Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum.

Θα ήθελα να μάθω τι ισχύει σχετικά με την αποζημίωση, πώς υπολογίζεται όταν είσαι σε συγκεκριμένη εταιρία.

Επίσης αν μπορεί κάποια εταιρεία να μετατρέψει υπογεγραμμένη απο τον εργαζόμενο σύμβαση οχτάωρο πενθήμερο, σε εξάωρο εξαήμερο η το αντίθετο χωρίς να υπογράψει ο εργαζόμενος.

Και τέλος, αν έχει το δικαίωμα να τον αναγκάσει να υπογράψει.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Και τέλος, αν έχει το δικαίωμα να τον αναγκάσει να υπογράψει.

Για τ' άλλα δε γνωρίζω, αλλά αυτό σου φαίνεται λογικό;

Ποιος έχει το δικαίωμα να σε εξαναγκάσει να υπογράψεις οτιδήποτε;

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Haldol είπε

Για τ' άλλα δε γνωρίζω, αλλά αυτό σου φαίνεται λογικό;

Ποιος έχει το δικαίωμα να σε εξαναγκάσει να υπογράψεις οτιδήποτε;

Εχει το (δικαίωμα) να σε εξαναγκάσει αλλιώς σπίτι σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Προφανώς. Εσύ πουλάς την εργασία σου, αυτός την αγοράζει. Έχετε μια σύμβαση εργασίας μεταξύ σας με συγκεκριμένους όρους, υποχρεώσεις και δικαιώματα για τα δύο μέρη.

Αν ο εργοδότης θέλει να την τροποποιήσει μονομερώς, έχεις το δικαίωμα υπαναχώρησης αν δεν συμφωνείς. Φυσικά, αποζημιώνεσαι καθώς ο εργοδότης είναι αυτός που σπάει την σύμβασή σας, όχι εσύ.

Ή απλά ο εργοδότης διατηρεί την υπάρχουσα σύμβαση και συνεχίζεις να δουλεύεις.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Κάνουν το εξής σε κάποιους:

Πρίν κλείσουν τα 5 χρόνια, τους πάνε πέρα δώθε στα χειρότερα η πολύ μακριά η και τα 2 για να τους αναγκάσουν να παραιτηθούν.Εμένα μου είχαν κάνει το 1ο αλλά δεν υπέκυψα.

Επίσης κάποιους τους καλούν να υπογράψουν απο οχτάωρο πενθήμερο σε εξάωρο εξαήμερο για να μπορούν να τους απασχολούν σε κάποιες περιπτώσεις λιγότερο απο 8 ώρες, αυτοί είναι με τις πιο παλιές συμβάσεις, εγώ έχω υπογράψει εξάωρο.

Κλείνω 4 χρόνια σε λίγες ημέρες, οπότε πιθανόν μέχρι να κλείσω τα 5 έτη να με πάνε πάλι πέρα δώθε.Είμαι έτοιμος, δεν χαμπαριάζω.

1 φορά παραιτήθηκα και χάρισα αποζημίωση σχεδόν 5 έτη και ταμείο ανεργίας, δεν πρόκειται να το κάνω πάλι.

Πχ άλλο παράδειγμα:

Εργαζόμενος στην ίδια εταιρεία κάπου 20 χρόνια, τον πήγαιναν πέρα δώθε για να απελπιστεί και να παραιτηθεί για να γλιτώσουν την αποζημίωση, δεν τα κατάφεραν.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μ' αυτό τον τρόπο πάσο :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Εφόσον υπάρχει ήδη υπογεγραμμένη σύμβαση, η μονομερής μεταβολή των όρων της συνιστά απόλυση.

Μη γράφουμε κάθε φορά τα ίδια πράγματα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εδω πλεον αυτα τα κολπα τα κανουν εταιρεις κολοσσοί οπως δεη οτε κλπ

Στην Ελλάδα είναι γενικό το κακό στο θέμα εργασίας.

Εγώ δεν τους έκανα την χάρη τον πρώτο χρόνο να με έχουν εκεί που θέλουν σε άθλιες συνθήκες και με είχαν πέρα δώθε για μερικούς μήνες, κάθε 1-2 ημέρες η κάθε εβδομάδα με έστελναν και αλλού.

Πλέον με έχουν αφήσει ήσυχο 3 χρόνια και είμαι σε σχετικά καλό πόστο, τουλάχιστον όσο ανανεώνεται το συμβόλαιο, μετά δύσκολα.

Κάνω αυτά που πρέπει σωστά και όλα καλά.

1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Εφόσον υπάρχει ήδη υπογεγραμμένη σύμβαση, η μονομερής μεταβολή των όρων της συνιστά απόλυση.

Μη γράφουμε κάθε φορά τα ίδια πράγματα.

Σε παλιά κατάσταση προσωπικού, με έχουν εξάωρο εξαήμερο, λογικά αν μπω στον Εργάνη θα τα δω.

Ο κωδικός ενσήμων ο ίδιος δεν είναι με την οχτάωρη σύμβαση;Φαίνεται στον Εργάνη;

Δημοσ.
Στις 22/8/2022 στις 7:58 ΜΜ, AntiCambeR είπε

Κάνουν το εξής σε κάποιους:

Πρίν κλείσουν τα 5 χρόνια, τους πάνε πέρα δώθε στα χειρότερα η πολύ μακριά η και τα 2 για να τους αναγκάσουν να παραιτηθούν.Εμένα μου είχαν κάνει το 1ο αλλά δεν υπέκυψα.

Επίσης κάποιους τους καλούν να υπογράψουν απο οχτάωρο πενθήμερο σε εξάωρο εξαήμερο για να μπορούν να τους απασχολούν σε κάποιες περιπτώσεις λιγότερο απο 8 ώρες, αυτοί είναι με τις πιο παλιές συμβάσεις, εγώ έχω υπογράψει εξάωρο.

Κλείνω 4 χρόνια σε λίγες ημέρες, οπότε πιθανόν μέχρι να κλείσω τα 5 έτη να με πάνε πάλι πέρα δώθε.Είμαι έτοιμος, δεν χαμπαριάζω.

1 φορά παραιτήθηκα και χάρισα αποζημίωση σχεδόν 5 έτη και ταμείο ανεργίας, δεν πρόκειται να το κάνω πάλι.

Πχ άλλο παράδειγμα:

Εργαζόμενος στην ίδια εταιρεία κάπου 20 χρόνια, τον πήγαιναν πέρα δώθε για να απελπιστεί και να παραιτηθεί για να γλιτώσουν την αποζημίωση, δεν τα κατάφεραν.

Τι γίνεται στα 5 χρονια και θέλουν να διώχνουν; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...