Chrisss15 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα φέτος έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στην δεύτερη μου επιλογή (παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευση). Οι περισσότεροι μου λένε να μην το σκεφτώ καθόλου και να πάω γιατί είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι << οι δάσκαλοι κάθονται το καλοκαίρι και πληρώνονται>>, <<που θα βρω πιο ευχάριστη κι εύκολη δουλειά>>. Εγώ όμως έχω τις αμφιβολίες μου γιατί φέτος θα διορίσουν πολλούς δασκάλους εγώ δεν ξέρω τι συνθήκες θα επικρατούν όταν θα τελειώσω την σχολή σε 4 χρόνια. Θα γυρνάω για χρόνια ως αναπληρωτής στα νησιά μέχρι να γίνω μόνιμος στα γεράματα; Γενικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να πάω κατευθείαν παιδαγωγικό η να ξαναδώσω για την πρώτη μου επιλογή. Εσείς τι πιστεύετε ότι είναι καλϋτερο;
VonLoutsos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Οι δάσκαλοι κάθονται το καλοκαίρι και πληρώνονται (αν είναι μόνιμοι) αλλά όλο τον χειμώνα είναι με 20 πιτσιρίκια στην τάξη (και οτι χαζομάρα κάνουν αυτά) και οι γονείς τα παρκάρουν και μετά έρχονται και τα παίρνουν. Και δεν αντέχουν με 2 πιτσιρίκια οι περισσότεροι. Πάμε στο θέμα. Πανεύκολη σχολή θεωρώ που την τελειώνεις στα 4 (χρόνια μην πάει αλλού το μυαλό σας) και με καλό βαθμό συνήθως. Μπορείς θεωρώ να βρεις μετα δουλειά σε παιδότοπους, ΚΔΑΠ, κεντρα διαβάσματος κτλ σχετικά εύκολα. Στο δημόσιο είναι πιο δύσκολο (για αυτό βλέπεις όλους να κάνουν ειδικη αγωγή για να ανεβάσουν τις πιθανότητες αλλα και εκεί υπάρχει κορεσμός) αλλά επειδή κάθε χωριό σχεδόν έχει ενα δημοτικό είναι πιο ευκολα σε σχέση με καθηγητικές σχολές. Απλά πρέπει να επενδύσεις και σε άλλα πτυχια μαστερ γλώσσες κτλ. Οτι θα τρέχεις αριστερα-δεξιά τα πρώτα χρόνια που θα δουλευεις σαν αναπληρωτης ειναι γεγονός. Από εκει και έρα κοιτας τι σου αρέσει και το κάνεις.
Dark_panel Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 22/8/2022 στις 8:18 ΜΜ, Chrisss15 είπε Καλησπέρα φέτος έδωσα πανελλήνιες και πέρασα στην δεύτερη μου επιλογή (παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευση). Οι περισσότεροι μου λένε να μην το σκεφτώ καθόλου και να πάω γιατί είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι << οι δάσκαλοι κάθονται το καλοκαίρι και πληρώνονται>>, <<που θα βρω πιο ευχάριστη κι εύκολη δουλειά>>. Εγώ όμως έχω τις αμφιβολίες μου γιατί φέτος θα διορίσουν πολλούς δασκάλους εγώ δεν ξέρω τι συνθήκες θα επικρατούν όταν θα τελειώσω την σχολή σε 4 χρόνια. Θα γυρνάω για χρόνια ως αναπληρωτής στα νησιά μέχρι να γίνω μόνιμος στα γεράματα; Γενικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να πάω κατευθείαν παιδαγωγικό η να ξαναδώσω για την πρώτη μου επιλογή. Εσείς τι πιστεύετε ότι είναι καλϋτερο; H γνωστη "λογικη" που συνοδευε ανεκαθεν τα Παιδαγωγικα..αρχικα, να σε ενημερωσω οτι αν δεν εισαι παιδι τριτεκνης/πολυτεκνης οικογενειας, δεν εχεις καμια ελπιδα ουτε καν να σε στειλουν σε ξερονησι..αν εισαι "τυχερος" ως προς αυτο, θα τσιμπησεις τα πρωτα σου μόρια και θα τρεχεις σε διάφορα μερη μακρια απ το σπιτι σου τουλαχιστον για μια 10ετια, και θα κυνηγας νησια κ δυσβατες περιοχες για περισσοτερα μορια. Αλλιώς θα παραμεινεις στον πάτο μαζι με άλλες τοσες χιλιαδες αδιοριστους.. Κατα τα άλλα, θα εχεις μια ταξη 25 παιδιων (το λιγοτερο πλεον), να ανεχεσαι το μακρυ τους και το κοντο τους γιατι αν βγαλεις αχνα, θα σημαδευτεις ως "αντιπαιδαγωγικος"..ναι, θα καθεσαι το καλοκαιρι και θα πληρωνεσαι αλλά μόνο αν εισαι μονιμος. Για να μονιμοποιηθεις, θα ματωσεις..και ΑΝ. Ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα, μετα το πτυχιο θα τρεχεις για μεταπτυχιακα σε καμια Ειδικη Αγωγη ή κατι σχετικο με Διαπολιτισμικα..κι αυτα ΑΝ ειναι ακομα στη μοδα και δεν εχουν κορεστει (ηδη η Ειδικη Αγωγη εχει αρχισει και δειχνει σημαδια κορεσμου). Γενικα, οι πινακες των δασκαλων ειναι απ τους πιο μακροσκελεις που υπαρχουν σε πρωτοβαθμια ή δευτεροβαθμια.. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2022 από Dark_panel 1 2
airtrelomike13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Αγαπητέ TS Προχτες ειδα δυο πρώην συμμαθητές μου, ο ένας απόφοιτος Φυσικής και ο άλλος ΗΜΜΥ, και μου είπαν ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα δώσουν κατατακτήρεις για παιδαγωγικό. Σίγουρος μισθός, ακόμα και ως αναπληρωτής, ενώ τα καλοκαίρια δηλαδη τους 2 μηνες που θα καθεσαι θα παιρνεις επιδομα ανεργιας, θα κανεις τα ιδιατερα σου και θα εισαι μια χαρά. Το μόνο αρνητικό οταν εισαι δασκαλος ειναι οτι μπορείς να δουλέψεις μόνο στην εκπαίδευση. Δεν μπορείς να δουλέψεις στο ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Ακόμα και ένα ΤΕΙ Λογιστικής να έχει τελειώσει κάποιος με μάστερ και επιπρόσθετα προσόντα, μπορεί να δουλέψεςι ως ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ έστω και με 8μηνα στο Δημόσιο ( βγαίνουν αρκετές τέτοιες θέσεις όπως και ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ). Εγώ φέτος πήγα και ολοκλήρωσα το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ εδώ στην Αθήνα, και από του χρόνου θα το βάλω στους πίνακες ( είμαι ήδη στους πίνακες, απλά δεν είχα παιδαγωγική επάρκεια). Είναι μια εποχή που όλοι θέλουν να γίνουν εκπαιδευτικοί και καλά κάνουν, γιατί έχει τα πιο σίγουρα λεφτά, με τις καταστάσεις που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα των συνθηκών γαλέρας Εν ολίγοις και εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι χαιρετώ θερμά την επιλογή σου να γίνεις εκπαιδευτικός και συγκεκριμένα δάσκαλος. Ακόμα και ως αναπληρωτής θα έχεις ένα ασφαλές μισθό, ενώ ο κλάδος έχει απορρόφηση καθώς γίνονται τα τελευταία 2 χρόνια διορισμοί και αυτό θα συνεχιστεί. Μην ακούς τι σου λένε. Ξέρεις τι είναι να κάθεσαι και να είσαι άνετα, χαλαρά, με ΣΚ, γιορτές, αργίες, απεργίες , καλοκαίρια στην ελευθερία? Άστο. Στην Ελλάδα δεν αξίζει να κουράζεσαι για καμία δουλειά, γιατί θα τρως 12 ωρα, με μισθούς ψίχουλα και θα έχεις ένα κακό εργασιακό περιβάλλον. Να βρεις μια δουλειά όπως του εκπαιδευτικού που δεν θα τα έχεις αυτά. 1 2
