Προς το περιεχόμενο

MacBook Air 11 A1370

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Abadon.cc είπε

Φίλε μου τα έκανα όλα βήμα βήμα αλλά δεν γίνετε. 
Όταν φτάνω στο τερματικό και δίνω εντολή, μου λέει command not found 

Λίγη βενζίνη και σπίρτο, θα βοήθησε λες; 

Ποια εντολή έδωσες στο τερματικό? Για πιο λειτουργικό?

Τελος πάντων το πιο εύκολο είναι να κανείς την εγκατάσταση του El Capitan ή του Sierra σε εξωτερικό σκληρό usb (όπως είπε και Mistr4l) και από εκεί να δοκιμάσεις να κανείς boot από τον εξωτερικό σκληρό ( με το alt πατημένο κατά την εκκίνηση).

Όσο για τα usb installer που διαβάζω ….η Apple είχε το https://support.apple.com/kb/DL1433?locale=el_GR

που ήταν ένα τρόπος να βάλεις σε usb το recovery partition , κάτι που στη συνέχεια ξεχάστηκε μιας και μέσο internet recovery στα νεωτέρα Mac έχεις μέσο internet το recovery disk.

Αν καταφέρεις και βάλεις μπρος το μηχάνημα σου συνιστώ να φτιάξεις το usb με το emergency disk με την εφαρμογή του liknk.( δεν πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το FileVault όμως).

Τα κλειδώματα που αναφέρθηκαν δεν νομίζω να ισχύουν πια , εκτός και αυτός που το είχε δεν το είχε αναβαθμίσει ποτέ από Lion.

Τέλος πάντων το πρόβλημα σου είναι με το terminal που από ότι κατάλαβα δεν παίρνει την εντολή sudo. Μήπως δεν είσαι διαχειριστής του Mac το οποίο δουλεύεις.https://support.apple.com/el-gr/guide/terminal/apd5b0b6259-a7d4-4435-947d-0dff528912ba/mac

Δημοσ.

mistr4l και epinki σας ευχαριστώ και θα τα δοκιμάσω και τα 2. 
Το θεμα βέβαια είναι ότι οταν προσπάθησα να κάνω  κάτι παρόμοιο προχθές, το 11αρι δεν έβλεπε καθόλου το usb στικάκι που του είχα βάλει , και εδώ να πω πως το είχα διαμορφώσει όπως έλεγε το βίντεο που ακολουθούσα. 

Υ.Γ Η λύση του να βρω ένα Mac book που φοράει ακόμη το SnowLeopard και να πάρω απο εκει το λειτουργικό του παίζει, σωστά; Η θα έχω πάλι κάποιο κόλλημα; 

Υ.Γ.2  Το να πάω σε ένα Apple Store είναι το μόνο εύκολο, το θέμα είναι αν θα ζητήσουν νεφρό… 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Abadon.cc είπε

mistr4l και epinki σας ευχαριστώ και θα τα δοκιμάσω και τα 2. 
Το θεμα βέβαια είναι ότι οταν προσπάθησα να κάνω  κάτι παρόμοιο προχθές, το 11αρι δεν έβλεπε καθόλου το usb στικάκι που του είχα βάλει , και εδώ να πω πως το είχα διαμορφώσει όπως έλεγε το βίντεο που ακολουθούσα. 

Υ.Γ Η λύση του να βρω ένα Mac book που φοράει ακόμη το SnowLeopard και να πάρω απο εκει το λειτουργικό του παίζει, σωστά; Η θα έχω πάλι κάποιο κόλλημα; 

Υ.Γ.2  Το να πάω σε ένα Apple Store είναι το μόνο εύκολο, το θέμα είναι αν θα ζητήσουν νεφρό… 

Υπάρχει ενδεχόμενο να μπορείς να πας και σε Mountain Lion...

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Abadon.cc είπε

Μέχρι πρόσφατα η επανεγκατάσταση του λειτουργικού σε authorized service κόστιζε €29. 

Θα προτιμούσα την επιλογή. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, atheatos είπε

Ποια εντολή έδωσες στο τερματικό? Για πιο λειτουργικό?

