ventic139 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Καλημέρα σας, Πρόσφατα αγόρασα αμάξι από Ελληνική αντιπροσωπεία και σύντομα με την οικογένειά μου θα μετακομίσουμε εξωτερικό(Ευρώπη) και ήθελα να ρωτήσω επειδή η κύρια κατοικία μου θα είναι εκεί πλέον ποια είναι η διαδικασία για να μεταφέρω το αμάξι μου εκεί. Χρειάζονται άλλες πινακίδες της χώρας και κατάθεση των Ελληνικών; Χρειάζεται να πληρωθεί κάποιο παράβολο κάτι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, ventic139 είπε Καλημέρα σας, Πρόσφατα αγόρασα αμάξι από Ελληνική αντιπροσωπεία και σύντομα με την οικογένειά μου θα μετακομίσουμε εξωτερικό(Ευρώπη) και ήθελα να ρωτήσω επειδή η κύρια κατοικία μου θα είναι εκεί πλέον ποια είναι η διαδικασία για να μεταφέρω το αμάξι μου εκεί. Χρειάζονται άλλες πινακίδες της χώρας και κατάθεση των Ελληνικών; Χρειάζεται να πληρωθεί κάποιο παράβολο κάτι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Όταν με το καλό εγκατασταθείς στην άλλη χώρα έχεις αρκετούς μήνες στη διάθεσή σου να ρωτήσεις τί και πώς. Η κάθε χώρα έχει τα δικά της, ανάλογα αν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον ενιαίο οικονομικό χώρο ή σε κανένα από τα δύο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioankav Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Κάθε χώρα έχει διαφορετική διαδικασία για αλλαγή πινακίδων (προφανώς και κόστος με παράβολα) και σίγουρα η διαδικασία είναι πιο εύκολη εάν πρόκειται για χώρα εντός ΕΕ. Επίσης, η παλαιότητα (συνήθως κατηγορία ρύπων euro κοιτάνε) και εάν είναι βενζίνη/πετρέλαιο μπορεί να παίξει σημαντικό στη διαδικασία μεταφοράς. Τυπικά έχεις ένα διάστημα που μπορείς να συνεχίσεις να οδηγείς με ελληνικές πινακίδες εκεί (ειδικά εάν πρόκειται για ΕΕ), αλλά μετά οφείλεις να τις αλλάξεις εφόσον είσαι μόνιμος κάτοικος της νέας χώρας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Μιλάμε για χώρα εντός ΕΕ (Ολλανδία) και το αμάξι είναι κούτα (βενζίνη) του 2022. Ήθελα να ξέρω πάνω κάτω αν η διαδικασία είναι εύκολη και ένα ενδεικτικό κόστος ενδεχομένως. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flyer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, ventic139 είπε Μιλάμε για χώρα εντός ΕΕ (Ολλανδία) και το αμάξι είναι κούτα (βενζίνη) του 2022. Ήθελα να ξέρω πάνω κάτω αν η διαδικασία είναι εύκολη και ένα ενδεικτικό κόστος ενδεχομένως. Ευχαριστώ. Εδώ μπορείς να βρεις πληροφορίες από την αρμόδια ολλανδική αρχή… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, flyer είπε Εδώ μπορείς να βρεις πληροφορίες από την αρμόδια ολλανδική αρχή… ευχαριστώ πάρα πολύ. @flyerΤο κόστος είναι απότι βλέπω περίπου κανένα 200-300 σύνολο, ή είναι και άλλα που βγαίνουν στη φόρα μετά; Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2022 από ventic139 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioankav Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Για Ολλανδία βλέπω ότι υπάρχει φόρος (bpm τον λένε) για την εισαγωγή αυτοκινήτου που εξαρτάται από τις εκπομπές CO2. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/vrijstelling_bpm__vrijstelling_bpm_bij_verhuizing Μπορείς να αιτηθείς για απαλλαγή του συγκεκριμένου φόρου γιατί πας από χώρα ΕΕ και το αυτοκίνητο είναι μέρος των πραγμάτων που θες να μεταφέρεις. Στο link γράφει τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για τη συγκεκριμένη απαλλαγή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, ioankav είπε Για Ολλανδία βλέπω ότι υπάρχει φόρος (bpm τον λένε) για την εισαγωγή αυτοκινήτου που εξαρτάται από τις εκπομπές CO2. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/vrijstelling_bpm__vrijstelling_bpm_bij_verhuizing Μπορείς να αιτηθείς για απαλλαγή του συγκεκριμένου φόρου γιατί πας από χώρα ΕΕ και το αυτοκίνητο είναι μέρος των πραγμάτων που θες να μεταφέρεις. Στο link γράφει τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για τη συγκεκριμένη απαλλαγή. Το φόρο μπορούμε να το βρούμε κάπου πόσο περίπου είναι; Άρα με την απαλλαγή μόνο πληρώνω για πινακίδες φαντάζομαι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioankav Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontenten/belastingdienst/individuals/cars/bpm/calculate_and_pay_bpm/bpm_tariff/bpm-tariff-passenger-car Στο παράδειγμα που έχουν για αυτοκίνητο με CO2 145 gr/km βγαίνει 6942 ευρώ. Έχει τον τύπο για να βρεις για το δικό σου. 21 λεπτά πριν, ventic139 είπε Άρα με την απαλλαγή μόνο πληρώνω για πινακίδες φαντάζομαι; Λογικά ναι, το κόστος για τις πινακίδες και τον έλεγχο για να τις πάρεις. Μετά θα πληρώνεις κάθε 3 μήνες τον motor vehicle tax (κάτι αντίστοιχο με τα δικά μας τέλη κυκλοφορίας). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ventic139 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 17 ώρες πριν, ioankav είπε https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontenten/belastingdienst/individuals/cars/bpm/calculate_and_pay_bpm/bpm_tariff/bpm-tariff-passenger-car Στο παράδειγμα που έχουν για αυτοκίνητο με CO2 145 gr/km βγαίνει 6942 ευρώ. Έχει τον τύπο για να βρεις για το δικό σου. Λογικά ναι, το κόστος για τις πινακίδες και τον έλεγχο για να τις πάρεις. Μετά θα πληρώνεις κάθε 3 μήνες τον motor vehicle tax (κάτι αντίστοιχο με τα δικά μας τέλη κυκλοφορίας). Καλημερα, Ο φορος που ειδα για το δικο μ αμαξι βγαινει περιπου 4000 (118-123 co2) ειναι αλλα παλι καλα το γλυτωνω λογω ΕΕ. Τα κοστη για πινακιδες, ελεγχους και τα αντιστοιχα τελη κυκλοφοριας μπορω να τα βρω καπου γραμμενα; Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα