therock Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Έχω ένα Dell laptop το οποίο έχει ένα γνωστό πρόβλημα με drivers ήχου και θέλει κάποιους συγκεκριμένους για να λειτουργήσει γιατι από ένα σημείο και μετά δεν αμαγνωριζει το chipset του ήχου και δεν ακούς από πουθενά ούτε ηχεία λάπτοπ ούτε ακουστικά ούτε τίποτα Έκανα αναβαθμίσει στα windows και για κάποιο λόγο ψάχνουν μόνα τους και μου εγκαθιστούν του τελευταίους drivers όταν μπαίνω ίντερνετ και μετά χάνω τον ήχο. Και πρέπει να κάνω μια διαδικασία που τους απεγκαθιστω και κάνω ρισταρτ και μένω εκτός ίντερνετ για να έχω ήχο και με έχει κουράσει αυτό Πώς μπορώ να μπλοκαρω τα windows από το να ασχολούνται με αυτό το θέμα Είχα τα 1809 και μόλις πέρασα τα 1909 άρχισε αυτό το κόλπο. Τα βγάλαν πέρασα τα 11 και πάλι το ίδιο γίνεται. Ένα πείσμα τώρα που βάλθηκε να μου σπάσει τα νευρα
kinhthra Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, therock είπε Έχω ένα Dell laptop το οποίο έχει ένα γνωστό πρόβλημα με drivers ήχου και θέλει κάποιους συγκεκριμένους για να λειτουργήσει γιατι από ένα σημείο και μετά δεν αμαγνωριζει το chipset του ήχου και δεν ακούς από πουθενά ούτε ηχεία λάπτοπ ούτε ακουστικά ούτε τίποτα Έκανα αναβαθμίσει στα windows και για κάποιο λόγο ψάχνουν μόνα τους και μου εγκαθιστούν του τελευταίους drivers όταν μπαίνω ίντερνετ και μετά χάνω τον ήχο. Και πρέπει να κάνω μια διαδικασία που τους απεγκαθιστω και κάνω ρισταρτ και μένω εκτός ίντερνετ για να έχω ήχο και με έχει κουράσει αυτό Πώς μπορώ να μπλοκαρω τα windows από το να ασχολούνται με αυτό το θέμα Είχα τα 1809 και μόλις πέρασα τα 1909 άρχισε αυτό το κόλπο. Τα βγάλαν πέρασα τα 11 και πάλι το ίδιο γίνεται. Ένα πείσμα τώρα που βάλθηκε να μου σπάσει τα νευρα Κάποτε είχα τέτοια θέματα με μια κάρτα γραφικών. Αν Θυμάμαι έχω ακολουθήσει αυτό: Control Panel > System & Security > System > Advanced System Settings > Hardware > Device Installation Settings. Μετά "No (your device might not work as expected)." 1
therock Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Οκ το εκανα, ελπίζω αυτό να ταν που χρειαζόταν. Σε 2-3 μέρες θα ξέρουμε πως πηγε
micos000 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Αυτή είναι η λύση στο θέμα σου, αλλά αν θυμαμε καλά μετά από κάθε μεγάλο update το ενεργοποιεί πάλι, οπότε να έχεις το νου σου να το ελέγχεις. 1
therock Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Όχι δεν ήταν αυτό τελικά. Πάλι μετά από 2-3 restart το ίδιο μου έκανε και πάλι πρέπει να απεγκαθιστω και τα γνωστα Πολύ σπαστικα τα windows 11. Άσε που ύπουλα μου πέρασαν και ένα Bios update που δεν ήθελα με τίποτα να κάνω και έχω από το 2018 το ίδιο Bios από όταν το αγοράσω γιατί μετά απενεργοποίησαν το undervolting που μου είναι χρήσιμο όταν παίζω παιχνίδια Αν είχα τα 11 σε φυσικό δισκακι όπως ήταν πάλια θα το σπαγα και θα το καιγα Μου την καρδιά δώσε τρελλα τώρα με αυτό που έκανε με το Bios
micos000 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Κάνουν τα Windows και bios update από μόνα τους; Περίεργο μου φαίνεται. Μήπως έχεις εγκατεστημένο κανένα πρόγραμμα της dell;
