Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Arkin είπε

Αμολα μεσα καμια τετοια αρκουδα δεν θα ξερει απο που να κρυφτει το ποντικι.

huge-cats-28__605.jpg

Τιναφτόρε..! Αρκουδόγατα;

Δημοσ.

ανάλογα και με το μέγεθος, η πρώτη και πιο εύκολη επιλογή είναι παγίδες με κόλλα. Είτε αυτοκόλλητα χαρτιά ή αν μιλάμε για κάτι μεγαλύτερο μαδέρια με κόλλα- τα αγοράζεις έτοιμα ή αγοράζεις σκέτη την κόλλα και βάζεις μόνος σου. οι κλασσικές ποντικοπαγίδες νομίζω δεν έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Δημοσ.

Παγίδα με κόλλα. Το κακό είναι ότι το ποντίκι θα πρέπει να το σκοτώσεις μόνος σου πχ σε κουβά με νερό.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Γιατί, ο δικός μου πάει πίσω; 

Απόκρυψη περιεχομένων

20220812_183554.jpg

Σαύρες, ποντίκια, περιστέρια δεν γλιτώνουν...

Φίλε μου χωρίς παρεξήγηση αλλά αυτή η φωτογραφία δεν υπολείπετε σε τίποτα κατάδικου στο Γκουαντάναμο.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Γιατί, ο δικός μου πάει πίσω; 

Απόκρυψη περιεχομένων

20220812_183554.jpg

Σαύρες, ποντίκια, περιστέρια δεν γλιτώνουν...

badass !! Πολύ ζόρικος γάτος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξέρω για μεμονωμένα ποντίκια, αλλά στο πατρικό για μυοκτονίες βάζουμε ένα ειδικό φάρμακο, που λένε ότι "μουμιοποιεί" τα ποντίκια και δε μυρίζουν αν ψοφήσουν εντός του σπιτιού...βέβαια μιλάμε για φωλιές σε παλιά σκεπή με κεραμίδια και ξύλινο ψευτοτάβανο.

Σε ξενοδοχείο που έμενα στο Ρέθυμνο (ως φοιτητής), στην "ανακαινισμένη" πάνω πτέρυγα τρυπώναν παντού ποντίκια (στις ντουλάπες κάπως) και έβαζαν κόλλα σε χαρτόνι και τα έπιαναν...

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.

θα πας σε ενα Γεωπονο (δλδ με φαρμακα για φυτα κτλ) και θα ζητησεις λουκουμακια για ποντικια. Γυρω στα 5-6 ευρω εχουν, βαζεις ενα, το τρωει και μουμιοποιηται μακρυα απο εσενα. Χωρις οσμες κτλ

Δημοσ.

Θα βάλεις μια φάκα για να το πιάσεις και μετά θα το πας σε κτηνίατρο για να το κάνεις μία γενική.

Μετά θα το πας σε μια ΜΚΟ που βοηθάει στην επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον.

Δημοσ.

Πέρα από την πλάκα, εαν βάλεις όντως μια γάτα στο σπίτι, θα εξαφανιστεί  το ποντίκι. Όχι επειδη θα το φάει η γάτα, μόνο που  θα τη μυρίζει είναι αρκετο. Αλλιώς μετά λουκουμάκια. Οπώς είπε ο φίλος από πάνω, μουμιοποιηται το ποντίκι, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Θα σου πει και ο Γεωπονος πως να το χρησιμοποιήσεις σωστα..

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε κάτι να ξεμπερδεύεις γρήγορα γιατί συνήθως θύλακα ποντίκια που είναι έτοιμα να γεννήσουν μπαίνουν στα σπίτια ……… και μετά θα αλλάξεις τον τίτλο …από ένα ποντίκι…. Πολλά ποντίκια…..🙄

Δημοσ.
4 ώρες πριν, The_Judas είπε

badass !! Πολύ ζόρικος γάτος.

Την τελευταία φορά που τον χάιδεψα (πριν 7-8 χρόνια) στο στήθος προς κοιλιά με γράπωσε με τα νύχια (πλέχτηκαν κι όλας στο κρέας) και τα δόντια. 

Από τότε μακρυά κι αγαπημένοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρε μια κολλα σωληναριο ...ειναι σαν βενζινοκολλα καπως... και θα βαλεις πανω σε μερικα κομματια απο χαρτονι....απλωσε την καλα τη κολλα και θα το βρεις επανω , μετα απο καποια ωρα ψοφαει..μη παρεις αυτες τις ετοιμες παγιδες με κολλα του εμποριου.

Κολλα για ποντικια.

Επεξ/σία από funes76
Δημοσ.
Στις 23/8/2022 στις 10:17 ΠΜ, definitio είπε

Δε ξέρω για μεμονωμένα ποντίκια, αλλά στο πατρικό για μυοκτονίες βάζουμε ένα ειδικό φάρμακο, που λένε ότι "μουμιοποιεί" τα ποντίκια και δε μυρίζουν αν ψοφήσουν εντός του σπιτιού

Πολλες φορες δεν τα μουμιοποιει,δεν ξερω υπο ποιες προυποθεσεις,αλλα εγω που ειχα αρουραιους απο το κωλοσπιτο του, διπλα που ειχε κηπο ( και κατηγορουσε εμενα ) ,εφερα εξολοθρευτη και  πεταξε φαρμακακια μεσα στον εξαερισμο του μπανιου και του απορροφητηρα ( ιδιος σωληνας ) .

Ενα απο τα αρουρια ψοφησε καπου σε καποιο κουφιο κομματι πανω απο τον σωληνα και μυριζε για κανα μηνα.

Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός, δε γνωρίζω αν το μέγεθος του τρωκτικού ορίζει τη ποσότητα του φαρμάκου ούτε τις βέλτιστες πρακτικές για τα σημεία τοποθέτησης...αλλά φάρμακο σε σωλήνα απορροφητήρα; Να εξασφαλίσεις ότι θα ψοφήσει πάνω από εκεί που μαγειρεύεις με το κίνδυνο να μαζευτούν κ σκουλήκια;

Υποθέτω σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται και φυσικός καθαρισμός/απομάκρυνση πτωμάτων.

Σε μας, όπως είπα, στο πατρικό, το πρόβλημα είναι οι φωλιές στα κεραμύδια - όπου πήγαιναν κ περιστέρια κ μας επισκέπτονταν κ ζουρίδες, μικρές αλεπουδίτσες - και στη ψευδοροφή των δωματίων (να ακούς τα ποντίκια να κάνουν σλάλομ όλη νύχτα).

Φάρμακο θυμαμαι να έβαλε γύρω από το σπίτι κυρίως, δε νομίζω να έριξε στη σκεπή ή στη ψευδοροφή.

Καλά, στο παλιό μητρικό σπίτι στη Πρέβεζα, κοντά στο λιμάνι, που είχε κ κατώι και καλαμιές στο κήπο....τί γινόταν από αρουραίους στη περιοχή, είχα δει έναν στο κήπο, μεγαλύτερος από γάτα ήταν.
...μου λείπει η αυλή με τις μουσμουλιές κ πλέον νοσταλγώ και το χαρακτήρα της Πρέβεζας με τα χαμηλά σπίτια κ τους κήπους, αλλά δε μετάνιωσα που δόθηκε αντιπαροχή για πολυκατοικία, είχε παλιώσει πολύ το σπίτι κ δε σωζόταν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...