Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kinq1 είπε

Πλακώνεις το παιδί στα κλωτσομπουνίδια, έρχεται η Πρόνοια, στο παίρνει, σου αφαιρείται η επιμέλεια, problem solved!

Ναι αλλα πας λιγο στην μπουζου που μαθαινουν οτι πλακωσες το παιδι και σε κανουν ελβετικο τυρι, πρωτα ζωντανο και μετα στον τοιχο.

• Like 1
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, dstilio είπε

Υπάρχει αλλαγή στο καθεστώς με δυνατότητα να κερδίσεις συνεπιμελεια. Κριμα.

Mε ανθρώπους κακούς και με μισος δεν μπορείς να βγάλεις άκρη..Ακομα και η συνεπιμελεια θελει πολλα δικαστηρια με δαυτους...

Παραδειγμα που ειχα παει περσυ να διαμαρτυρηθω γιατι κρύβουν το παιδι και τσιμπησα αγωγη σε ποινικο για ενδοοικογενιακη βια επειδη του φωναξα και διαταραξα την ηρεμια του σπιτιού του.

Αλλα μην πας μακρια,οταν σου λενε- και η γυναίκα μαζι- οτι το να πληρώνει ο πατερας αλλα να το  βλεπει 1 ωρα την εβδομαδα ειναι το δίκαιο και το σωστο ,καταλαβαινεις το ποιον τους...

Μονο στον θεο πλεον εχω εναποθέσει τις ελπιδες μου ,αλλα δεν βλεπω φως.....

Και μετα ειναι να απορει κανεις γιατι γινονται τοσα εγκληματα...

.

Επεξ/σία από stefan123
  • Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, stefan123 είπε

Mε ανθρώπους κακούς και με μισος δεν μπορείς να βγάλεις άκρη..Ακομα και η συνεπιμελεια θελει πολλα δικαστηρια με δαυτους...

Παραδειγμα που ειχα παει περσυ να διαμαρτυρηθω γιατι κρύβουν το παιδι και τσιμπησα αγωγη σε ποινικο για ενδοοικογενιακη βια επειδη του φωναξα και διαταραξα την ηρεμια του σπιτιού του.

Αλλα μην πας μακρια,οταν σου λενε- και η γυναίκα μαζι- οτι το να πληρώνει ο πατερας αλλα να το  βλεπει 1 ωρα την εβδομαδα ειναι το δίκαιο και το σωστο ,καταλαβαινεις το ποιον τους...

Μονο στον θεο πλεον εχω εναποθέσει τις ελπιδες μου ,αλλα δεν βλεπω φως.....

Και μετα ειναι να απορει κανεις γιατι γινονται τοσα εγκληματα...

.

Εφόσον δεν είναι συνεργάσιμοι, δεν βγάζεις άκρη με τις διαμαρτυρίες ούτε με τον θεό. Πρέπει να το δεις το θέμα νομικά με καλό δικηγόρο.

Αυτοί μάλλον είχαν καλύτερο δικηγόρο απ' ότι φαίνεται και πήραν ότι ήθελαν.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Εφόσον δεν είναι συνεργάσιμοι, δεν βγάζεις άκρη με τις διαμαρτυρίες ούτε με τον θεό. Πρέπει να το δεις το θέμα νομικά με καλό δικηγόρο.

Αυτοί μάλλον είχαν καλύτερο δικηγόρο απ' ότι φαίνεται και πήραν ότι ήθελαν.

Οχι εγω συνθηκολογησα στο συναινετικο τους γιατι αρχισαν να τελειωνουν τα λεφτα γιατι ειχα εναν πολυ καλο δικηγορο εναντια στον καλο δικο τους και μολις ηρθε η ωρα να πουλησω το σπιτι που μενω για να συνεχισω τα δικαστήρια,  συνθηκολογησα στο συναινετικο τους...

Τωρα στο ποινικο του οκτωμβριου για την ενδοοικογενειακή βια παω με εναν no name δικηγορο του 1000 ρικου και ποιος ξερει τι ποινη θα εισπραξω(ειναι μεχρι 3 χρονια η 15000 ευρω το μαξιμουμ ποινης)....

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Υπάρχει διαδικασία που προβλέπεται νόμιμα η αποποίηση τέκνου. Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς λέγεται, αλλά είναι κάτι που μπορεί να συναντήσει κανείς (σπάνια)  αν δουλεύει σε παιδιατρικά νοσοκομεία, και συνήθως για παιδιά που έχουν γεννηθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας, και πάνε κατευθείαν από το μαιευτήριο στο χειρουργείο.

Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, αλλά η διαδικασία έχει θεσπιστεί για να υπάρχει η νόμιμη εναλλακτική στο «αφήνω το παιδί σε ένα καλάθι, χτυπάω το κουδούνι της πόρτας και φεύγω»

Ευχαριστώ, είσαι ο μοναδικός που συμμετείχε και η απάντηση του δεν ήταν εκτός θέματος.

Όλοι οι υπόλοιποι έπρεπε να αφήσουν ένα (άτοπο) σχόλιο για να δούμε πόσο ηθικά ανώτεροι ή αστείοι είναι.

4 ώρες πριν, narta είπε

Ναι αλλα πας λιγο στην μπουζου που μαθαινουν οτι πλακωσες το παιδι και σε κανουν ελβετικο τυρι, πρωτα ζωντανο και μετα στον τοιχο.

Έχω βαρεθεί να διαβάζω αυτήν τη βλακεία-καραμέλα.

Οι βιαστές/παιδεραστές ανηλίκων, έχουν δικές τους φυλακές (στην Τρίπολη).

Λυπάμαι που σου χάλασα τη φαντασίωση.

4 ώρες πριν, stefan123 είπε

Μονο στον θεο πλεον εχω εναποθέσει τις ελπιδες μου 

Χμ, ναι, δεν ξέρω πως να στο πω... όμως σου έχω άσχημα νέα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Ανέκαθεν είχα απορία τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο ο γονέας δεν τα βγάζει πέρα ή δεν επιθυμεί άλλο να έχει παιδί, υπάρχει η δυνατότητα να το δώσει σε κάποιο ορφανοτροφείο; Φυσικά οι διαδικασίες να ακολουθήσουν κατά γράμμα ό,τι προβλέπει ο νόμος. Λύσεις όπως να το κακομεταχειρίζονται εσκεμμένα ούτως ώστε να τους το πάρει η πρόνοια δεν εξετάζονται. 
Πιστεύω πως και το παιδί θα προτιμήσει τους ανάδοχους γονείς ή κάποιο ίδρυμα, παρά να κατοικεί στην ίδια στέγη με ανθρώπους που δεν το αγαπάνε.

Ξέρω ότι ζητάω πολλά, όμως ελπίζω να μην λάβω (μόνο) τρολοαπαντήσεις. Και παρεμπιπτόντως, ούτε είμαι γονέας ούτε συμβαίνει κάτι αντίστοιχο σε άτομο του περιβάλλοντος μου. Απλώς βλέπω στην καθημερινότητα μου πολλά παιδιά που οι γονείς τους θέλουν να τα ξεφορτωθούν πάση θυσία και αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι εφικτό από τη στιγμή που το γέννησες.

Πας και το αφήνεις σε ενα δάσος και προσέχεις να μην έχει μαζί του σακουλάκι με πετρες και τις ρίχνει στο δρόμο ή smartphone και εχει google maps.....

Ακόμα μπορεις να το κρατήσεις και να το πηγαίνεις το πρωί στα φανάρια και το βραδυ να το παίρνεις πίσω με την είσπραξη....

Ω ρε τι διαβάζουμε καλοκαιριάτικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επεξ/σία από vorlon68
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Όλοι οι υπόλοιποι έπρεπε να αφήσουν ένα (άτοπο) σχόλιο για να δούμε πόσο ηθικά ανώτεροι ή αστείοι είναι.

Δε φτανει που απανταμε σε ό,τι σου κατεβαινει, μας τη λες κιολας.  Ρώτα το γατί σου στο εξής 

Επεξ/σία από Dimi00
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Όλοι οι υπόλοιποι έπρεπε να αφήσουν ένα (άτοπο) σχόλιο για να δούμε πόσο ηθικά ανώτεροι ή αστείοι είναι

Ναι γιατί πρέπει να είσαι ηθικά ανώτερος για να εκφραστείς μόνο σε αστεία σε θέμα που ψάχνει το "πως θα ξεφορτωθώ το 16χρονο παιδί επειδή δεν κατάφερα να το κάνω άνθρωπο και βαρέθηκα να προσπαθώ".

Η μονη λύση που έχουν οι γονείς, είναι να πάνε στην αστυνομία να καταθέσουν όλα όσα ξέρουν για το παιδί και να αναλάβει η δικαιοσύνη. Αυτό δεν το κάνει λιγότερο παιδί τους, ούτε φυσικά μπορούν "να το ξεφορτωθούν" Θα περιμένουν να πάει 18 ετών, να φύγει απο την επιμέλεια τους, και μετά ας κάνει ό,τι καλύτερο νομίζουν.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

.......

