Προς το περιεχόμενο

Freezari ο υπολογιστής

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από triplex1,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Θα ήθελα μια γνωμη σε ενα προβλημα που συναντησα με τον υπολογιστή του αδελφού μου.

Ο αδελφος μου έχει το NZXT H510i κουτι. Μεσα εχει εναν AMD 3700X (αν δεν κανω λαθος) και μια 2060 Super.

Το προβλημα που εχει ειναι το εξης:οταν εχει κουμπωμενο το πλαινο τζαμι ο υπολογιστής σε παιχνιδια φριζαρει μετα απο 5 λεπτα, και για να τον κλεισει παταει το κουμπι. Οταν το πλαινο ειναι ανοιχτο δουλευει κανονικα.

Θερμοκρασιες δεν ανεβαζει (το ειδα με το speccu) η καρτα ουτε ο επεξεργαστής.

Εχετε καμια ιδεα τι μπορει να φταιει;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

θερμοκρασία ανεβάζει και η μητρική και οι μνήμες και ο δίσκος (nvme)

μπορεί με ανοιχτό παράθυρο να είσαι οριακά μιας και το συγκεκριμένο κουτί δε φημίζεται για το airflow του.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, greekfragma είπε

θερμοκρασία ανεβάζει και η μητρική και οι μνήμες και ο δίσκος (nvme)

μπορεί με ανοιχτό παράθυρο να είσαι οριακά μιας και το συγκεκριμένο κουτί δε φημίζεται για το airflow του.

Δεν θα φαινοταν στο speccu Η στο Task Manager;

Το σκεφτηκα και εγω αυτο με το airflow, επειδη εγω ειχα το S340 ειχα μεινει πολυ ικανοποιημενος πριν το αλλαξω λόγω καινουργιας καρτας γραφικων, μου φανηκε οτι το δικο του δεν επερνε πολυ αερα.

Δημοσ.
Στις 23/8/2022 στις 10:24 ΜΜ, iceman33221 είπε

οταν εχει κουμπωμενο το πλαινο τζαμι ο υπολογιστής σε παιχνιδια φριζαρει μετα απο 5 λεπτα

Παίζει να έχει σφίξει δυνατά τις βίδες της μητρικής και όταν κουμπώνεται το καπάκι να πιέζει κάποιο σημείο στο κουτί και να κάνει επαφή η μητρική με το κουτί (βραχυκύκλωμα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τροφοδοτικό είναι σωστά τοποθετημένο να τραβάει αέρα από έξω από το κουτί , στην συγκεκριμένη περίπτωση από κάτω?

Ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικου πρέπει να κοιτάει προς τα κάτω.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Crybal είπε

ποσους ανεμιστηρες εχει το κουτι και που?

Έχει 2 μπροστα (υδροψυξη) 1 πανω που βγαζει αερα και 1 πισω που επισης βγαζει αερα

9 ώρες πριν, atheatos είπε

Το τροφοδοτικό είναι σωστά τοποθετημένο να τραβάει αέρα από έξω από το κουτί , στην συγκεκριμένη περίπτωση από κάτω?

Ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικου πρέπει να κοιτάει προς τα κάτω.

Ναι προς τα κατω κοιταει ο ανεμιστηρας του

9 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Παίζει να έχει σφίξει δυνατά τις βίδες της μητρικής και όταν κουμπώνεται το καπάκι να πιέζει κάποιο σημείο στο κουτί και να κάνει επαφή η μητρική με το κουτί (βραχυκύκλωμα).

Δεν ξερω για αυτο. Αλλά με ενημερωσε οτι τωρα του το κανει και με ανοιχτο το κουτι. Εβλεπε-ακουγε YouTube για κανα 2ωρο και μπήκε να παιξει. Μολις βγηκε φριζαρε ολο.

Υπάρχει περίπτωση να φταιει η καρτα γραφικων; Η τα drivers της;

Δημοσ.

