Προς το περιεχόμενο

Πώς παίρνω unallocated space Σε συγκεκριμένο Partition

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως έγραψα σε προηγούμενο τοπική προσθέσω τα windows 11 στο laptop μου και τώρα έχω dual Boot με Win 10 και Win11 μέσα από τον ίδιο δίσκο.

Το να λάπτοπ έχει έναν εσωτερικό m2 SSD 500αρι. Αρχικά έκοψα 50Gb από το ένα και μοναδικό partition που είχα για να εγκαταστήσω τα 11. Επειδή θέλω να συνεχίσω την περισσότερη εργασία στα 11 θέλω να μεταφέρω εκεί τον περισσότερο χώρο.

Οπότε από τα 400gb που είχε το partition με τα win10 έκοψα (με Shrink μέσω από το disk management των windows) τα 350 και το άφησα με 50 έτσι απλά να το χω για compatibility  μέχρι κάποια στιγμή το σβήσω μάλλον τελειως όταν στρώσουν τα 11

Τώρα όμως πως παιρνβ αυτά τα 350 που φαίνονται σαν unallocated space και να τα κοτσαρω στο partition που έχουν τα win11

Επιλογή extend μου βγάζει μόνο στο partition από το οποίο τα έκοψα. Στο άλλο δε μου δίνει επιλογές...

Δοκίμασα και partition managers όπως aomei minutool easus ούτε με αυτά γινόταν κάτι. 

Μήπως φταίει που το πρώτο partition είναι bitlocker encrypted (από την μάνα του όταν το πήρα έτσι ήταν δε το κάνα εγώ) και άσχετα που τα κομψά παραμένουν σαν χώρος από encrypted space?

Η μήπως παίζει κάτι αλλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, therock είπε

Δοκίμασα και partition managers όπως aomei minutool easus ούτε με αυτά γινόταν κάτι. 

Αυτό μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί αυτά τα προγράμματα είναι κορυφαία στη διαχείριση partition και κάνουν σχεδόν τα πάντα.

Σου βγάζουν κάποιο σφάλμα όταν προσπαθείς να τα ενώσεις ή απλά δεν δίνουν την επιλογή;

Δοκίμασες να μετακινήσεις τα 11 πριν από τον άδειο χώρο και μετά να τα επεκτείνεις;

Το είχα κάνει σε ένα λάπτοπ που το είχε ενεργοποιημένο εξ ορισμού (εννοώ ότι απενεργοποίησα το bitlocker) και δεν έπαθαν κάτι τα δεδομένα ούτε η δομή του δίσκου. Απλώς το αναφέρω, δεν λέω ότι είναι απολύτως ασφαλές - πάντως πιστεὐω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Το απενεργοποίησα χωρίς πρόβλημα, αλλά τελικά και τα win11 ήταν σε bitlocker mode επειδή κόπηκαν από το πρώτο partition και ήταν σε φάση waiting activation οπότε έπρεπε να κάνω resume και μετά να το κλ ίσως και σε αυτό το partition και τώρα με aomei να προσθέσω το unallocated στο άλλο Partition

Ναι με ειχε μπλεξει ομως επειδη δεν το ενεργοποιησα ποτε και ηταν μονιμως ξεκλειδωτο και χωρις κωδικο. Απλα ηταν σε αυτην την ερμαφροδιτη κατασταση τυπου waiting for activation

https://superuser.com/questions/1299600/is-a-volume-with-bitlocker-waiting-for-activation-encrypted-or-not

PS. ακομα και οταν το εκλεισα τελειως παλι δεν γινοταν η ενωση με windows Disk Management Και επαιξα με AOMEI

• 3 εβδομάδες αργότερα...

εγώ ήθελα να κάνω κάτι ανάλογο με εγκατάσταση Linux πάνω σε Windows αλλά με καμία Παναγια δεν μου έβγαζε επιλογή να κάνω Partition ελεύθερο χωρο ή έστω να σβήσω και να  γράψω πάνω στην υπάρχουσα εγκατάσταση Linux που λόγω χαλασμενων αρχείων δεν έτρεχε ούτε σε safe mode. 

Έπρεπε να τα σβήσω ολόκληρα. 

Σε παλιότερες εκδόσεις αυτό δεν γίνονταν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...