Kagome Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Μία είναι η βασική ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί. Αγαπάς τα παιδιά και κατα συνέπεια το λειτούργημα του παιδαγωγού; 1 2
filip123go Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, Kagome είπε Μία είναι η βασική ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί. Αγαπάς τα παιδιά και κατα συνέπεια το λειτούργημα του παιδαγωγού; Πολύ σωστή ερώτηση, που δυστυχώς ελάχιστοι παιδαγωγοι την κάνουν στον εαυτό τους. Οι περισσότεροι νομίζουν πως η δουλεία είναι φάση: Spoiler Fuck Yea, καθισιό και free Money!!! (το βλέπεις άλλωστε σε κάθε παρόμοιο thread που ανοίγεται εδώ μέσα) 1 1
gii Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Επειδή έχουν απορρόφηση τώρα μερικοί νομίζουν ότι θα έχει για τα επόμενα 5-10 χρόνια...δεν ισχύει αυτό 3
airtrelomike13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 34 λεπτά πριν, gii είπε Επειδή έχουν απορρόφηση τώρα μερικοί νομίζουν ότι θα έχει για τα επόμενα 5-10 χρόνια...δεν ισχύει αυτό Μπα έστω και αναπληρωτές θα τους παίρνουν
xgol Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Αν εχεις φιλοδοξιες και θελεις μελλοντικα να προσφερεις κατι στα παιδια σου, δε κανεις τετοιες σκεψεις.
Backpacker Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Φράκαρε το θέμα. Βέβαια μεχρι να τελειωσεις εσυ μπορει να αλλαξει παλι το συστημα και να ανακατευτει η τραπουλα αλλα γενικα μιλαμε για τρελο κορεσμο και επισης οι θεσεις θα λιγοστευουν με τα χρονια. Τα σχολεια κλεινουν μαζικα και ακομα περισσοτερα υποβαθμιζονται. Το δημογραφικό είναι τεράστιο πρόβλημα και με την κριση που εχει ερθει και θα κρατησει σιγουρα αλλα 10 χρονια θα χειροτερεψει ακομα περισσοτερο. Κανενας δεν κανει παιδια και αν κανουν θα ειναι 1 παιδι το πολυ ανα ζευγαρι που παντρευεται. Στο δημοτικο σχολειο σε κεφαλοχωρι που είμαι εγω 3 χρονια τωρα το 2011 ειχε 120 παιδια και σε διπλανο χωριο στα 3χλμ αλλο ενα δημοτικο με 50 παιδια. Το 2013 το σχολειο του διπλανου χωριου εκλεισε και τα παιδια ηρθαν στο δικο μας. Σημερα το σχολειο εχει 48 παιδια και παει για υποβαθμιση του χρονου απο 6θεσιο σε 4θεσιο και σιγουρα θα κλεισει μεσα στα επομενα 5-6 χρονια. Απο 170 παιδια δλδ η περιοχη επεσε σε λιγοτερα απο 50 σε μια δεκαετια περιπου μεσα. Αυτό γίνεται παντου σε όλη την ελλαδα ειδικα στην επαρχια. Όλα τα νούμερα προβλέψεων δείχνουν οτι το 2050 θα ειμαστε 8 εκατομμύρια απο 10 που είμαστε τώρα και το χειρότερο από αυτό θα ειναι οτι το ποσοστό παιδιών μεσα σε αυτα τα 8 μυρια ειναι παρα πολυ μικροτερο. Ο πληθυσμος γερναει με ταχύτατους ρυθμους. Η πρώτη σου επιλογή ποια είναι? Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2022 από Backpacker 1
