Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαλλον παρεδωσε η μητρικη αφου οταν δεν εκκινει δεν μπορω να μπω ουτε στο Bios.

Εβγαλα τις μνημες και την γραφικων,καθαρισα oτι μπορουσα και τις εβαλα εναλλαξ σε ολες τις υποδοχες...το αποτελεσμα ηταν ηχητικα σηματα που παρεπεμπαν στην απουσια μνημης η σε προβλημα GPU.

Εκανα Clear CMOS τιποτα,εβγαλα το ρευμα και την επομενη το πρωι δουλεψε...με την διαφορα οτι δουλεψε με την μια μνημη πανω και καθε προσπαθεια να βαλω και την δευτερη με καθε πιθανο συνδυασμο ειχε ως αποτελεσμα το προβλημα που ανεφερα στην αρχη.Καπου καπου δλδ μπουταρει.

Το συστημα ειναι περιπου 15 χρονων με εξαιρεση ενα EVGA Platinum 650W 5 χρονων με σταθεροτατα προς το παρον ρευματα...οποτε δεν νομιζω να ειναι θεμα τροφοδοτικου.

Σας ζαλισα με τον προλογο με το σκεπτικο μηπως και υπαρχει καποια υποψια οτι δεν ειναι προβλημα μητρικης.

Στο ζουμι τωρα,απο οτι καταλαβατε δεν εχω πολλες απαιτησεις απο τον υπολογιστη ,ομως σκεφτομαι  αν ειναι σωστη επιλογη οι μνημες των 3600ΜΗz λογω επεξεργαστη και την ελλειψη θυρας DP του Β450 επειδη η νεα οθονη 4Κ που εχω , αναφερει οτι σε πληρη αναλυση θα δουλεψει στα 30 Hz αντι στα 60...εδω που ειμαι οι ταχυτητες στο διαδικτυο δεν επιτρεπουν αναλυσεις πανω απο 720-1080p και εννοειται οτι παιχνιδια στα 4K δεν παιζουν οποτε κατεληξα στη Β450 που ειναι 70 ευρω φθηνοτερη απο μια Β550.

Η καρτα γραφικων που εχω ειναι μια HD5850 που δεν γνωριζω αν αναγνωριζεται απο το UEFI οποτε καταληγω στον 5600g.

Παραθετω απο κατω αυτα που σκεφτομαι να παραγγειλω,ειναι ενταξει οι επιλογες;

1631992812_.PNG.6cb3be558f429d536aa80107530af3b3.PNG

Δημοσ.

Προσωπικά είχα παρόμοιο πρόβλημα και ήταν λόγω τροφοδοτικού,  οπότε μην το αποκλείεις,  οι σταθερές τάσεις δε σημαίνουν τίποτα,  αν έχει σκάσει κάνας πυκνωτής και η τάση έχει μεγάλο θόρυβο,  δε θα το δεις με κανένα πολυμετρο.  Φυσικά και παραμένει ως ύποπτη η μητρική.

Η χρήση που κάνεις,  δεν κατάλαβα ποια είναι,  ούτε γράφεις ποιο είναι το παρόν σύστημα.

Το σύστημα που έχεις διαλέξει είναι μια χαρά.

Φυσικά και είναι πιο vfm  επιλογή η b450 σε συνδυασμό με τον 5600g.

Η έλλειψη dp δε βλέπω που επηρεάζει,  το hdmi που έχει βγάζει 4k/60hz

Οι μνήμες μάλλον θα παίξουν,  ωστόσο πιο safe είναι να πας σε 3200/cl16,  θα έχεις παρόμοιο αποτέλεσμα με 3600/cl18

Το κουτί ποιοτικό και ήσυχο,  προσωπικά προτιμώ airflow κουτιά αλλά χωρίς gpu και casual χρήση δε θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα

• Like 2
Δημοσ.

Πρωτα απο ολα ευχαριστω απο καρδιας για την βοηθεια.

Εχω ενα τροφοδοτικο thermaltake στην ακρη οποτε θα ειναι το πρωτο που θα δοκιμασω.

Η χρηση που κανω ειναι κυριως σερφαρισμα,Γιουτουμπ κλπ,καποιες ελαφριες επεξεργασιες φωτογραφιων (ερασιτεχνικα καθαρα δλδ Fsviewer,ACDSee),office και καποια παλια παιχνιδια οπως Age of empires,Adventures,Cossacks και ως νεοτερο FM2021...αυτα σε γενικες γραμμες.

Η οθονη που εχω ειναι η LG 27UL500-W IPS και αν θυμαμαι καλα αυτη βαζει τον περιορισμο στα 4Κ/30Hz αν δεν συνδεθει με DP...αναρωτιεμαι ομως αν μου χρειαστει ποτε κατι τετοιο αφου σε σταθερη εικονα δεν πιστευω να υπαρχει διαφορα,οι ταχυτητες του ιντερνετ στην περιοχη μου παιζουν απο 650 μεχρι 700 και κατι..οποτε στο youtube βιντεο πανω απο 1080p δεν βλεπονται .Ταινια 4Κ δεν εχω βαλει ποτε στην 27αρα για να ξερω αν τα 60Hz εχουν διαφορά αλλα απο την αλλη +70 ευρω για αυτον τον λογο και μονο ;

Θα αλλαξω τις μνημες στις 3200 cl16.

Ευχαριστω και παλι, θα ξαναδω τα specs της LG...αν και ειμαι σχεδον βεβαιος οτι ειχα διαβασει για αυτον τον περιορισμο οταν διαλεξα να την συνδεσω στην DP port της 5850...αλλά σε κινουμενη εικονα δεν βλεποταν απο τα φρακαρισματα στα 2Κ στο Youtube οποτε τα Hz ηταν το τελευταιο προβλημα εδω και το μονο που με απασχολει ειναι μην αναβαθμιστουν οι ταχυτητες στην  περιοχη .

TΤο παρον συστημα

Mobo Gigabyte GA-P55A-UD3 (1156)

CPU i5 750

GPU HD-5850

RAM Gskill 1333MHz 2x2 Gb

Δημοσ.

Αν μπορεις βαλε ακομη 30 ευρω και παρε τις ιδιες μνημες σε συχνοτητα αλλα με latency 16

https://www.skroutz.gr/s/21759133/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-F4-3600C16D-16GVKC.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, jbelsan είπε

Πρωτα απο ολα ευχαριστω απο καρδιας για την βοηθεια.

Εχω ενα τροφοδοτικο thermaltake στην ακρη οποτε θα ειναι το πρωτο που θα δοκιμασω.

Η χρηση που κανω ειναι κυριως σερφαρισμα,Γιουτουμπ κλπ,καποιες ελαφριες επεξεργασιες φωτογραφιων (ερασιτεχνικα καθαρα δλδ Fsviewer,ACDSee),office και καποια παλια παιχνιδια οπως Age of empires,Adventures,Cossacks και ως νεοτερο FM2021...αυτα σε γενικες γραμμες.

Η οθονη που εχω ειναι η LG 27UL500-W IPS και αν θυμαμαι καλα αυτη βαζει τον περιορισμο στα 4Κ/30Hz αν δεν συνδεθει με DP...αναρωτιεμαι ομως αν μου χρειαστει ποτε κατι τετοιο αφου σε σταθερη εικονα δεν πιστευω να υπαρχει διαφορα,οι ταχυτητες του ιντερνετ στην περιοχη μου παιζουν απο 650 μεχρι 700 και κατι..οποτε στο youtube βιντεο πανω απο 1080p δεν βλεπονται .Ταινια 4Κ δεν εχω βαλει ποτε στην 27αρα για να ξερω αν τα 60Hz εχουν διαφορά αλλα απο την αλλη +70 ευρω για αυτον τον λογο και μονο ;

Θα αλλαξω τις μνημες στις 3200 cl16.

Ευχαριστω και παλι, θα ξαναδω τα specs της LG...αν και ειμαι σχεδον βεβαιος οτι ειχα διαβασει για αυτον τον περιορισμο οταν διαλεξα να την συνδεσω στην DP port της 5850...αλλά σε κινουμενη εικονα δεν βλεποταν απο τα φρακαρισματα στα 2Κ στο Youtube οποτε τα Hz ηταν το τελευταιο προβλημα εδω και το μονο που με απασχολει ειναι μην αναβαθμιστουν οι ταχυτητες στην  περιοχη .

TΤο παρον συστημα

Mobo Gigabyte GA-P55A-UD3 (1156)

CPU i5 750

GPU HD-5850

RAM Gskill 1333MHz 2x2 Gb

Δεν κατάλαβα οτι παίζει περιορισμός στην οθόνη, ακόμη κι έτσι πάντως υπάρχουν αντάπτορες/μετατροπείς από hdmi σε dp.

