotis. 

• Like 1
Δημοσ.

Ότι του φανεί του λωλωστεφανή μερικοί εδώ μέσα ..
Ο ένας για το πώς και τον εξυπηρέτησε σωστά η κακή αστυνομία ειρωνικά (που εν τέλει λάθος εξυπηρέτηση), ο άλλος ειρωνικά να αναφέρει πως εφόσον είναι έτσι να παρκάρει και αυτός σε πυλωτές άλλων οικοδομών..
-ΕΛΛΑΔΑ 2.0 -

Στον thread τώρα εννοείται δεν πληρώνεις την κλήση εφόσον δεν είναι σωστά γραμμένη - τεκμηριωμένη . Με αυτό ξεκινάς την κουβέντα στον διοικητή .
Από κει και πέρα , μιλάς με δικηγόρο και βλέπεις τις επιλογές σου και το κόστος αυτών .

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
14 hours ago, BackFromHell said:

Απ'οσα ξερω, αν δεν την πληρωσει, δεν νομιζω οτι παει ετσι απο μονη της δικαστηριο, αντιθετως , εαν δεν χανω κατι, του ερχεται το κουστουμακι μεσω ΑΑΔΕ ως ληξιπροθεσμη οφειλη και κατ'επεκταση φουσκωμενη με τοκους που θα συνεχιζουν να φουσκωνουν μεχρι να την πληρωσει.

Ναι, σωστά, δεν πάει από μόνο του δικαστικά το πράγμα, δίκιο έχεις. Υποτίθεται ότι οι κλήσεις πάνε στην ΑΑΔΕ, υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά δεν νομίζω ότι έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. Από την άλλη η παραγραφή είναι σε 20 χρόνια, οπότε και πάλι δεν μπορεί κανείς να ποντάρει εκεί.

Οπότε για να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο θα χρειαστεί δικηγόρο (που σημαίνει ότι θα του φτάσει στο χιλιάρικο μια κλήση των €100). Από την άλλη, αν κάνει ένσταση στην Τροχαία/αστυνομία, θα εξεταστεί από τους ίδιους που του έκοψαν την κλήση, τρίχες δηλαδή, σιγά μην την πάρουν πίσω, εκτός κι αν κάνει φασαρία ότι θα το τραβήξει για παράβαση καθήκοντος or smth, που δεν το συνιστώ εναντίον αστυνομικού οργάνου.

Δύσκολο δίλημμα, προφανώς γι' αυτό η αστυνομία του πρότεινε να μαζευτούν όλοι οι ένοικοι και να κινηθούν δικαστικώς, για να επιμεριστούν τα έξοδα.

---------------------------------------

Μην εστιάζετε στο τι ισχύει στις πιλοτές, δεν είναι εκεί το θέμα μας. Ναι, κακώς πάρκαρε στην θέση άλλου ο OP, το είπαμε, πάμε παρακάτω. Το θέμα μας είναι αν η Τροχαία μπορεί να κόψει κλήση για παράβαση σε ιδιωτικό χώρο και τι είδους παράβαση ήταν αυτή.

Για την ώρα γελάω με το «ΠΑΡΑΠΟΝΑ» που έχουν γράψει με κεφαλαία επάνω στην κλήση, θα τους καλέσω κι εγώ να παραπονεθώ για μερικούς αντιπαθητικούς εδώ τριγύρω να τους μοιράσουν κατοστάρικα.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Για τελευταία φορά, η γενική συνέλευση αφορά τους ιδιοκτήτες, στους ενοικιαστές και ειδικότερα στον ts δεν πέφτει λόγος.

Επίσης για να αλλάξει το "καθεστώς" του συγκεκριμένου χώρου χρειάζεται παμψηφία, δλδ θα πρέπει εκτός από όλους τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να συμφωνήσει και ο "γέρος", κάτι που προφανώς δεν πρόκειται να συμβεί.

Μην λέμε συνέχεια τα ίδια.

Για άλλο πράγμα απαντάς.

Χωρίς να είχε ή να είχα διαβάσει ότι είχε αποσαφηνιστεί αν είναι ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης πρότεινα ως αναγκαία βήματα ΠΡΟΤΟΥ προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια:

1) να λάβει αντίγραφο και να διαβάσει τον Κανονισμό
2) Αν είναι ιδιοκτήτης να δει ό,τι χαρτιά έχει για το διαμέρισμα & αν είναι ενοικιαστής να μιλήσει με τους ιδιοκτήτες
3) να συγκληθεί η Συνέλευση και να συζητηθεί η υπόθεση, αφού ειπώθηκε πως αφορά κι άλλους στη πολυκατοικία (είτε είναι παρών ο ίδιος είτε όχι).

Από κει και πέρα, εφόσον η κλήση της τροχαίας προς ένοικο από τον "γέρο" συνιστά άξιο-λόγου περιστατικό, θα μπορούσε είτε να την δώσει στο διαχειριστή να την επιδείξει είτε σε συνεννόηση/με εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη να παρευρεθεί για να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα

Κουραστικό πώς κυνηγάς τον εξυπνακισμό μονίμως, αλλα τουλα΄χιστον κάνε το εκεί που ταιριάζει.