Απλώς βλέπω στην καθημερινότητα μου πολλά παιδιά που οι γονείς τους θέλουν να τα ξεφορτωθούν πάση θυσία και αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι εφικτό από τη στιγμή που το γέννησες.

Κατά πάσα πιθανότητα έχεις εσφαλμένη εντύπωση,

πχ πολλοί πιστεύουν ότι οι γονείς κακοποιούν τα παιδιά τους όταν τα ακούν από το διπλανό διαμέρισμα μέχρι να κάνουν το δικό τους και να προσπαθήσουν να του φορέσουν κάλτσες ή να το κατεβάσουν από το σκρίνιο. 

Αν θες συζητα με καποιον δικό σου, συγκεκριμένες περιπτώσεις και εαν έχει και αυτός την ιδια εντύπωση τοτε κανε καταγγελία στην αστυνομία ή στο χαμογελο του παιδιου, γιατί σίγουρα τα παιδιά εκτίθενται σε κινδύνους που δεν θα έπρεπε. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι λενει ότι η πιο δυσκολη δουλεια του κόσμου είναι να είσαι γονιός...και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που τα παρατάνε από εδώ και τους τα μεγαλώνουν άλλοι...μιλάμε για γονείς με όλη τη σημασία της λέξεως...

Τείνω να συμφωνήσω. Κάτι τέτοιο συμπεραίνω και εγώ πλέον. Όχι μόνο αν κρίνω από τους γονείς μου που ματωσαν για να με ανεχθούν με την συμπεριφορά μου και τα οποια προβλήματα. Έχει τύχει να μιλήσω με ορισμένους πχ με ψυχολογικά η κατι νοητικό και απορώ πως τους αντέχουν οι δικοί τους. 

Σε αρκετές δε περιπτώσεις που μπορεί ο πατέρας να εμφανίσει μια αναπηρία για οποιονδήποτε λόγο, η μητέρα κουράζεται απελπίζεται και χωρίζει παίρνοντας το παιδί για να το μεγαλώσει μόνη με γονείς ή να βρει άλλον άνδρα να παντρευτεί, ενώ αν γεννηθεί κανένα παιδί με αναπηρία σε στυλ νοητικής υστερισης, down κτλ, ο πατέρας εγκαταλείπει την μητέρα και το παιδί για να κάνει την ζωή του, για διατροφή ούτε δεκάρα αν δεν έχει λεφτά η μάνα για να τον τρέχει στα δικαστήρια. 

Αυτό είναι ένα μέρος μιας πραγματικότητας που υπάρχει στην Ελλάδα. 

7 ώρες πριν, adi32 είπε

Για να σου επιτρέπεται να κάνεις παιδιά έπρεπε να περνάς από ειδικές εξετάσεις και σωματικής και ψυχικής υγείας. 

Μόνο θεωρητικούρες. Πρακτικά μη εφαρμόσιμο. 

Εγώ αυτό που θα ήθελα να γίνει και είναι απείρως πιο ρεαλιστικό είναι σε κάθε ζευγάρι που ετοιμάζεται να έρθει παιδί ή και έχει γεννήσει πρόσφατα να υπάρχει κάποιος κύκλος σεμιναρίων για γονείς ο οποίος θα είναι υποχρεωτικός, αν δεν πας να υπάρχει κάποια ποινη που δεν ξέρω ποια θα είναι.

Ας ξεκινήσουμε από εκεί και μετά βλέπουμε τα υπόλοιπα. 

7 ώρες πριν, mAs_81 είπε

Εαν φτάσεις στο σημείο να βλέπεις το παιδί σου ως βάρος που σου εχει φάει τη ζωή και σε σκλαβώνει , τοτε πρέπει οπωσδήποτε να το δώσεις στην πρόνοια γτ δεν εισαι άξιος σαν άτομο να εισαι γονέας και η ύπαρξη ενός παιδιού εμποδίζει τον εγωκεντρισμό σου να ανθίσει .. καλύτερα γατοσκυλα 

..επικοινωνία με την πρόνοια άμεσα και όλες οι υπόλοιπες απορίες θα λυθουνε

Η πλειοψηφία των γιαγιαδων μας, ως γυναικες, έκανε πολλά παραπάνω παιδιά από όσα θα ήθελε η θα μπορούσε να μεγαλώσει. Τα έκανε γιατί έτσι ήταν οι επιταγές της τότε κοινωνίας, η επιθυμία του συζύγου κ.α, άσχετο που λες οι γιαγιάδες στην τελική αγάπησαν και παιδιά και εγγόνια. Αυτό θα το καταλάβαινες αν ποτέ ήσουν παρόν σε τσακωμούς γονέων και θείων με τους μεγαλύτερους, με ιστορίες από γιαγιάδες που σκέφτονταν να ρίξουν το τάδε παιδί αλλά τελικά το γέννησαν και το μεγάλωσαν και πολλά άλλα. 

Θέλω να πιστεύω πως αυτά τα φαινόμενα έχουν σχεδόν μηδενιστεί σήμερα και παιδί θα κάνεις μόνο εφόσον το επιθυμείς πραγματικά και έχεις κατασταλαξει τις οποίες ευθύνες ταλαιπωρία και υποχρεώσεις. 

Η πρόνοια δεν παίρνει το παιδί έτσι επειδή απλά δεν το θέλει ο γονέας. Οι θέσεις σε ιδρύματα και ορφανοτροφεια είναι περιορισμένες και αυτό μόνο περισσότερα προβλήματα θα φέρει. Ήδη κάποια παιδιά είναι παρατημένα με αποφάσεις εισαγγελέα σε νοσοκομεία παιδων και σε μη εγκεκριμένες δομές που απλά είναι λύση ανάγκης 

6 ώρες πριν, kinq1 είπε

Πλακώνεις το παιδί στα κλωτσομπουνίδια, έρχεται η Πρόνοια, στο παίρνει, σου αφαιρείται η επιμέλεια, problem solved!

Δεν ειναι τόσο απλό. Αν είναι έτσι, στην τελική, καλύτερα να το αφήσεις και να εξαφανιστείς, χίλιες φορές καλύτερο. 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Gatoskylo8 said:

Δεν νομίζω να υπάρχει πιο αστείος στο παρόν thread από κάποιον που νομίζει ότι για τη συμπεριφορά ενός 16χρονου δεν φταίνε οι γονείς. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συγνώμη επιστροφή γιατί δεν κανεις;

2 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Ευχαριστώ, είσαι ο μοναδικός που συμμετείχε και η απάντηση του δεν ήταν εκτός θέματος.

Χμ, ναι, δεν ξέρω πως να στο πω... όμως σου έχω άσχημα νέα.

Λοιπόν φίλε για τις φυλακές δεν έχεις καλή πληροφόρηση μπορεί όντως να πηγαίνουν σε Τρίπολη Γρεβενά κλπ αλλά πριν πάνε σε άλλες φυλακές κέντρα μεταγωγης κλπ.. και πίστεψε με ένα καλωσόρισμα που τους κάνουν άλλο πράγμα πυροτεχνηματα finger food και δεν συμμαζεύεται!

Δημοσ.

Διάβασε το διήγημα του μεγάλου συγγραφέα της Ε.Φ. Φίλιπ Ντικ "Οι Προάνθρωποι". Ασχολείται ακριβώς με αυτό το θέμα και με το που θα φτάσει ο φεμινισμός. Θα σου φανεί υπερβολικό αλλά για εκεί ακριβώς πάμε. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγω καταλαβα τι λεει ο φιλος, και το καταλαβαινω διοτι καθημερινα βλεπω (και ακουω) στο δρομο πολλα τετοια "αλανια", και απορω τι διαλο γονεις εχουν και αν ειναι κι εκεινοι τα ιδια σκατα ή απλα ηταν ανικανοι να κανουν το γιο τους ανθρωπο και οχι υποψηφιο φυλακοβιο. 

Μια πιθανη τακτικη θα ηταν η εξης:

1) κανουν ενα σοβαρο διαλογο με το παιδι να δουν τι ακριβως παει στραβα και αν λυνεται "με το καλο".

2) αν οχι, του δινουν μια διορια μεχρι τα 18 να "στρωσει".

3) αν δε στρωσει, με το που παει 18 και σβησει κερακια, τον στελνουν για τσιγαρα στο περιπτερο και μεχρι να γυρισει εχουν αλλαξει κλειδαριες και του πετανε τα πραματα του απο το παραθυρο.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Ποιος μίλησε για βιαστες/παιδεραστες?

Και οσον αφορα αυτα τα υπάνθρωπα σκουπίδια που χαραμίζουν οξυγονο, μέχρι να βγει τελεσιδικη καταδικαστικη απόφαση η προσωρινη κράτηση μεχρι την δικάσιμο γινεται σε φυλακες ποινικών. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...