Προς το περιεχόμενο

Καλώδιο τηλεφώνου για VDSL

panoskatos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα πρέπει να αλλάξω ένα εσωτερικό καλώδιο τηλεφώνου που είναι κουμπωμενο στην κεντρική πρίζα και καταλήγει στο ρούτερ του παροχου. 

Τι τύπο καλώδιο να αναζητήσω στο εμπόριο;  διάβασα για δύο τύπους. 

Έχει κάποιο μέλος να μου προτείνει κάποια δοκιμασμένη λύση,  το καλώδιο έχει μήκος περίπου 8 μέτρα. 

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, poulinos είπε

utp καλωδιο  που θα χρησιμοποιησεις το ενα ζευγαρι ως τηλεφωνικο.θα χρειαστεις rj11 και πρεσσα ακροδεκτων για rj11

Σ ευχαριστώ φίλε μου,  θα πάω σε κατάστημα με ηλεκτρονικά τότε να μου το φτιάξουν. Έχω ένα κάρο εργαλεία αλλά τέτοια πένσα όχι! 

3 hours ago, panoskatos said:

Σ ευχαριστώ φίλε μου,  θα πάω σε κατάστημα με ηλεκτρονικά τότε να μου το φτιάξουν. Έχω ένα κάρο εργαλεία αλλά τέτοια πένσα όχι! 

δεν ειναι ακριβη αν την θες και για μελλοντικη χρηση.μια απλη να φτιαχνει rj11 rj45 κανει κανα 15αρι

On 24/08/2022 at 22:30, panoskatos said:

αν εχει ορεξη ο αλλος στο φτιαχνει.ειναι 3 λεπτα δουλεια και πολυ λεω.απλα πεστου οτι δεν θες τηλεφωνικο και απλα θες rj11 σε ενα ζευγαρι απο τα 4 του Utp. γιατι standard θα σου πει γιατι δεν παιρνεις τηλεφωνικο και δεν ξερω τι.εναλλακτικα παρε το εργαλειακι να εισαι αρχοντας.

5 ώρες πριν, poulinos είπε

αν εχει ορεξη ο αλλος στο φτιαχνει.ειναι 3 λεπτα δουλεια και πολυ λεω.απλα πεστου οτι δεν θες τηλεφωνικο και απλα θες rj11 σε ενα ζευγαρι απο τα 4 του Utp. γιατι standard θα σου πει γιατι δεν παιρνεις τηλεφωνικο και δεν ξερω τι.εναλλακτικα παρε το εργαλειακι να εισαι αρχοντας.

Ολα καλά , πήγα σε κατάστημα με ηλεκτρονικά και μου έφτιαξε το παλικάρι το καλώδιο .

Όσο για την πένσα που δεν αγόρασα το έκανα για 2 λόγους :

1ον θα μου ηταν ενα εργαλείο που απλά θα μου έπιανε χώρο.

2ον Θέλω να έχουν δουλειά όλες οι ειδικότητες , έκαστος στο ειδος του , τείνουν να αφανιστούν και αυτου του ειδους τα μαγαζιά.  

Να κάνω ενα μικρό hijack στο thread για να μην ανοιξω καινουργιο για απλη ερώτηση. Έβαλα πρόσφατα για πρώτη φορά VDSL 50 με τα προγράμματα αναβάθμισης της Vodafone. Καταλαβαίνω πως όταν πέφτει το ιντερνετ, δεν έχεις και τηλέφωνο λογω VoIP. Αλλά για έκτακτη ανάγκη αν βάλεις το τηλεφωνικο καλώδιο κατευθειαν μεταξυ τηλεφωνου και τοιχου (αποσυνδεοντας τελειως το ρουτερ) μπορείς να μιλήσεις ή πάλι πάπαλα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

21 minutes ago, Helionar said:

Να κάνω ενα μικρό hijack στο thread για να μην ανοιξω καινουργιο για απλη ερώτηση. Έβαλα πρόσφατα για πρώτη φορά VDSL 50 με τα προγράμματα αναβάθμισης της Vodafone. Καταλαβαίνω πως όταν πέφτει το ιντερνετ, δεν έχεις και τηλέφωνο λογω VoIP. Αλλά για έκτακτη ανάγκη αν βάλεις το τηλεφωνικο καλώδιο κατευθειαν μεταξυ τηλεφωνου και τοιχου (αποσυνδεοντας τελειως το ρουτερ) μπορείς να μιλήσεις ή πάλι πάπαλα;

οχι δεν υπαρχει ταση δεν υπαρχει voice card .εκτακτη αναγκη απο το κινητο

• Like 1
  • Thanks 2

Στις 30/8/2022 στις 5:32 ΜΜ, Helionar είπε

Όποιος χρειάζεται το σταθερό,  ή η δουλειά του είναι τέτοια που γίνεται συνεχή χρήση του σταθερου τηλεφώνου καλό είναι να μείνει σε adsl γραμμή.  Δυστυχώς σε vdsl γίνεται η τηλεφωνία μέσο voip. Οπότε για να έχεις σταθερό και να είναι εφικτή μια κλίση μέσο αυτής θα πρέπει να υπάρχει και ρεύμα στον χώρο αλλά και σύνδεση στο ίντερνετ. 

Μεγάλη ξενερα η voip . 

8 hours ago, panoskatos said:

Όποιος χρειάζεται το σταθερό,  ή η δουλειά του είναι τέτοια που γίνεται συνεχή χρήση του σταθερου τηλεφώνου καλό είναι να μείνει σε adsl γραμμή.  Δυστυχώς σε vdsl γίνεται η τηλεφωνία μέσο voip. Οπότε για να έχεις σταθερό και να είναι εφικτή μια κλίση μέσο αυτής θα πρέπει να υπάρχει και ρεύμα στον χώρο αλλά και σύνδεση στο ίντερνετ. 

Μεγάλη ξενερα η voip . 

α. σε vpu εχεις tdm τηλεφωνια μαζι με vdsl. εχω πχ forthnet vdsl 100 με tdm τηλεφωνια. απλα πλεον σε πανε σε vlu που δεν εχεις tdm τηλεφωνια αλλα voip/

β.ειτε το θελει καποιος ειτε οχι ολα θα πανε στο voip για απειρους λογους διοτι απλα ειναι το μελλον.

γ.οποιος στηριζεται στο σταθερο για την δουλεια του και δεν εχει backup θα το πω λιγο χυμα αλλα ειναι αξιος της μοιρας του.για τον απλο λογο οτι οταν θα σκασει καλωδιωκη βλαβη μια τις 100 και θα μεινει 5-10 μερες χωρις τηλεφωνο ποια θα ειναι η δικαιολογια?δεν ειχα voip και πιστευα οτι θα εχω τηλεφωνο οτι και να γινει? εχω δει απειρο κοσμο να εχει μαγαζι να σκαει σε καλωδιακη και να χτυπιεται. οποτε το voip δεν ειναι καθολου ξενερα διοτι εχω περισσοτερα πλεονεκτηματα απο οτι μειονεκτηματα. αλλωστε και οι adsl αργα ή γρηγορα θα καταργηθουν ειδικα οσο παμε σε ftth

On 30/08/2022 at 04:51, panoskatos said:

Ολα καλά , πήγα σε κατάστημα με ηλεκτρονικά και μου έφτιαξε το παλικάρι το καλώδιο .

Όσο για την πένσα που δεν αγόρασα το έκανα για 2 λόγους :

1ον θα μου ηταν ενα εργαλείο που απλά θα μου έπιανε χώρο.

2ον Θέλω να έχουν δουλειά όλες οι ειδικότητες , έκαστος στο ειδος του , τείνουν να αφανιστούν και αυτου του ειδους τα μαγαζιά.  

1.απλα ειναι χρησιμο εργαλειο αν φτιαχνεις τετοια.

2.πολλοι δεν σε χρεωνουν καν για τα κλιπακια.απλα το κανουν επειδη μπορουν και ειναι 2 λεπτα δουλεια. το καλο ειναι οτι βρηκες ατομο να το κανει.

Στις 30/8/2022 στις 5:32 ΜΜ, Helionar είπε

Στην δική σου πλευρά, ups (ο ΟΤΕ σου δίνει ένα μικρό δωρέαν, αν πεις ότι έχεις συναγερμό στο σπίτι).

Εκτός αν εννοείς στην καμπίνα. Εκεί, και εγώ το έχω απορία τι γίνεται.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 02/09/2022 at 10:24, csontheline said:

Στην δική σου πλευρά, ups (ο ΟΤΕ σου δίνει ένα μικρό δωρέαν, αν πεις ότι έχεις συναγερμό στο σπίτι).

Εκτός αν εννοείς στην καμπίνα. Εκεί, και εγώ το έχω απορία τι γίνεται.

σε καποιες λενε οτι υπαρχει μπαταρια σε αλλες οχι.γενικως ειναι πολυ μεγαλο το κοστος για να συντηρεις μπαταριες και να τις αντικαθιστας σε τοσες καμπινες.ακομα χειροτερο οτι ανοιγουν καποιοι τις καμπινες για να παρουν τις μπαταριες και να τις πουλησουν. εχει γινει πολλες φορες.

οσο ξερω ας με διορθωσει καποιος αλλα ο οτε εχει σταματησει πλεον να δινει powerbanks για το ρουτερ ακομα και αν του πεις οτι εχεις συναγερμο.

ισως τα δινει μετα πληρωμης πλεον. εξω στο εμποριο βεβαια πουλανε κανονικα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...