Προς το περιεχόμενο

Pc build των 500€

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από fotaras76,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

🖐️γεια σασ και πάλι

Σασ εχω μπολιάσει εδώ στο φόρουμ τισ τελευτεεσ 2 μερεσ 😂 αλλά είμαι στην μέση τησ επιλογής κομματιών και θέλω να μην κάνω καμιά χαζή επιλογή

Τέλος πάντων 

Η τιμή είναι μόνο για την κεντρική μονάδα, η συναρμολόγηση θα γίνει από εμενα και η αγορά από διαφορετικά καταστήματα έτσι ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομία.   Τα κομμάτια που έχω στο νου μου είναι τα εξησ

Cpu: Amd ryzen 5 5600g

Psu: Be quiet pure power 11 600w η ενναλακτικα το ίδιο σε 500

Mobo: Msi B450-A Pro Max ή Gigabyte b550M Ds3h(σκεπτόμενος την υποστήριξη pcie 4.0)

Ram: 2x8 team group tforce vulcan ddr4 sta 3200mhz

Κουτί:Cougar Archon 2 Mesh RGB

Ssd: samsung 980 nvme m.2 500 gb

Η χρήση που κάνω είναι προγραμματισμός, ελαφρύ gaming με υποχωρήσεις στα γραφικά νεότερων παιχνιδιών και γενικά απλή χρήση. Στόχος του built είναι η ποιότητα στα κομμάτια και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ικανότητα αναβάθμισης στο μέλλον μιασ και δεν σκοπεύω να χτίσω άλλο pc για πολύ καιρο. Έχω τους ενδοιασμούς μου για το αν είναι προτιμότερο να πάρω μια ανωτερησ ποιότητας mobo b450(MSI B450 A PRO MAX) η να πάω στο b 550 chipset αλλά σε μοντέλο με λιγότερα χρήματα στην κατηγορία (Gigabyte B550 DS3H).   μιασ και έτσι και αλλιώς ο 5600g δεν υποστηρίζει pcie 4.0 αξισει να πάω στο b 550?

Επεξ/σία από Den_Jerv
Δημοσ.

Δεν κερδίζει κάτι ουσιαστικό από το 550

Τροφοδοτικό αν σκοπεύεις να βάλεις gpu κάποτε πάρε το 600, αλλιώς και το 500 καλό είναι.

• Like 3
  • Λύση
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Den_Jerv είπε

Δηλαδή λέτε δεν αξίζει να πάω σε b550 έτσι;

Κατά τα άλλα είναι καλό το setup?

Καλό είναι. B550 μόνο αν πας στο μέλλον σε νέα cpu+gpu.

• Like 2
Δημοσ.

Όσο είναι ακόμα σε προσφορά tx550m στα 55€

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-tx-series-550-w-80-gold-version-2021_3902463

Για b550 ότι είπε ο fotaras, στα μάτια μου μάλλον δεν αξίζει να "επενδύσεις" σε μελλοντική αναβάθμιση όταν η τεχνολογίες αναπτύσσονται τόσο γρήγορα.

Εφόσον κάνει πολύωρη και συνεχόμενη χρήση, προσπάθησε να χωρέσεις στο budget μια βασική after market ψύκτρα, έστω μέχρι τα 25€

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Όσο είναι ακόμα σε προσφορά tx550m στα 55€

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/trofodotika/corsair-psu-tx-series-550-w-80-gold-version-2021_3902463

Για b550 ότι είπε ο fotaras, στα μάτια μου μάλλον δεν αξίζει να "επενδύσεις" σε μελλοντική αναβάθμιση όταν η τεχνολογίες αναπτύσσονται τόσο γρήγορα.

Εφόσον κάνει πολύωρη και συνεχόμενη χρήση, προσπάθησε να χωρέσεις στο budget μια βασική after market ψύκτρα, έστω μέχρι τα 25€

φιλε μου δεν με προλαβεσ 😂

παρειγγειλα ηδη τροφοδοτικο το pure power 11 600w

οσο για την ψυκτρα που ανεφερεσ θα ειναι απο τισ πρωτεσ αναβαθμισεις 👍

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Den_Jerv είπε

φιλε μου δεν με προλαβεσ 😂

παρειγγειλα ηδη τροφοδοτικο το pure power 11 600w

οσο για την ψυκτρα που ανεφερεσ θα ειναι απο τισ πρωτεσ αναβαθμισεις 👍

Η MSI B450 A-Pro Max παντως,πηρε πανω 12-13 ευρω μεσω Σκρουτζ και υπαρχει σε χαμηλοτερη τιμη μονο σε καποια καταστηματα με κακες κριτικες που δεν υποστηριζουν πληρωμη με αντικαταβολη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...