Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, filipN είπε

Μάλλον καλά είσαι από modem, ίσως να ήσουν καλύτερα με το Plus αλλά δεν το δίνουν τώρα νομίζω. Έκανα το ερώτημα σκεπτόμενος μήπως είχες το Entry 2i, το οποίο συγχρονίζει 6-8Mbps χαμηλότερα από το Plus και τα Fritzbox σε ορισμένα Αστικά Κέντρα, είμαι «παθών».

Είναι θέμα και αυτό. Παίζουν πολλές φορές ασυμβατότητες μεταξύ μόντεμ και καρτών στα κέντρα/καφάο.

Όταν είχα νόβα με το δικό τους, που το δοκίμασα από περιέργεια, κλείδωνα στα 17 Mbps ενώ με ένα απλό TP-Link των 30€, το οποίο έκανε τη δουλίτσα του άψογα τόσα χρόνια, κλείδωνα 22... Τι να τους πεις...

Γενικά είμαι της λογικής να βάζω δικό μου μόντεμ/ρούτερ. Αλλά το θέμα του Voip μας σκοτώνει. Περιορισμένες επιλογές και δυστυχώς αρκετά ανεβασμένες τιμές. Καλά, χρυσά τα fritzbox, αλλά δε μου περισσεύουν ~150€.

Τους ρώτησα αν γίνεται να γυρίσει η τηλεφωνία σε POTS, για να πάρω ένα ρουτεράκι σε λογική τιμή, που θα είναι σίγουρα καλύτερο από αυτό που μου δώσανε, και με βάλανε στην αναμονή να μιλήσω με τεχνικό. Μετά την πρώτη ώρα (κάλεσαν αυτοί) βαρέθηκα να ακούω το τραγουδάκι της αναμονής και το έκλεισα.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 24/8/2022 στις 12:37 ΜΜ, GiorgosT είπε

Μα αυτό έκανε. Από την πρίζα του τοίχου έβγαλε το φίλτρο και κούμπωσε απευθείας πάνω το ρούτερ και από την έξοδο του Voip πάνω στο ρούτερ, έδωσε το τηλέφωνο. Εδώ δε βλέπω να υπάρχει κάτι λάθος.

ΥΓ

Υπήρχε τηλεφωνική πρίζα που ήταν συνδεδεμένη παράλληλα (στο υπνοδωμάτιο) και την είχα αποσυνδέσει πριν από 2-3 χρόνια γιατί πράγματι δημιουργούσε θεματάκια και μου έριχνε και την ταχύτητα λίγο. Πλέον, στην πρίζα του σαλονιού, όπου και κούμπωσε το ρούτερ, φτάνει μόνο το ζεύγος από τη ρεκλέτα.

To  σπιτι εχει αλλες τηλεφωνικες πριζες; αν ναι, κανε την εξης δοκιμη. παρε το μοντεμ κ βαλε το σε αλλη τηλεφωνικη πριζα. αν συγχρονιζει, εχεις παραλληλες πριζες. αυτη η συνδεσμολογια επηρεαζει την γραμμη.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kallair είπε

To  σπιτι εχει αλλες τηλεφωνικες πριζες; αν ναι, κανε την εξης δοκιμη. παρε το μοντεμ κ βαλε το σε αλλη τηλεφωνικη πριζα. αν συγχρονιζει, εχεις παραλληλες πριζες. αυτη η συνδεσμολογια επηρεαζει την γραμμη.

Το αναφέρω και σε προηγούμενο σχόλιο. Υπήρχε μια δεύτερη που ήταν παράλληλα συνδεδεμένη, αλλά την έχω αποσυνδέσει εδώ και χρόνια γιατί δημιουργούσε θέματα. Αυτή τη στιγμή, στην πρίζα του σαλονιού, φτάνει μόνο το ζεύγος από τη ρεκλέτα και δεν υπάρχει επάνω κουμπωμένο (να φεύγει δηλαδή σε άλλη πρίζα του σπιτού) τίποτα άλλο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αρα πας για αλλαγή καλωδίωσης απο το κουτι του οτε μεχρι το σπίτι 

Ας ελπίσουμε πως όχι, αν και το φοβάμαι αυτό το ενδεχόμενο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο ετσι οπως τα περιγράφεις.