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 54 λεπτά πριν, Backpacker είπε Φράκαρε το θέμα. Βέβαια μεχρι να τελειωσεις εσυ μπορει να αλλαξει παλι το συστημα και να ανακατευτει η τραπουλα αλλα γενικα μιλαμε για τρελο κορεσμο και επισης οι θεσεις θα λιγοστευουν με τα χρονια. Τα σχολεια κλεινουν μαζικα και ακομα περισσοτερα υποβαθμιζονται. Το δημογραφικό είναι τεράστιο πρόβλημα και με την κριση που εχει ερθει και θα κρατησει σιγουρα αλλα 10 χρονια θα χειροτερεψει ακομα περισσοτερο. Κανενας δεν κανει παιδια και αν κανουν θα ειναι 1 παιδι το πολυ ανα ζευγαρι που παντρευεται. Στο δημοτικο σχολειο σε κεφαλοχωρι που είμαι εγω 3 χρονια τωρα το 2011 ειχε 120 παιδια και σε διπλανο χωριο στα 3χλμ αλλο ενα δημοτικο με 50 παιδια. Το 2013 το σχολειο του διπλανου χωριου εκλεισε και τα παιδια ηρθαν στο δικο μας. Σημερα το σχολειο εχει 48 παιδια και παει για υποβαθμιση του χρονου απο 6θεσιο σε 4θεσιο και σιγουρα θα κλεισει μεσα στα επομενα 5-6 χρονια. Απο 170 παιδια δλδ η περιοχη επεσε σε λιγοτερα απο 50 σε μια δεκαετια περιπου μεσα. Αυτό γίνεται παντου σε όλη την ελλαδα ειδικα στην επαρχια. Όλα τα νούμερα προβλέψεων δείχνουν οτι το 2050 θα ειμαστε 8 εκατομμύρια απο 10 που είμαστε τώρα και το χειρότερο από αυτό θα ειναι οτι το ποσοστό παιδιών μεσα σε αυτα τα 8 μυρια ειναι παρα πολυ μικροτερο. Ο πληθυσμος γερναει με ταχύτατους ρυθμους. Η πρώτη σου επιλογή ποια είναι? ναι αλλα αυτο θα επηρεασει και τη Δευτεροβαθμια εκπαιδευση καθως παει καραμπολα. Συμφωνώ ότι κλείνουν τμήματα σε σχολεία, αλλά αυτό με το Δημογραφικό είναι πρόβλημα στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, απλά τώρα το θυμήθηκαν. Μη ξεχνάς ότι το κενό θα καλυφθεί με το προσφυγικό και με τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Ωστόσο, έτσι όπως είναι ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα, αυτη τη στιγμή είναι καλύτερη επιλογή. Νομίζω ως σχολικός νοσηλευτής και εκπαιδευτικος εισαι πολυ καλυτερα απο το να ησουν νοσηλευτης σε ενα νοσοκομειο, με εφημεριες, ευθυνες και αλλα αρνητικα που δεσπόζουν στο εργασιακο περιβαλλον. Εκανα φετος το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθηνα και ειχα ειδικοτητες ανθρωπων απο νομική, γιατρους, οδοντιατρους, φαρμακοποιους, ΗΜΜΥ, Πολιτικους μηχανικους μεχρι και εγω δεν ξερω τι. Και αυτα μονο στο δικο μου τμημα. Ημασταν αρκετα τμηματα, διοτι ημασταν παρα πολλα ατομα, δεν εχεις ιδεα τι γινετια. Που θελω να καταληξω με ολα αυτα. Στη σημερινή εποχή, η εκπαιδευση ειναι κατι πολυ καλο επαγγελματικά, εν συγκρισει