Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απαξ και το εκανες θα κόψεις το λαιμο σου να το μεγαλωσεις...Εγω εχω ενα αγορακι 9 ετων που εχω να το δω κανα 2 χρόνια, αλλα η διατροφη (300 ευρω τον μηνα) μια χαρα μπαινει....Που λεφτα για δικαστηρια,ασε που αν βγει ο πεθερός  την ωρα που παω να τον δω,θα τον ξαπλωσω και θα εχω αλλα...Οταν μεγαλώσει θα του εξηγησω,μέχρι τοτε υπομονη και εχει ο θεος....

• Like 5
  • Confused 1
  • Sad 2
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dimi00 είπε

Εννοείται οτι θα επρεπε να υπάρχει αξιολογηση. Αλλιως θα ειχαμε γεμισει διαζυγια για τα παραπανω φραγκα... 

Για τα αμεα ομως ειδικά, μη το συζητας καν. 

Κι εκεί το συζητάω, διότι ΑμΕΑ δεν είναι μόνο όποιος έχει κάποια βαριά αναπηρία. Μαζεύεις ποσοστό από κάθε πάθηση, όσο "χαζή" (ή μη) κι αν είναι. Έχεις δει τον κατάλογο στο ΦΕΚ; Προσωπικά εύκολα έπιανα 67% + αν το κυνηγούσα. Χωρίς να 'χω κάτι στην ουσία. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Haldol είπε

Κι εκεί το συζητάω, διότι ΑμΕΑ δεν είναι μόνο όποιος έχει κάποια βαριά αναπηρία. Μαζεύεις ποσοστό από κάθε πάθηση, όσο "χαζή" (ή μη) κι αν είναι. Έχεις δει τον κατάλογο στο ΦΕΚ; Προσωπικά εύκολα έπιανα 67% + αν το κυνηγούσα. Χωρίς να 'χω κάτι στην ουσία. 

Κι ο πατέρας μου αμεα είναι και ειναι ενα παλικάρι γεροδεμένο εμφανισιακά. Τα φάρμακα που παίρνει ομως αθροιστικά , του στοιχιζουν ενα 500αρι το μήνα, ασφαλισμενος..επιδόματα δεν δικαιούται.φευγει ενα σοβαρό ποσό σε φάρμακα. (μιλάμε για απλά φάρμακα, τα υψηλού κοστους του τα δινουν δωρεάν) 

Αμεα που χρειάζονται φροντίδα οπως παραπληγικοι, άτομα που δε μπορουν να εργαστουν, . (που χρειάζονται δια βιου φροντίδα και θεραπείες), εκει χρειάζεται επιπλέον προσοχή. 

Τα τελευταία χρόνια πάντως , εχουν μειώσει τα ποσοστά. Παντως λιγο πολύ, ολοι οι αμεα εχουν αναγκη για καποια ελάφρυνση. Πάντα με αξιολογηση για τη σοβαροτητα να δοθεί και η αναλογη παροχή.. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι αναπηρίες επιδοματικα και ασφαλιστικά χωρίζονται ανά κατηγορίες από το κράτος γιατί κάθε είδος αναπηριας είναι διαφορετικό, οπότε και διαφορετικές ανάγκες. 

Πέραν ειδικών κατηγοριών, αρκετές εντάσσονται στο γενικό επίδομα βαριάς αναπηρίας που είναι 313 ευρώ. Άλλες λίγο παραπανω, άλλες κοντα στα 500 και το πιο υψηλό στα 700 περίπου. Δυστυχώς σε όλες τις κατηγορίες είναι ψυχούλα. 

Εγώ έχω βγει με 97% ποσοστό και περνάω πάλι σε λίγους μήνες, εξαιρετικά δύσκολο να εργαστώ λόγω περιορισμών και αντοχής αλλά αν εξαιρέσεις καμπούρα και σκύψιμο στον πλάτη μια χαρά φαίνομαι, άλλοι συμπασχοντες με χαμηλότερο ποσοστό αλλά εξίσου υψηλό εργάζονται μεν με δυσκολία και επιβιώνουν. 