Αν μετρήσει κάτω 45 και πάνω 29, ναι, εκεί την πατήσαμε. Άντε να βρω άκρη με την ιδιοκτήτρια...

Δημοσ.

Αν ξερεις το ζευγαρι πήγε και συνδεσε τον ρουτερ κατω στην εισαγωγη κατευθείαν στο δικτυο πόλης 

Εσυ θα αλλαξεις το καλωδιο ασε την ιδιοκτήτρια 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Αν ξερεις το ζευγαρι πήγε και συνδεσε τον ρουτερ κατω στην εισαγωγη κατευθείαν στο δικτυο πόλης 

Καθόλου κακή ιδέα. Ναι, ξέρω ποιο είναι. Μια μπαλαντέζα δρόμος είναι η φάση. Άντε, να δούμε...

Δημοσ.

Εν τέλει μίλησα με τον τεχνικό και μου είπε ότι η αιτία του προβλήματος είναι ότι παίρνουμε από αστικό κέντρο και όχι από καμπίνα. Στην ερώτησή μου αν τυχόν γνωρίζει πότε περίπου θα μπουν καμπίνες, μου απάντησε ότι θα πάνε κατευθείαν για FTTH, οπότε με βλέπω για πολύ καιρό ακόμη με χαμηλό d/l...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/8/2022 στις 11:07 ΠΜ, GiorgosT είπε

Καλημέρα σε όλους,

Εδώ και χρόνια είχα 24άρα σύνδεση στη forthnet/nova. Πάντα κλείδωνα στα 22Mbps, καθώς το κέντρο είναι 250-300 μέτρα από στο σπίτι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Πάντα η γραμμή δούλευε τέρμα.

Αποφάσισα, λόγω τσιγκουνιάς της nova να βάλει κάρτες vdsl στο κέντρο, να αλλάξω και να πάω σε Cosmote, η οποία δίνει 50άρα στην περιοχή. Μίλησα μαζί τους, τους είπα ότι αν είναι να πιάνω όσο και τώρα, δεν έχει νόημα να αλλάξω και μου εγγυήθηκαν (προφορικά βέβαια) ότι αφού κλειδώνει η ADSL τόσο ψηλά και με τόσο μικρή απόσταση από το κέντρο θα πιάνω 48-49Mbps... Επιστροφή στην πραγματικότητα τώρα...

Πριν από μία ώρα έφυγε ο τεχνικός της Cosmote από το σπίτι. Δυστυχώς, δεν ήμουν εκεί ο ίδιος, καθώς δουλεύω. Έβαλε το ρούτερ, είδε και τη γραμμή και είπε στη γυναίκα μου ότι συγχρόνισε στα 25 και είναι μια χαρά. Η σύζυγος δεν έχει ιδέα από αυτά και δε θυμόταν ότι πήγαμε για 50άρα και έτσι δε με ειδοποίησε άμεσα, να προλάβω τον τεχνικό εκεί...

Όπως καταλαβαίνετε, η πίεση έχει φτάσει στο 200! Εξ όσων γνωρίζω, σε τόσο μικρή απόσταση και σε μια γραμμή που το ADSL έπαιζε τόσο καλά, είναι αδικαιολόγητη τέτοια ταχύτητα. Ξέρω ότι το VDSL λόγω τεχνολογίας του είναι πιο ευαίσθητο στις μεγάλες αποστάσεις, αλλά 300 μέτρα από το κέντρο θεωρώ τραγική την ταχύτητα download.

Εννοείται ότι το κέντρο και οι γραμμές είναι της Cosmote. Τα φώτα σας;

Παραθέτω και τα νούμερα της γραμμής:

image.png.27940cc4e575c93dc316d0040603693e.png

- Η ταχύτητα όσων έπαιρναν VDSL από Α/Κ ήταν τα πρώτα χρόνια αυτή που είχες σε ADSL2+ x2.4 ή 2.5 περίπου και χοντρικά. Αν κλείδωνες στα 22Mbps έφτανες τα 52-55 Mbps. Σήμερα που υπάρχει πτώση ταχύτητας σε πολλά Α/Κ, αν ήσουν σε αυτό που είμαι εγώ τώρα, θα συγχρόνιζες με το Speedport Plus στα 48 Mbps. Μήπως όμως συγχρόνιζες χαμηλότερα από 22 (σε ADSL2+) και δεν το θυμάσαι καλά;

Στις 25/8/2022 στις 8:15 ΠΜ, GiorgosT είπε

Μίλησα χθες με την τεχνική υποστήριξη και μου είπαν και οι ίδιοι ότι δε δικαιολογείται αυτή η ταχύτητα και θα έπρεπε να πιάνει μίνιμουμ 42. Το δώσανε βλάβη, για να έρθει συνεργείο. Λογικά ο ίδιος που χθες την κοπάνησε χωρίς να ελέγξει τίποτα. Ίδωμεν...

Είναι μάλλον η μοναδική φορά που είπαν αυτό που ήταν σωστό.

6 ώρες πριν, GiorgosT είπε

Εν τέλει μίλησα με τον τεχνικό και μου είπε ότι η αιτία του προβλήματος είναι ότι παίρνουμε από αστικό κέντρο και όχι από καμπίνα. Στην ερώτησή μου αν τυχόν γνωρίζει πότε περίπου θα μπουν καμπίνες, μου απάντησε ότι θα πάνε κατευθείαν για FTTH, οπότε με βλέπω για πολύ καιρό ακόμη με χαμηλό d/l...

- Οι απαντήσεις που σου έδωσαν και έχεις αναρτήσει δεν λένε την αλήθεια ή ότι συμβαίνει στο μέσο όρο των πελατών που παίρνουν VDSL2 από Αστικό Κέντρο και παίρνουν αρκετοί. Στην ταχύτητα που συγχρονίζεις εσύ τώρα συγχρονίζει ένα τμήμα, και μάλλον μικρό, από αυτούς που παίρνουν VDSL από Α/Κ (Αστικό Κέντρο). Δεν έχουν όλοι όσοι συνδέονται σε Α/Κ ίδια ή παρόμοια ταχύτητα.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
6 ώρες πριν, filipN είπε

- Η ταχύτητα όσων έπαιρναν VDSL από Α/Κ ήταν τα πρώτα χρόνια αυτή που είχες σε ADSL2+ x2.4 ή 2.5 περίπου και χοντρικά. Αν κλείδωνες στα 22Mbps έφτανες τα 52-55 Mbps. Σήμερα που υπάρχει πτώση ταχύτητας σε πολλά Α/Κ, αν ήσουν σε αυτό που είμαι εγώ τώρα, θα συγχρόνιζες με το Speedport Plus στα 48 Mbps. Μήπως όμως συγχρόνιζες χαμηλότερα από 22 (σε ADSL2+) και δεν το θυμάσαι καλά;

Η χειρότερη ταχύτητα συγχρονισμού που είχα δει τόσα χρόνια ήταν 20.900Mbps. Σταθερά πάνω από 21.500 τις περισσότερες φορές. Μέχρι προχθές ADSL είχα, πίστεψέ με θυμάμαι πολύ καλά γιατί έλεγχα τακτικά τη γραμμή. Αλλά και στο κατέβασμα είχα μίνιμουμ 2,1-2,2MB/s.

6 ώρες πριν, filipN είπε

- Οι απαντήσεις που σου έδωσαν και έχεις αναρτήσει δεν λένε την αλήθεια ή ότι συμβαίνει στο μέσο όρο των πελατών που παίρνουν VDSL2 από Αστικό Κέντρο και παίρνουν αρκετοί. Στην ταχύτητα που συγχρονίζεις εσύ τώρα συγχρονίζει ένα τμήμα, και μάλλον μικρό, από αυτούς που παίρνουν VDSL από Α/Κ (Αστικό Κέντρο). Δεν έχουν όλοι όσοι συνδέονται σε Α/Κ ίδια ή παρόμοια ταχύτητα.

Ως προς αυτό που μου είπαν σήμερα, δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να το αξιολογήσω αλλά εννοείται κρατάω τις επιφυλάξεις μου, όπως είναι λογικό. Ίσως συγκεκριμένα εδώ στην περιοχή να υπάρχει όντως θέμα; Δυστυχώς όλοι οι υπόλοιποι στη γειτονιά (όσοι ξέρω τουλάχιστον) έχουν ADSL, οπότε δεν έχουμε εικόνα σχετικά με το VDSL. Θα μιλήσω ξανά αύριο να με την υποστήριξη να δω τι θα πουν επ' αυτού. Σε κάθε περίπτωση δε θα το αφήσω το θέμα. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, GiorgosT είπε

Η χειρότερη ταχύτητα συγχρονισμού που είχα δει τόσα χρόνια ήταν 20.900Mbps. Σταθερά πάνω από 21.500 τις περισσότερες φορές. Μέχρι προχθές ADSL είχα, πίστεψέ με θυμάμαι πολύ καλά γιατί έλεγχα τακτικά τη γραμμή. Αλλά και στο κατέβασμα είχα μίνιμουμ 2,1-2,2MB/s.

Τώρα είναι γύρω στο 2.9-3 MB/s;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, filipN είπε

Τώρα είναι γύρω στο 2.9-3 MB/s;

Ναι. Εκεί τερματίζει το κατέβασμα, όπως είναι αναμενόμενο.

Δημοσ.
On 24/08/2022 at 12:16, GiorgosT said:

Δεν ανέφερε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω και αν μέτρησε κάτω. Μάλλον δεν το έκανε.

Πάντως, όπως ανέφερα και πριν, η ADSL έπαιζε άψογα. 21.9-22 κλείδωνε. Φαντάζομαι ότι αν υπήρχε θέμα στην καλωδίωση, θα φαινόταν και τότε, σωστά;

δεν αν συμπληρωσε χαρτι τι εγραψε.θεωρητικα εφοσον η adsl σου παιζει 21.9 με 22 ειναι παραξενο να μην παιζεις 30-40 στο vdsl. ναι θα φαινοταν αν υπηρχε θεμα στην καλωδιωση με εξαιρεση ομως τα παραλληλα.bridge taps. ενω τα παραλληλα  το adsl δεν το επηρεαζουν ,το vdsl το σκιζουν. οποτε πρεπει να διαβασεις και να κανεις αυτο που λεει εδω.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

On 24/08/2022 at 12:26, NikosKallithea said:

Μπορεί να έχεις παράλληλα, το τεχνικος δεν θα κάτσει και πολύ να ασχοληθεί με το δικυο σου.

Αυτο που θα κανεις αρχικά ειναι να συνδεσει την γραμμη του οτε κατευθείαν επανω στο ρούτερ χωρις τιποτα αλλο.

δεν ασχολουνται. εδω κανουν επιστροφες πανω στο splitter.

On 24/08/2022 at 12:37, GiorgosT said:

Μα αυτό έκανε. Από την πρίζα του τοίχου έβγαλε το φίλτρο και κούμπωσε απευθείας πάνω το ρούτερ και από την έξοδο του Voip πάνω στο ρούτερ, έδωσε το τηλέφωνο. Εδώ δε βλέπω να υπάρχει κάτι λάθος.