με αλλους τομείς. Το πρόβλημα ειναι οτι ειναι παρα πολλοι οι εκπαιδευτικοι και αν δεν εχεις και κατι αλλο να κανεις και να εχεις το πεδιο ανοιχτο στην αγορα εργασιας περα απο την εκπαιδευση θα εισαι δυσκολα. Το δημογραφικο δεν θα κλεισει μονο σχολεια, θα κλεισει και υπηρεσιες του Δημοσιου και διάφορους οργανισμους. Εννοω δεν θα επηρεασει μονο την εκπαιδευση. Ο Έλληνας δεν κάνει παιδια οχι επιεδη δεν θέλει αλλα επειδη δεν μπορει εξαιτιας των υπαρχουσων συνθηκων. Όταν ο μισθός είναι 700 ευρω και το κοστος ζωης, και εργαζεται σε ενα περιβαλλον γεματο αβεβαιοτητα πως θα κανει παιδι ο Έλληνας. Ποιος θα το μεγαλωσει η γιαγια και ο παππους? Και μη γυρισουμε στα παλια χρονια γιατι δεν ειχες ουτε ΔΕΗ 200 ευρω το μηνα, ουτε ΕΝΦΙΑ, ουτε φορους στο θεο, ουτε αυτο πληθωρισμό. Γιατι νομιζεις τα διαζυγια ειναι στο θεο? Ρωτα ενα δικηγορο να σου τα πει. Λογω οικονομικων προβληματων σε μια οικογενεια
Backpacker Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει επιστροφή στο δημογραφικό. Η οικονομία δεν πρόκειται να καλυτερεύσει. Να χειροτερεύσει μονο και ετσι θα παει για αλλα 10 χρονια μετά απο ήδη 11 χρόνια μνημονίων. Στα επομενα 10-15 χρόνια θα κλείσουν εκατοντάδες σχολεία πρωτοβαθμιας και φυσικα δευτεροβαθμιας. Η εκπαίδευση κορέστηκε τελείωσε. Όσοι πρόλαβαν μπήκανε. Διαπολιτισμικη δεν πρόκειται να γινει δεν υπαρχει πλεον προσφυγικο 5 χρονια κράτησε αυτό πάει. Δεν θα φτιαχτουν σχολεία για μερικες εκατονταδες παιδια που εχουν μεινει σε ολη τη χωρα. Ότα σε όλα τα νησια του Β Αιγαιου υπαρχουν πλεον σε ολα τα καμπ λιγοτεροι απο 2000 μεταναστες και προσφυγες και λιγοτερα απο 500 παιδια τότε οποιος περιμενει το προσφυγικο να ανεβασει το δημογραφικο ας περιμενει και την εκτοξευση της οικονομιας που θα φερει τρελη αυξηση μισθων και βιοτικου επιπεδου στη χώρα. Η ακριβεια ηρθε και θα μεινει...δεν θα μειωθουν τα ενοικια ουτε το κοστος ενεργειας ουτε τπτ απο ολα αυτα. Αν καλεσουν καποιον αναπληρωτη (κατα 99% μακρια απ΄το σπιτι του και αρκετα χρονια μετα το πτυχιο του και το μεταπτυχιακο του κοντα στα 30 του) και παει καποιος να ζησει με 900 ευρώ και 300-350 ευρώ ενοικιο στην καλύτερη...άλλα 100 ευρώ το μηνα για ρευμα...αλλα 50 ευρω για ιντερνετ νερο και αλλα 100 για βενζινες του μενουν 300 ευρώ για να φαει...να πιει κανα καφε και να ζησει. Δεν βαζω καν τα αρχικα εξοδα συνδεσεων...εγγυησεων...οδοιπορικων που πρεπει να δωσει καποιος και όλα αυτά μετά απο 2 μηνες ανεργια με 400 ευρω το μηνα. Αν αυτό το θεωρεί κάποιος καλή επαγγελματικη επιλογη και "καριερα" τότε πάσο. Προσωπικά το θεωρώ λίγο κατάντια και εθελοντικη ομηρία. Μια οποιαδήποτε αβαρία να τύχει στο αμάξι κάποιου ή χτύπα ξύλο κανα θέμα υγείας θα τρέχει στους γονεις του για λεφτα. Κατάντια. ΥΓ Και μιλάω για τις καταργήσεις σχολικων μοναδων με τα σημερινα δεδομενα και ρυθμους καθαρα μονο δημογραφικου. Αν πάρουμε και αυτά που ερχονται με πολιτικες αποφάσεις και εντολές της κυβερνησης για κλεισιμο και συχχωνευσεις ποσων σχολειων που εχουν ταξεις με 15-20 παιδια πχ για να μοιραστουν σε αλλα σχολεια και να φουλαρουν ταξεις με 25 παιδια ωστε να μειωθουν οι ταξεις (αρα και οι θεσεις εκπαιδευτικων) θα γινει πραγματικό μακελείο την επομενη διετια/τριετια. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2022 από Backpacker 1 1
Gingerbread Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Εφοσον το δημογραφικο ειναι τοσο χαλια δεν θα επρεπε να περιοριστουν και οι εισακτεοι στα διαφορα παιδαγωγικα; 1
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, Backpacker είπε Δεν υπάρχει επιστροφή στο δημογραφικό. Η οικονομία δεν πρόκειται να καλυτερεύσει. Να χειροτερεύσει μονο και ετσι θα παει για αλλα 10 χρονια μετά απο ήδη 11 χρόνια μνημονίων. Στα επομενα 10-15 χρόνια θα κλείσουν εκατοντάδες σχολεία πρωτοβαθμιας και φυσικα δευτεροβαθμιας. Η εκπαίδευση κορέστηκε τελείωσε. Όσοι πρόλαβαν μπήκανε. Διαπολιτισμικη δεν πρόκειται να γινει δεν υπαρχει πλεον προσφυγικο 5 χρονια κράτησε αυτό πάει. Δεν θα φτιαχτουν σχολεία για μερικες εκατονταδες παιδια που εχουν μεινει σε ολη τη χωρα. Ότα σε όλα τα νησια του Β Αιγαιου υπαρχουν πλεον σε ολα τα καμπ λιγοτεροι απο 2000 μεταναστες και προσφυγες και λιγοτερα απο 500 παιδια τότε οποιος περιμενει το προσφυγικο να ανεβασει το δημογραφικο ας περιμενει και την εκτοξευση της οικονομιας που θα φερει τρελη αυξηση μισθων και βιοτικου επιπεδου στη χώρα. Η ακριβεια ηρθε και θα μεινει...δεν θα μειωθουν τα ενοικια ουτε το κοστος ενεργειας ουτε τπτ απο ολα αυτα. Αν καλεσουν καποιον αναπληρωτη (κατα 99% μακρια απ΄το σπιτι του και αρκετα χρονια μετα το πτυχιο του και το μεταπτυχιακο του κοντα στα 30 του) και παει καποιος να ζησει με 900 ευρώ και 300-350 ευρώ ενοικιο στην καλύτερη...άλλα 100 ευρώ το μηνα για ρευμα...αλλα 50 ευρω για ιντερνετ νερο και αλλα 100 για βενζινες του μενουν 300 ευρώ για να φαει...να πιει κανα καφε και να ζησει. Δεν βαζω καν τα αρχικα εξοδα συνδεσεων...εγγυησεων...οδοιπορικων που πρεπει να δωσει καποιος και όλα αυτά μετά απο 2 μηνες ανεργια με 400 ευρω το μηνα. Αν αυτό το θεωρεί κάποιος καλή επαγγελματικη επιλογη και "καριερα" τότε πάσο. Προσωπικά το θεωρώ λίγο κατάντια και εθελοντικη ομηρία. Μια οποιαδήποτε αβαρία να τύχει στο αμάξι κάποιου ή χτύπα ξύλο κανα θέμα υγείας θα τρέχει στους γονεις του για λεφτα. Κατάντια. ΥΓ Και μιλάω για τις καταργήσεις σχολικων μοναδων με τα σημερινα δεδομενα και ρυθμους καθαρα μονο δημογραφικου. Αν πάρουμε και αυτά που ερχονται με πολιτικες αποφάσεις και εντολές της κυβερνησης για κλεισιμο και συχχωνευσεις ποσων σχολειων που εχουν ταξεις με 15-20 παιδια πχ για να μοιραστουν σε αλλα σχολεια και να φουλαρουν ταξεις με 25 παιδια ωστε να μειωθουν