Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας!! Θα παρακαλούσα οποιον μπορει κι έχει γνώση επι του θέματος να μου πει αν δικαιούμαι ταμείο ανεργίας, γιατι επικοινώνησα με οαεδ και με έχουν μπερδέψει. Να επισημάνω ότι δεν έχω ξαναμπει στο ταμείο αρα πρόκειται για πρώτη φορά και δεν γνωρίζω τις προϋποθέσεις. Τα ενσημα μου είναι τα εξής μέχρι τώρα: 

*Υ.Γ Στη φωτογραφία υπάρχουν τα ενσημα έως και τον Ιούνιο. Θα μπουν ομως 25 για τον Ιούλιο, 25 για τον Αύγουστο, 25 για τον Σεπτέμβριο και 10 με 15 περίπου για τον Οκτώβριο. Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων.

Screenshot_20220821-083804_Gallery.jpg

Δημοσ.

Δεν μπαίνεις, δεν έχεις 80 ένσημα κάθε χρόνο για τα τελευταία 2 χρόνια. Αν είχες λίγα περισσότερα θα έμπαινες.

https://www.dypa.gov.gr/anergia-kai-paroxes-asfalishs-misthwtwn?tab=taktiki-epidotisi-anerghias&tab2=koini-anerghoi&tab3=proypotheseis-arkhikis-epidotisis

α) Για ασφαλισμένους που επιδοτούνται για πρώτη φορά

1η περίπτωση

• τουλάχιστον εκατόν είκοσι πέντε (125) ημέρες εργασίας ή εκατό (100) ημέρες για οικοδόμους με κρατήσεις υπέρ του κλάδου  ανεργίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες των δύο τελευταίων μηνών πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής και
  • ογδόντα (80) ημέρες εξαρτημένης εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από  την έναρξη της επιδότησής τους

2η περίπτωση (για ασφαλισμένους που δεν καλύπτουν την προϋπόθεση της 1ης περίπτωσης)

• τουλάχιστον διακόσιες (200) ημέρες εργασίας ή εκατόν ογδόντα (180) για οικοδόμους με κρατήσεις υπέρ του κλάδου ανεργίας κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες των δύο τελευταίων μηνών πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής, και
  •  ογδόντα (80) ημέρες εξαρτημένης εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης

• Like 1
Δημοσ.

Έχω 88 για το 2021 και 145 σχεδόν για το 2022. Εννοεις οτι θα έπρεπε να έχω και το 2019 για να μπω;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, despk είπε

Έχω 88 για το 2021 και 145 σχεδόν για το 2022. Εννοεις οτι θα έπρεπε να έχω και το 2019 για να μπω;

Εσυ πηγες να το  ρωτησεις; Τι σου ειπαν; Δεν θα επρεπε να το  δεις..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ημερολογιακά πάνε τα έτη από την απόλυση. Αν πχ απολυθείς 1/9/22, μετράνε τα ένσημα από 2/9/20 μέχρι 1/9/21, και τα ένσημα από 2/9/21 μέχρι 1/9/22 (που απολύθηκες). Εκτός αν απολυθείς μέσα ή τέλη Οκτωβρίου, εκεί το παίρνεις το ταμείο (θεωρώ ότι θα δουλεύεις από τώρα μέχρι τότε, ή θα κάνεις μια εικονική πρόσληψη/απόλυση εκείνη την εποχή πχ αφού οι 2 τελευταίοι μήνες δεν μετράνε για τα 125 ένσημα το τελευταίο 14μηνο).

EDIT: Τώρα είδα το ΥΓ, αν ισχύουν αυτά και φύγεις μέσα Οκτώβρη θα μπεις ταμείο.

Επεξ/σία από BrocasHelm
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, takoulou είπε

Εσυ πηγες να το  ρωτησεις; Τι σου ειπαν; Δεν θα επρεπε να το  δεις..

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον οαεδ αλλα δεν ήταν και πολύ πρόθυμοι. Επίσης ο λογιστής μου δεν ήξερε καν να μου απαντήσει.

8 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Ημερολογιακά πάνε τα έτη από την απόλυση. Αν πχ απολυθείς 1/9/22, μετράνε τα ένσημα από 2/9/20 μέχρι 1/9/21, και τα ένσημα από 2/9/21 μέχρι 1/9/22 (που απολύθηκες). Εκτός αν απολυθείς μέσα ή τέλη Οκτωβρίου, εκεί το παίρνεις το ταμείο (θεωρώ ότι θα δουλεύεις από τώρα μέχρι τότε, ή θα κάνεις μια εικονική πρόσληψη/απόλυση εκείνη την εποχή πχ αφού οι 2 τελευταίοι μήνες δεν μετράνε για τα 125 ένσημα το τελευταίο 14μηνο).

EDIT: Τώρα είδα το ΥΓ, αν ισχύουν αυτά και φύγεις μέσα Οκτώβρη θα μπεις ταμείο.

Τα ενσημα μου είναι αυτα της φωτογραφίας συν τα ενσημα Ιουλίου, Αυγούστου,Σεπτεμβρίου και κάποια του Οκτωβρίου που δεν έχουν μπει ακόμα. Θα απολυθώ 15 Οκτωβρίου.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, despk είπε

Τα ενσημα μου είναι αυτα της φωτογραφίας συν τα ενσημα Ιουλίου, Αυγούστου,Σεπτεμβρίου και κάποια του Οκτωβρίου που δεν έχουν μπει ακόμα. Θα απολυθώ 15 Οκτωβρίου.

Άνετα μπαίνεις ταμείο αν έχεις full ένσημα και Ιούλιο/Αύγουστο, είτε με την 1η είτε με την 2η περίπτωση.

Το πόσο δεν το ξέρω, αν θα είναι 5 ή 6 ή 8 μήνες, δεν ξέρω και μην αλλάξουν αυτά κάποια στιγμή, θα το δεις που θα βγει η απόφαση.

Το σημαντικό είναι ότι μπαίνεις για 1η φορά που είναι το "δύσκολο" (ή καλύτερα πιο απαιτητικό), και από εκεί και πέρα είναι πιο απλό να μπαίνεις ταμείο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, despk είπε

Τελεια!! Ευχαριστω πολυ!!

Γράψε μας όταν βγείς ταμείο αν είναι για 1 χρόνο η για λιγότερο.

Είχε διαβάσει πως είναι για 8 μήνες το μέγιστο για την πρώτη φορά.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Γράψε μας όταν βγείς ταμείο αν είναι για 1 χρόνο η για λιγότερο.

Είχε διαβάσει πως είναι για 8 μήνες το μέγιστο για την πρώτη φορά.

Δεν ισχύει αυτό, μπορείς να το δεις εδώ: https://www.dypa.gov.gr/anergia-kai-paroxes-asfalishs-misthwtwn?tab=taktiki-epidotisi-anerghias&tab2=koini-anerghoi&tab3=diarkeia-epidotisis

Το θέμα είναι πως καθώς πιθανότατα είναι σεζόν ή κάτι παρεμφερές (κρίνοντας από το πότε απολύεται κάθε χρόνο), δεν μαζεύει τα απαιτούμενα 250 ένσημα τους τελευταίους 14 μήνες (χωρίς να μετρούν οι 2 τελευταίοι).

Το πιθανότερο είναι να πάει με 142 ένσημα να μετράνε, άρα θα πάρει ταμείο για 5 μήνες. Ίσως και 6, αυτό θα φανεί όταν γίνει ο λογαριασμός των ενσήμων στο τέλος της σύμβασης/απόλυση. Παραπάνω δύσκολο.

Αν είχε όμως μια σταθερή δουλειά με 25 ένσημα τον μήνα για τους τελευταίους 14 μήνες (μέχρι τα μέσα Οκτώβρη), θα μπορούσε να πάρει 12 μήνες ταμείο ανεργίας.

Δημοσ.

Παίζουν ρόλο στο ταμείο ανεργιας οι ώρες που με δηλωνει; γιατι μπαίνουν κανονικά 25 ένσημα το μήνα αλλά δηλώνομαι 4 ώρες και όχι 8

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/8/2022 στις 12:57 ΜΜ, despk είπε

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον οαεδ αλλα δεν ήταν και πολύ πρόθυμοι. Επίσης ο λογιστής μου δεν ήξερε καν να μου απαντήσει.

Πήρες ταμείο τελικά?

Επεξ/σία από Helen118
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Αν θεωρητικά απολυθώ απο τη δουλειά που είμαι τέλος του μήνα, με τα παρακάτω ένσημα μπορώ να πάρω ταμείο;

ενσημα.png

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Να ρωτήσω για μια φίλη, ρώτησε ένα οικογενειακό φίλο που κάνει τα λογιστικά τους και της είπε ότι δε δικαιούται ταμείο ανεργίας (είναι για πρώτη φορά), αλλά εμένα μου φαίνεται ότι θα το δικαιούται. Θα σταματήσει 25 Αυγούστου οπότε υποθέτω μετράνε μέχρι και 06/2023. Επίσης για το 2023 δηλώνεται 4ωρο εάν έχει αυτό σημασία.

image.png.1317d357950c3f354eb581ccd2f6f6f5.png

Δημοσ.

Ταμείο ανεργίας ή επίδομα ανεργίας; Είναι 2 διαφορετικά πράγματα και τι εννοούμε σταματάει; Παραιτείται ή απολύεται;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...