Τελος πάντων το πιο εύκολο είναι να κανείς την εγκατάσταση του El Capitan ή του Sierra σε εξωτερικό σκληρό usb (όπως είπε και Mistr4l) και από εκεί να δοκιμάσεις να κανείς boot από τον εξωτερικό σκληρό ( με το alt πατημένο κατά την εκκίνηση).

Όσο για τα usb installer που διαβάζω ….η Apple είχε το https://support.apple.com/kb/DL1433?locale=el_GR

που ήταν ένα τρόπος να βάλεις σε usb το recovery partition , κάτι που στη συνέχεια ξεχάστηκε μιας και μέσο internet recovery στα νεωτέρα Mac έχεις μέσο internet το recovery disk.

Αν καταφέρεις και βάλεις μπρος το μηχάνημα σου συνιστώ να φτιάξεις το usb με το emergency disk με την εφαρμογή του liknk.( δεν πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το FileVault όμως).

Τα κλειδώματα που αναφέρθηκαν δεν νομίζω να ισχύουν πια , εκτός και αυτός που το είχε δεν το είχε αναβαθμίσει ποτέ από Lion.

Τέλος πάντων το πρόβλημα σου είναι με το terminal που από ότι κατάλαβα δεν παίρνει την εντολή sudo. Μήπως δεν είσαι διαχειριστής του Mac το οποίο δουλεύεις.https://support.apple.com/el-gr/guide/terminal/apd5b0b6259-a7d4-4435-947d-0dff528912ba/mac

Ναι όντος δεν ήμουν μέσα σαν Root μέσα. 
Τώρα που  μπήκα σαν Root δεν μου εγκαθιστά καν το πρόγραμμα στις εφαρμογές…

Δημοσ.

... απάντηση καμία στα γραφόμενα.

Έχω όλες τις εκδόσεις "γνήσιες", anyway εφόσον δεν υπάρχει ενδιαφέρον ευελπιστώ να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Καλή συνέχεια 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, kormos είπε

... απάντηση καμία στα γραφόμενα.

Έχω όλες τις εκδόσεις "γνήσιες", anyway εφόσον δεν υπάρχει ενδιαφέρον ευελπιστώ να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Καλή συνέχεια 🙂

Τι εννοείς φιλος με το «απάντηση καμία;» 

Έχεις εσυ αυτό που χρειάζομαι; 

Επεξ/σία από Abadon.cc
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Abadon.cc είπε

Ναι όντος δεν ήμουν μέσα σαν Root μέσα. 
Τώρα που  μπήκα σαν Root δεν μου εγκαθιστά καν το πρόγραμμα στις εφαρμογές…

Δεν εγκαθιστά κανένα προγραμμα στις εφαρμογές. Κατεβάζεις το installer του λογισμικού το βάζεις στις εφαρμογές (copy paste ) από τα downloads (λήψεις) και μετά τρέχεις την εντολή στο terminal με ένα στικάκι 16gb και πάνω όπου θα φορμαριστεί αυτόματα για να είναι bootable. Τέλος πάντων χρειάζεται μια εξοικείωση με τις εντολές που μόνο κανένα βιντεάκι στο YouTube ίσως σε βοηθήσει.

Στις εφαρμογές πάνε αυτόματα όσα κατεβάζεις από το AppStore. O installer που θελουμε δεν υπάρχει στο AppStore επίσημα. Λογικά το κατεβάζεις στις λήψεις μέσο Safari.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, atheatos είπε

Δεν εγκαθιστά κανένα προγραμμα στις εφαρμογές. Κατεβάζεις το installer του λογισμικού το βάζεις στις εφαρμογές (copy paste ) από τα downloads (λήψεις) και μετά τρέχεις την εντολή στο terminal με ένα στικάκι 16gb και πάνω όπου θα φορμαριστεί αυτόματα για να είναι bootable. Τέλος πάντων χρειάζεται μια εξοικείωση με τις εντολές που μόνο κανένα βιντεάκι στο YouTube ίσως σε βοηθήσει.