Μπορεί και από σκληρό και από μνήμες και μερικα αλλά, αν βγάλουμε εκτος τον παράγοντα θερμοκρασίες που από ότι φαίνεται δεν είναι αυτές το πρόβλημα. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Μπορείς να δώσεις πληροφορίες σχετικά με το τροφοδοτικό μάρκα, μοντέλο , watt , ηλικία κτλ.?

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, atheatos είπε

Μπορεί και από σκληρό και από μνήμες και μερικα αλλά, αν βγάλουμε εκτος τον παράγοντα θερμοκρασίες που από ότι φαίνεται δεν είναι αυτές το πρόβλημα. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Μπορείς να δώσεις πληροφορίες σχετικά με το τροφοδοτικό μάρκα, μοντέλο , watt , ηλικία κτλ.?

Corsair TX650Μ

2070super ειναι η καρτα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, iceman33221 είπε

Corsair TX650Μ

2070super ειναι η καρτα

Οκ. Το βάζω στην άκρη προς το παρόν γιατί έχω ένα πρόβλημα με τα συγκεκριμένου τύπου τροφοδοτικά και πολλοι εδώ μέσα με θεωρούν τρελό….

Ανοίξτε την διαχείριση εργασιών και αφήστε την ανοιχτή με τα διαγράμματα επιδόσεων επεξεργαστή,ram, σκληρού κτλ. Το tab επιδόσεις δηλαδή , να δούμε τι γίνεται όταν φριζαρει. Η χρήση του σκληρού , της cpu ,ram κτλ. είναι καθοριστική ειδικά αν έχει κολλήσει ιο το σύστημα.

Οσο για την κάρτα γραφικών επηρεάζεται από το τροφοδοτικό και θα ασχοληθούμε αργότερα αφού κανείς τον έλεγχο που σου έγραψα με το task manager.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, atheatos είπε

Οκ. Το βάζω στην άκρη προς το παρόν γιατί έχω ένα πρόβλημα με τα συγκεκριμένου τύπου τροφοδοτικά και πολλοι εδώ μέσα με θεωρούν τρελό….

Ανοίξτε την διαχείριση εργασιών και αφήστε την ανοιχτή με τα διαγράμματα επιδόσεων επεξεργαστή,ram, σκληρού κτλ. Το tab επιδόσεις δηλαδή , να δούμε τι γίνεται όταν φριζαρει. Η χρήση του σκληρού , της cpu ,ram κτλ. είναι καθοριστική ειδικά αν έχει κολλήσει ιο το σύστημα.

Οσο για την κάρτα γραφικών επηρεάζεται από το τροφοδοτικό και θα ασχοληθούμε αργότερα αφού κανείς τον έλεγχο που σου έγραψα με το task manager.

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλη. Θα το κοιταξω κ θα σου πω.

Τωρα που το συζηταγαμε κοιταξα κ το τροφοδοτικό και την καρτα και ειδα οτι ειναι στις ελαχιστες απαιτήσεις απαιτήσεις οσον αφορα τα watt, οποτε ισως για αυτο να φρικαρει βαζοντας το τζαμι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, iceman33221 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλη. Θα το κοιταξω κ θα σου πω.

Τωρα που το συζηταγαμε κοιταξα κ το τροφοδοτικό και την καρτα και ειδα οτι ειναι στις ελαχιστες απαιτήσεις απαιτήσεις οσον αφορα τα watt, οποτε ισως για αυτο να φρικαρει βαζοντας το τζαμι.

Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε και δεν θέλω να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Πχ. Ram . 

Για την ιστορία το τροφοδοτικό έχει watt που καλύπτουν και την κάρτα , αλλά άλλου είναι το πρόβλημα του, που δεν θέλω να σχολιάσω τώρα ….

Επεξ/σία από atheatos
  • Λύση
Δημοσ.

το τροφοδοτικο μια χαρα ειναι , απλα η καρτα ειναι μεγαλη γι αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...