Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, DjTony είπε

Λίγο καιρό πριν τη βάπτιση μαθαίνω ότι πρέπει ο Deejay να ασφαλίστει μόνος του, το κέντρο δε μπορεί να τον ασφαλίσει. Ο ίδιος μου λέει ότι δε μπορεί ή δε ξέρει; δε ξέρω ακριβώς. Γίνεται να κολλήσει ένσημο μόνος του να είναι νόμιμος; πως γίνεται η διαδικασία; δε γνωρίζω. Προσπαθώ να βρω άκρη. 

Θα πας στην τράπεζα Πειραιώς και θα ζητήσεις να αγοράσεις εργοσημα, το ποσό του εγοσημου είναι ανοιχτό και παίρνεις ένα για όσα χρήματα θέλεις εγώ στους μουσικούς του γάμου μου έκοψα εργοσημο αξίας 50 ευρώ ο καθένας και ο προηγούμενος από μένα έκοψε 20 ευρώ για το σύνολο της ορχήστρας.. απο το ποσό που θα κάψεις ο DJ θα πάρει πίσω από την τράπεζα με την επίδειξη του εργοσημου το 75% το οποίο θα το αφερεσεις από την αμοιβή του. Πχ τα δικά μου ήταν 50ευρω και πήραν από την τράπεζα πίσω τα 37 ευρώ τα οποία αφερεσα από την αμοιβή

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mak3don είπε

Θα πας στην τράπεζα Πειραιώς και θα ζητήσεις να αγοράσεις εργοσημα, το ποσό του εγοσημου είναι ανοιχτό και παίρνεις ένα για όσα χρήματα θέλεις εγώ στους μουσικούς του γάμου μου έκοψα εργοσημο αξίας 50 ευρώ ο καθένας και ο προηγούμενος από μένα έκοψε 20 ευρώ για το σύνολο της ορχήστρας.. απο το ποσό που θα κάψεις ο DJ θα πάρει πίσω από την τράπεζα με την επίδειξη του εργοσημου το 75% το οποίο θα το αφερεσεις από την αμοιβή του. Πχ τα δικά μου ήταν 50ευρω και πήραν από την τράπεζα πίσω τα 37 ευρώ τα οποία αφερεσα από την αμοιβή

Το εργοσημο που θα αγοράσω ουσιαστικά είναι η ασφάλιση του Deejay? Δηλαδή με το χαρτί που θα μου δώσει η τράπεζα είμαστε καλυμμένοι; αν ναι για πόσες ώρες; έχει σημασία το ποσό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, DjTony είπε

Δεν είμαι Deejay, τυχαίο το nickname. 

16 ώρες πριν, korakios είπε

Ωραία πάραυτά ειναι καλό αφού σου είπε κιόλας πως ειναι το σωστό να μην το γράφεις DeeJay... 

Γράψε DJ ή αν θες ελληνικά Ντιτζέι :P Δεν προκύπτουν απο πουθενά αυτά τα δύο "ee" που βάζεις  αν θες ντε και καλά να μην γράψεις τα αρχικά του DJ "σκέτα" κάντο DiJ  ακόμη και αυτό (αν και πάλι λίγο άκυρο ) ειναι πιο σωστό απο αυτό που γράφεις τώρα επανειλημμένα και μετά απο την επισήμανση του συμφορουμιστή. 

Όχι τίποτα άλλο θα σε βοηθήσει να βρεις αποτελέσματα και στο google αν το γράφεις σωστά (δηλαδή DJ ή Disc Jockey ή ραδιοφωνικός παραγωγός/μουσικός παραγωγός) 

Τώρα όσο αφορά την ασφάλιση έχει να κάνει με την φύση του προσώπου. 

Είναι δηλωμένος σαν ελεύθερος επαγγελματίας /μουσικός παραγωγός ;  Αν ναι τότε σου κόβει μπλοκάκι και ειναι ασφαλισμένος μόνος του. 

Είναι υπάλληλος στο μαγαζί σου και δεν ειναι ελεύθερος επαγγελματίας; Πληρώνεις εσύ την ασφάληση του. 

47 λεπτά πριν, DjTony είπε

Το εργοσημο που θα αγοράσω ουσιαστικά είναι η ασφάλιση του Deejay? Δηλαδή με το χαρτί που θα μου δώσει η τράπεζα είμαστε καλυμμένοι; αν ναι για πόσες ώρες; έχει σημασία το ποσό; 

https://www.oenet.gr/media/k2/attachments/parousiasi_ergosimou.pdf

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
17 ώρες πριν, DjTony είπε

Και όμως το μαγαζί μου λέει εγώ δεν αναλαμβάνω πρέπει να ασφαλίστει μόνος του. Αυτό. 

Πολύ καλά κάνει.

Αφού εσύ τον φέρνεις. Δεν είναι υπάλληλος του μαγαζιού. Αλίμονο αν ο κάθε μαγαζατιρας άνοιγε παρτίδες με όποιον θέλει να φέρνει ο καθένας. 

Το μαγαζί από όσο καταλαβαίνω είναι υπερπροβλεπε , το θέμα είναι του DJ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DjTony είπε

Ναι με το εργοσημο είσαι καλυμμένος σε έλεγχο και ο εργαζόμενος είναι ασφαλισμένος για την ημέρα που θα δουλέψει για εσένα. Οι ώρες εργασίας δεν έχουν σημασία και το ποσό κανονικά θα έπρεπε να είναι ολόκληρο το ποσό που συμφωνήσατε να πληρωθεί πχ 600€ από τα οποία θα έπρεπε πίσω το 75% και το υπόλοιπο θα πήγαινε για την ασφάλιση του και τα συνταξιμα του όμως κόψε ένα συμβολικό ποσό π.χ 20€ και θα είσαι καλυμμένος σε έλεγχο και αφερεσε τα από το ποσό που συμφωνήθηκε. Πηγενε σε μια τράπεζα Πειραιώς και θα σε καθοδηγήσουν, και εγώ πρώτη φορά το έκανα και ήταν εύκολο και έκοψα 50 στο άτομο από τα οποίο πήραν πίσω τα 37 και τα υπόλοιπα πήγαν στο κράτος 

Δημοσ.

Εν τέλη ενώ ο λογιστής μου, μου είπε ότι γίνεται κανονικά ο λογιστής του dj του είπε ότι δε γίνεται αυτό είναι για συγκεκριμένες κατηγορίες και δε τον πιάνει κλπ κλπ. Το αφήσαμε και βρήκα άλλον που μπορεί και έχει δικιά του ασφάλεια μιας και είναι εταιρεία και τελειώνει το θέμα. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις 

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Ενδεικτικά , πόσο θα σου έρθει μαζί με την ασφάλισή του;

200 ενώ ο άλλος ήθελε 100

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DjTony είπε

Εν τέλη ενώ ο λογιστής μου, μου είπε ότι γίνεται κανονικά ο λογιστής του dj του είπε ότι δε γίνεται αυτό είναι για συγκεκριμένες κατηγορίες και δε τον πιάνει κλπ κλπ. Το αφήσαμε και βρήκα άλλον που μπορεί και έχει δικιά του ασφάλεια μιας και είναι εταιρεία και τελειώνει το θέμα. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις 

Και πολύ καλά έκανες. 

Το να σου πει πως θα τον ασφαλίσεις είναι δικό του θέμα που θα έπρεπε να το ξέρεις. Βρες άλλον, σιγα μην σκάμε τώρα για υποχρεώσεις και πράγματα που έπρεπε να τα ξέρουν οι ίδιοι. 

Δημοσ.

Δεν είναι έτσι. Από τη στιγμή που το μαγαζί απαιτούσε ασφάλιση έπρεπε να την αναλάβει το ίδιο και να χρεώσει το λογαριασμό.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δεν είναι έτσι. Από τη στιγμή που το μαγαζί απαιτούσε ασφάλιση έπρεπε να την αναλάβει το ίδιο και να χρεώσει το λογαριασμό.

Oχι γιατί δεν είναι  υπηρεσία της ταβέρνας αλλά τον έφερε ο πελάτης.

Δημοσ.

Έτσι όπως το πάει ο ταβερνιάρης θα σου ζητάει να φέρεις κέτερινγκ με τιμολόγια των φαγητών στο όνομά σου και ασφαλισμένους σερβιτόρους από εσένα.

Κανονικά ο επιχειρηματίας αναλαμβάνει το ρίσκο του επιχειρείν  που εδώ είναι μικρό γιατί θα έχει στάνταρ κόσμο και πληρωμή αλλά έμαθε κι αυτός το αυτσόρσινγκ.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Έτσι όπως το πάει ο ταβερνιάρης θα σου ζητάει να φέρεις κέτερινγκ με τιμολόγια των φαγητών στο όνομά σου και ασφαλισμένους σερβιτόρους από εσένα.

Κανονικά ο επιχειρηματίας αναλαμβάνει το ρίσκο του επιχειρείν  που εδώ είναι μικρό γιατί θα έχει στάνταρ κόσμο και πληρωμή αλλά έμαθε κι αυτός το αυτσόρσινγκ.

Κάπου τα έχεις μπερδέψει.Ο ταβερνιάρης παρέχει μια Α υπηρεσία.Μπορεί να είχε και DJ μέσα αλλά δεν έχει.

Τον φέρνει ο πελάτης.Οπότε ο πελάτης πρέπει να ασχοληθεί με τον DJ του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως κάποιος απο κτήμα-μαγαζί,event planner ,ενοικίαση ήχου φώτα,catering τους κόβει ένα ένσημο...

Εργοσημο είναι απο ιδιώτη(στο σπίτι του ή να κόβονται όλα στο όνομα τ δηλ ενοικίαση χώρου ,κετερινγκ ,μουσικοί κτλ).

Τα τιπς δωστα πριν αρχίσουν να σερβίρουν;)

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...