οι ταξεις (αρα και οι θεσεις εκπαιδευτικων) θα γινει πραγματικό μακελείο την επομενη διετια/τριετια. Oτι λες εχει μια λογική. Αλλα το ενα φερνει το αλλο. Ειναι καραμπόλα πως να στο πω. Αν υπάρξει το πρόβλημα του δημογραφικού , της ακρίβειας, η οικονομία θα σπασεί, οι γονείς δεν θα έχουν λεφτά να πάνε τα παιδιά τους στο γιατρό, να τους κάνουν ιδιαιίτερα, να μάθουν ξένες γλώσσες, να σπουδάσουν, δημόσιες υπηρεσίες ή θα κλέισουν ή θα ιδιωτικοποιηθούν και άλλα πόσα συναφή. Για το προσφυγικό, επιβεβαιώνω από φιλο που είναι σε νησί του Β.Αιγαίου ότι πλέον έχει 1500 πρόσφυγες μόνο και κάποτε είχε 50 χιλ. Αυτά τελείωσαν. Κάποιοι θησάυρισαν από το προσφυγικό, αλλά με τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν το φαγοπότο και το πάρτι εκεί τελείωσε. Παρόλα αυτά σχολεία δεν γίνεται να μην υπάρξουν, εκπαίδευση δεν γίνεται να μην υπάρξει, επίσης το δέχομαι ότι έγιναν μονιμοι διορισμοί γιατί υπήρξαν συνταξιοδοτήσεις ενώ οι επόμενοι θα είναι στα 67 έτη με πλήρη σύνταξη. Αλλά δεν γίνεται να καταστραφεί έτσι μια χώρα
velociraptoras Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 23 ώρες πριν, Gingerbread είπε Εφοσον το δημογραφικο ειναι τοσο χαλια δεν θα επρεπε να περιοριστουν και οι εισακτεοι στα διαφορα παιδαγωγικα; γιατί να περιοριστούν οι εισακτέοι? αλλο πράγμα οι σπουδές κι αλλο ο διορισμός. δεν εχουμε κομμουνισμό να μπαινουν στις σχολές ακριβως οσοι χρειάζονται στο κράτος. ο καθένας κάνει τις επιλογές του σε σπουδες κι από κει και περα το αν θα εργαστει πάνω σε αυτό εξαρτάται από άλλους παράγοντες 22 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Oτι λες εχει μια λογική. Αλλα το ενα φερνει το αλλο. Ειναι καραμπόλα πως να στο πω. Αν υπάρξει το πρόβλημα του δημογραφικού , της ακρίβειας, η οικονομία θα σπασεί, οι γονείς δεν θα έχουν λεφτά να πάνε τα παιδιά τους στο γιατρό, να τους κάνουν ιδιαιίτερα, να μάθουν ξένες γλώσσες, να σπουδάσουν, δημόσιες υπηρεσίες ή θα κλέισουν ή θα ιδιωτικοποιηθούν και άλλα πόσα συναφή. Για το προσφυγικό, επιβεβαιώνω από φιλο που είναι σε νησί του Β.Αιγαίου ότι πλέον έχει 1500 πρόσφυγες μόνο και κάποτε είχε 50 χιλ. Αυτά τελείωσαν. Κάποιοι θησάυρισαν από το προσφυγικό, αλλά με τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν το φαγοπότο και το πάρτι εκεί τελείωσε. Παρόλα αυτά σχολεία δεν γίνεται να μην υπάρξουν, εκπαίδευση δεν γίνεται να μην υπάρξει, επίσης το δέχομαι ότι έγιναν μονιμοι διορισμοί γιατί υπήρξαν συνταξιοδοτήσεις ενώ οι επόμενοι θα είναι στα 67 έτη με πλήρη σύνταξη. Αλλά δεν γίνεται να καταστραφεί έτσι μια χώρα Τη δική μας χωρα μια χαρά τη βλέπουμε να καταστρεφετε χρόνια τώρα. Δυστυχως το βαρέλι δεν έχει πάτο το ένα φέρνει το άλλο και η χωρα υποβαθμίζεται συνεχώς. Η δημόσια εκπαίδευση πάει από το κακό στο χειρότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα