randomcat Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dasimo είπε Επίσης να αναφερθεί εδώ οτι όσοι νομίζουν οτι εργασία απο το σπίτι σημαίνει κάθομαι και αράζω, μάλλον δεν εχουν εργαστεί απο το σπίτι. Για εμένα σημαίνει ξυπνημα την ίδια ώρα, μπάνιο, ανετο ντυσιμο (θετικό) , log on απο τις 7 το πρωί, διαβασμα τα νέα που αφορούν την δουλειά μου έως τις 9, και 9 με 19 δουλειά και πολλές φορές έως και τις 21 που κλείνει το σύστημα. Αντίθετα , εργασία απο το γραφείο σημαίνει άφιξη στο γραφείο στις 10 και δουλειά αυστηρά έως τις 1730. Για εμένα πάντως σημαίνει ξύπνημα μόνο μισή ώρα πριν την δουλειά, με πρωινό, άνετο ντύσιμο, βούρτσισμα δοντιών και νερό στα μούτρα, log on ακριβώς την ώρα που πιάνω δουλειά και log out ακριβώς την ώρα που τελειώνει η δουλειά (έπειτα ντουζ και ακολουθεί το δικό μου πρόγραμμα). Όποιος έξυπνος έβαλε meeting που μπορεί να κάνει overlap με την ώρα αυτή, συνεχίζει (αν) μαζί μου την επόμενη ημέρα. Η διαφορά στην εργασία από το γραφείο είναι ότι θα ξυπνήσω τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα και αναλόγως με το που βρίσκεται η εργασία, μπορεί και δύο ώρες, ώστε να έχω χρόνο για ντουζ, πρωινό, βούρτσισμα, ντύσιμο και μετακίνηση (οδήγηση και παρκάρισμα). Θα πιάσω δουλειά την ώρα που θα φτάσω, στοχεύοντας την ώρα για την οποία πληρώνομαι να ξεκινάω, και θα φύγω στην ώρα στην οποία πληρώνομαι για να φεύγω, μπορεί και λίγο αργότερα, και θα φτάσω σπίτι σε μισή με μία ώρα αργότερα... για... για ντουζ, δραστηριότητες και εφόσον έχω όρεξη για οτιδήποτε μετά την οδήγηση μέσα στην πόλη. Και στις δύο περιπτώσεις 8ωρο δεν δουλεύω. Πληρώνομαι πάντα για πλήρη απασχόληση, όχι για πλήρη αδιάκοπη εργασία, οπότε τι remote τι on-premises, ένα πεντάωρο max κανονικής δουλειάς θα είναι, και η υπόλοιπη ώρα διεκπεραίωση microtasks στο πολύ χαλαρό. Αυτά που λες εσύ και άλλοι για ώρες log on και log out που αποκλίνουν από τις ώρες της σύμβασης μου φαίνονται αστεία. Αναφορά σε κείμενο 9 με 19 δουλειά και πολλές φορές έως και τις 21 που κλείνει το σύστημα wtf Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από randomcat 4 2
Loinen Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Εμενα γιατι μου ειπαν μονο δυο; μηπως θελουν να μου πουν κατι; 1
jimakos00 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Σαν να λέμε δηλαδή με ημιαπασχόληση. 400€, μισά ένσημα κτλ. Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια εδώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί παρακαλάτε να γίνει και σε σας. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από jimakos00 1
harisma Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Σύντομα θα γυρίσει στα γραφεία το ίδιο ποσοστό που ήταν και προ-covid. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την παραγωγικότητα. Ειδικά στις μεγάλες εταιρείες δεν περίμεναν τον covid να τους πει ποιο μοντέλο είναι πιο παραγωγικό και ποιο όχι. Αυτά τα έχουν απαντημένα και λυμένα χρόνια τώρα. Σιγά που περίμενε η Apple τον covid για να της πει αν η παραγωγικότητα βαράει κόκκινα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από harisma
ask Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 και στη δικη μου αποφασισαν το 3/5 γραφειο. κερδισμενες βγαινουν και οι δυο πλευρες θα ελεγα με την ελαστικοτητα αυτη. οι εταιριες κερδιζουν και λογω μειωμενων λειτουργικων εξοδων(ρευμα, λιγοτερη ενοικιαση γραφειων κλπ.) 1
Ghost.Dog Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το πενθήμερο έκλεισε αισίως έναν αιώνα, όπως και το ημερήσιο 8ωρο. Μαλακιουλες της Βιομηχανικής εποχής δηλαδή που έχουν ψοφήσει και θαφτεί 3 μέτρα κάτω. Μακάρι να ξυπνήσει κι ο δουλοπρεπής, χεστης Έλληνας εργαζόμενος και να διεκδικήσει ο ΙΔΙΟΣ τα αυτονόητα κι ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον. (για γενικό μέλλον δεν το βλέπω...) 4 2
ask Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 δε θα ελεγα μονο ο Ελληνας. οι φιλοι μου Ολλανδια μ λενε ειναι αρκετα συντηρητικοι εκει, και τους εχουν πει 5μερο ξανα. αλλα συμφωνω πως ειναι μονοδρομος η ελαστικοτητα ως προς τον χωρο εργασιας και πλεον ισως και η βελτιωση της ποιοτητα της προσωπικης ζωης/εργασιας.
ifrit21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Με work from home ποιος θα σε κάνει train on the job, ποιον θα κάνεις train, πως θα ξέρεις τι γίνεται "γύρω" σου, πως θα καταλάβεις ποτέ κάτι δεν πάει καλά, πως θα αλλάξεις ιδέες για το νέο μελλοντικό έργο η για ένα τωρινό προτζεκτ, πως θα μπορεί να σου δώσει constructive feedback κάποιος, πως θα νιώσεις ότι ανήκεις σε μια ομάδα κ σε μια εταιρία που έχει σκοπό κ συμμετέχεις με τον τρόπο σου, πως θα αποδείξεις στον κόσμο ότι αξίζεις μια προαγωγή, πως θα κάνεις lead by example και άλλα πολλά. Ασφαλώς ο καθένας έχει την άποψη του, αλλά το μόνιμο work from home κανένα όφελος δεν έχει. Ούτε καν το υβριδικό μοντέλο 40 η 60% δεν έχει μόνο θετικά έχει αρνητικά. Το μια μέρα την εβδομάδα wfh είναι οκ κ αυτό γνωρίζοντας εργοδότης εργαζοζαμενος ότι δίνεται για work life balance κ όχι μη γνωρίζοντας ότι από το σπίτι ή πιθανότητα λέει ότι κάποιος παράγει λιγότερο από το μέγιστο ( προσοχή όχι λιγότερο από το γραφείο, στο γραφείο κάνεις δεν είπε ότι όλοι προσφέρουν τα μέγιστα). Για ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα χρειάζεται ομάδα, δηλαδή η έννοια του κοινού σκοπού, της χημείας, της άλληλο υποστήριξης, και πολλών ακόμα. Από το σπίτι κ από απόσταση τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. 1 2
ask Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 δεν ξερω σε ποιο τομεα δουλευεις και εχεις αυτη την αποψη, αλλα ολα γινονται. φανηκε ξεκαθαρα απο τα 2 χρονια covid. εχω τελειως αντιθετη αποψη με βαση και τη φυση της εργασιας μου και της εταιριας που δουλευω και με βαση το αποτελεσμα της παραγωγικοτητας(ατομικης/εταιρικης). προφανως υπαρχουν θεσεις οπως το να δουλευεις σε μια αποθηκη, γιατρος σε νοσοκομειο που δε γινεται η εργασια απο το σπιτι. δε μιλαμε για αυτες τις θεσεις εργασιες 1
dbrillis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, ask είπε δε θα ελεγα μονο ο Ελληνας. οι φιλοι μου Ολλανδια μ λενε ειναι αρκετα συντηρητικοι εκει, και τους εχουν πει 5μερο ξανα. αλλα συμφωνω πως ειναι μονοδρομος η ελαστικοτητα ως προς τον χωρο εργασιας και πλεον ισως και η βελτιωση της ποιοτητα της προσωπικης ζωης/εργασιας. Στην Ολλανδια δεν δουλευουν στο γραφειο, θα δουλευουν απο το σπιτι; Για αυτο τους ζητανε πισω ωπου μπορουν.
ask Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, dbrillis είπε Στην Ολλανδια δεν δουλευουν στο γραφειο, θα δουλευουν απο το σπιτι; Για αυτο τους ζητανε πισω ωπου μπορουν. ξερω 3 εταιριες που δουλευουν απο γραφειο εδω κ ενα 6μηνο σιγουρα, μην πω χρονο.. 😐
kaliakman Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Αγγλία το policy είναι 3 μέρες αλλά στην πραγματικότητα κατά μέσο όρο είναι 1 αντε 2.
NotAliki177 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, ifrit21 said: Με work from home ποιος θα σε κάνει train on the job, ποιον θα κάνεις train, πως θα ξέρεις τι γίνεται "γύρω" σου, πως θα καταλάβεις ποτέ κάτι δεν πάει καλά, πως θα αλλάξεις ιδέες για το νέο μελλοντικό έργο η για ένα τωρινό προτζεκτ, πως θα μπορεί να σου δώσει constructive feedback κάποιος, πως θα νιώσεις ότι ανήκεις σε μια ομάδα κ σε μια εταιρία που έχει σκοπό κ συμμετέχεις με τον τρόπο σου, πως θα αποδείξεις στον κόσμο ότι αξίζεις μια προαγωγή, πως θα κάνεις lead by example και άλλα πολλά. Ασφαλώς ο καθένας έχει την άποψη του, αλλά το μόνιμο work from home κανένα όφελος δεν έχει. Ούτε καν το υβριδικό μοντέλο 40 η 60% δεν έχει μόνο θετικά έχει αρνητικά. Το μια μέρα την εβδομάδα wfh είναι οκ κ αυτό γνωρίζοντας εργοδότης εργαζοζαμενος ότι δίνεται για work life balance κ όχι μη γνωρίζοντας ότι από το σπίτι ή πιθανότητα λέει ότι κάποιος παράγει λιγότερο από το μέγιστο ( προσοχή όχι λιγότερο από το γραφείο, στο γραφείο κάνεις δεν είπε ότι όλοι προσφέρουν τα μέγιστα). Για ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα χρειάζεται ομάδα, δηλαδή η έννοια του κοινού σκοπού, της χημείας, της άλληλο υποστήριξης, και πολλών ακόμα. Από το σπίτι κ από απόσταση τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Αρκετά από αυτά που αναφέρεις δεν ισχύουν ή δεν ισχύουν σε αυτόν τον βαθμό. Όντως ποιοτικά το "train on the job" μπορεί να έχει πέσει λίγο. Αλλά μην γελιόμαστε. Και από το γραφείο να δουλεύεις θα σου δώσουν εκεί κάποια resources και κάτσε διάβασε μόνος σου. Όντως ως πιο αρχάριος δεν έχεις κάποιον πιο έμπειρο να τον ρωτάς αλλά ποιος σου λέει ότι βοηθάνε όλοι; οι περισσότεροι σε "ξεπετάνε". Είτε δεν σε βοηθάνε καθόλου είτε δίνουν μέτριες απαντήσεις. Πως θα σου δώσει constructive feedback κάποιος; συμφωνώ μαζί σου αλλά και εδώ η φάση είναι "καλό είναι (παράτα μας τώρα)" το 1 μέρα τη βδομάδα δεν είναι καν υβριδικό μοντέλο. είναι 100% on site με μια απλή διευκόλυνση. Αν σε ενδιαφέρει το work-life balance απλά θέτεις αυστηρό 8ωρο/9ωρο και δεν αφήνεις τον κόσμο να δουλεύει 10+ ώρες. Τόσο απλά. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από NotAliki177 1
ea6gka Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, Thessgr είπε Σιγά την είδηση!!! Το μοντέλο αυτό το έχει υιοθετήσει με τεράστια επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια το ελληνικό δημόσιο. Μπορούν να σου αποδείξουν και ότι οι υπηρεσίες τους λειτουργούν. Τώρα, αν εξυπηρετείται ο πολίτης είναι άλλο θέμα... Μπορεί να πάμε στο νέο μοντέλο τώρα , 3 φορές το μήνα στο Γραφειο , πάμε μπροστά !
PadPoet Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Νομίζω το full remote φεύγει για τα καλά. Αναμενόμενο αλλά ελπίζω να παραμείνει ένα hybrid μοντέλο τα επόμενα χρόνια. Όλο και περισσότερες εταιρείες το πάνε στο fully remote. Από που βγάζεις τα συμπεράσματα σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα