Προς το περιεχόμενο

FF Error Code σε Msi 990FXA-GD80

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από duffyduck,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες καλησπερα.  Το συστημα:

Msi 990fxa-gd80 

Fx 6300

Ram kingston 2x4gb 

Ssd Corsair

Psu corsair rm 750

Gpu rtx 3060

Ολα καλα μεχρι τωρα. Το pc δουλευε απροβληματιστα και σε χαλαρους ρυθμους. Λογω μετακομισης αποφασισα να τον καθαρισω. Τον συναρμολογω ξανα και μου ριχνει FF Error code.

Εχω δοκιμασει τα παντα,  απο cmos, αλλες ραμ, αλλο τροφοδοτικο, τσεκραρα το cpu για στραβα πιν, τιποτα. Το δοκιμασα εξω απ'το κουτι... ΤΣΟΥ... τσιπακια πυκνωτακια ολα τσεκαρισμενα οπτικα, δεν ειδα κατι.... εχει μουλαρωσει. 

Αν καποιος εχει ιδεα τι μπορει να ειναι,παρακαλω ας μου απαντησει.

Ευχαριστω Γιαννης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σου πει κάποιος τι φταίει δεν παίζει, εκτός αν μιλάμε για μαντικές ικανότητες.

Βασικό troubleshooting, όπως αυτό που έχεις κάνει, με υπομονή.

Βγάλε καλώδιο ρεύματος από το τροφοδοτικό, βγάλε μπαταρία μητρικής, πάτα το power συνεχόμενα 10-15sec, ξεκούμπωσε και ξανακούμπωσε τα πάντα(μνήμες, δίσκους, καλώδια τροφοδοσίας) όντας βέβαιος οτι πατάνε όλα σωστά και καλά. Άσε λίγο εκτός ρεύματος και ξεκίνα με βασικό setup, μια μνήμη, χωρίς δίσκο. Αν μπουτάρει προσθέτεις μέχρι (και αν βρεις) τον ένοχο

edit

βεβαιώσου οτι δεν έχει πέσει τίποτα μεταλλικό σε σημείο που δεν πρέπει και σου κάνει βραχυκύκλωμα (πχ βίδα ανάμεσα σε κουτί-μητρική)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημερα σε ολους. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Δυστυχως δεν δουλευει με τιποτα. Την εχω βγαλει απο το κουτι για να αποκλεισω ενδεχομενο βραχυκυκλατος, χωρις ραμ, χωρις usb, χωρις τιποτα παρα μονο με τον cpu. Γραφει FF και τελος. Σημερα θα βγαλω και τον cpu απο πανω για να δω αν θα αλλαξει. 

Υπαρχει περιπτωση να βαρεσε κανενα Bios?

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Βάλε νέα CMOS μπαταρία (CR2032). Στο βίντεο ο τύπος είχε το ίδιο πρόβλημα και με αλλαγή μπαταρίας, διορθώθηκε και μπουταρε.

2. Βγάλε με προσοχή τον επεξεργαστή και ξανατοποθετησέ τον.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 22/8/2022 στις 4:01 ΜΜ, nickol-us είπε

Βγάλε καλώδιο ρεύματος από το τροφοδοτικό, βγάλε μπαταρία μητρικής, πάτα το power συνεχόμενα 10-15sec, ξεκούμπωσε και ξανακούμπωσε τα πάντα(μνήμες, δίσκους, καλώδια τροφοδοσίας) όντας βέβαιος οτι πατάνε όλα σωστά και καλά. Άσε λίγο εκτός ρεύματος και ξεκίνα με βασικό setup, μια μνήμη, χωρίς δίσκο. Αν μπουτάρει προσθέτεις μέχρι (και αν βρεις) τον ένοχο

👍

Ξανακαντο αφου τ΄'αφησεις ολα εκτος ρευματος και αλλαξεις και την μπαταρια , μονταρεις μετα με ηρεμια χωρις βιασυνη , τιποτα δεν επαθε απο μονο του , εσυ καπου κατι κανεις λαθος , αν υπαρχει κατι που εχει προβλημα αυτο θα ειναι καποια μνημη , καθαρισε τα με καθαρο οινοπνευμα και πανι

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες καλησπερα. Μετα απο πολυ καιρο καταφερα να βρω χρονο και να το φτιαξω. Τα συναρμολογησα ολα απο την αρχη, αλλαξα μπαταρια, εβαλα και εναν Athlon που επεσε στα χερια μου καταλαθος και δουλεψε κανονικα. 

Δυστυχως ο παλιος Fx μας αφησε χρονους. 

Υ.Γ. Με τον Athlon και την παλια μπαταρια δεν δουλευε. 

Σας ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια.

Επεξ/σία από Salepaki
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Salepaki είπε

Παιδες καλησπερα. Μετα απο πολυ καιρο καταφερα να βρω χρονο και να το φτιαξω. Τα συναρμολογησα ολα απο την αρχη, αλλαξα μπαταρια, εβαλα και εναν Athlon που επεσε στα χερια μου καταλαθος και δουλεψε κανονικα. 

Δυστυχως ο παλιος Fx μας αφησε χρονους. 

Υ.Γ. Με τον Athlon και την παλια μπαταρια δεν δουλευε. 

Σας ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια.

Πολύ σπάνιο πάντως να τα φτύσει cpu,το να το σκίσεις λίγο στο overclock μπορεί να βοηθήσει σίγουρα.Πάντως με rtx 3060 που έχεις...καλύτερα να αλλάξεις ολόκληρο το σετάκι σύντομα (cpu-mb-ram) για να μην κοιμάται όρθια η gpu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι ομως φιλε μου, στο λογο μου, ποτε δεν εκανα oc και τετοια. Ποτε δεν ειχα τις τρελες απαιτησεις, ουτε ημουνα κανενας gamer που να κυνηγαει τα 5-10 fps παραπανω. 

Το ξερω οτι η καρτα κοιμαται αλλα no money no honey

Επεξ/σία από Salepaki

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...