AxillV Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, πριν 2 εβδομάδες έψαχνα για καινούργιο κινητό.. Ψάχνω λοιπόν σε bestprice και skroutz και... το χάος. Μαγαζιά με 4.7+ ratings και χιλιάδες reviews να φαίνονται full sketchy όσον αφορά το 39Α. Από ένα απλό "υπάρχει καθυστέρηση στον έλεγχο" μέχρι τιμές web-καταστήματος ή και πως δεν εκδίδουν τιμολόγιο;;; Τελικά καταλήγω στο tokin@@@.gr, το οποίο είναι παλιό κατάστημα με 3 τοποθεσίες, 1000+ reviews κλπ κλπ. Και εδω είμαστε τώρα, 2 εβδομάδες μετά να παίρνω το 4ο τηλέφωνο σχετικά με τον έλεγχο για 39Α. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, υπάρχει καθυστέρηση στο λογιστήριο και υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Μου λένε μπορούμε να ακυρώσουμε η να πάρετε με 24%. Ρωτάω αν το προϊόν είναι δεσμευμένο μου λένε ναι οπότε τους λέω θα περιμενω. Τί γίνεται πια; Γίνεται ένα τέτοιο μαγαζί όντως να προσπαθεί κάτι κακόβουλο; Γιατί για να υπάρχει καθυστέρηση 2 εβδομάδων για κάτι που χρειάζεται 2 κλικ... Δώστε μου τα φώτα σας.. Σας ευχαριστώ
unforgiven Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Νομίζω πως έχεις απαντήσει μόνος σου. Σύγκρινε τη διαδικασία πώς γίνεται στο Πλαίσιο πχ και πόσα εμπόδια σου βάζουν όσοι δεν θέλουν να σου πουλήσουν με το 39Α, 1
nova_centurion Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα Η καθυστέρηση δύο εβδομάδων για το 39Α από ένα κατάστημα που η δουλειά του είναι να πουλάει κινητά ΔΕΝ είναι εύλογη. Η διαδικασία είναι πανεύκολη μέσω της ΑΑΔΕ και επιτρέπει να μηχανογραφηθεί πολύ εύκολα. Αρα το κατάστημα επιθυμεί να ταλαιπωρεί τους πελάτες με απαλλαγή ΦΠΑ. Οι λόγοι είναι γνωστοί σ' όλους μας αλλά και στις πλατφόρμες που διαφημίζουν τα μαγαζιά αυτά. Τώρα για το αν θα πάρεις το κινητό θεωρώ ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες αλλά αφού σου βγάλουν την ψυχή μπας και υπαναχωρήσεις. Υπομονή.
AxillV Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, unforgiven είπε Νομίζω πως έχεις απαντήσει μόνος σου. Σύγκρινε τη διαδικασία πώς γίνεται στο Πλαίσιο πχ και πόσα εμπόδια σου βάζουν όσοι δεν θέλουν να σου πουλήσουν με το 39Α, Η αλήθεια είναι πως είναι η πρώτη φορά που αγοράζω με 39Α, αλλά μπορώ να φανταστώ.. Και αυτό ήταν από τα πιο OK μαγαζία που κατάφερα να βρω.. 2 λεπτά πριν, nova_centurion είπε Καλησπέρα Η καθυστέρηση δύο εβδομάδων για το 39Α από ένα κατάστημα που η δουλειά του είναι να πουλάει κινητά ΔΕΝ είναι εύλογη. Η διαδικασία είναι πανεύκολη μέσω της ΑΑΔΕ και επιτρέπει να μηχανογραφηθεί πολύ εύκολα. Αρα το κατάστημα επιθυμεί να ταλαιπωρεί τους πελάτες με απαλλαγή ΦΠΑ. Οι λόγοι είναι γνωστοί σ' όλους μας αλλά και στις πλατφόρμες που διαφημίζουν τα μαγαζιά αυτά. Τώρα για το αν θα πάρεις το κινητό θεωρώ ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες αλλά αφού σου βγάλουν την ψυχή μπας και υπαναχωρήσεις. Υπομονή. Θα αρχίσω καθημερινά τηλεφωνήματα, την εβδομάδα αυτή και ελπίζω να υπάρξει πρόοδος.. Και πολύ άργησα μάλλον..
kirileman Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Εύχομαι κλείσιμο, ανεργία και σύντομα πλειστηριασμό στα ακίνητά τους σε όσους ακολουθούν αυτές τις πρακτικές. 2
AxillV Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Η ερώτηση είναι, υπάρχει και κανένα κατάστημα πέρα των μεγάλων αλυσίδων, που να είναι εντάξει στο θέμα αυτό.. Γιατί ενώ έψαχνα το για το κινητό, όπως ανέφερα, δεν πρέπει να βρήκα πάνω από 1-2 που να φαινόντουσαν οκ, που στην τελική όριστε και το ποστ..
filip123go Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 15 λεπτά πριν, AxillV είπε Η ερώτηση είναι, υπάρχει και κανένα κατάστημα πέρα των μεγάλων αλυσίδων, που να είναι εντάξει στο θέμα αυτό.. Γιατί ενώ έψαχνα το για το κινητό, όπως ανέφερα, δεν πρέπει να βρήκα πάνω από 1-2 που να φαινόντουσαν οκ, που στην τελική όριστε και το ποστ.. Εαν αγοράσεις μέσω του καλαθιού του Σκρουτζ, γίνεται αυτόματα η διαδικασία. 25 λεπτά πριν, nova_centurion είπε Οι λόγοι είναι γνωστοί σ' όλους μας αλλά και στις πλατφόρμες που διαφημίζουν τα μαγαζιά αυτά. Μπορείς να εξηγήσεις τι ακριβώς κάνουν; Με κάποιον τρόπο δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ;
SabotazNic Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Καλά, γενικά μου είναι απορία γιατί γίνεται αυτό με τα μαγαζιά του σκρουτζ. Στην τελική, είτε τιμολόγιο είτε απόδειξη, ο ΦΠΑ θα αποδωθεί στο κράτος, δεν είναι δικό τους. Αυτοί θα πάρουν την αξία του κινητού, είτε με ΦΠΑ είτε με 39α. Αλλά ναι, φθινόπωρο πήρα από Κωτσο το oled switch και η διαδικασία έγινε άμεσα τηλεφωνικά. Έβαλα αφμ, τσέκαρε ότι δικαιούμαι και προχώρησε η παραγγελία.
TheoAlex50 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, filip123go είπε Εαν αγοράσεις μέσω του καλαθιού του Σκρουτζ, γίνεται αυτόματα η διαδικασία. Μπορείς να εξηγήσεις τι ακριβώς κάνουν; Με κάποιον τρόπο δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ; Αν κοπεί απόδειξη μπορείς να την ακυρώσεις μετά. Μου έχει τύχει να μου κάνουν πρόγραμμα με τιμολόγιο όπως και εδώ, να το πάρω τελικά απόδειξη και μετά από μήνες ποθ χρειάστηκα την εγγύηση κατάλαβα ότι είχαν ακυρώσει την απόδειξη οπότε δεν φαινόταν πουθενά η αγορά μου.
1comment Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, AxillV είπε Η ερώτηση είναι, υπάρχει και κανένα κατάστημα πέρα των μεγάλων αλυσίδων, που να είναι εντάξει στο θέμα αυτό.. Γιατί ενώ έψαχνα το για το κινητό, όπως ανέφερα, δεν πρέπει να βρήκα πάνω από 1-2 που να φαινόντουσαν οκ, που στην τελική όριστε και το ποστ.. Τις λιγότερες μέρες κάνει το e-deal.gr. Παράγγειλα του πατέρα μου πρόσφατα. Όλοι οι άλλοι έλεγαν 10+ εργάσιμες για έλεγχο δικαιολογητικών. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2022 από 1comment
nova_centurion Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 15 λεπτά πριν, filip123go είπε Μπορείς να εξηγήσεις τι ακριβώς κάνουν; Με κάποιον τρόπο δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ; Απλούστατα όπως αναφέρεις "τρώνε" τον ΦΠΑ με διάφορες τεχνικές πχ. carousel κλπ. Αν πουλήσουν χωρίς ΦΠΑ ΔΕΝ έχουν κέρδος (μπορεί και ζημία). Στην πραγματικότητα κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στους νόμιμους επιχειρηματίες οι οποίοι αποδίδουν ΦΠΑ. Ολοι το γνωρίζουν (καταστήματα, πλατφόρμες κλπ) αλλά όσο βγάζουν λεφτά κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο. Η δε ΑΑΔΕ πετάει αετό καθώς αρκεί να μπεί ένας αργόσχολος ελεγκτής στις πλατφόρμες, να διαβάσει τα σχόλια των καταναλωτών και όπου βλέπει παράπονα καθυστέρησης ή άρνησης στο 39Α να στέλνει το κλιμάκιο ελεγκτών. Οι δε πλατφόρμες θα έπρεπε (αν ενδιαφέρονταν για το σωστό) να πέταγαν έξω τα καταστήματα αυτά. Αλλά "είναι πολλά τα λεφτά Αρη" που έλεγε και η ελληνική ταινία. 2 1
SabotazNic Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, TheoAlex50 είπε Αν κοπεί απόδειξη μπορείς να την ακυρώσεις μετά. Μου έχει τύχει να μου κάνουν πρόγραμμα με τιμολόγιο όπως και εδώ, να το πάρω τελικά απόδειξη και μετά από μήνες ποθ χρειάστηκα την εγγύηση κατάλαβα ότι είχαν ακυρώσει την απόδειξη οπότε δεν φαινόταν πουθενά η αγορά μου. Μάλλον δεν ήταν εξαρχής γνήσια απόδειξη, ή είναι και ο λογιστής μέσα στο κόλπο. (ποντάρω στο 1ο όπως φαίνεται και από άλλο θέμα εδώ μέσα) Απόδειξη ακυρώνεται με την ίδια την απόδειξη, όχι απλά λέγοντας τον αριθμό της Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2022 από SabotazNic
SabotazNic Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 21 λεπτά πριν, TheoAlex50 είπε Ίσως να ακυρώθηκε εξαρχής. Χρειαζεται η αποδειξη να δωθει στον λογιστη.
derr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, έχω βρει λάπτοπ σε σκρουτζομάγαζο, το οποίο στο σάιτ του ζητάει παρα πολλά δικαιολγητικά για το άρθρο 39. Αν κάνω την αγορά μέσω Σκρουτζ (που προτιμώ έτσι κι αλλιώς), προσπερνάω ουσιαστικά τον έλεγχο του καταστήματος ή και πάλι χρειάζονται όλα αυτά που ζητάνε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα