Προς το περιεχόμενο

τι ισχυει αν με τρακαρει ανασφαλιστο κλεμμενο οχημα??

rudigarcia222

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σήμερα είχα το εξής παραλογο,οπως έστριβα στον δρόμο απο φανάρι πετάχτηκε σμαρτ με οδηγο ρομα παραβιάζοντας κοκκινο,ολα γίναν ξαφνικά δεν κατάλαβα πως με απέφυγε με φρενάρισμα και κόψιμο τελευταίας στιγμης,απο πισω φυσικά τον κυνηγούσε περιπολικο,εαν τύχαινε και βρίσκαμε τι ισχυει??στο σεναριο που δεν ειχε ασφάλεια η ηταν κλεμμενο??(δεν εχω μεικτη)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχουν και χειροτερα, συναδελφος του τρακαραν αυτοκινητο που ειχε παρκαρισμενο τη νυχτα. Ενημερωθηκε το πρωι οτι η ζημια ηταν απο κλεμμενο οχημα που το κυνηγουσε περιπολικο.

Τους επομενους δυο μηνες που δουλευαμε μαζι (εχει σταματησει πλεον απο εκει) δεν ειχε καταφερει να βγαλει ακρη με ασφαλεια\αστυνομια\δικηγορο.

Εχω οντως και εργω απορια εαν καταφερει κατι αργοτερα.

Επεξ/σία από Fotis_Greece

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι πιο πολλές ασφαλιστικές έχουν στα πακέτα τους προστασία από ανασφάλιστο. 

Δεν ξέρω αν έχει σημασία αν είχε δίπλωμα ή αν ήταν κλεμμένο 

Προσοχή 

Σε τροχαίο με ανασφάλιστο καλούμε οπωσδήποτε την τροχαία. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1

αν ειναι στο πακέτο ασφάλειας ζημιά από ανασφάλιστο τοτε μπορει να βγει μια άκρη (με χίλια ζόρια) αρκει να εχει γίνει καταγραφή από την τροχαια....

αν δεν υπάρχει στο πακέτο η υπάρχει αλλά δεν υπάρχει καταγραφή απο την τροχαια...... αστο δεν παιζει

• Like 1

• Moderators
2 ώρες πριν, Black Demis είπε

αν ειναι στο πακέτο ασφάλειας ζημιά από ανασφάλιστο τοτε μπορει να βγει μια άκρη (με χίλια ζόρια) αρκει να εχει γίνει καταγραφή από την τροχαια....

αν δεν υπάρχει στο πακέτο η υπάρχει αλλά δεν υπάρχει καταγραφή απο την τροχαια...... αστο δεν παιζει

Αν δεν δηλώσει ο άλλος ότι έφταιγε τρέχεις και δεν φτάνεις με δικαστήρια, κάποια στιγμή μετά τα δικαστήρια θα πληρωθείς από το παρακαταθηκων και δανείων αλλά μέχρι τότε θα έχουμε περάσει 3-5 +χρονια με αναβολές κτλ

Αν ο άλλος κάνει δήλωση ότι φταει σε πληρώνει η ασφαλιστική σου και μετά τον κυνηγάνε νομικά (θα σε καλέσουν μαρτυρά στο δικαστήριο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

σήμερα είχα το εξής παραλογο,οπως έστριβα στον δρόμο απο φανάρι πετάχτηκε σμαρτ με οδηγο ρομα παραβιάζοντας κοκκινο,ολα γίναν ξαφνικά δεν κατάλαβα πως με απέφυγε με φρενάρισμα και κόψιμο τελευταίας στιγμης,απο πισω φυσικά τον κυνηγούσε περιπολικο,εαν τύχαινε και βρίσκαμε τι ισχυει??στο σεναριο που δεν ειχε ασφάλεια η ηταν κλεμμενο??(δεν εχω μεικτη)

Για να μην έχεις τέτοιες έννοιες, μικτή ασφάλιση. Οπότε ενεργοποιείς την μικτή και ας τα κυνηγήσει τα λεφτά η ασφαλιστική, αυτοί δεν έχουν πρόβλημα να περιμένουν μερικά χρόνια για να τα πάρουν πίσω, ούτως ή αλλως με το έξτρα ασφάλιστρο στην μικτή καλύπτουν τις δαπάνες τους.

Επεξ/σία από hln3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, hln3 είπε

Για να μην έχεις τέτοιες έννοιες, μικτή ασφάλιση. Οπότε ενεργοποιείς την μικτή και ας τα κυνηγήσει τα λεφτά η ασφαλιστική, αυτοί δεν έχουν πρόβλημα να περιμένουν μερικά χρόνια για να τα πάρουν πίσω, ούτως ή αλλως με το έξτρα ασφάλιστρο στην μικτή καλύπτουν τις δαπάνες τους.

Η μικτη ασφάλεια είναι για ζημιές που προκαλεσαμε με δική μας ευθύνη ή για ζημιές από άγνωστο αυτοκίνητο όταν ήμασταν παρκαρισμενοι. 

Όχι όταν είναι γνωστός ο υπαιτιος. 

Είναι πολύ ακριβό έχει απαλλαγή και για αυτοκίνητα πάνω από 10 ετών δύσκολο να βρεις ασφαλιστική. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Η μικτη ασφάλεια είναι για ζημιές που προκαλεσαμε με δική μας ευθύνη ή για ζημιές από άγνωστο αυτοκίνητο όταν ήμασταν παρκαρισμενοι. 

Όχι όταν είναι γνωστός ο υπαιτιος. 

Είναι πολύ ακριβό έχει απαλλαγή και για αυτοκίνητα πάνω από 10 ετών δύσκολο να βρεις ασφαλιστική. 

Από την νομική πρόστασια της δικής μου εταιρείας μου είχαν προτείνει να ενεργοποιήσω την μικτή αν ήθελα να πληρωθώ άμεσα - σε αυτή την περίπτωση μεταβίβαζεις το δικαιώμα στην εταιρεία σου να κινηθεί δικαστικά έναντι της άλλης εταιρείας ή του οδηγού, για την είσπραξη.
Ο οδηγός έδωσε τα στοιχεία του και αποδέχτηκε την ευθύνη, απλώς η εταιρεία του δεν προχωρούσε σε αποδοχή του φιλικού διακανονισμού.

Αυτό βέβαια από εταιρεία σε εταιρεία μπορεί να αλλάζει, θα πηγαίνει ανάλογα με τους όρους που έχει η καθεμία υποθέτω.

Επεξ/σία από hln3

6 λεπτά πριν, moure είπε

Άλλο πράγμα πάντως αν είναι ανασφάλιστο και άλλο αν είναι κλεμμένο είναι διαφορετικές περιπτώσεις.

Σαφώς, αλλά το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ανασφάλιστο και κλεμμένο, κατά 99% δεν παίρνεις τίποτα και πληρώνεις όλη τη ζημιά που σου έκανε. Σταματημένος σε φανάρι, με χτύπησε πίσω πρεζόνι με κλεμμένη μηχανή. Εγώ πήρα κάτι ψιλά από την ασφαλιστική μου και πλήρωσα όλη τη ζημιά που μου έκανε. Το πρεζόνι, συνηθισμένο στο μέσα-έξω, απλά πήγε πάλι μέσα.

Με απλά ανασφάλιστο το Car & Driver έχει ένα καλό οδηγό:

https://www.carandmotor.gr/idioktisia/trakarisma-me-anasfalisto-ti-kano

Επεξ/σία από spectaculator

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...