Αν έχεις ήδη το καλώδιο, τότε με το κόστος του αντάπτορα ίσως βρεις εναλλακτική μητρική που να έχει dp, πχ  b450 steel legend (με την προϋπόθεση οτι θα έρθει με συμβατό για τον 5600g bios καθώς δεν διαθέτει usb flash)

Διαφωνώ με τον triplex1 για τις μνήμες, (+)50% διαφορά τιμής για αμφίβολη αύξηση επιδόσεων <5% (μπορεί να λέω και πολύ)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

η διαφορά σε επιδόσεις θα ειναι πολύ μικρή

πιο μεγάλη διαφορά και περισσότερες δυνατότητες (και με διαφορετικές χρήσεις) αν πάει στα 32GB

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, duffyduck είπε

η διαφορά σε επιδόσεις θα ειναι πολύ μικρή

πιο μεγάλη διαφορά και περισσότερες δυνατότητες (και με διαφορετικές χρήσεις) αν πάει στα 32GB

Spoiler

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ΟΚ ανεβαίνει το κόστος, αλλά αν κάποιος έχει να δώσει 92 ευρώ για 16GB CL16, τότε δεν είναι προτιμότερο να πάρει 32GB CL18 με περίπου 115-120 ευρώ?

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 3
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.

Η οθονη εχει θυρες DVI,HDMI & DP και ηλθε μαζι με τα καλωδια...αυτο με την Β450 που εχει και DP δεν το περιμενα...ελεγα οτι θα ειναι θεμα του chip που δεν εβλεπα τετοια θυρα στα Β450 mobo.

Εξακολουθω βεβαια να το σκεφτομαι γιατι θα ηθελα να μπορω να αναβαθμισω το BIOS με φλασακι αν χρειαστει και για αυτο κοιτουσα κυριως τις MSI...θα τα ψαξω καλυτερα ως προς αυτο.

Με τις μνημες τωρα,αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στην χρηση που κανω,να το σκεφτω αλλα αν η βελτιωση ειναι ~ 4-5% τοτε οντως θα ηταν καλυτερα να παω για τις 2Χ8 3200 που πολυ ευκολα μπορω να τις κανω 32Gb αν χρειαστει στο μελλον.

Ευχαριστω και παλι,νομιζω οτι ηδη βοηθησατε πολυ να βαλω τις σκεψεις μου σε πιο στοχευμενη ματιά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Ναι ΟΚ ανεβαίνει το κόστος, αλλά αν κάποιος έχει να δώσει 92 ευρώ για 16GB CL16, τότε δεν είναι προτιμότερο να πάρει 32GB CL18 με περίπου 115-120 ευρώ?

97 με παράδοση από σκρουτζ

https://www.skroutz.gr/s/20497706/G-Skill-Aegis-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-32GIS.html

και με heatsink για πιο δίκαιη σύγκριση 109 (ή 107 αν προ-πληρωθεί με κάποια κάρτα)

https://www.skroutz.gr/s/18641024/Corsair-Vengeance-LPX-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-CMK32GX4M2E3200C16.html

11 λεπτά πριν, jbelsan είπε

Η οθονη εχει θυρες DVI,HDMI & DP και ηλθε μαζι με τα καλωδια...αυτο με την Β450 που εχει και DP δεν το περιμενα...ελεγα οτι θα ειναι θεμα του chip που δεν εβλεπα τετοια θυρα στα Β450 mobo.

Εξακολουθω βεβαια να το σκεφτομαι γιατι θα ηθελα να μπορω να αναβαθμισω το BIOS με φλασακι αν χρειαστει και για αυτο κοιτουσα κυριως τις MSI...θα τα ψαξω καλυτερα ως προς αυτο.

Με τις μνημες τωρα,αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στην χρηση που κανω,να το σκεφτω αλλα αν η βελτιωση ειναι ~ 4-5% τοτε οντως θα ηταν καλυτερα να παω για τις 2Χ8 3200 που πολυ ευκολα μπορω να τις κανω 32Gb αν χρειαστει στο μελλον.

Ευχαριστω και παλι,νομιζω οτι ηδη βοηθησατε πολυ να βαλω τις σκεψεις μου σε πιο στοχευμενη ματιά.

Αν βρεις κατάστημα που συναρμολογεί (πχ eshop) μπορούν να σου κάνουν update αυτοί, σε διαφορετική περίπτωση καλείς και ρωτάς με ποιό bios έρχεται η μητρική ή αν αναλαμβάνουν αυτοί. Σε κάθε περίπτωση η μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια είναι να διαθέτει η μητρική bios flash.

Για τις μνήμες θεωρώ οτι κάνεις την πιο ισορροπημένη επιλογή.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, jbelsan είπε

Ashrock αμα παρεις ερχεται ετοιμη για τον 5600g , οι αλλοι μπορει να λενε οτι λενε αλλα εγω επιμενω και το ξναλεω οτι δεν θα εβαζα 450 μητρικη , 550 και στην πορεια αν θες αναβαθμιζεις cpu

Δημοσ.
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Ashrock αμα παρεις ερχεται ετοιμη για τον 5600g , οι αλλοι μπορει να λενε οτι λενε αλλα εγω επιμενω και το ξναλεω οτι δεν θα εβαζα 450 μητρικη , 550 και στην πορεια αν θες αναβαθμιζεις cpu

Δεν λεω,με τo Β550 ηταν η πρωτες μου σκεψεις λογω του DP,του Μ2 PCIe 4 etc...αλλα στην πορεια ειδα οτι με τον 5600g θα ηταν περιπου περιττα τα 70+ ευρω στο παρον και απο οτι ειδες αλλαζω τωρα PC 15ετιας και αυτο επειδη παρεδωσε κατα 99,9% το πνευμα η μητρικη γιατι αν φταιει το τροφοδοτικο θα αλλαξω μονο αυτο.

Καταλαβαινω ομως απολυτως το σκεπτικο σου που ειναι η λογικη κινηση αν καποια στιγμη το συστημα αυτο δεν επαρκει...πραγμα εξαιρετικα δυσκολο για τις αναγκες/απαιτησεις μου.

Ποτε ως τωρα δεν εχω παρει κατα μόνας CPU,MOBO,RAM...παντα πακετο μετα απο βλαβη,με την διαφορά οτι ως νεος εδινα περισσοτερη σημασια στις επιδοσεις μια και ειχα μεγαλυτερες απαιτησεις.

Οσο αφορα το κουτι,υπαρχει καποιο με καλυτερο airflow απο αυτο που διαλεξα;

Γιατι ενα απο τα ζητουμενα ειναι η ησυχια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jbelsan είπε

Δεν λεω,με τo Β550 ηταν η πρωτες μου σκεψεις λογω του DP,του Μ2 PCIe 4 etc...αλλα στην πορεια ειδα οτι με τον 5600g θα ηταν περιπου περιττα τα 70+ ευρω στο παρον και απο οτι ειδες αλλαζω τωρα PC 15ετιας και αυτο επειδη παρεδωσε κατα 99,9% το πνευμα η μητρικη γιατι αν φταιει το τροφοδοτικο θα αλλαξω μονο αυτο.

Καταλαβαινω ομως απολυτως το σκεπτικο σου που ειναι η λογικη κινηση αν καποια στιγμη το συστημα αυτο δεν επαρκει...πραγμα εξαιρετικα δυσκολο για τις αναγκες/απαιτησεις μου.

Ποτε ως τωρα δεν εχω παρει κατα μόνας CPU,MOBO,RAM...παντα πακετο μετα απο βλαβη,με την διαφορά οτι ως νεος εδινα περισσοτερη σημασια στις επιδοσεις μια και ειχα μεγαλυτερες απαιτησεις.

Οσο αφορα το κουτι,υπαρχει καποιο με καλυτερο airflow απο αυτο που διαλεξα;

Γιατι ενα απο τα ζητουμενα ειναι η ησυχια.

Δικαιολογησε μου αυτο που λες , απο που το βγαζεις ''με τον 5600g θα ηταν περιπου περιττα τα 70+ ευρω ''

Δημοσ.

Η Β450 που διαλεξα κοστιζει 68 και η φθηνοτερη B550 απο οσες εχουν DP κλπ παιζουν στα 130-140.

Φθηνοτερες απο 100 μεχρι 120 η κατι τετοιο ειναι καποιες Asrock 550 χωρις DP και με PCIe 3...οπως εχει και η φθηνοτερη 450.

Νομιζω οτι ο 5600g δεν υποστηριζει NVMe PCIe4 και μια σχετικα πληρης 550 ειναι λιγο κατω απο 140ε, την οποια ομως με αυτην την CPU δεν θα εκμεταλευτω.

Λαθος το σκεπτικο;

• Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια,τα παραγγειλα τελικα με 2 αλλαγες.

Η μητρικη ειναι η MSI B450 Gaming Plus Max γιατι η Α-Pro ακριβηνε 13 ευρω και οι μνημες αλλαχτηκαν με τις Corsair 3200 που προτεινε ο nickol-us (16Gb)

Στο παλιο PC εχω μια ψυκτρα Coolermaster Hyper EVO 212 αλλα μαλλον δεν κανει για ΑΜ4.

Να βαλω την μαμα η να παραγγειλω καποια αλλη για τον 5600g,

Αν νομιζετε οτι χρειαζεται παρακαλω να προτεινετε οποια νομιζετε ως ιδανικη για την χρηση που κανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...