Kostasspil Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 16 minutes ago, AristidisZ said: Μπα δε νομίζω, θα μας χαλάσει το success story… Σχετικό είναι αυτό, αν η τηλεργασία κρατήσει π.χ. τα κρούσματα χαμηλά να το sucess story 9 minutes ago, Vagus. said: Σε ποια διάσταση του χωροχρόνου; Οι Έλληνες εργοδότες στην πλειοψηφια τους δεν κοιμούνται τα βραδια αν δεν ξερουν τι κάνει ανα πάσα στιγμή ο υπαλληλος που πληρωνουν, αδρα κατα την κριση τους. Αρρωσταίνουν στην περίπτωση μη παρακολούθησης τους. Ευτυχώς ο υπόλοιπος πλανήτης δινει το καλο παράδειγμα. Το ίδιο έγραψα 1
NotAliki177 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Νομίζω το full remote φεύγει για τα καλά. Αναμενόμενο αλλά ελπίζω να παραμείνει ένα hybrid μοντέλο τα επόμενα χρόνια. 1
Hetfield Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, LongTom said: Για πάρα πολλούς η εργασία από το γραφείο είναι τελείως προαιρετική με μηδενικό (ή αρνητικό) αντίκτυπο στην παραγωγικότητα. Οι μόνοι που σκούζουν για επιστροφές είναι κάποιοι μάνατζερς, ιδίως του αμερικάνικου μοντέλου που θέλει "να σε βλέπω να δουλεύεις, δεν ξέρω τι κάνεις σπίτι σου". Ειναι πολυ γενικολογο αυτο που λες. Φαινεται να μην καταννοεις οτι ο καθε υπαλληλος κι ο καθε ανθρωπος ειναι ξεχωριστη προσωπικοτητα, με ιδιαιτερα χαρακτηριστικα. Γι αυτο υπαρχουν οι people managers σε μεγαλες πολυεθνικες εταιριες. Αυτοι αποφασιζουν στο τελος της ημερας τι μοντελο ταιριαζει στον καθε υπαλληλο για να επιτευχθει η παραγωγικοτητα και το work-life balance. Δεν σε αδικω γιατι στην Ελλαδα αυτες οι εννοιες ειναι αγνωστες. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από Hetfield 1
Grisos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Πολιτική τηλεργασίας, πάντως, έχει ξεκινήσει σε πολυεθνικές στην Ελλάδα. Το βλέπεις πλέον και σε αγγελίες στον linkedin που το παρουσιάζουν ως bonus. 1 2
NotAliki177 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 51 minutes ago, LongTom said: Και λογικό είναι. Για πάρα πολλούς η εργασία από το γραφείο είναι τελείως προαιρετική με μηδενικό (ή αρνητικό) αντίκτυπο στην παραγωγικότητα. Οι μόνοι που σκούζουν για επιστροφές είναι κάποιοι μάνατζερς, ιδίως του αμερικάνικου μοντέλου που θέλει "να σε βλέπω να δουλεύεις, δεν ξέρω τι κάνεις σπίτι σου". Από την άλλη, όντως κάποιες μέρες στο γραφείο το μήνα είναι θετικές για την ομάδα, ιδίως όταν πρέπει να δουλεύεις στενά μαζί. Αλλά δεν χρειάζεται πάνω από μια με δύο κάθε δύο εβδομάδες κατ' εμέ. Αυτό είναι νωρίς να το πούμε και δεν νομίζω οι υπάλληλοι να έχουν εικόνα από το μανατζμεντ.
ggelhsva Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Από το Σεπτέμβριο και μέχρι να ξεκινήσει το brain drain. Τόσο θα κρατήσει. Σιγά μην κάτσουν τα top talents στην Apple ενώ μπορούν να βρουν αλλού με fully remote. Οι εταιρίες τεχνολογίας θα πρέπει να καταλάβουν ότι πλέον το fully remote συγκαταλέγεται στα benefits όπως είναι η ιδιωτική ασφάλιση και οι μετοχές. Οι εταιρίες που θα υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους σε 100% φυσική παρουσία στο γραφείο θα τα βρουν πολύ σκούρα στο μέλλον στο θέμα τον προσλήψεων. 7 1
BrianMolko Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 54 λεπτά πριν, LongTom είπε Οι μόνοι που σκούζουν για επιστροφές είναι κάποιοι μάνατζερς, ιδίως του αμερικάνικου μοντέλου που θέλει "να σε βλέπω να δουλεύεις, δεν ξέρω τι κάνεις σπίτι σου". Αυτο που περιεγραψες ειναι ελληνικη νοοτροπια. Οταν οι αμερικανοι ειχαν τηλεργασια εμεις ειχαμε dial up. 6
NotAliki177 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, ggelhsva said: Από το Σεπτέμβριο και μέχρι να ξεκινήσει το brain drain. Τόσο θα κρατήσει. Σιγά μην κάτσουν τα top talents στην Apple ενώ μπορούν να βρουν αλλού με fully remote. Οι εταιρίες τεχνολογίας θα πρέπει να καταλάβουν ότι πλέον το fully remote συγκαταλέγεται στα benefits όπως είναι η ιδιωτική ασφάλιση και οι μετοχές. Οι εταιρίες που θα υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους σε 100% φυσική παρουσία στο γραφείο θα τα βρουν πολύ σκούρα στο μέλλον στο θέμα τον προσλήψεων. και που θα πάνε όλοι αυτοί όταν σχεδόν όλες οι εταιρίες καταργούν το fully remote? Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από NotAliki177 1
Pikita Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Το άρθρο αυτό είχε ξαναμπει.πριν λιγο καιρό. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από Pikita
filip123go Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, Grisos είπε Πολιτική τηλεργασίας, πάντως, έχει ξεκινήσει σε πολυεθνικές στην Ελλάδα. Το βλέπεις πλέον και σε αγγελίες στον linkedin που το παρουσιάζουν ως bonus. Ισχύει!!!! Και όχι μόνο αυτό!!!! Κάποιες προσφέρουν και 4ημερη εργασία το καλοκαίρι (εννοείται χωρίς να μειωθεί ο μισθός σου) και κάποιες κάθε Παρασκευή ολόκληρο τον χρόνο, σχολανε στο 4ωρο. Μια συγκεκριμένη που ξέρω μάλιστα, δίνει και έξτρα άδειες τα Χριστούγεννα. Επίσης, το μοντέλο εργασίας της apple στον εταιρικό κοσμο , κανένας δεν το επικροτεί. Δείτε απλά το turn over της εταιρείας και θα καταλάβετε... 16 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε και που θα πάνε όλοι αυτοί όταν σχεδόν όλες οι εταιρίες καταργούν το fully remote? Κάνε ένα search στο linked in και θα σου λυθεί η απορία. Μιλάμε για senior προγραμματιστές και μηχανικούς. Δεν είναι τόσοι πολλοί, όσοι φαντάζεσαι. 1 1
NotAliki177 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, filip123go said: Ισχύει!!!! Και όχι μόνο αυτό!!!! Κάποιες προσφέρουν και 4ημερη εργασία το καλοκαίρι (εννοείται χωρίς να μειωθεί ο μισθός σου) και κάποιες κάθε Παρασκευή ολόκληρο τον χρόνο, σχολανε στο 4ωρο. Μια συγκεκριμένη που ξέρω μάλιστα, δίνει και έξτρα άδειες τα Χριστούγεννα. Επίσης, το μοντέλο εργασίας της apple στον εταιρικό κοσμο , κανένας δεν το επικροτεί. Δείτε απλά το turn over της εταιρείας και θα καταλάβετε... Κάνε ένα search στο linked in και θα σου λυθεί η απορία. Μιλάμε για senior προγραμματιστές και μηχανικούς. Δεν είναι τόσοι πολλοί, όσοι φαντάζεσαι. Senior. το επόμενο επίπεδο του mid-level δλδ. Τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Αλλά και λίγοι να υπάρχουν όπως λες, που θα πάνε όλοι αυτοί όταν οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες καταργούν το fully remote? ή μήπως θα φύγει κάποιος από την Apple για να πάει senior σε μια κατώτερη μικρότερη εταιρία? Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από NotAliki177
Amaretos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Όλο το dev τμήμα στην εταιρεία μου είμαστε full remote από την 1η μέρα lockdown 2.5 χρόνια + . Έχουμε κάνε ένα σκασμο releases νέα features τα πάντα όλα. Μια χαρά δουλεύει το full remote αρκεί να είναι υπεύθυνος ο κάθε ένας ξεχωριστά και να μην χρειάζεται κάποιον από πάνω του να τον ελέγχει με τον κλασικό "μανατζαρεικο" τρόπο. Όλα είναι στο κεφάλι του εκάστοτε "αφεντικού" 10
csontheline Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 43 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε ή μήπως θα φύγει κάποιος από την Apple για να πάει senior σε μια κατώτερη εταιρία? Πολλοί. Με την ελληνική νοοτροπία "βρήκα καλή εταιρεία, πληρώνομαι καλούτσικα", δεν πας μπροστά. Όταν έχεις εμπειρία, γνώσεις και το φουλ πακέτο, ΕΣΥ ορίζεις το παιχνίδι, όχι οι εταιρείες. Επίσης, συστήνεται κάθε 2-4 χρόνια να αλλάζει κανείς εταιρεία για την ανέλιξη, τις εμπειρίες, τον μισθό κλπ. 5 1
Silverage Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Και σε εμάς έχουν συμφωνήσει να κάνουν υβριδικό μοντέλο τηλεργασίας αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα τί επιλογές θα έχει. Προς το παρόν το πάμε όπως να'ναι. Τον προηγούμενο μήνα πηγαίναμε γραφείο 3 φορές την εβδομάδα, αυτόν τον μήνα 1 φορά την εβδομάδα και τον Σεπτέμβρη μάλλον λέμε για 2 φορές την εβδομάδα αλλά θα δείξει. Ελπίζω να βγεί επίσημα το πρόγραμμα γιατί ακούγεται να έχει επιλογή 1/εβδομάδα γραφείο. Έτσι και αλλιώς η δουλειά μου είτε απο γραφείο είτε απο σπίτι δεν έχει καμία απολύτως διαφορά. Και η προϊσταμένη μου κάτι μου είπε κάποια στιγμή ότι μας θέλει 2 φορές την εβδομάδα στο γραφείο αλλά της το ξέκοψα. 1
filip123go Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε Senior. το επόμενο επίπεδο του mid-level δλδ. Τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Αλλά και λίγοι να υπάρχουν όπως λες, που θα πάνε όλοι αυτοί όταν οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες καταργούν το fully remote? ή μήπως θα φύγει κάποιος από την Apple για να πάει senior σε μια κατώτερη εταιρία? Σοβαρά;;; Για στείλε μου κάνεναν ρε συ, που τους ξέρεις γιατι στις εταρείες τους ψάχνουν με το δικανο . Ελληνικές και ξένες. Λογικά κάπου θα τους έχεις εσύ κρυμμένους! 1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε Αλλά και λίγοι να υπάρχουν όπως λες, που θα πάνε όλοι αυτοί όταν οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες καταργούν το fully remote? ή μήπως θα φύγει κάποιος από την Apple για να πάει senior σε μια κατώτερη εταιρία? Define "κατώτερη εταιρία" . ΜΙα πιο μικρή εταιρεία, δεν σημαίνει ότι είναι κατώτερή. Δες ας πούμε την ibm η την Adobe. Αυτές τις θεωρείς κατώτερες; Γιατί το turn over που έχουν είναι 2 φορές καλύτερο από της Apple. Γενικώς η apple είναι από τις χειρότερες σε ότι αφορά το εργασικό περιβάλλον. Δες εδώ. Ούτε 2ο χρόνο δεν κλείνουν. Spoiler Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από filip123go
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα