Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Γιατί να έχει κάνει έναρξη;

Οι μουσικοί πληρώνονται ως μισθωτοί και ο εργοδότης υποχρεούται να τους κολλήσει τα σχετικά ένσημα και όχι να κόψουν απόδειξη ως ελεύθεροι επαγγελματίες 

Μάλλον εννοεί να πληρώσεις εσύ την ασφάλιση του 

Να πληρώσω για να ασφαλίσω τον άνθρωπο για εκείνη τη μέρα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πως το κάνω όμως; που πρέπει να απευθυνθώ; τι πρέπει να κάνω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, DjTony είπε

Πως μπορώ να τον ασφαλίσω εγώ για να είναι καλυμμένος αυτός με το κέντρο; 

Εργόσημο δοκιμάσατε να εκδώσετε; Όπως θα έκανε πχ κάποιος και με υπηρεσίες καθαριότητας στο σπίτι; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Οι καλλιτέχνες δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν μπλοκακι για να δουλέψουν νόμιμα 

Σε ποιον νόμο το είδες αυτό;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, DjTony είπε

Να πληρώσω για να ασφαλίσω τον άνθρωπο για εκείνη τη μέρα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πως το κάνω όμως; που πρέπει να απευθυνθώ; τι πρέπει να κάνω; 

Ζητάς από το μαγαζί να του κάνει πρόσληψη μιας ημέρας και ότι τα πληρώνεις όλα εσύ 

Μόλις τώρα, SilentVoice είπε

Σε ποιον νόμο το είδες αυτό;

Του μακαρίτη του Μικρούτσικου 

Είναι εργάτες του πνεύματος 

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, DjTony είπε

Πως μπορώ να τον ασφαλίσω εγώ για να είναι καλυμμένος αυτός με το κέντρο; 

Του κόβεις ενα εργόσημο μέσω της τράπεζας ώστε να εξοφληθεί και άμεσα. Κοστίζει 25% παρακράτηση επι του ποσού για τον ΕΦΚΑ. Οπότε υπολόγησε στην αμοιβή που συμφωνήσατε + 25%

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Αυτό ανέφερα και εγώ παραπάνω. Το πιο απλό δηλαδή. 

@DjTony Δείτε και εδώ

Στην Πειραιώς πχ λέει να συμπληρώσω για να κόψω εργοσημο ΑΦΜ ΑΜΚΑ εργοδότη. Εργοδότης θεωρούμαι εγώ που το κόβω για να είναι ασφαλισμένος ο Deejay για εκείνη τη μέρα; η βάζω τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της ταβέρνας; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DjTony είπε

Στην Πειραιώς πχ λέει να συμπληρώσω για να κόψω εργοσημο ΑΦΜ ΑΜΚΑ εργοδότη. Εργοδότης θεωρούμαι εγώ που το κόβω για να είναι ασφαλισμένος ο Deejay για εκείνη τη μέρα; η βάζω τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της ταβέρνας; 

Αφού εσύ το εξοφλείς και είσαι ο διοργανωτής της εκδήλωσης τότε τα δικά σου στοιχεία.( Προσωπική μου άποψη όχι ότι είναι σωστή)

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Οι καλλιτέχνες δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν μπλοκακι για να δουλέψουν νόμιμα 

Ναι, αν κι εφ'οσον τους δηλωσει το μαγαζι σαν εργαζομενος. 

• Like 2
Δημοσ.

Τα μαγαζιά πλέον δε ρισκάρουν εύκολα με ανασφάλιστο, πολλοί την έχουν πατήσει. Είτε με μουσικούς, είτε με DJ. Εργάζεται άρα πρέπει να είναι ασφαλισμένος κ με ευθύνη είτε δική του (πχ οι ορχήστρες έτσι κάνουν),  είτε προφανώς εδώ δική σου γιατί έπεσες σε βαρεμένο που ακόμα κ αν δεν ξέρει, δεν επιθυμεί ούτε καν να μάθει πως να είναι νόμιμος. Οπότε ρώτα εσυ το λογιστή σου και καλό τρέξιμο για να κονομήσει ο.... καλλιτέχνης. Κόψε του από την αμοιβή κάτι πάντως για την ταλαιπωρία σου.  :)

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Εδω το κέντρο αμφιβάλλω αν ασφαλίζει τους δικους του υπαλλήλους θες  να ασφαλίσει τον DJ?

Δε με απασχολεί εμένα τι κάνει το κέντρο. Εγώ ψάχνω τρόπο ακόμα και εγώ να ασφαλίσω τον άνθρωπο για εκείνη τη μέρα να είναι καλυμμένοι όλοι τους. 

Δημοσ.
2 minutes ago, DjTony said:

Δε με απασχολεί εμένα τι κάνει το κέντρο. Εγώ ψάχνω τρόπο ακόμα και εγώ να ασφαλίσω τον άνθρωπο για εκείνη τη μέρα να είναι καλυμμένοι όλοι τους. 

να σε απασχολεί γιατί εσύ πληρώνεις για την εκδήλωση.

πρέπει να εξασφαλίσεις οτι ένας ταβερνιάρης που συμπεριφέρεται έτσι σε ένα από όσα του ζήτησες να κάνει,  μπορεί και στα υπόλοιπα να συμπεριφερθεί αντίστοιχα.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, greekfragma είπε

να σε απασχολεί γιατί εσύ πληρώνεις για την εκδήλωση.

πρέπει να εξασφαλίσεις οτι ένας ταβερνιάρης που συμπεριφέρεται έτσι σε ένα από όσα του ζήτησες να κάνει,  μπορεί και στα υπόλοιπα να συμπεριφερθεί αντίστοιχα.

Μου ζητάς να αλλάξω τον κόσμο τώρα. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Τσάμπα δε θα δουλέψουν τα παιδιά. Αν δουλέψουν ανασφάλιστα είναι στη δική τους κρίση. Εγώ θα δώσω και ένα 20€ tip στον κάθε σερβιτόρο ξεχωριστά, έως εκεί μπορώ. Δυστυχώς. 

Δημοσ.
9 minutes ago, DjTony said:

Μου ζητάς να αλλάξω τον κόσμο τώρα. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Τσάμπα δε θα δουλέψουν τα παιδιά. Αν δουλέψουν ανασφάλιστα είναι στη δική τους κρίση. Εγώ θα δώσω και ένα 20€ tip στον κάθε σερβιτόρο ξεχωριστά, έως εκεί μπορώ. Δυστυχώς. 

δε μπέρδεψα πουθενά τους υπαλλήλους. για τον ταβερνιάρη μίλησα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...