Στις εφαρμογές πάνε αυτόματα όσα κατεβάζεις από το AppStore. O installer που θελουμε δεν υπάρχει στο AppStore επίσημα. Λογικά το κατεβάζεις στις λήψεις μέσο Safari.

Φίλε μου ακολούθησα βήμα βήμα το λινκ που μου είχες στείλει. 
Εκεί μεταξύ άλλων έλεγε:

• Το είδωλο δίσκου περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα εγκατάστασης με όνομα InstallMacOSX.pkg. Θα εγκαταστήσει μια εφαρμογή με το όνομα «Εγκατάσταση OS X El Capitan» στον φάκελο «Εφαρμογές». Θα δημιουργήσετε το εκκινήσιμο πρόγραμμα εγκατάστασης από αυτήν την εφαρμογή και όχι από το είδωλο δίσκου ή από το πρόγραμμα εγκατάστασης .pkg.

και όσο δεν ήμουν μέσα  σαν Root εγκαταστάθηκε κάτι στης εφαρμογές, όταν μπήκα σαν Root όμως και το ξανά  έτρεξα, δεν μου το εγκαθιστά. 
Τεσπα, έτσι κ αλλιώς εμφανίστηκε και άλλο πρόβλημα. 
Δεν μπουταρει το 11αρι από usb. 
Πατάω το alt αλλά με πάει στην οθόνη που διαλέγω wifi και μετά εμφανίζεται μια υδρόγειος…

Επεξ/σία από Abadon.cc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Abadon.cc είπε

Φίλε μου ακολούθησα βήμα βήμα το λινκ που μου είχες στείλει. 
Εκεί μεταξύ άλλων έλεγε:

• Το είδωλο δίσκου περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα εγκατάστασης με όνομα InstallMacOSX.pkg. Θα εγκαταστήσει μια εφαρμογή με το όνομα «Εγκατάσταση OS X El Capitan» στον φάκελο «Εφαρμογές». Θα δημιουργήσετε το εκκινήσιμο πρόγραμμα εγκατάστασης από αυτήν την εφαρμογή και όχι από το είδωλο δίσκου ή από το πρόγραμμα εγκατάστασης .pkg.

και όσο δεν ήμουν μέσα  σαν Root εγκαταστάθηκε κάτι στης εφαρμογές, όταν μπήκα σαν Root όμως και το ξανά  έτρεξα, δεν μου το εγκαθιστά. 
Τεσπα, έτσι κ αλλιώς εμφανίστηκε και άλλο πρόβλημα. 
Δεν μπουταρει το 11αρι από usb. 
Πατάω το alt αλλά με πάει στην οθόνη που διαλέγω wifi και μετά εμφανίζεται μια υδρόγειος…

Το .pkg βρίσκεται στα περιεχόμενα αυτου που κατέβασες . Δεξί κλικ σε αυτό που κατέβασες και πατά show contents ( δείξε το περιεχόμενο στα ελληνικά νομίζω) . Εκεί θα βρεις το .pkg και θα το τρέξεις.

Όσο για την υδρόγειο παίζει να έχει internet recovery το Mac. Δηλαδή έχει γίνει το firmware upgrade.

Προσπάθησε να το συνδέσεις στο internet και περίμενε . Μετά την υδρόγειο ίσως σου εμφανίσει επιλογές αποκατάστασης.

Το εκκινήσιμο προγραμμα που λένε οι οδηγίες το φτιάχνει το terminal στο στικάκι, δεν το εγκαθιστά στο Mac…..

https://support.apple.com/el-gr/HT201314

Το μηχάνημα σου λογικά έχει internet recovery….

Δοκίμασε τις λύσεις που αναφέρει το άρθρο κάτω.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, atheatos είπε

Το .pkg βρίσκεται στα περιεχόμενα αυτου που κατέβασες . Δεξί κλικ σε αυτό που κατέβασες και πατά show contents ( δείξε το περιεχόμενο στα ελληνικά νομίζω) . Εκεί θα βρεις το .pkg και θα το τρέξεις.

Όσο για την υδρόγειο παίζει να έχει internet recovery το Mac. Δηλαδή έχει γίνει το firmware upgrade.

Προσπάθησε να το συνδέσεις στο internet και περίμενε . Μετά την υδρόγειο ίσως σου εμφανίσει επιλογές αποκατάστασης.

Το εκκινήσιμο προγραμμα που λένε οι οδηγίες το φτιάχνει το terminal στο στικάκι, δεν το εγκαθιστά στο Mac…..

Προς το  παρών φίλε μου, και σε ευχαριστώ για τον χρόνο και τη βοήθεια, προσπαθώ να φτιάξω το 11αρι για να μπορεί να διαβάζει το usb. 
Με τα όσα έλεγε το λινκ που μου έστειλες, δεν κατάφερα κάτι. 
Θα το δω πάλι το βράδυ μιας και έφυγα για τη δουλεια. Και πάλι ευχαριστώ! 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, atheatos είπε

Προς το  παρών φίλε μου, και σε ευχαριστώ για τον χρόνο και τη βοήθεια, προσπαθώ να φτιάξω το 11αρι για να μπορεί να διαβάζει το usb. 

Λοιπόν, δεν ξέρω πως, αλλά προσπαθώντας να κάνω αυτό το internet recovery, εγκαταστάθηκε και το High Sierra χωρίς στικάκι…. 
Να παλέψω μα βάλω κάποιο άλλο λειτουργικό μήπως και έτσι έχω και ελληνικά ή να μη παίζω με την τύχη μου;…… 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Abadon.cc είπε

Λοιπόν, δεν ξέρω πως, αλλά προσπαθώντας να κάνω αυτό το internet recovery, εγκαταστάθηκε και το High Sierra χωρίς στικάκι…. 
Να παλέψω μα βάλω κάποιο άλλο λειτουργικό μήπως και έτσι έχω και ελληνικά ή να μη παίζω με την τύχη μου;…… 

Το τελευταίο λειτουργικό που παίρνει επίσημα το μηχάνημα είναι το high Sierra. Τώρα για τα υπόλοιπα που γράφεις με τα ελληνικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω….

Παντως αξίζει να ψάξεις αν μπορείς να του βάλεις κάποιο νεότερο λειτουργικό μέσο hack.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/8/2022 στις 9:09 ΜΜ, Abadon.cc είπε

Καλησπέρα σε όλους. 
Έχω ενα θεματάκι και θέλω τη βοήθεια σας. 
Χθες  πήρα ενα παλιο MacBook Air 11, του 2010. 
Αν και ο προηγούμενος κάτοχος διέγραψε ότι δικό του είχε μέσα, θεώρησα σωστό να του κάνω και ένα Format. 
Το έκανα αρκετές φορές στο 13αρι που έχω και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. 
Το πρόβλημα είναι ότι το  X Lion πλέον δεν είναι διαθέσιμο και έτσι έμεινα με το λαπ τοπ στο χέρι…. 
Εψαξα λίγο στο YouTube αλλά δεν έβγαλα άκρη. 
Υπαρχει κάποιος τρόπος για να περαστεί το λογισμικό; 

Αν δεν βρηκες λυση στο ''προβλημα'' ελα πμ να σου δωσω οδηγιες για το τι πρεπει να κανεις για να περασεις οτι λειτουργικο θελεις ακομα και το Monterey 12.6.1 ..

Επεξ/σία από Giannismarianna
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

όποιος χρειάζεται το λιοντάρι το κατεβάζει επίσημα εδώ Mac OS X Lion installer

το λιοντάρι του βουνού εδώ Mac OS X Mountain Lion installer

υπάρχουν πολλές εναλλακτικές πηγές απόκτησης με μια αναζήτηση

Το συγκεκριμένο μηχάνημα το πήγα μέχρι την έκδοση Μοχάβε, και ήταν πολύ καλύτερο από την τελευταία Υψηλή Σιέρα, στις μετρήσεις μου με το GeekBench

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...