Επεξ/σία από definitio
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Randroyl είπε

Καλημερα παιδια, ειμαι δουλεια τωρα και μιλησα με το αφεντικο, οποτε κατα πασα πιθανιτητα θα μπορω να πεταχτώ στην τροχαια μετα τις 12. Πρεπει να ειμαι εκει πριν τις 2 για να βρω τον διοικητη. Οταν εχω νεα θα σας πω 

Να πας.. Και να πάρεις την δικαστική απόφαση οπωσδήποτε... Αν υπάρχει... Θα αξιώσεις να την .. Αλλιώς θα πεις ότι θα αναφερθεί στα κεντρικά  της αστυνομίας και στο εσωτερικών Υποθέσεων.. Μην σου αρνηθουν... 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, definitio είπε

Για άλλο πράγμα απαντάς.

Χωρίς να είχε ή να είχα διαβάσει ότι είχε αποσαφηνιστεί αν είναι ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης πρότεινα ως αναγκαία βήματα ΠΡΟΤΟΥ προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια:

1) να λάβει αντίγραφο και να διαβάσει τον Κανονισμό
2) Αν είναι ιδιοκτήτης να δει ό,τι χαρτιά έχει για το διαμέρισμα/χώρο στη πυλωτή & αν είναι ενοικιαστής να μιλήσει με τους ιδιοκτήτες
3) να συγκληθεί η Συνέλευση και να συζητηθεί η υπόθεση, αφού ειπώθηκε πως αφορά κι άλλους στη πολυκατοικία (είτε είναι παρών ο ίδιος είτε όχι,).

Από κει και πέρα, εφόσον η κλήση της τροχαίας προς ένοικο από τον "γέρο" συνιστά σημαντικό θέμα για συζήτηση, θα μπορούσε είτε να την δώσει στο διαχειριστή να την επιδείξει ή σε συνεννόηση/με εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη να παρευρεθεί για να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα

Κουραστικό πώς κυνηγάς τον εξυπνακισμό μονίμως, αλλα τουλα΄χιστον κάνε το εκεί που ταιριάζει.

Συνεχίζεις να μπερδεύεσαι, η κλήση δεν είναι καν θέμα της ΓΣ των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας, είναι θέμα που έχει να κάνει αποκλειστικά με τον ts (ως ιδιοκτήτη του σκούτερ) και της τροχαίας. Αν η τροχαία κακώς βεβαίωσε την παράβαση τότε μετά από ένσταση/πίεση του ts θα αναγκαστεί να τη σβήσει, η ΓΣ δεν έχει καμία δουλειά με αυτό.

Επίσης αν σε ενοχλεί το να σε διορθώνουν, τότε φρόντισε να μην γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν. Εγώ πάντως θα συνεχίσω να τα επισημαίνω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Συνεχίζεις να μπερδεύεσαι, η κλήση δεν είναι καν θέμα της ΓΣ των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας, είναι θέμα που έχει να κάνει αποκλειστικά με τον ts (ως ιδιοκτήτη του σκούτερ) και της τροχαίας. Αν η τροχαία κακώς βεβαίωσε την παράβαση τότε μετά από ένσταση/πίεση του ts θα αναγκαστεί να τη σβήσει, η ΓΣ δεν έχει καμία δουλειά με αυτό.

Επίσης αν σε ενοχλεί το να σε διορθώνουν, τότε φρόντισε να μην γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν. Εγώ πάντως θα συνεχίσω να τα επισημαίνω.

Αν έχω λάθος, καλοδεχούμενη η διόρθωση...αν πάλι εσύ εμμένεις να παριστάνεις ότι ισχυρίστηκα ότι οι ενοικιαστές έχουν κανονικά θέση στη Συνέλευση για να έχεις κάτι να λες, είσαι σε αδιέξοδο...δε θυμάμαι να πήρες κεφάλι αλλού με τον εξυπνακισμό, μάλλον γι αυτό και η χολή.
...τώρα το στρίβεις αλλού, σε άλλο θέμα απ αυτό της παρέμβασής σου προς "διόρθωση" (προσπαθώντας με το bold να παραστήσεις ότι δεν αλλάζεις θέμα)

Ο TS παρουσίασε μια τελείως θολή εικόνα για το καθεστώς της πυλωτής και πως κι άλλοι ένοικοι έχουν πρόβλημα...
...εγώ επεσήμανα πως προτού παρουσιαστεί ενώπιον διοικητή αστυνομίας ή λάβει κάποια απόφαση περί νομικής ενέργειας είναι αναγκαίο να ενημερωθεί για το τί ακριβώς ισχύει στη πολυκατοικία του...
...το θεωρώ θέμα υπευθυνότητας, ακόμη κι αν η τοποθέτηση είναι ότι "δε γνώριζα όταν στάθμευσα τη μηχανή μου εκεί"...

Ο,τι κι αν έπραξε λάθος η τροχαία, η ρίζα του προβλήματος και της έντασης έγκειται στην αποσαφήνιση του καθεστώτος στη πυλωτή...
...μέχρι το θέμα της κλήσης - που είναι αρκετά προβληματική - να λήξει/ρυθμιστεί (που βάσει όσων δια΄βασα εδώ μπορεί να καθυστερήσει), πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές σε όλους τί ισχύει, κι εκεί μπορεί να χρειάζεται "συνέργεια" των ενοίκων...
...κι αν προκύψει ανάγκη κάποιας συλλογικής νομικής ενέργειας, απαραίτητο βήμα για ενημέρωση (κ προειδοποίηση) και λήψη αποφάσεων είναι η σύγκληση συνέλευσης (είτε είναι παρών ο TS είτε όχι, που μπορεί να είναι)

Επεξ/σία από definitio
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...