GiorgosT Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Στις 29/8/2022 στις 11:30 ΜΜ, poulinos είπε δεν αν συμπληρωσε χαρτι τι εγραψε.θεωρητικα εφοσον η adsl σου παιζει 21.9 με 22 ειναι παραξενο να μην παιζεις 30-40 στο vdsl. ναι θα φαινοταν αν υπηρχε θεμα στην καλωδιωση με εξαιρεση ομως τα παραλληλα.bridge taps. ενω τα παραλληλα το adsl δεν το επηρεαζουν ,το vdsl το σκιζουν. οποτε πρεπει να διαβασεις και να κανεις αυτο που λεει εδω. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf δεν ασχολουνται. εδω κανουν επιστροφες πανω στο splitter. αν πραγματι φτανει μονο ενα ζευγος τοτε εισαι καλα.αλλα πρεπει να γινει δοκιμη και εξω απο το σπιτι μηπως μια στο εκατομμυριο φταιει κατι αλλο που δεν φανεται στο adsl. γιατι στο vdsl ολα ειναι πιο ζορικα. ναι κατι δεν παει καλα πραγματι. απο την αλλη στο σπιτι του δεν πρεπει να πειραξε τιποτα ο τεχνικος παρα μονο να εγινε αλλαγη οριου μεσα απο το γενικο κατανεμητη οποτε αν εκαναν εκει καμια βλακεια. κανονικα ο τεχνικος επρεπε να μετρησει αφου βλεπει οτι δεν παιζεις σωστα. ολα αργα ή γρηγορα θα πανε σε voip. πολλες φορες στα ρουτερ τον παροχων μπορει να συγχρονιζεις χαμηλα αλλα μετα να βγει update και να παιζεις καλυτερα.επισης εχω πετυχει και περιπτωσεις το ρουτερ του παροχου να παιζει καλυτερα απο third party.εχει να κανει με το chipset με το firmware. μπορει να μην ειναι μεσα στο σπιτι και να εκαναν βλακεια στο αστικο κεντρο στο γυρισμα.πρεπει να δει και κατω ποσο παιζει. δεν στεκει και πολυ ειναι η αληθεια. Καλημέρα. Κατ΄αρχάς ευχαριστώ πολύ για την πολύ αναλυτική απάντηση. Και εμένα δε μου κάθεται καλά η δικαιολογία "παίρνεις από αστικό κέντρο, άρα δεν κλειδώνεις ψηλά". Είχα σκοπό να μιλήσω μαζί τους (εννοώ την τεχνική υποστήριξη), αλλά λόγω τρεξίματος δεν πρόλαβα. Λογικά σήμερα το απόγευμα θα το κάνω, να δω τι θα μου πουν και από εκεί. Πάντως, σήμερα το πρωί συγχρόνισε στα 32.900. Την ίδια στιγμή στο attainable, βέβαια, έδινε 50+ . Είναι το μέγιστο που έχω δει ως τώρα. Το καλό είναι ότι η τάση είναι να μην πέφτει σε χαμηλότερες ταχύτητες άπαξ και έπιασε μια. Δηλαδή ξεκινήσαμε από ~25 και σιγά-σιγά κλειδώνει σε όλο και υψηλότερες.
poulinos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 On 31/08/2022 at 09:35, GiorgosT said: Καλημέρα. Κατ΄αρχάς ευχαριστώ πολύ για την πολύ αναλυτική απάντηση. Και εμένα δε μου κάθεται καλά η δικαιολογία "παίρνεις από αστικό κέντρο, άρα δεν κλειδώνεις ψηλά". Είχα σκοπό να μιλήσω μαζί τους (εννοώ την τεχνική υποστήριξη), αλλά λόγω τρεξίματος δεν πρόλαβα. Λογικά σήμερα το απόγευμα θα το κάνω, να δω τι θα μου πουν και από εκεί. Πάντως, σήμερα το πρωί συγχρόνισε στα 32.900. Την ίδια στιγμή στο attainable, βέβαια, έδινε 50+ . Είναι το μέγιστο που έχω δει ως τώρα. Το καλό είναι ότι η τάση είναι να μην πέφτει σε χαμηλότερες ταχύτητες άπαξ και έπιασε μια. Δηλαδή ξεκινήσαμε από ~25 και σιγά-σιγά κλειδώνει σε όλο και υψηλότερες. καποιο θεμα με τον χαλκο και κανει διακυμανσεις το margin και για αυτο βλεπεις και διαφορετικες ταχυτητες.δεν ειναι οτι θα φτιαχνει καθε φορα.μπορει να γινει και χειροτερα.γενικοτερα αν βλεπεις καθε φορα και διαφορετικο sync κατι δε παει καλα.πρεπει να ειναι θεωρητικα μικρη η διαφορα στο sync.το κακο ειναι οτι απο το αστικο κεντρο δεν υπαρχει vectoring και β.δεν θα ασχοληθουν πολλοι.θα σου πουν υποβαθμιση εκει που ησουν πριν μεχρι να μπει kv ειτε να μπει ftth . τωρα αν θα το κυνηγησεις ή οχι εσυ το ξερεις.σιγουρα θα μπορουσαν να δοκιμασουν αλλαγη ζευγους κεντρικου και απερχομενου μηπως παιξει πιο σταθερα αλλα αν θα το κανουν ειναι αλλη ιστορια.
GiorgosT Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, poulinos είπε καποιο θεμα με τον χαλκο και κανει διακυμανσεις το margin και για αυτο βλεπεις και διαφορετικες ταχυτητες.δεν ειναι οτι θα φτιαχνει καθε φορα.μπορει να γινει και χειροτερα.γενικοτερα αν βλεπεις καθε φορα και διαφορετικο sync κατι δε παει καλα.πρεπει να ειναι θεωρητικα μικρη η διαφορα στο sync.το κακο ειναι οτι απο το αστικο κεντρο δεν υπαρχει vectoring και β.δεν θα ασχοληθουν πολλοι.θα σου πουν υποβαθμιση εκει που ησουν πριν μεχρι να μπει kv ειτε να μπει ftth . τωρα αν θα το κυνηγησεις ή οχι εσυ το ξερεις.σιγουρα θα μπορουσαν να δοκιμασουν αλλαγη ζευγους κεντρικου και απερχομενου μηπως παιξει πιο σταθερα αλλα αν θα το κανουν ειναι αλλη ιστορια. Την προηγούμενη εβδομάδα με κάλεσαν από την υποστήριξη και στην αρχή μου έλεγαν ότι είναι λόγω απόστασης... Όταν τους είπα ότι είναι το πολύ 300μ. άρχισαν να μου τα μασάνε. Εν τέλει και εγώ εκεί καταλήγω, ότι είναι σάπια τα καλώδια του ΟΤΕ και πολύ απλά δε θα γίνει τίποτα για την προσεχή δεκαετία.
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Εμένα που με έπρηξε για άλλη μια φορά ο τεχνικός ότι δήθεν έχω πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση, προέκυψε - για δεύτερη φορά - πρόβλημα στην κάρτα του ΚΑΦΑΟ. Με κούμπωσε σε άλλη που δεν υπήρχε καταγραφή για οποιοδήποτε πρόβλημα και εδώ και 6 ημέρες παίζω με 0/0 CRC. Αυτό, απλά για να καταγραφεί ότι - εκ του αποτελέσματος - το ζήτημα της κάρτας δεν είναι σπάνιο, όπως είχε αναφερθεί και από κάποιους άλλους κύριους. Προφανώς, για να φτάσουμε στο σημείο να κάνει αυτή την αλλαγή, δήλωσα βλάβη πάνω από 6 φορές.. (Cosmote 100αρα, με καμπίνα στα 80μ. από το σπίτι μου)
poulinos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 2 hours ago, MauroPaltoudias said: Εμένα που με έπρηξε για άλλη μια φορά ο τεχνικός ότι δήθεν έχω πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση, προέκυψε - για δεύτερη φορά - πρόβλημα στην κάρτα του ΚΑΦΑΟ. Με κούμπωσε σε άλλη που δεν υπήρχε καταγραφή για οποιοδήποτε πρόβλημα και εδώ και 6 ημέρες παίζω με 0/0 CRC. Αυτό, απλά για να καταγραφεί ότι - εκ του αποτελέσματος - το ζήτημα της κάρτας δεν είναι σπάνιο, όπως είχε αναφερθεί και από κάποιους άλλους κύριους. Προφανώς, για να φτάσουμε στο σημείο να κάνει αυτή την αλλαγή, δήλωσα βλάβη πάνω από 6 φορές.. (Cosmote 100αρα, με καμπίνα στα 80μ. από το σπίτι μου) το να δεις αν φταιει η καλωδιωση( οχι εσυ αλλα ο τεχνκος) συνηθως συγκρινεις sync και errors στον κατανεμητη και μετα στο σπιτι μεσα. ναι δεν ειναι παραξενο να παθει κατι καποιο port στην καρτα.πολλες φορες βεβαια μπορει με Lock unlock του οριου ή με Reboot της καρτας να παιξεις σωστα.απλα στο Reboot το κακο ειναι οτι θα τους ριξεις ολους οσους ειναι στην καρτα για 3-4 λεπτα. στην καρτα δεν νομιζω να ειναι παραπανω απο 40-50 συνδρομητες και συνηθως το Reboot πρεπει να παιρνει 4-5 λεπτα. το κακο ειναι οτι εφαγες ταλαιπωρια μεχρι να το κανει καποιος.απλα πετυχες και σε παραξενο προβλημα. 3 hours ago, GiorgosT said: Την προηγούμενη εβδομάδα με κάλεσαν από την υποστήριξη και στην αρχή μου έλεγαν ότι είναι λόγω απόστασης... Όταν τους είπα ότι είναι το πολύ 300μ. άρχισαν να μου τα μασάνε. Εν τέλει και εγώ εκεί καταλήγω, ότι είναι σάπια τα καλώδια του ΟΤΕ και πολύ απλά δε θα γίνει τίποτα για την προσεχή δεκαετία. μπορει να ειναι και προβλημα του συγκεκριμενου ζευγαριου μονο και απλα να μην μπαινουν στην διαδικασια να δοκιμασουν αλλο.300 μετρα δεν ειναι πολλα. να ριξουν νεο χαλκο βεβαια το ξεχνας.ουτε καν σαν αστειο. βγαινει τεχνικη αδυναμια για το συγκεκριμενο πακετο και τερμα.ετσι και αλλιως λιγο τους νοιαζει να δωσουν vdsl απο το αστικο κεντρο που δεν υπαρχει ουτε καν vectoring.
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, poulinos είπε το να δεις αν φταιει η καλωδιωση( οχι εσυ αλλα ο τεχνκος) συνηθως συγκρινεις sync και errors στον κατανεμητη και μετα στο σπιτι μεσα. Μα αυτό ήταν το ζήτημα. Όταν ήρθε, μέτρησε κάτω και είχε 0 λάθη με σταθερή ταχύτητα κ.λπ. κ.λπ. Το ίδιο έδειξε και στο σπίτι πάνω. Έπαιξε λοιπόν, μια εβδομάδα τέλεια, ώσπου κάποια στιγμή έκανε reset μόνο του το router (προφανώς κάποια αποσύνδεση έγινε από το ΚΑΦΑΟ) και επανήλθε στα παλιά γνωστά χάλια. Καλώντας τον όμως πάλι, μου είπε το κλασικό εικονογραφημένο "όταν ήρθα, έπαιζε πολύ καλά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο" και το έριξε στην εσωτερική καλωδίωση. Το ότι έπαιζε καλά και στο σπίτι για μια εβδομάδα (βάσει στατιστικών γραμμής πάντα), το αντιπαρήλθε. Είναι προφανώς ξεκάθαρο και αυτονόητο ότι μια προβληματική καλωδίωση, δεν παίζει τέλεια επί κάποιο χρονικό διάστημα και μετά χαλάει πάλι (σήματα και καλώδια είναι στην τελική). Ή παίζει καλά ή δεν παίζει. Παραθέτω και τα στατιστικά της "προβληματικής" καλωδίωσης (5 ημέρες, από τη στιγμή που με άλλαξε κάρτα, δηλαδή την Τρίτη το πρωί) : Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2022 από MauroPaltoudias
poulinos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 9 hours ago, MauroPaltoudias said: Μα αυτό ήταν το ζήτημα. Όταν ήρθε, μέτρησε κάτω και είχε 0 λάθη με σταθερή ταχύτητα κ.λπ. κ.λπ. Το ίδιο έδειξε και στο σπίτι πάνω. Έπαιξε λοιπόν, μια εβδομάδα τέλεια, ώσπου κάποια στιγμή έκανε reset μόνο του το router (προφανώς κάποια αποσύνδεση έγινε από το ΚΑΦΑΟ) και επανήλθε στα παλιά γνωστά χάλια. Καλώντας τον όμως πάλι, μου είπε το κλασικό εικονογραφημένο "όταν ήρθα, έπαιζε πολύ καλά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο" και το έριξε στην εσωτερική καλωδίωση. Το ότι έπαιζε καλά και στο σπίτι για μια εβδομάδα (βάσει στατιστικών γραμμής πάντα), το αντιπαρήλθε. Είναι προφανώς ξεκάθαρο και αυτονόητο ότι μια προβληματική καλωδίωση, δεν παίζει τέλεια επί κάποιο χρονικό διάστημα και μετά χαλάει πάλι (σήματα και καλώδια είναι στην τελική). Ή παίζει καλά ή δεν παίζει. Παραθέτω και τα στατιστικά της "προβληματικής" καλωδίωσης (5 ημέρες, από τη στιγμή που με άλλαξε κάρτα, δηλαδή την Τρίτη το πρωί) : εφοσον πριν επαιζες μια χαρα και πανω και κατω και μετα απο 5 μερες δεν επαιζες καλα ειναι τελειως χαζομαρα χωρις να κανει ελεγχο να σου πει οτι φταιει η καλωδιωση. δηλαδη δεν παιζει να χαλασε το port?δεν παιζει να χαλασε το ρουτερ ή να εχει προβλημα το απερχομενο? τελειως λαθος απαντηση. εκει πρεπει να ξαναγινει ελεγχος.αλλο τοσο οταν βλεπει οτι πχ για 10 ημερες για 5 μερες δεν ξερω τι επαιζες μια χαρα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα