Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνάντησα πρόσφατα φίλο που δούλευε σε μεγάλη ελληνική εταιρία με αντικείμενο πληροφορική (ιδανικό αντικείμενο για τηλε-εργασία) και τον ρώτησα πώς είναι η κατάσταση πλέον στην εταιρία.

"ρε συ, η δουλειά χρειάζεται και μπόλικη χημεία στην ομάδα. Σε πολλές περιπτώσεις, μαζευόμασταν πάνω από ένα γραφείο και καθόμασταν για ώρες μέχρι να λυθεί ένα πρόβλημα. ΄Άλλες φορές πλακώναμε τις πίτσες και τις μπύρες και κατεβάζαμε ένα σωρό ιδέες και λύσεις.
Τώρα, τους μισούς από την ομάδα δεν τους έχουμε συναντήσει σχεδόν ποτέ, αφού έχουν προσληφθεί τα τελευταία 1-2 χρόνια και δεν έχουμε βρεθεί στο γραφείο. Πώς να αναπτύξουμε χημεία μέσα από το zoom και το teams;
"

Καλά τα εργαλεία, και τα teams, slack, jira, κλπ αλλά όντως η επαφή προσθέτει χαρακτηριστικά στην λειτουργία της ομάδας που δεν μπορούν να υπάρχουν όταν όλοι δουλεύουν απομακρυσμένα. Κάτι κερδίζεις (μετακινήσεις, έξοδα, μικρότερα γραφείο, λιγότερο ρεύμα, κλπ) αλλά και κάτι χάνεις (χημεία ομάδας, φιλότιμο, κ.α.)

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nikosgalis είπε

Συνάντησα πρόσφατα φίλο που δούλευε σε μεγάλη ελληνική εταιρία με αντικείμενο πληροφορική (ιδανικό αντικείμενο για τηλε-εργασία) και τον ρώτησα πώς είναι η κατάσταση πλέον στην εταιρία.

"ρε συ, η δουλειά χρειάζεται και μπόλικη χημεία στην ομάδα. Σε πολλές περιπτώσεις, μαζευόμασταν πάνω από ένα γραφείο και καθόμασταν για ώρες μέχρι να λυθεί ένα πρόβλημα. ΄Άλλες φορές πλακώναμε τις πίτσες και τις μπύρες και κατεβάζαμε ένα σωρό ιδέες και λύσεις.
Τώρα, τους μισούς από την ομάδα δεν τους έχουμε συναντήσει σχεδόν ποτέ, αφού έχουν προσληφθεί τα τελευταία 1-2 χρόνια και δεν έχουμε βρεθεί στο γραφείο. Πώς να αναπτύξουμε χημεία μέσα από το zoom και το teams;
"

Καλά τα εργαλεία, και τα teams, slack, jira, κλπ αλλά όντως η επαφή προσθέτει χαρακτηριστικά στην λειτουργία της ομάδας που δεν μπορούν να υπάρχουν όταν όλοι δουλεύουν απομακρυσμένα. Κάτι κερδίζεις (μετακινήσεις, έξοδα, μικρότερα γραφείο, λιγότερο ρεύμα, κλπ) αλλά και κάτι χάνεις (χημεία ομάδας, φιλότιμο, κ.α.)

Είναι στα άτομα και γενικώς πόσο ταιριάζετε και τι φιλοσοφία έχουν. Προ κοβιντ που πήγαινα κάθε μέρα γραφείο, με την ομάδα μου (όλοι πολυ μεγαλύτεροι από εμένα) είχα μόνο τυπικές σχέσεις. 

Άλλαξα δουλεία πριν 2 χρόνια και είμαι full remote. Στην  ομάδα που είμαι τώρα (όλοι πάνω κάτω ίδια ηλικία)  ταιριάζουμε πολύ περισσότερο. Ειδικά με ένα παιδί που έιναι από Λαμία, δεν τον έχω δει ποτέ από κοντά και έχω μιλήσει μαζί , περισσότερες ώρες απ ότι σε όλη την παλιά μου ομάδα μαζί. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ήμουν μαλωμένος με την παλιά ομάδα η τπτ τέτοιο. ΜΙα χαρά τα πήγαινα με όλους. Απλά ήταν καθαρά επαγγελματική η σχέση που είχα μαζί τους.

Επίσης, για πίτσες και για μπύρες, με άτομα που γουστάρεις, μπορείς να βγείς όποτε θέλεις, Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις στο γραφείο..

Spoiler

Γενικώς πιστεύω πως το καλύτερο έιναι να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Θέλεις full remote, no problem, θες να πηγαίνεις κάθε μέρα γραφείο, να πηγαίνεις. Θέλεις να πηγαίνεις 2 μέρες γραφείο, να πηγαίνεις. Έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. 

Spoiler

Εκτός από κάτι boomer μανατζερς του κώλου που δεν έχουν ιδέα τι είναι τα productivity tools και νομίζουν πως εαν ένας dev χτυπάει πλήκτρα στο πληκτρολόγιο, δουλεύει κ ολας. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, filip123go said:

...

Define "κατώτερη εταιρία" . ΜΙα πιο μικρή εταιρεία, δεν σημαίνει ότι είναι κατώτερή. Δες ας πούμε την ibm η την Adobe. Αυτές τις θεωρείς κατώτερες; Γιατί το turn over που έχουν είναι 2 φορές καλύτερο από της Apple. 

Γενικώς η apple είναι από τις χειρότερες σε ότι αφορά το εργασικό περιβάλλον. Δες εδώ.
Ούτε 2ο χρόνο δεν κλείνουν.

Εννοούσα ότι σαν όνομα είναι από τα top ονόματα και ότι αρκετοί πάνε για το βιογραφικό. Όσο για το εργασιακό περιβάλλον, μαζί σου...

ΥΓ: Όσο για το 1ο που δεν βρίσκεις κόσμο... τόσοι υπάρχουν εκεί έξω. Απλά μερικοί δεν ξέρουν να ψάχνουν και γενικά τα processes τους είναι χάλια. Είτε όντως δεν ξέρουν είτε ζητάνε 3 ρόλους σε 1.

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Νομίζω το full remote φεύγει για τα καλά. Αναμενόμενο αλλά ελπίζω να παραμείνει ένα hybrid μοντέλο τα επόμενα χρόνια.

To hybrid θα παραμεινει, εδω στην Σκανδιναβια μας εχουν 2 φορες τη βδομαδα αλλα μπορεις να το παζαρεψεις και να πας μονο 1 φορα αν τα πας καλα με τον μανατζερ σ

• Thanks 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

ΥΓ: Όσο για το 1ο που δεν βρίσκεις κόσμο... τόσοι υπάρχουν εκεί έξω. Απλά μερικοί δεν ξέρουν να ψάχνουν και γενικά τα processes τους είναι χάλια. Είτε όντως δεν ξέρουν είτε ζητάνε 3 ρόλους σε 1.

Αντε, η εταιρεία στην οποία δουλεύω το κάνει λάθος. Οι υπόλοιπες; Όλες λάθος το κάνουν; Σε όλη την Ευρώπη; Γιατι σε όποια εταιρεία τεχνολογίας και να μπεις, ψάχνουν seniors. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, LongTom είπε

Και λογικό είναι. 
Για πάρα πολλούς η εργασία από το γραφείο είναι τελείως προαιρετική με μηδενικό (ή αρνητικό) αντίκτυπο στην παραγωγικότητα. 
Οι μόνοι που σκούζουν για επιστροφές είναι κάποιοι μάνατζερς, ιδίως του αμερικάνικου μοντέλου που θέλει "να σε βλέπω να δουλεύεις, δεν ξέρω τι κάνεις σπίτι σου".

Από την άλλη, όντως κάποιες μέρες στο γραφείο το μήνα είναι θετικές για την ομάδα, ιδίως όταν πρέπει να δουλεύεις στενά μαζί. 
Αλλά δεν χρειάζεται πάνω από μια με δύο κάθε δύο εβδομάδες κατ' εμέ.

Στην Ελλαδα παντως, αυτοι που σκουζουν για επιστροφη στο γραφειο, πρωτοι και καλυτεροι, ειναι οι συνδικαλιστες. Συγκεκριμενα, σε εταιρειες που οντως εχει καθιερωθει η τηλεργασια, απαιτουν πληρη καταργηση της και μονιμη παρουσια στο γραφειο.

Αν φυσικα γινει αυτο, θα επανελθουν απαιτωντας τηλεργασια κλπ κλπ.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
4 hours ago, LongTom said:

Οι μόνοι που σκούζουν για επιστροφές είναι κάποιοι μάνατζερς, ιδίως του αμερικάνικου μοντέλου που θέλει "να σε βλέπω να δουλεύεις, δεν ξέρω τι κάνεις σπίτι σου".

"managers" που προσπαθουν να δικαιολογησουν την  χρησιμοτητα τους και τα λεφτα τους

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δουλεύω σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες i-gaming παγκοσμίως.  Από την αρχή της πανδημίας, εννοείται full remote.

Προσωπικά έχω χτίσει ομάδες νέων τμημάτων κάνοντας και το recruiting και το training από την Μάλτα, σε άτομα στο Hyderabad.  Δεν υπήρξε ουδέν θέμα.

Μια χαρά είναι η τηλεργασία, αρκεί να αντιμετωπίζεις με υπευθυνότητα την δουλειά σου.

Επεξ/σία από deceit
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού και η ΑΠΠΛΕ δεν κατάφερε να βάλει πάλι στο μαντρί τους υπαλλήλους της, αυτό είναι πολύ θετικό. Δύναμη στο λαό... όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Νομίζουμε ότι οι εργοδότες έχουν δύναμη επειδή έχουν λεφτά αλλά τη δύναμη την έχει πάντα αυτός που έχει τα όπλα και αυτός στη δημοκρατία είναι ο λαός. 😅🤣

Επεξ/σία από icsdicsd
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Στην Ελλαδα παντως, αυτοι που σκουζουν για επιστροφες πρωτοι και καλυτεροι, ειναι οι συνδικαλιστες. Συγκεκριμενα, απαιτουν πληρη καταργηση καθε ειδους τηλεργασιας και μονιμη παρουσια στο γραφειο.

Αν φυσικα γινει αυτο, θα επανελθουν απαιτωντας τηλεργασια κλπ κλπ.

witches-magic.gif

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ομολογουμένως η εταιρία μου (μεγάλη ελληνική) κατέληξε στο υβριδικό σύστημα πολύ πιο νωρίς , ενημέρωσε και απέστειλε τις συμβάσεις και όλα δουλεύουν ρολόι. Να και κάτι που αποδειχθήκαμε καλύτεροι.

Επίσης να αναφερθεί εδώ οτι όσοι νομίζουν οτι εργασία απο το σπίτι σημαίνει κάθομαι και αράζω, μάλλον δεν εχουν εργαστεί απο το σπίτι. Για εμένα σημαίνει ξυπνημα την ίδια ώρα, μπάνιο, ανετο ντυσιμο (θετικό) , log on απο τις 7 το πρωί, διαβασμα τα νέα που αφορούν την δουλειά μου έως τις 9, και 9 με 19 δουλειά και πολλές φορές έως και τις 21 που κλείνει το σύστημα. Αντίθετα , εργασία απο το γραφείο σημαίνει άφιξη στο γραφείο στις 10 και δουλειά αυστηρά έως τις 1730. Κατα συνέπεια αν πιστεύετε (καποιοι) οτι δουλειά απο το σπίτι ίσον αραλίκι, πλανασθε. Η εργασία απο το σπίτι ειναι ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ. Μονη διαφορά είναι οτι δεν τρέχω το πρωι με το αμαξι να φτάσω σκασμένος και είμαι ντυμένος με t-shit, βερμούδα και sneakers. 

Απο πρόχειρους υπολογισμούς μου , η δική μου εταιρία απο ενοίκιο, κόστος θέρμανσης, ψυξης και ρευματος, καθαριότητας για 50 θέσεις εργασίας στην Αθήνα θα κέρδιζε απο fully remote τουλαχιστον 100 χιλιάδες υρώ τον μηνα και αυτό είναι με πρόχειρους υπολογισμούς (π.χ. εκτίμηση ενοικίου για κέντρο Αθήνας σε προνομιακή θέση τουλάχιστον 40 χιλιάδες ευρώ).

Κατα συνέπεια αν  εταιρια μου μου έδινε 300 ευρώ τον μήνα για τα έξοδα μου στο σπίτι για τα αντίστοιχα έξοδα (ακόμη και 200) θα ήμασταν και οι δύο πολύ καλύτερα και δεν θα σκεφτόμουν και εύκολα να εγκαταλείψω μια τετοια εργασία η να μην ανταποδώσω όλη αυτή την υπέροχη συνεργασία.

Επεξ/σία από dasimo
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dasimo είπε

, log on απο τις 7 το πρωί, διαβασμα τα νέα που αφορούν την δουλειά μου έως τις 9, και 9 με 19 δουλειά και πολλές φορές έως και τις 21 που κλείνει το σύστημα. Αντίθετα , εργασία απο το γραφείο σημαίνει άφιξη στο γραφείο στις 10 και δουλειά αυστηρά έως τις 1730.

Δηλαδή εσυ στο σπίτι δουλεύεις 14 ώρες ενώ όταν είσαι γραφείο 7 1/2 ;;;

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...