Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Κάποτε είχα ένα αμάξι στο όνομα μου. Είχαμε παραδώσει πινακίδες καθώς το αμάξι δεν επρόκειτο ποτέ να φτιαχτεί με τα προβλήματα που είχε. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, κάπου το είχε δώσει σε φίλο του (χωρίς να ξέρω παραπάνω στοιχεία) και το είχε πεταμένο σε ένα κτήμα. Το όχημα αυτό δεν έχω ιδέα που βρίσκεται / ποιος το έχει. Υπάρχει τρόπος να διαγραφεί οριστικά από πάνω μου? 

Δημοσ.

η πρεπει να πουληθει, η πρεπει να ανακυκλωθει, η  να κλαπει. Αυτες ειναι οι περιπτωσεις που φευγει ενα αυτοκινητο απο "πανω" σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, sinikos είπε

Καλησπέρα. 

Κάποτε είχα ένα αμάξι στο όνομα μου. Είχαμε παραδώσει πινακίδες καθώς το αμάξι δεν επρόκειτο ποτέ να φτιαχτεί με τα προβλήματα που είχε. Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, κάπου το είχε δώσει σε φίλο του (χωρίς να ξέρω παραπάνω στοιχεία) και το είχε πεταμένο σε ένα κτήμα. Το όχημα αυτό δεν έχω ιδέα που βρίσκεται / ποιος το έχει. Υπάρχει τρόπος να διαγραφεί οριστικά από πάνω μου? 

Ναι υπάρχει, εφόσον η πρώτη άδεια έχει εκδοθεί πριν τις 04/03/2004 και δηλώσεις ότι το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται στην κατοχή σου επειδή έχει κλαπεί από το κτήμα, τότε μπορεί να γίνει οριστική διαγραφή με κόστος 20€.

edit
Λεπτομέρειες στο παρακάτω link:

https://www.axia-services.gr/oristiki-diagrafi-anasfalistou-ix-me-molis-20-euro/

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Πότε έγινε η παράδοση των πινακίδων; Σύμφωνα με το link που μπήκε πιο πάνω πρέπει όχι μόνο να είναι πριν του 2004 το αυτοκίνητο αλλά να κάνεις και υπεύθυνη δήλωση ότι καταστράφηκε κτλ ΠΡΙΝ το 2004. Αν έχει κυκλοφορήσει και αργότερα και έχει πχ πληρωμές τελών/κτεο/ασφάλισης υπάρχει(;) το ρίσκο να βρεθεί κανείς εκτεθειμένος για ψευδή δήλωση...

Ίσως βέβαια να μην το ελέγχει και κανείς αυτό...

Δημοσ.

Το αυτοκίνητο ειναι μοντέλο του '90. Η παράδοση πινακίδων έγινε κάπου τότε. Οριακά είναι πριν ή μετά το 2004. Μπορώ να το δω κάπως αυτό ηλεκτρονικά? Μπήκα στο mycar και απλά είδα οτι είναι σε εκούσια ακινησία, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Μπορώ κάπως να το δω από gsis. Τις δηλώσεις μου κλπ?

Υ.Γ. Αν τελικά το αφήσω έτσι για πάντα θα έχω κάποιο θέμα? Απλά μωρέ το βλέπω στην λίστα των οχημάτων μου στο mycar και με χαλάει λόγω ψυχαναγκασμού.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sinikos είπε

Το αυτοκίνητο ειναι μοντέλο του '90. Η παράδοση πινακίδων έγινε κάπου τότε. Οριακά είναι πριν ή μετά το 2004. Μπορώ να το δω κάπως αυτό ηλεκτρονικά? Μπήκα στο mycar και απλά είδα οτι είναι σε εκούσια ακινησία, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Μπορώ κάπως να το δω από gsis. Τις δηλώσεις μου κλπ?

Υ.Γ. Αν τελικά το αφήσω έτσι για πάντα θα έχω κάποιο θέμα? Απλά μωρέ το βλέπω στην λίστα των οχημάτων μου στο mycar και με χαλάει λόγω ψυχαναγκασμού.

Από το Opencar μπορείς να δεις πότε έγινε η ακινησία:

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/opencar

ΥΓ
Μέχρι στιγμής κανένας δεν είχε κάποιο θέμα, αλλά αυτό δεν σου εξασφαλίζει ότι δεν θα έχεις κάποιο θέμα στο μέλλον.

image.jpeg

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sinikos είπε

αυτο που υποννοησα στο αρχικο μου ποστ ειναι οτι  μπορεις πχ να πας στο τοπικο τμημα, να δηλωσεις οτι το αυτοκινητο κλαπηκε. Μετα απο καποιες μερες/βδομαδες το τμημα σου δινει ενα χαρτι που λεει οτι εψαξαν και δε το βρηκαν, και με αυτο το χαρτι πας στη διευθυνση μεταφορων και το διαγραφουν. Αυτο γινεται ανα πασα στιγμη , ανεξαρτητα ποτε εβγαλε αδεια το αυτοκινητο αν/ποτε βγηκε σε ακινησια κοκ. Αυτο ομως ενεχει τον κινδυνο ο οποιος πηρε το αυτοκινητο απο τον πατερα σου ΑΝ το κυκλοφορει να τον τσιμπησουν σε κανα τυχαιο ελεγχο και να τρεχει. Και φυσικα ... εχεις κανει ψευδη δηλωση κλοπης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα έτσι και αλλιώς πως να το κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες? Δεν νομίζω να έχει κάνει κάτι τέτοιο. Πιο πολύ για κάνα κοτέτσι σε κάνα κτήμα το κόβω να έχει καταντήσει το αμάξι. Και από την στιγμή που αυτή την στιγμή δεν ξέρω που είναι, γιατί να είναι ψευδής η δήλωση?

Επεξ/σία από sinikos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...