duffyduck Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) ένα πρόσφατο update (KB5016616) δημιουργεί πρόβλημα με τον ήχο, οπότε μπορεί να μην φταίνε 100% οι νέοι drivers. https://www.windowslatest.com/2022/08/22/microsoft-confirms-major-audio-issues-in-windows-10-kb5016616-august-2022-update/ εδώ πάλι ένα νέο security update (KB5012170) που είχε βγάλει πριν σχεδόν δυο βδομάδες lock-αρε τους users και δεν μπορούσαν να μπουν στα windows (είναι εκείνο το update που έπρεπε να ενεργοποιήσεις το secure boot στο BIOS για να εγκατασταθεί). https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-kb5012170-update-causing-bitlocker-recovery-screens-boot-issues/ 😂🤣😂🤣😂🤣 Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2022 από duffyduck 1
dpolal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, therock είπε Όχι δεν ήταν αυτό τελικά. Πάλι μετά από 2-3 restart το ίδιο μου έκανε και πάλι πρέπει να απεγκαθιστω και τα γνωστα Πολύ σπαστικα τα windows 11. Άσε που ύπουλα μου πέρασαν και ένα Bios update που δεν ήθελα με τίποτα να κάνω και έχω από το 2018 το ίδιο Bios από όταν το αγοράσω γιατί μετά απενεργοποίησαν το undervolting που μου είναι χρήσιμο όταν παίζω παιχνίδια Αν είχα τα 11 σε φυσικό δισκακι όπως ήταν πάλια θα το σπαγα και θα το καιγα Μου την καρδιά δώσε τρελλα τώρα με αυτό που έκανε με το Bios Tα windows δεν κάνουν BIOS update από μόνα τους πουθενά και σε κανένα μηχάνημα. Έχεις περάσει κάποιο πρόγραμμα της DELL που το έκανε αυτό.
duffyduck Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Σε laptop (ή ισως και oem desktops) υπαρχει η δυνατότητα για bios/firmware update μέσα από το Windows Update (στα προαιρετικά updates - πρέπει να το επιλέξεις). Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2022 από duffyduck 1
therock Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, micos000 είπε Κάνουν τα Windows και bios update από μόνα τους; Περίεργο μου φαίνεται. Μήπως έχεις εγκατεστημένο κανένα πρόγραμμα της dell; Ναι παιδια και ομως, το εμαθα αφου την εφαγα. Επειδη δε χρησιμοποιουσα συχνα το μηχανημα πιο πολυ για gaming το χω οταν δεν ειμαι στο σταθερο οποτε δεν ειχα ψαχτει πολυ. Συν οτι αυτοματα δεν εκανε update γιατι ειχε κατι group policies σε εφαρμογη η dell απο εργοστασιο. Απο την στιγμη που επελεξα να αναβαθμισω τα 10 και προσθεσα και τα 11 διαλυθυκαν ολα Απλα επρεπε να απενεργοποιησω τα uefi firmware updates απο την BIOS Το θεμα ειναι οτι δεν με ρωτησαν και ποτε τα windows. Πηγα να κανω shutdown, μου εγραφε install and shutdown γιατι ειχε κανει καποιες ενημερωεις στο παρασκηνιο και μετα ολα πηγαν στραφη Τωρα κατι διαβαζω πως πειραζεις εσυ την BIOS και κανεις καποια Injections για να ενεργοποιησεις και παλι το Undervolting. Τρεχα γυρευε δηλαδη θα ρισκαρω να καψω και θα μπρικαρω το λαπτοπ για να εχω τη δυνατοτητα του Undervolting
geomrk Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Στα windows 11. το windows update μου εγκαθιστούσε μόνο του έτσι drivers γραφικών οι οποίοι ήταν άλλοι από τους τελευταίους που είχε η rx5700 με αποτέλεσμα να γίνεται ένας αχαρμάς να μην μπορώ να παίξω ούτε ένα game. δεν το είχα ψάξει πολύ λόγω δουλειάς,η μόνη λύση που είχα βρει ήταν με ένα software της microsoft κάνεις disable συγκεκριμένο update αλλά μόλις βγει νέο πάλι τα ίδια. Τέλος πάντων βρήκα χρόνο,έβαλα τα windows 10 ξανά και όλα τέλεια τώρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα