Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ακούστε λίγο. Όταν ένας χώρος (είτε πυλωτη, είτε πάρκινγκ, είτε πεζοδρόμιο, είτε "πρασιά" κλπ) είναι ελεύθερα προσβάσιμος για το κοινό τότε ο οποιοσδήποτε μπορεί να "διαβεί" από εκεί. Τι εννοώ. Υπάρχουν πολυκατοικίες που οι πυλωτες είναι και από την μία όψη της πολυκατοικίας και από την άλλη (πίσω) ανοιχτές. Αν η πυλωτη είναι τελείως ελεύθερη, δεν έχει κάγκελα, σίδερα, πόρτες, κάτι οτιδήποτε τέλος πάντων που να οριοθετεί τον "ιδιωτικό χώρο " τότε οποιοσδήποτε μπορεί να"περάσει" από εκεί και ας είναι ιδιωτικός χώρος. Είναι υποχρέωση του/των ιδιοκτήτη/ιδιοκτητών να οριοθετήσει το χώρο του. Αφού λες ότι ο παππούς έχει βάλει μπάρα για να κλείνει την πρόσβαση στο χώρο σημαίνει ότι τον έχει οριοθετήσει. Το ότι η μπάρα μπορεί να ήταν σηκωμένη, ή δεν είναι κλειδωμένη και εσύ ας πούμε την εσπρωξες και μπήκες δεν αναιρεί το ότι υπάρχει οριοθέτηση.

Ωστόσο συμφωνώ ότι δεν μπορεί να σε γράψει η αστυνομία εκεί μέσα (κλαίω που γράφετε αστυνομία και τροχαία λες και είναι διαφορετικά πράγματα) γιατί δεν υπάρχει παράβαση του ΚΟΚ που να ορίζει ρητά κάτι από αυτά που έκανες. Μόνο καταγραφή μπορεί να κάνει η αστυνομία και μετά να σου κάνει μήνυση αυτός για φθορά ξένης περιουσίας.

Επεξ/σία από afentiko
  • Like 3
  • Απαντ. 426
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Randroyl είπε

...........εμενα με ποιο δικαιωμα με εγραψε η τροχαια εκτος δρομου σε ιδιωτικο χωρο?

Δηλαδη τυπε αμα παρκαρεις σε θεση αναπηρου σε παρκινγκ σε σουπερ μαρκετ δε θα ερθει η αστυνομια να σε γραψει ? 

Ιδιωτικος χωρος ειναι και εκει.

• Confused 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Παιζει να χανω κατι γιατι βλεπω να το προτεινετε αρκετοι, οποτε διορθωστε με αν κανω λαθος.

Απ'οσα ξερω, αν δεν την πληρωσει, δεν νομιζω οτι παει ετσι απο μονη της δικαστηριο, αντιθετως , εαν δεν χανω κατι, του ερχεται το κουστουμακι μεσω ΑΑΔΕ ως ληξιπροθεσμη οφειλη και κατ'επεκταση φουσκωμενη με τοκους που θα συνεχιζουν να φουσκωνουν μεχρι να την πληρωσει.

Για να καταληξει αυτη η περιπτωση στο δικαστηριο θα πρεπει φανταζομαι να κινηθει νομικα ο ιδιος, πραγμα που για 100 ευρω, δεν αξιζει. Αν λοιπον δεν τα λεω λαθος, θεωρω απιθανο οποιοσδηποτε απο εδω μεσα να κυνηγαγε νομικα υποθεση 100 ευρω απεναντι μαλιστα σε δημοσια υπηρεσια.

Ναι, ακριβώς! Οι υπόλοιποι μπερδεύονται γιατί παλιά είχες το δικαιωμα να πας στο δικαστήριο.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Randroyl είπε

Αν ειναι παρκινγκ του, οκ λογικο δεν θα το ξαναβαλω.  Το θεμα ειναι πως ανακατεψε την τροχαια σε ενα ζητημα που απο οτι φαονεται δεν μπορει να ανακατευθει η τροχαια. Επισης εμενα δεν μου ειπε κανενας για ολο αυτο. Εχει βαλει πινακιδα ο συγκεκριμενος (σε μια μπαρα πανω που το εχει κλεισει), αλλα απο πριν πολλα χρόνια κα την αγνοουσαμε ολοι, καθώς δεν φαινοταν απο πουθενα οτι ηταν οντως δικο του, (δηλαδη αν παω και βαλω εγω μια πινακιδα μου ανηκει το παρκινγκ?). Καο ειναι καο περιεργο, επειδη ειναι ολοκληρη η πυλωτη δεν ειναι ενα κομματακι. Αν οντως τελοσπαντων καπως εχει καταφερει και ειναι ολο αυτοδικο του καπως, ας μου το πει και δεν το ξαναβάζω εκει. Εγω ηξερα οτι μπορω να παρακρω εκει (προφανως δεν ειχα μπει σε βαθος στο θεμα, αλλα παρκαραμε πολλοι εκει και οι αρχικπι ιδιοκτητες που θεωρητικα ξερανε λεγανε οτι οποιος θελει παρκαρει εκει) 

Περίεργα μας τα λες.

Δε γνωρίζεις το καθεστώς που ισχύει στη πυλωτή, δε γνωρίζεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας, δε φαίνεται να γνωρίζεις καν για το δικό σου διαμέρισμα και μόνο τί ισχύει (αν έχει θέση στάθμευσης ή όχι, πού κτλ) και μεταφέρεις λόγια που κανείς δε μπορεί να εξετάσει, αλλά δε βγάζουν και νόημα.

Μήπως
1) Να πας στο διαχειριστή και να λάβεις ένα αντίγραφο του Κανονισμού
2) Να δεις τα χαρτιά του διαμερίσματος ή αν νοικιάζεις να μιλήσεις με τους ιδιοκτήτες
3) Να συγκαλέσετε μια αναθεματισμένη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στη πολυκατοικία;

Και μετά το "ψάχνεις" νομικά...ψάχνουμε τί μπορεί να γίνει κατά του "γέρου" και δεν έχουμε εικόνα για το καθεστώς της πυλωτής.

Πώς θα πας να μιλήσεις με δικηγόρο ή τους αστυνομικούς αν δεν ξέρεις τα παραπάνω;

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ρε μαν, τώρα που ξαναδιαβάζω την κλήση έφαγα φλασιά, λείπει κάτι πολύ σημαντικό από μέσα: δεν είναι συμπληρωμένη η παράβαση. Στο σημείο (1) το όργανο έπρεπε να συμπληρώσει τι σε έπιασε να κάνεις, αυτός το έχει αφήσει κενό εντελώς. Όσες φορές έχω φάει κλήση, το συγκεκριμένο σημείο ήταν συμπληρωμένο, αν κάνεις ένα googlάρισμα θα βρεις κι άλλα παραδείγματα (π.χ. να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας κατά Χ χιλιόμετρα, να παρκάρει σε P40 πινακίδα κοκ).

Αυτός έχει γράψει απλά ότι παραβίασες τον 2094/92, που πρακτικά περιέχει όλο τον ΚΟΚ (άσχετα που έχει αλλάξει το 1999). Δεν έχει γράψει ποιο σημείο ακριβώς παραβίασες, δηλαδή και ένσταση να κάνεις τι ακριβώς θα πεις, αφού η κλήση δεν γράφει παράβαση.

Δεν ξέρω που μπορείς να απευθυνθείς, αλλά πάντως είναι κενή νοήματος μια τέτοια κλήση, έχουν ακυρωθεί κλήσεις για πολύ λιγότερα (ορθογραφικά, λάθος χρώμα, λάθος πινακίδα).

Αν δεις στο πλαι καπου γραφει ΠΑΡΑΠΟΝΑ. Εγω μετα απο συζητηση που εκανα εκεισ την τροχαια εγραψα ότι "ειχα παρκαρει μεσα στην πυλωτη στον πολυκατοικια που διαμενω, και οτι απο οτι μου ειπαν στην τροχαια οχωρος ανηκει σε εναν ανθρωπο, κατι το οποιο εγω δεν ηξερα μεχρι εκεινη τη στιγμη. Δεν θα ξαναπαρκαρω στο μελλον εκει"

Πανω κατω κατι τετοιο, με αφησαν να τογραψω οπως ηθελα και προφανως μπορει να εγραψα και μλκια αλλα την αληθεια ειπα. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dimitrisgeorgo είπε

Αμα παω εγω λοιπον στο αυτοκινητο του ασχετου που παρκαρε μεσα στην πυλωτη και του σπασω το τζαμι του παραθυρου τι θα μπορει να κανει νομικα  μετα ο ασχετος ? 

Αγωγή για φθορά ξένης περιουσίας.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Γενική ερώτηση. Έχει ένας μια θέση σε πιλοτή, και πάει και παρκάρει ένας άσχετος. Η τροχαία τι σχέση έχει, μπορεί να κόψει κλήση στον άσχετο; Από πού έως πού; Αυτή είναι αστική διαφορά, μεταξύ ιδιωτών!

Το είπαμε η τροχαία δεν εμπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις με ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.

8 λεπτά πριν, dimitrisgeorgo είπε

Αμα παω εγω λοιπον στο αυτοκινητο του ασχετου που παρκαρε μεσα στην πυλωτη και του σπασω το τζαμι του παραθυρου τι θα μπορει να κανει νομικα  μετα ο ασχετος ? 

Μπορει να σου κάνει μήνυση.

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

σωστός, η προσφυγή στη δικαιοσύνη για τέτοια θέματα είναι χρονοβόρα και κυρίως κοστοβορα, ασε που μπορεί μέχρι τότε ο γέρος να πεθάνει. Επίσης καλά ειπώθηκε τα έξοδα τα δικαστικά μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα στα σκάσει ακόμα κ αν επιδικαστουν. 

Γενικά το... τσάκισε τον με μήνυση/αγωγή απέχει παρασάγγας σε σχέση με το αποτέλεσμα στα πολυασχολα ελληνικά δικαστήρια. Οπότε αν βγάλεις κάτι όσο μένει το θέμα στη δικαιοδοσία τροχαίας καλώς. 

Επειδή πάντως φαίνεται η κλήση να... μπάζει νομικά έχεις μεγάλες πιθανότητες υπέρ σου. 

Δικαστικα θα οαω μονο αν θελουν να κανουν κατι τέτοιο οι υπολοιποι ενοικιαστές, καθως ο συγκεκριμενος εχει παρει ολοκληρη την πυλωτη και πολλοιδεν εχουν παρκινγκ. Αν ομως δεν ενδιαφέρονται, δεν θα ασχοληθω περαιτέρω μονος μου, δεν εχω την δυνατότητα και ετσι κιαλλιως μπορω μα βαζω το μηχανακι και αλλου δεν εχω τετοιο θεμα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mechpanos είπε

Αγωγή για φθορά ξένης περιουσίας.

σε ποιον θα κανει αγωγη ρε τυπε, σε ολους τους ενοικους της  πολυκατοικιας της οποιας πηγε και παρκαρε αυθαιρετα μεσα στην πυλωτη επειδη ετσι γουσταρε ? 

• Sad 2
Δημοσ.

ένα πράγμα μου κάνει εντυπωση

η άστυνομια δεν θα έπρεπε να κάνει σύσταση τουλάχιστον η ο αυτός ο τύπος γιατί δεν προσπάθησε να μιλήσει με τον ιδιοκτητη της μηχανής που του πιάνει το χώρο ???? πριν αρχίσουν να κόβουν κλήσεις

είμαι περίεργος να δω το σκεπτικό της απόφασης μόλις πάρεις το αντίγραφο.......λογικά θα έπρεπε να το έχει κοινομποιησει σε όλους τους ενοικιαστές και ιδιοκτητες στη πολυκατοικία....πως θα ήξεραν ότι θα φάνε κλήση αν του πιάσουν το χώρο??

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, renos91 είπε

Mαλλον η κλιση επιτηδες ειναι γραμμενη ετσι ωστε να μπορει να ακυρωθει. Με αυτον τον τροπο και ο γερος θα νομιζει οτι εφαγες κλιση και θα ειναι ευχαριστημενος και εσυ θα τη σβησεις και θα εισαι ευχαριστημενος.

Μπορει να ισχυει αυτο επειδη η πολη ου ειναι μικρη και θελουν να τα πανε καλα με ολους, και πραγματικα πρεπει να τους τα εχει πρηξει ο κυριος εκει στην τροχαια τον τελευταιο καιρο επε8δη οι ιδιοι μου ειπαν να μιλησω στους ενοικους να τον παμε νομικα. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, dimitrisgeorgo είπε

σε ποιον θα κανει αγωγη ρε τυπε, σε ολους τους ενοικους της  πολυκατοικιας της οποιας πηγε και παρκαρε αυθαιρετα μεσα στην πυλωτη επειδη ετσι γουσταρε ? 

Ρώτησες τι μπορεί να κάνει σε αυτόν που του έσπασε το παράθυρο. Απάντησα. Είμαστε off topic.

Γεγονός είναι ότι και δική του να είναι όλη η πιλοτή, κακώς επενέβη η τροχαία. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dimitrisgeorgo είπε

Δηλαδη τυπε αμα παρκαρεις σε θεση αναπηρου σε παρκινγκ σε σουπερ μαρκετ δε θα ερθει η αστυνομια να σε γραψει ? 

Ιδιωτικος χωρος ειναι και εκει.

Σε αντίστοιχη περίπτωση που γνωρίζω και έγινε κλήση στο 100, η αστυνομία είπε στον οδηγό που ήταν αμεα ότι δεν επεμβαινουν σε τέτοιους χώρους. Ο οδηγός αναγκάστηκε και έκλεισε αυτόν που είχε παρκάρει στην θέση του γιατί δεν μπορούσε να βγει από το όχημα να πάει στο σούπερ μάρκετ, το αποτέλεσμα ήταν όταν γύρισε να απειληθεί από τον άλλον οδηγό που δεν μπορούσε να φύγει και να κινηθεί επιθετικά προς το μέρος του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, definitio είπε

Περίεργα μας τα λες.

Δε γνωρίζεις το καθεστώς που ισχύει στη πυλωτή, δε γνωρίζεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας, δε φαίνεται να γνωρίζεις καν για το δικό σου διαμέρισμα και μόνο τί ισχύει (αν έχει θέση στάθμευσης ή όχι, πού κτλ) και μεταφέρεις λόγια που κανείς δε μπορεί να εξετάσει, αλλά δε βγάζουν και νόημα.

Μήπως
1) Να πας στο διαχειριστή και να λάβεις ένα αντίγραφο του Κανονισμού
2) Να δεις τα χαρτιά του διαμερίσματος ή αν νοικιάζεις να μιλήσεις με τους ιδιοκτήτες
3) Να συγκαλέσετε μια αναθεματισμένη ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στη πολυκατοικία;

Και μετά το "ψάχνεις" νομικά...ψάχνουμε τί μπορεί να γίνει κατά του "γέρου" και δεν έχουμε εικόνα για το καθεστώς της πυλωτής.

Πώς θα πας να μιλήσεις με δικηγόρο ή τους αστυνομικούς αν δεν ξέρεις τα παραπάνω;

Μα σιγουρα δεν γνωριζω σε βαθος την κατσταση της πυλωτής. Αναφερω και πιο πανω οτι υπαρχει μεγαλη πιθανότητα να του ανηκει ο χωρος με καποιο τροπο. Σε αυτην την περιπτωση οντως δεν ξαναβαζω το μηχανακι εκει, αλλα δεν ειχα ενημερωση και απο οτι φαονετια κατι εξελιχθηκε τις τελευτεαιες μερες πουεγω έλειπα και γιαυτο την πατησα ετσι. Οσο αφορα το νομικο κομμάτι, κανενας εδω δεν εχει πει οτι ξερει τι παίζει, αλλα ασχετα απο την κληση μου, επειδη ο συγκεκριμενος ανθρωπος φαίνεται να εχει περιπλεξει τα πράγματα παραπανω απο οσ θα επρεπει, θα παρω την δικαστικη αποφαση αυτη που εχει η τροχαια, και θα τη συζητησω με τους αλλους ενοικους και προφανως θα συζητηθεί αρχικα στην συνελευση της πολυκατοικιας. Αλλα πριν γινειαυτο ισως την παω και σε ενα δικηγορο να δω που παταει αυτος. Γενικα δεν θα ασχολιομουν καθολου, και αν ερχοταν να μου το πει ή μου εβαζε ενα χαρτακι στο μηχανακι θα μου φαινοταν επριεργο αλλα θα σταματουσα εκει. Αλλα οπως οηγε τωρα θελω να δψ τι παιζει γιατι αποαυτα πουκαταλαβα με καποιους πουρωτησα εδω μαλλον πως εχει κανει πατατια ο συγκεκριμενος. Προφανως ισως και οχι και δεν εχει να κανει με την κληση μου αυτό. 

Επεξ/σία από Randroyl
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Randroyl είπε

και η πολυκατοικια οπως παρατηρησατε παραπανω ειναι ρεθυμνο.

Ε πες από την αρχή ότι το όλο σκηνικό είναι στην Κρήτη....Έτσι εξηγούνται όλα... :)

Πέρα από την πλάκα, όταν με το καλό πας ξανά στην τροχαία και μιλήσεις με τον διοικητή πες του ότι και δικαστική απόφαση να υπάρχει από την στιγμή που δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση απαγόρευσης παρκαρίσματος με τον αριθμό της δικαστικής απόφασης τότε δεν μπορούν να σου κόψουν πρόστιμο.

Το κόστος μάλιστα για την ειδική σήμανση βαραίνει τον μπαστουνοβλαχο. Όποτε αν δεν βάλει πινακίδα με τον αριθμό απόφασης (όχι να τυπώσει καμμία δίκη του, αλλά από αυτές της οδοποιίας των δήμων). Πρόστιμο γιόκ. Γιατί πολύ απλά δε μπορείς να μυρίσεις τα νύχια σου για να δεις που θα παρκάρεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...