ΥΓ

Υπήρχε τηλεφωνική πρίζα που ήταν συνδεδεμένη παράλληλα (στο υπνοδωμάτιο) και την είχα αποσυνδέσει πριν από 2-3 χρόνια γιατί πράγματι δημιουργούσε θεματάκια και μου έριχνε και την ταχύτητα λίγο. Πλέον, στην πρίζα του σαλονιού, όπου και κούμπωσε το ρούτερ, φτάνει μόνο το ζεύγος από τη ρεκλέτα.

αν πραγματι φτανει μονο ενα ζευγος τοτε εισαι καλα.αλλα πρεπει να γινει δοκιμη και εξω απο το σπιτι μηπως μια στο εκατομμυριο φταιει κατι αλλο που δεν φανεται στο adsl. γιατι στο vdsl ολα ειναι πιο ζορικα.

On 24/08/2022 at 14:19, geoavlonitis said:

Μήπως δεν κούμπωσε καλά το ζεύγος στην ρεγκλέτα; Μου φαίνεται ότι η γραμμή έχει κάποιο θέμα, βάσει του Upstream Attenuation που είναι μεγαλύτερο από το Down. Δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό.

ναι κατι δεν παει καλα πραγματι. απο την αλλη στο σπιτι του δεν πρεπει να πειραξε τιποτα ο τεχνικος παρα μονο να εγινε αλλαγη οριου μεσα απο το γενικο κατανεμητη οποτε αν εκαναν εκει καμια βλακεια.

On 24/08/2022 at 16:09, GiorgosT said:

Έχεις δίκιο σε αυτό, το ξέρω. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν ήμουν εκεί, διαφορετικά θα έβαζα τον τεχνικό να μετρήσει κάτω την ταχύτητα, για να βγάλουμε άκρη.

κανονικα ο τεχνικος επρεπε να μετρησει αφου βλεπει οτι δεν παιζεις σωστα.

On 25/08/2022 at 12:54, GiorgosT said:

Είναι θέμα και αυτό. Παίζουν πολλές φορές ασυμβατότητες μεταξύ μόντεμ και καρτών στα κέντρα/καφάο.

Όταν είχα νόβα με το δικό τους, που το δοκίμασα από περιέργεια, κλείδωνα στα 17 Mbps ενώ με ένα απλό TP-Link των 30€, το οποίο έκανε τη δουλίτσα του άψογα τόσα χρόνια, κλείδωνα 22... Τι να τους πεις...

Γενικά είμαι της λογικής να βάζω δικό μου μόντεμ/ρούτερ. Αλλά το θέμα του Voip μας σκοτώνει. Περιορισμένες επιλογές και δυστυχώς αρκετά ανεβασμένες τιμές. Καλά, χρυσά τα fritzbox, αλλά δε μου περισσεύουν ~150€.

Τους ρώτησα αν γίνεται να γυρίσει η τηλεφωνία σε POTS, για να πάρω ένα ρουτεράκι σε λογική τιμή, που θα είναι σίγουρα καλύτερο από αυτό που μου δώσανε, και με βάλανε στην αναμονή να μιλήσω με τεχνικό. Μετά την πρώτη ώρα (κάλεσαν αυτοί) βαρέθηκα να ακούω το τραγουδάκι της αναμονής και το έκλεισα.

ολα αργα ή γρηγορα θα πανε σε voip. πολλες φορες στα ρουτερ τον παροχων μπορει να συγχρονιζεις χαμηλα αλλα μετα να βγει update και να παιζεις καλυτερα.επισης εχω πετυχει και περιπτωσεις το ρουτερ του παροχου να παιζει καλυτερα απο third party.εχει να κανει με το chipset με το firmware.

On 25/08/2022 at 15:17, NikosKallithea said:

Αρα πας για αλλαγή καλωδίωσης απο το κουτι του οτε μεχρι το σπίτι 

μπορει να μην ειναι μεσα στο σπιτι και να εκαναν βλακεια στο αστικο κεντρο στο γυρισμα.πρεπει να δει και κατω ποσο παιζει.

On 26/08/2022 at 11:10, GiorgosT said:

δεν στεκει και πολυ ειναι η αληθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...