NikosKallithea Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Επισης να πουμε ότι για να πέσει μια μετώπη μπορεί το κτίριο να αντιμετωπίζει και αλλα προβλήματα πολυ πιο σοβαρά, οπως μονωση στα μπαλκόνια -ταρατσα, στα μάρμαρα, σε λυμναζοντα νερά και άλλα τέτοια ωραία 😁.
sphinxgr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Επισης να πουμε ότι για να πέσει μια μετώπη μπορεί το κτίριο να αντιμετωπίζει και αλλα προβλήματα πολυ πιο σοβαρά, οπως μονωση στα μπαλκόνια -ταρατσα, στα μάρμαρα, σε λυμναζοντα νερά και άλλα τέτοια ωραία 😁. Εχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι η προσφορά που δίνεται για τις μετόπες, πολλές φορές δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Για να πέσουν οι μετόπες σίγουρα υπάρχουν αρκετά ακόμα προβλήματα που οδήγησαν σε αυτό. πχ λούκια απορροής χωρίς σκαφάκι μέσα, με μια απλή τρύπα στο τσιμέντο. Γλάστρες που ρίχνουν επι χρόνια νερό στις βεράντες και οι βεράντες έχουν ρωγμές που εσωτερικά έχει επηρεαστεί ο οπλισμός. Κάγκελα που στις βάσεις τους, βάζουν νερό στις μετόπες 1
greekparot Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Στην πολυκατοικία της μητέρας μου που είναι 3 οροφή έχει 3 διαμερίσματα σε κάθε όροφο. Ο τελευταίος έχει δύο και είναι του οικοπεδούχου. Πρόσβαση στην ταράτσα δεν έχουν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες βάσει συμβολαίων αγοράς τότε. Έχουν πέσει σοβάδες από την μετωπη / κούτελο της ταράτσας. Το ερώτημα είναι: για την επισκευή πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι ιδιοκτήτες ή μόνο αυτοί του τελευταίου ορόφου που ουσιαστικά έχει χαλάσει η μετωπη της ταράτσας; Γενικότερα υπάρχει κάποιος νόμος που να το αναγράφει αυτό; Η μητέρα μου που είναι στον 1ο όροφο παράδειγμα έχει υποχρέωση να επισκευάσει εάν χρειαστεί την επάνω μετόπη της δηλ μεταξύ 1ου και 2ου ορόφου; Ή πρέπει να επισκευάσει (έχει υποχρέωση) αυτήν που πατάει δηλ το ταβάνι (μετωπη) μεταξύ ισόγειου και 1ου ορόφου; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από greekparot
ATmega Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 12 ώρες πριν, greekparot είπε Στην πολυκατοικία της μητέρας μου που είναι 3 οροφή έχει 3 διαμερίσματα σε κάθε όροφο. Ο τελευταίος έχει δύο και είναι του οικοπεδούχου. Πρόσβαση στην ταράτσα δεν έχουν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες βάσει συμβολαίων αγοράς τότε. Έχουν πέσει σοβάδες από την μετωπη / κούτελο της ταράτσας. Το ερώτημα είναι: για την επισκευή πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι ιδιοκτήτες ή μόνο αυτοί του τελευταίου ορόφου που ουσιαστικά έχει χαλάσει η μετωπη της ταράτσας; Γενικότερα υπάρχει κάποιος νόμος που να το αναγράφει αυτό; Η μητέρα μου που είναι στον 1ο όροφο παράδειγμα έχει υποχρέωση να επισκευάσει εάν χρειαστεί την επάνω μετόπη της δηλ μεταξύ 1ου και 2ου ορόφου; Ή πρέπει να επισκευάσει (έχει υποχρέωση) αυτήν που πατάει δηλ το ταβάνι (μετωπη) μεταξύ ισόγειου και 1ου ορόφου; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Καλή η απορία σου. Δεν το έχω ψάξει αλλά με ενδιαφέρει να μάθω και εγώ. Για παράδειγμα στον πολυκατοικίας που είναι εγώ όταν έκανα ανακαίνιση έφτιαξα όλες τις μετωπες του διαμερίσματος που ήταν από πάνω μου. Στο μπαλκόνι που πατάω από κάτω έχουν θέματα οι σοβάδες και έχουν ραγισει. Είμαι ρετιρέ και από πάνω είναι υπάρχει άλλος όροφος.
NikosKallithea Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Η επισκευή στις μετώπες άσχετα σε ποιόν όροφο είναι το πρόβλημα επιβαρύνει ολους του ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, όπως και η μόνωση της ταράτσας(παλι ολους)
greekparot Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 14 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Η επισκευή στις μετώπες άσχετα σε ποιόν όροφο είναι το πρόβλημα επιβαρύνει ολους του ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας, όπως και η μόνωση της ταράτσας(παλι ολους) Συμφωνώ αλλά εάν δεν επιτρέπεται η χρήση της ταράτσας από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ακόμα κ για χρήση κεραίας ή ηλιακού παρά μόνο από τον ιδιοκτήτη του ρετιρέ τότε νομίζω πως έχει και υποχρεώσεις ο ίδιος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα