Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, narta είπε

Ποιος μίλησε για βιαστες/παιδεραστες?

Και οσον αφορα αυτα τα υπάνθρωπα σκουπίδια που χαραμίζουν οξυγονο, μέχρι να βγει τελεσιδικη καταδικαστικη απόφαση η προσωρινη κράτηση μεχρι την δικάσιμο γινεται σε φυλακες ποινικών. 

Ετσι.... και περνάνε ζάχαρη....

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

'Η πλειοψηφία των γιαγιαδων μας, ως γυναικες, έκανε πολλά παραπάνω παιδιά από όσα θα ήθελε η θα μπορούσε να μεγαλώσει. Τα έκανε γιατί έτσι ήταν οι επιταγές της τότε κοινωνίας, η επιθυμία του συζύγου κ.α, άσχετο που λες οι γιαγιάδες στην τελική αγάπησαν και παιδιά και εγγόνια. Αυτό θα το καταλάβαινες αν ποτέ ήσουν παρόν σε τσακωμούς γονέων και θείων με τους μεγαλύτερους, με ιστορίες από γιαγιάδες που σκέφτονταν να ρίξουν το τάδε παιδί αλλά τελικά το γέννησαν και το μεγάλωσαν και πολλά άλλα. 

Θέλω να πιστεύω πως αυτά τα φαινόμενα έχουν σχεδόν μηδενιστεί σήμερα και παιδί θα κάνεις μόνο εφόσον το επιθυμείς πραγματικά και έχεις κατασταλαξει τις οποίες ευθύνες ταλαιπωρία και υποχρεώσεις. "

συνειδητοποιημενοι οι σημερινοι γονείς;

γι αυτό τα διαζύγια έχουν φτάσει στο 70% των γάμων;  

τότε οι επιταγές της κοινωνίας ήταν σίγουρα η οικογένεια, αλλά το ήθελαν κιόλας ότι περισσότεροι.

αντίστοιχα τώρα οι επιταγές της κοινωνίας είναι να μην κάνουν παιδιά οι γυναίκες, παρόλο που κατά 98% θέλουν παιδιά.

• Confused 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, The_Judas είπε

'Η πλειοψηφία των γιαγιαδων μας, ως γυναικες, έκανε πολλά παραπάνω παιδιά από όσα θα ήθελε η θα μπορούσε να μεγαλώσει. Τα έκανε γιατί έτσι ήταν οι επιταγές της τότε κοινωνίας, η επιθυμία του συζύγου κ.α, άσχετο που λες οι γιαγιάδες στην τελική αγάπησαν και παιδιά και εγγόνια. Αυτό θα το καταλάβαινες αν ποτέ ήσουν παρόν σε τσακωμούς γονέων και θείων με τους μεγαλύτερους, με ιστορίες από γιαγιάδες που σκέφτονταν να ρίξουν το τάδε παιδί αλλά τελικά το γέννησαν και το μεγάλωσαν και πολλά άλλα. 

Θέλω να πιστεύω πως αυτά τα φαινόμενα έχουν σχεδόν μηδενιστεί σήμερα και παιδί θα κάνεις μόνο εφόσον το επιθυμείς πραγματικά και έχεις κατασταλαξει τις οποίες ευθύνες ταλαιπωρία και υποχρεώσεις. "

συνειδητοποιημενοι οι σημερινοι γονείς;

γι αυτό τα διαζύγια έχουν φτάσει στο 70% των γάμων;  

τότε οι επιταγές της κοινωνίας ήταν σίγουρα η οικογένεια, αλλά το ήθελαν κιόλας ότι περισσότεροι.

αντίστοιχα τώρα οι επιταγές της κοινωνίας είναι να μην κάνουν παιδιά οι γυναίκες, παρόλο που κατά 98% θέλουν παιδιά.

Διαφωνώ με αυτή την αποψη.

Σήμερα δύο άνθρωποι θα παντρευτούν άμα θέλουν, θα κάνουν παιδιά αν θέλουν τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα και θα κάνουν όσα θέλουν, όχι όταν οπότε και ότι θέλει η μαμά ο μπαμπάς οι συγγενείς και ο οποιοσδήποτε. Και ευτυχώς που ισχύει αυτό διότι είναι από τα ελάχιστα πράγματα για τα οποία θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που ζω στην σημερινή εποχή και όχι σε εποχή ανελέητου πρηξιματος από τους πάντες για το τι θα κάνω στην ζωή μου. Από τότε που ημουν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού είχα εμφυτους μια απεχθεια έναν αρνητισμό και μια μυστήρια ντροπαλοσυνη για οτιδήποτε σχετίζεται με τις σχέσεις των δύο φύλων τον γάμο και την δημιουργία οικογένειας. Δεν ήθελα ούτε να ακούω για αυτά, και η στάση μου επιβεβαιωθηκε από πολλά συμβάντα στην συνέχεια τόσο στην οικογένεια οσο και γενικως επιβεβαιώνομαι ότι ορθώς δεν θέλω να κάνω οικογένεια μήτε να μπλέξω ιδιαίτερα με σχέσεις και με γυναίκες, προτιμώ την ησυχία και την ηρεμία μου. 

Περιπτώσεις τώρα που εξαιρούνται των παραπάνω και νέοι άνθρωποι υποκύπτουν σε πιέσεις μεγάλων για αυτά τα θέματα υπάρχουν αλλα ευτυχώς είναι λίγες, πολύ λιγότερες σε σχέση με παλιά. 

Το ότι παλιά ήθελαν παιδιά οι οικογένειες δεν μου λέει κάτι. Καμία γυναίκα δεν επιθυμεί παιδί όταν και όποτε της το υποδείξει ο γονέας, ο σύζυγος, ο παπάς και ο οποιοσδήποτε. Θα πω ότι πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον άνδρα με την διαφορά ότι αυτός δεν κουβαλάει τον σταυρό της εγκυμοσύνης, τυχόν γυναικολογικων και της οποιας ανησυχίας η άγχους της μάνας που οφείλονται στο μητρικό ένστικτο. Αναγκάστηκαν και έκαναν παιδιά λοιπόν τότε, ελάχιστοι τα έκαναν αν ήθελαν και όποτε ήθελαν. 

Σήμερα οι γυναίκες λένε ότι θέλουν παιδιά μη ξέροντας την ταλαιπωρία που υπάρχει και το πελαγωμα για να τα μεγαλώσεις. Για την μέση γυναίκα κάτω των 25 το παιδί και το βρέφος νομίζει ότι είναι κάτι σαν κούκλα που την ταΐζεις σαν αυτές που αγόρασαν οι γονείς στις κόρες όταν ήταν μικρός. 

Τώρα όσοι παππούδες και γιαγιάδες κάθονται και λένε για το πως ήταν παλιά και κατακρίνουν τους νεώτερους λες και αυτοί ήταν θεοί τα ήξεραν όλα, τα λένε μόνο για έναν λογο, προσπαθούν να εξωραισουν την δυστυχία των τότε εποχών και επειδή στεναχωριουνται που δεν θα περάσουν και οι νεώτεροι τα ίδια προτρεχουν σε κριτική. 

Η προγιαγια μου είχε κάνει πανω από 10 παιδιά, τα μισά πέθαναν κατά την γέννηση η μετά, ένας σκοτώθηκε στην κατοχή όπως και ο προπάππος, τότε η προγιαγια κατέβηκε στην Αθήνα και ήταν παραδουλευτρα για να ζήσουν τα παιδιά, δεν θέλησε να παντρευτεί ποτέ, πεσίματα και παρενόχληση έδιναν και έπαιρναν, δούλεψε μέχρι όσο άντεξε και μετά ζούσε με κάποια από τα παιδιά της μέχρι τα γεράματα. Έζησαν άλλοι 5. Η μεν γιαγιά μου έκανε τρία παιδιά, την μάνα μου σκεφτόταν να την ρίξει λόγω οικονομικών δεν το έκανε τελικά, τον δε θείο μου παραλίγο να τον γεννήσει στον δρόμο και να αποβάλλει στον δρόμο αλλά πρόλαβε και πήγε στο νοσοκομείο και γέννησε υγιές το βρέφος. Η μητέρα μου γεννήθηκε πρόωρη και παραλίγο να πεθάνει λόγω μικρού βάρους, τότε το 60 οποιο παιδί ήταν 1.5 κιλό πέθαινε δεν υπήρχε τρόπος ιατρικά να σωθεί, της έκαναν βάπτιση στο νοσοκομείο, τελικά δεν πέθανε. 

Με εμάς και τους στενούς θειους μου πάλι υπήρχαν προβλήματα, όλοι χώρισαν από τους πρώτους που παντρεύτηκαν, τσακωμοι καυγάδες φασαρίες στο καθημερινό πρόγραμμα με όλους. Θέματα υγείας παθολογικά και βαριά ψυχολογικά αλλά και οικονομικά παίχτηκαν και στις γενιές των γονέων μας όταν παντρεύτηκαν και χώρισαν, ήταν μεν λιγότερης βαρύτητας σε σχέση με παλιά λόγω της καλύτερης οικονομίας και ποιότητας ζωής, αλλά σώθηκαν σημαντικά και από το ότι ο καθένας έκανε από ένα παιδί, λιγότερα τα βάρη και η ταλαιπωρία όταν πλάκωσαν διαζύγια κτλ. 

Όσον αφορά για την δική μου γενιά οικογενειακώς, εμένα και τα πρώτα ξαδέρφια μου, θα κάνουμε ότι θέλουμε και όποτε θέλουμε σε αυτά τα ζητήματα και ευτυχώς που μπορούμε κιολας, οι γονείς μας ανεκτικοί και κατανοητοι σε αυτά τα θέματα καθώς ξέρουν καλά από αυτά και ότι σε καμία περιπτωση δεν ισχύουν σήμερα οι βλακειες των παλαιότερων περί γάμου οικογένειας εξασφάλισης, να έχεις παιδιά να σε γυροκομησουν να τρέξουν μαζί σου στο νοσοκομείο κτλ. Παρόμοιες εμπειρίες και φίλοι μου με πολλά αδέρφια και τρελά οικονομικά θέματα γονείς να τσακώνονται συνέχεια χωρισμοι κτλ, απορούμε μερικές φορές τι κάθεται ο κόσμος και κάνει παιδιά. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. 

Δημοσ.

Ναι φταίει το κράτος, βλέπεις η μια γιαγιά μου με έξι παιδιά και η άλλη με τέσσερα, είχαν πήξει στα επιδόματα και την κοινωνική πολιτική, δεν ήξεραν που να τα βάλουν. 

Εγώ έθεσα το θέμα της γυναίκας και του φεμινισμού, διάβασε πιο προσεκτικά. 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Ναι φταίει το κράτος, βλέπεις η μια γιαγιά μου με έξι παιδιά και η άλλη με τέσσερα, είχαν πήξει στα επιδόματα και την κοινωνική πολιτική, δεν ήξεραν που να τα βάλουν. 

Εγώ έθεσα το θέμα της γυναίκας και του φεμινισμού, διάβασε πιο προσεκτικά. 

Ναι εσύ έθεσες, δεν έχει κάποια σχέση με το κείμενο του χρήστη που έκανες quote. 

Το πόσα παιδιά έκαναν οι προγιαγιαδες και οι γιαγιάδες είναι άσχετο με το θέμα. 

Σήμερα θες σοβαρή και μόνιμη κοινωνική και επιδοματικη πολιτική αν θες ο κόσμος να αποκτήσει παιδιά.

Δημοσ.

Το οικονομικό περισσότερο δικαιολογία το θεωρώ. Συνήθως αυτοί που θέλουν κάνουν παιδιά. Δεν είναι τέλεια η επιδοματική πολιτική αλλά υπάρχει.

Αλλά και η θεοποίηση του εξωτερικού δεν βοηθάει. Σε χώρα της ε.ε που γνωρίζω η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι 1500+ ευρώ το έτος. Γυναίκα baby sitter χρειάζεται πενταπλασια απ'  ότι στην Ελλάδα, υδραυλικός 200+ ευρώ για επίσκεψη και πάει λέγοντας.

Προφανώς και πρέπει να δουλεύουν και οι δύο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για νοοτροπίες παλιάς εποχής αλλά να μην δουλεύουν και οι δύο. Ο φεμινισμός δεν είναι αλά καρτ.

Ηταν σωστές οι επιταγές της κοινωνίας του 1960; όχι δεν ήταν, αλλά και ο σημερινός απόλυτος ατομικισμός όπου ο καθένας κοιτάει μόνο τον εαυτό δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ναι εσύ έθεσες, δεν έχει κάποια σχέση με το κείμενο του χρήστη που έκανες quote

Έχει πολύ μεγάλη σχέση και είναι άμεση απάντηση, αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι. 

7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Σήμερα θες σοβαρή και μόνιμη κοινωνική και επιδοματικη πολιτική αν θες ο κόσμος να αποκτήσει παιδιά.

Όχι, θες αλλαγή νοοτροπίας και κατάργηση του φεμινισμού. Οι γυναίκες να ξανακαταλάβουν τι σημαίνει ΘΥΣΙΑ για το παιδί μου. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...