donatos77 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν κατάλαβες τι γράφει. Καλύτερα να μασάμε πάρα να μιλάμε που έλεγε μια παλιά διαφήμιση. Αν κάνεις δικαστηριο, είτε σε πρώτο βαθμό είτε μέχρι σε ανώτατο βαθμό, οι δικηγόροι ερευνούν και εξετάζουν πάντα αν υπάρχουν παρόμοιες υποθέσεις με τις οποίες έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις σε όλες τις βαθμίδες των δικαστηρίων, εξετάζουν πρώτα τα πιο πρόσφατα και μετά πάνε στα πιο παλιά. Οι δικαστές ενδιαφέρονται για τις αναφορές των δικηγόρων και μελετούν το σκεπτικό των άλλων δικαστών, συνεκτιμουν ολα τα παραπάνω όταν μιλάμε για δύσκολες υποθέσεις και όχι κάτι τρανταχτό. Φυσικά το υψηλότερο κύρος το έχουν οι αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου που λειτουργούν ως "αποφάσεις πιλοτος" για την δικαιοσύνη. Είναι δεσμευτικες; Όχι. Οπότε εγώ μια χαρά κατάλαβα. Καλύτερα να μασάς λοιπόν
GodzillaCover Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 39 λεπτά πριν, fysikos είπε Εγώ θα πήγαινα με έγγραφο και θα ζητούσα αριθμό πρωτοκόλλου εισερχόμενου εγγράφου στο οποίο θα ανέφερα τα γεγονότα (κλήση σε πυλωτή, ότι σου ανέφεραν την υπαρξη δικαστικής απόφασης) και θα ζητούσα την νομοθεσία βασει της οποίας σου βεβαιώθηκε η παράβαση. Στους παραλήπτες θα έβαζα τον συνήγορο του πολίτη και το κεντρικό πρωτοκόλλο του υπουργειου προστασίας του πολίτη...μάλιστα θα επισυνάπτω φωτοτυπία της κλήσης. Η αστυνομία είναι δημόσια υπηρεσία και εφόσον καταθέσει πολίτης έγγραφο είναι υποχρεωμένη να σου απαντήσει και οχι να σε στέλνουν από τον έναν στον άλλον. Πάντα ΕΓΓΡΆΦΩΣ Καλύτερα να μην πάει τώρα που τους έχει ανάγκη και κάνει φασαρίες στην αστυνομία. Ας σβήσει πρώτα την κλήση και μετά βλέπει.
Randroyl Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 39 λεπτά πριν, fysikos είπε Εγώ θα πήγαινα με έγγραφο και θα ζητούσα αριθμό πρωτοκόλλου εισερχόμενου εγγράφου στο οποίο θα ανέφερα τα γεγονότα (κλήση σε πυλωτή, ότι σου ανέφεραν την υπαρξη δικαστικής απόφασης) και θα ζητούσα την νομοθεσία βασει της οποίας σου βεβαιώθηκε η παράβαση. Στους παραλήπτες θα έβαζα τον συνήγορο του πολίτη και το κεντρικό πρωτοκόλλο του υπουργειου προστασίας του πολίτη...μάλιστα θα επισυνάπτω φωτοτυπία της κλήσης. Η αστυνομία είναι δημόσια υπηρεσία και εφόσον καταθέσει πολίτης έγγραφο είναι υποχρεωμένη να σου απαντήσει και οχι να σε στέλνουν από τον έναν στον άλλον. Πάντα ΕΓΓΡΆΦΩΣ Θελω να πιστευω οτι στην τροχαια θα με βοηθησουν. Αλλα σε περιπτωση που δω οτι δεν με βοηθανε, νομιζω θα το κανω και αυτο αν και μου ακουγεται λιγο υπερβολικο 😛