Από περιπτωση σε περιπτωση μόνο στο δικό μου πρόβλημα υπάρχει τεράστια ποικιλομορφια, άλλος μπορεί να ζήσει μέχρι τα 60 και να εργάζεται, άλλος να πεθάνει νεογέννητος. Εγώ είμαι μια μέση περιπτωση.

Κράτος κτλ δεν το συζητάμε, γενικώς αδιάφορο. Λεφτά όχι δεν έχουν αλλά δεν θέλουν να κόψουν από αλλού για να αυξήσουν αναπηρικά και προνοιακά έστω με βάση το ποσοστο προοδευτικά. Μια ζωή του κλωτσου και του μπάτσου θα είναι οι ΑΜΕΑ στην Ελλάδα, χωρια αλλά επιπλέον προβλήματα οπως bullying στο σχολείο, αδυναμια εύρεσης φίλων και συμμετοχής σε αθλητικες δραστηριότητες προβλήματα κοινωνικοποιηθείς, ο ρόλος της οικογένειας και η φύση της πάθησης που μπορεί να μην γίνει αντιληπτό από τι πάσχει πραγματικά για πολλά χρόνια στην ζωή σου με αποτέλεσμα να σε κρίνουν με μέτρα και σταθμά σαν τους εντελώς υγιείς και πολλά άλλα.

Γενικά μόνο η βοήθεια από την οικογένεια μετράει. Όλα τα υπόλοιπα αν καταφέρεις και τα βρεις απλά είσαι τυχερός. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Sad 2
Δημοσ.
3 hours ago, Gatoskylo8 said:

Και ποιος λογικός και συνετός άνθρωπος θα τους κρίνει;

Όλοι καθώς για τη συμπεριφορά του παιδιού φταίνε οι γονείς. 

• Thanks 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, stefan123 είπε

Απαξ και το εκανες θα κόψεις το λαιμο σου να το μεγαλωσεις...Εγω εχω ενα αγορακι 9 ετων που εχω να το δω κανα 2 χρόνια, αλλα η διατροφη (300 ευρω τον μηνα) μια χαρα μπαινει....Που λεφτα για δικαστηρια,ασε που αν βγει ο πεθερός  την ωρα που παω να τον δω,θα τον ξαπλωσω και θα εχω αλλα...Οταν μεγαλώσει θα του εξηγησω,μέχρι τοτε υπομονη και εχει ο θεος....

Υπάρχει αλλαγή στο καθεστώς με δυνατότητα να κερδίσεις συνεπιμελεια. Κριμα.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Ανέκαθεν είχα απορία τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο ο γονέας δεν τα βγάζει πέρα ή δεν επιθυμεί άλλο να έχει παιδί, υπάρχει η δυνατότητα να το δώσει σε κάποιο ορφανοτροφείο; Φυσικά οι διαδικασίες να ακολουθήσουν κατά γράμμα ό,τι προβλέπει ο νόμος. Λύσεις όπως να το κακομεταχειρίζονται εσκεμμένα ούτως ώστε να τους το πάρει η πρόνοια δεν εξετάζονται. 
Πιστεύω πως και το παιδί θα προτιμήσει τους ανάδοχους γονείς ή κάποιο ίδρυμα, παρά να κατοικεί στην ίδια στέγη με ανθρώπους που δεν το αγαπάνε.

Ξέρω ότι ζητάω πολλά, όμως ελπίζω να μην λάβω (μόνο) τρολοαπαντήσεις. Και παρεμπιπτόντως, ούτε είμαι γονέας ούτε συμβαίνει κάτι αντίστοιχο σε άτομο του περιβάλλοντος μου. Απλώς βλέπω στην καθημερινότητα μου πολλά παιδιά που οι γονείς τους θέλουν να τα ξεφορτωθούν πάση θυσία και αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι εφικτό από τη στιγμή που το γέννησες.

Το να κάνεις παιδί είναι απόφαση ζωής....μπορεί να μην ξέρεις πού μπλέκεις (κανείς δεν ξέρει ότι και να λέει) αλλά ξέρεις ότι πίσω από αυτή την απόφαση απορρέει μια ευθύνη μακροχρόνια και ιδιαίτερα σημαντική.

Όταν κάνεις παιδί αναλαμβάνεις την ευθύνη να το μεγαλώσεις σωστά...ακόμα και αν δεν θέλεις η ευθύνη παραμένει, δεν φεύγει..

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι λενει ότι η πιο δυσκολη δουλεια του κόσμου είναι να είσαι γονιός...και δεν αναφέρομαι σε αυτούς που τα παρατάνε από εδώ και τους τα μεγαλώνουν άλλοι...μιλάμε για γονείς με όλη τη σημασία της λέξεως...

Δημοσ.

Για να σου επιτρέπεται να κάνεις παιδιά έπρεπε να περνάς από ειδικές εξετάσεις και σωματικής και ψυχικής υγείας. 

• Like 2
Δημοσ.

Εαν φτάσεις στο σημείο να βλέπεις το παιδί σου ως βάρος που σου εχει φάει τη ζωή και σε σκλαβώνει , τοτε πρέπει οπωσδήποτε να το δώσεις στην πρόνοια γτ δεν εισαι άξιος σαν άτομο να εισαι γονέας και η ύπαρξη ενός παιδιού εμποδίζει τον εγωκεντρισμό σου να ανθίσει .. καλύτερα γατοσκυλα 

..επικοινωνία με την πρόνοια άμεσα και όλες οι υπόλοιπες απορίες θα λυθουνε

Δημοσ.

Υπάρχει διαδικασία που προβλέπεται νόμιμα η αποποίηση τέκνου. Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς λέγεται, αλλά είναι κάτι που μπορεί να συναντήσει κανείς (σπάνια)  αν δουλεύει σε παιδιατρικά νοσοκομεία, και συνήθως για παιδιά που έχουν γεννηθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας, και πάνε κατευθείαν από το μαιευτήριο στο χειρουργείο.

Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, αλλά η διαδικασία έχει θεσπιστεί για να υπάρχει η νόμιμη εναλλακτική στο «αφήνω το παιδί σε ένα καλάθι, χτυπάω το κουδούνι της πόρτας και φεύγω»

• Like 1
Δημοσ.

Πριν κάποια χρόνια, στα χρόνια του peak της κρίσης, είχα δει ένα ρεπορτάζ που όντως υπήρχε πρόβλεψη για κάπου που μπορούσε να αφήσει κάποιος ένας βρέφος "no questions asked"΄, δε ξέρω κατά πόσο ίσχυσε ή αν ισχύει ακόμα αλλά εδώ δε μιλάμε γι αυτό .

Δημοσ.
10 ώρες πριν, stefan123 είπε

λυπάμαι πολύ όταν τα παιδιά γίνονται παιχνίδι εγωισμού και αντιποίνων χωρισμένων ζευγαριών ,

θα έπρεπε να ήταν κακούργημα με βαριά ποινή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, αλλά η διαδικασία έχει θεσπιστεί για να υπάρχει η νόμιμη εναλλακτική στο «αφήνω το παιδί σε ένα καλάθι, χτυπάω το κουδούνι της πόρτας και φεύγω»

Μαζι με ενα πενηνταρικο διπλωμενο…

κατα τα αλλα υπαρχει και…θεος για μερικους.

στην επαρχια παντως ειναι αρκετες βλαχοπριγκιπισσες που κανα παιδι στα 20-25, χωρισαν, και το αφησαν στην γιαγια, χωρις καλαθι.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.

Πλακώνεις το παιδί στα κλωτσομπουνίδια, έρχεται η Πρόνοια, στο παίρνει, σου αφαιρείται η επιμέλεια, problem solved!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...