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, donatos77 είπε Είναι δεσμευτικες; Όχι. Οπότε εγώ μια χαρά κατάλαβα. Καλύτερα να μασάς λοιπόν Δεν έχει σημασια αν είναι δεσμευτικες η όχι. Συνεκτιμονται από τους δικαστές σε δύσκολες υποθέσεις, είναι έμμεσα δεσμευτικες, όσο μάλλον αποφάσεις σε ανώτατη βαθμίδα που είναι σχεδόν δεσμευτικες. Αν δηλαδή για μια ίδια υπόθεση έχουμε αποφάσεις με αιτιολογησεις από τα ανώτατα δικαστήρια που όρισαν ποιος κερδίζει και ποιος όχι το δικαστήριο, μην περιμένεις ο δικαστής να αποφασίσει κάτι διαφορετικό στην δική σου υπόθεση, θα βασιστεί στο ίδιο σκεπτικό των υπολοίπων, αυτό σημαίνει το να υπάρχει δεδικασμενο. Πέρα από αυτά υπάρχουν και οι γνωμοδοτησεις των νομικών, άλλο ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν. Καλύτερα εσύ να προσέχεις πως γράφεις καθώς χαρακτήρισες από αρνητικά έως προσβλητικα το σχόλιο ενός χρήστη που ήτανε σωστός σε ότι είπε. 9 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Καλύτερα να μην πάει τώρα που τους έχει ανάγκη και κάνει φασαρίες στην αστυνομία. Ας σβήσει πρώτα την κλήση και μετά βλέπει. Όπου κανεις φασαρίες σε δημόσια αρχή, σχεδόν έχεις χάσει το δίκιο σου και δεν υπάρχει διάθεση να σε εξυπηρετήσουν οι υπάλληλοι εκτός άμα είσαι ο πρόεδρος της δημοκρατίας η μπήκες μέσα με το Καλασνικοφ κτλ κτλ. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από Basilhs23___
vasilllis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, makis269 είπε Θα σε στεναχωρήσω αλλά με αυτήν την λογική θα μπορούσε να παρκάρει ο οποιοσδήποτε που δεν βρίσκει πάρκινγκ σε όποια πυλωτή βρει μπροστά του . Και ναι και η τροχαία αλλά και η άμεση δράση έχουν δικαιοδοσία να καταγράφουν παράπτωμα σε ιδιωτικό χώρο, όπως σπίτι, ιδιωτικό πάρκινγκ. Αντε και εχει την δικαιοδοσια.Πως βεβαιωνει η τροχαια οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο που δεν γραφει ονομα ιδιοκτητη ανηκει σε ξενο και οχι σε καποιο ιδιοκτητη ή ενοικιαστη?Καλει καποιος την αστυνομια με τα συμβολαια του στα χερια.Οι υπολοιποι ενοικοι πως βεβαιωνονται?Εξηγησε μας. 2 ώρες πριν, Randroyl είπε Νομιζω και απο οτι καταλαβα απο τα σχολια των παιδιων, οτι ναι μεν δεν εχεις δικαιωμα να παρκάρεις σε ιδιωτικο χωρο που δεν σου ανηκει, αλλα η τροχαια δεν μπορει να ασχοληθεί με αυτο. Θα πρεπει να γινει καταγγελια στην αστυνομία ή τελοσπαντων να ακολουθηθει διαφορετικη διαδικασια. Η τροχαια τιμωρει για παραβασεις του ΚΟΚ μονο. Στην περιπτωση μου φαινεται να αλλαζει αυτο λογω μιας δικαστικης απόφασης, που παλι συμφωνα με καποια απο τα σχολια εδω παιζει να μην δικαιολογει την κληση που εφαγα. Εγω παντως δεν βλεπω να αναγραφεται αριθμος πρωτο/λου δικαστικης αποφασης παρα καποια αρθρα που δεν διακρινονται.Εχεις ανεβασει μια κληση που ειναι δυσδιακριτη.ΤΟ θεμα ειναι τι γραφει αυτη η κληση.Οτι ειχες παρανομο παρκαρισμα που?
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 21 λεπτά πριν, vasilllis είπε Αντε και εχει την δικαιοδοσια.Πως βεβαιωνει η τροχαια οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο που δεν γραφει ονομα ιδιοκτητη ανηκει σε ξενο και οχι σε καποιο ιδιοκτητη ή ενοικιαστη?Καλει καποιος την αστυνομια με τα συμβολαια του στα χερια.Οι υπολοιποι ενοικοι πως βεβαιωνονται?Εξηγησε μας. Εγω παντως δεν βλεπω να αναγραφεται αριθμος πρωτο/λου δικαστικης αποφασης παρα καποια αρθρα που δεν διακρινονται.Εχεις ανεβασει μια κληση που ειναι δυσδιακριτη.ΤΟ θεμα ειναι τι γραφει αυτη η κληση.Οτι ειχες παρανομο παρκαρισμα που? Η τροχαία νομίζω έχει μαζί της ένα μηχάνημα που βρίσκουν τον κάτοχο από τον αριθμό πινακίδας, η εναλλακτικά επικοινωνούν με κάποια υπηρεσία στο τμήμα μεταφορών και τους λένε τον κάτοχο.
SabotazNic Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, Malthador είπε Η Τροχαία φαντάζομαι, επομένως μπορούν να σε γράψουν σε ιδιωτικό χώρο. Ολα αυτα αν δεν κανω λαθος, ειναι ναι μεν ιδιωτικη περιουσια, αλλα δημοσιοι χωροι
donatos77 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν έχει σημασια αν είναι δεσμευτικες η όχι. Συνεκτιμονται από τους δικαστές σε δύσκολες υποθέσεις, είναι έμμεσα δεσμευτικες, όσο μάλλον αποφάσεις σε ανώτατη βαθμίδα που είναι σχεδόν δεσμευτικες. Αν δηλαδή για μια ίδια υπόθεση έχουμε αποφάσεις με αιτιολογησεις από τα ανώτατα δικαστήρια που όρισαν ποιος κερδίζει και ποιος όχι το δικαστήριο, μην περιμένεις ο δικαστής να αποφασίσει κάτι διαφορετικό στην δική σου υπόθεση, θα βασιστεί στο ίδιο σκεπτικό των υπολοίπων, αυτό σημαίνει το να υπάρχει δεδικασμενο. Πέρα από αυτά υπάρχουν και οι γνωμοδοτησεις των νομικών, άλλο ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν. Καλύτερα εσύ να προσέχεις πως γράφεις καθώς χαρακτήρισες από αρνητικά έως προσβλητικα το σχόλιο ενός χρήστη που ήτανε σωστός σε ότι είπε. Όπου κανεις φασαρίες σε δημόσια αρχή, σχεδόν έχεις χάσει το δίκιο σου και δεν υπάρχει διάθεση να σε εξυπηρετήσουν οι υπάλληλοι εκτός άμα είσαι ο πρόεδρος της δημοκρατίας η μπήκες μέσα με το Καλασνικοφ κτλ κτλ. "Η Νομολογία όμως εν προκειμένω δεν αποτελεί άμεση πηγή δικαίου αλλά ούτε και συντελεί στη διαμόρφωση δικαίου αλλά μπορεί να θεωρηθεί ως έμμεση πηγή δικαίου. Έτσι ούτε αυτή καθεαυτή η νομολογία αλλά ούτε και οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου μπορούν να εξομοιωθούν με τους κανόνες δικαίου. Ο κάθε δικαστής είναι ελεύθερος να κρίνει τη νομική λύση των υποβαλλομένων σ΄ αυτόν νομικών διαφορών έστω και αν ακόμα άλλο δικαστήριο (ακόμη και ανώτερο) έχει δώσει σε όμοια περίπτωση διάφορη νομική λύση." Επιμένεις για κάτι που δεν έχεις γνώση. Δεν διάβασες το αρχικό μου σχόλιο και προχωράς εσύ σε χαρακτηρισμούς. Οκ κ συνηγορε; 1
pW Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, Malthador είπε Τι σχέση έχει η δικαστική απόφαση (εάν υπάρχει κιόλας); Δεν βεβαιώνονται πρόστιμα βάσει δικαστικών αποφάσεων (πόσω δε μάλλον αστικών αποφάσεων), αλλά βάσει του ΚΟΚ. Ούτως ή άλλως στην κλήση επάνω δεν αναγράφεται η ΤΑΔΕ δικαστική απόφαση, αναγράφονται δύο νόμοι, εκ των οποίων ο πρώτος δεν αναφέρει κάτι για πρόστιμα και ο δεύτερος έχει καταργηθεί με μεταγενέστερο νόμο (και ο οποίος μεταγενέστερος έχει 110 άρθρα, αν θέλει ο ΟP μπορεί να ψάξει να βρει αν αναφέρει κάπου για παρκάρισμα σε ιδιωτικούς χώρους και αν όντως το πρόστιμο αυτό είναι στα 100 ευρώ). Επιπλέον, δεν μου κάθεται καλά αυτό που λέτε, ότι η Τροχαία δεν μπορεί να βεβαιώσει πρόστιμο σε ιδιωτικό χώρο. Δηλαδή πάω άμα θέλω στο πάρκινγκ του ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο που είναι ιδιωτικό, το τελικιάζω και το πλακώνω στα χειρόφρενα και στα ανάποδα τιμόνια χωρίς να μου πει κανείς κουβέντα; Κάτι δεν κολλάει εδώ. Καλημέρα και από εμένα, εάν παρκάρεις στο Ικεα, δεν θα φας κλήση. Απλά θα σου ρυμουλκισουν το αυτοκίνητο εκτός και στην συνέχεια θα φας κλήση. Been there done that! 1
G.bar Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, Malthador είπε Και ποιος θα βεβαιώσει το πρόστιμο; Η Τροχαία ή ο σεκουριτάς στην πόρτα; Η Τροχαία φαντάζομαι, επομένως μπορούν να σε γράψουν σε ιδιωτικό χώρο. Ναι οκ, δεν θα τα χαλάσουμε στο ποιος κόβει την κλήση, είτε η αστυνομία, είτε η Τροχαία σου βεβαιώνουν πρόστιμο που βασίζεται στον ΚΟΚ. Ο οποίος ΚΟΚ υποθέτω (χωρίς να παίρνω και όρκο), ότι θα ορίζει και το πως οδηγάμε, παρκάρουμε κλπ σε ιδιωτικούς χώρους. Το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ θεωρείται δημόσιος χώρος καθώς μπορείς να μπαινοβγαίνει ο οποιοσδήποτε χωρίς να χρειάζεται άδεια, η να έχει κάποια πόρτα που να χρειάζεται να ανοίξεις με κλειδί. Για αυτό και εκεί γράφει η τροχαία κανονικά και για αυτό το λόγο έχουν και σήμανση, όπως για αυτό αποζημιώνεσαι και από την ασφαλιστική αν υπάρξει ατύχημα . Έχω καλέσει τροχαία και έχει πάρει πινακίδες από 10 αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει σε υπόγειο πάρκινγκ του Σκλαβενίτη σε θέσεις ΑμεΑ. Η πιλοτή δεν είναι δημόσιος χώρος, δεν μπαίνει ο οποιοσδήποτε, δεν έχει σήμανση, και αν τρακάρεις μέσα σε πιλοτή ΔΕΝ σε αποζημιώνει ασφαλιστική. 27 λεπτά πριν, pW είπε Καλημέρα και από εμένα, εάν παρκάρεις στο Ικεα, δεν θα φας κλήση. Απλά θα σου ρυμουλκισουν το αυτοκίνητο εκτός και στην συνέχεια θα φας κλήση. Been there done that! 2 1
dsi44 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ολα αυτα αν δεν κανω λαθος, ειναι ναι μεν ιδιωτικη περιουσια, αλλα δημοσιοι χωροι οχι δημοσιοι ,κοινοχρηστοι
kostasbm Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 έριξα μια μάτια στο νόμο που στηρίζεται η απόφαση που δεν την έχουμε δει ακόμα... http://www.domiki.gr/content/kpn/text_3d/0.htm είναι ο τρόπος που υπολογίζονται οι θέσεις στάθμευσης ανάλογα με τη περιοχή και διαφορά συναφή... το 2094/92 και μετά πρέπει να είναι η οποία απόφαση δεν ξέρω αν μπορεί δικηγόρος να την ανασύρει από το σύστημα
makis269 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Randroyl είπε Ναι ακριβως ετσι εγινε, ελεγε το ονομα του κυριου η αποφαση και απο οτι καταλαβα εγινε θεμα και με μια αλλη κυρια που παρκαρε και αυτη εκει πριν μερικες μερες, αλλα εγω δεν το ηξερα. Φανταστειτε οτι στην τροχαια ηξεραν ονομαστικα τον κυριο και μου λεγανε οτι ουτε αυτοι δεν ξερουνε πως το κατάφερε ολο αυτο. Ευγενικοι ηταν πάντως και ηταν και οι ιδιοι μπερδεμενοι με το ολο θεμα. Εκανα ενσταση και οτι γίνει. Δεν ειμαι τρολ, μου εδειξαν την αποφαση και ελεγε το ονομα του, αλλα δεν τη διαβασα λεπτομερώς. Γενικα ηταν ευγενικοι οο αμθρωποι. Θα ανεβασω φωτο την κλήση τώρα ότι βύσμα και να είχε , και στο λέω πολύ φιλικά δεν έπρεπε να παρκάρεις σε πυλωτή ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο που δεν σου ανήκει είτε ενοχλεί αυτό που πάρκαρες είτε δεν ενοχλεί. μακάρι να δικαιωθείς ,και να μας το πεις ώστε να παρκάρω και εγώ στις ξένες πυλωτές και πάρκινγκ χωρίς να έχω καμία συνέπεια. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από makis269 1 3
Hamurabi Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Έλα ρε συ πηγές στους μπάτσους κ ήταν ευγενικοί;;; Θα πέσαν πολλοί απτά σύννεφα εδώ . Πώς κ δε σε βρίσανε κ δειρανε μετά; Σίγουρα έκανε εντύπωση σε πολλούς αυτό εδώ μέσα με νοημοσύνη 5χρονου κ όλα τα κόμπλεξ μαζεμένα. 8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Η τροχαία νομίζω έχει μαζί της ένα μηχάνημα που βρίσκουν τον κάτοχο από τον αριθμό πινακίδας, η εναλλακτικά επικοινωνούν με κάποια υπηρεσία στο τμήμα μεταφορών και τους λένε τον κάτοχο. Συγνώμη εδώ αναρωτιόμαστε αν η αστυνομία μπορεί να βρει τον κάτοχο ενός ΙΧ οχήματος απτην πινακίδα του; Όσον αφορά το πραγματικό θεμα,η καλύτερη λύση είναι να μιλήσεις με δικηγόρο για αυτό κ να ασχοληθεί αυτός.τιποτα αλλο 1
Randroyl Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Καλημερα παιδια, ειμαι δουλεια τωρα και μιλησα με το αφεντικο, οποτε κατα πασα πιθανιτητα θα μπορω να πεταχτώ στην τροχαια μετα τις 12. Πρεπει να ειμαι εκει πριν τις 2 για να βρω τον διοικητη. Οταν εχω νεα θα σας πω 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις