bebe1 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 προ καραντίνας είχα ξεκινήσει σε μια δουλειά 4ωρος όπου έπαιρνα τον βασικό. Ήταν κάπου στα 280-290€. αργότερα κανονίσαμε να δουλεύω 8ωρο με 780€ καθαρά αλλά στα χαρτιά θα παρέμεινα ημιαπασχόληση. Οπότε έπαιρνα στην τράπεζα τα 280€ και στο χέρι άλλα 500€. Αυτό συνεχίζεται μέχρι τώρα, αλλά.... με τις διάφορες αυξήσεις στους μισθούς που όλοι ξέρουμε τα "επίσημα" 280€ έφτασαν αυτή τη στιγμή στα 320€. Αλλά ο εργοδότης μου έκοψε 40€ από τα 500 ώστε πάλι να παίρνω 780€. Η απορία μου είναι συγκεκριμένη. Αν φαινόμουν κανονικά πλήρους απασχόλησης με τον μισθό στα 780€ (καθαρά), θα δικαιούμουν τώρα παραπάνω χρήματα; Δεν έχω ρωτήσει λογιστή αλλά κάποια άτομα που υποτίθεται ξέρουν κάποια πράγματα παραπάνω. Οι μισοί μου λένε ότι δε θα άλλαζε κάτι διότι η αύξηση είναι μόνο για όσους παίρνουν τον βασικό και οι άλλοι μισοί μου λένε ότι από τις διάφορες αυξήσεις που έχει δώσει το κράτος κάποιες αφορούν τους πάντες (μιας και είναι μείωση εισφορών) και όχι μόνο όσους πληρώνονται με τον βασικό, άρα κανονικά θα έπρεπε να πάρω κάποια αύξηση. Προσπαθώ να καταλάβω αν ο εργοδότης προσπαθεί κουτοπόνηρα να μου φάει χρήματα. ένας φίλος, σε άλλη εργασία που δε πληρώνεται με τον βασικό, μου είπε ότι τον προηγούμενο μήνα είδε αύξηση στον μισθό του. άρα η αύξηση του κατώτατου τον επηρέασε θετικά. Και στην τελική αν θέλει κάποιος να απαντήσει... όσοι παίρνατε άνω του βασικού, είδατε αύξηση στο μισθό σας τον τελευταίο χρόνο;
GrKata Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Αφου εχετε συμφωνησει 780 και τα 500 τα παιρνες μαυρα, που ειναι το προβλημα?? Αυξηθηκε στα 320, οποτε σου μειωσε τα μαυρα για να ειστε στο ποσο που ειχατε συμφωνησει. Αμα ηθελες να παρεις την αυξηση κανονικα και με το νομο, θα πρεπε να εισαι δηλωμενος σαν 8ωρος με βασικο. Οσοι ειναι ανω του βασικου βλεπουν αυξηση μονο μεσω των μειωσεων των εισφορων απο οσο ξερω.
bebe1 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, GrKata είπε Αφου εχετε συμφωνησει 780 και τα 500 τα παιρνες μαυρα, που ειναι το προβλημα?? Αυξηθηκε στα 320, οποτε σου μειωσε τα μαυρα για να ειστε στο ποσο που ειχατε συμφωνησει. Αμα ηθελες να παρεις την αυξηση κανονικα και με το νομο, θα πρεπε να εισαι δηλωμενος σαν 8ωρος με βασικο. Οσοι ειναι ανω του βασικου βλεπουν αυξηση μονο μεσω των μειωσεων των εισφορων απο οσο ξερω. έγραψα αναλυτικά την κατάσταση που ίσως δεν έχει και σημασία. Η ουσία και το ερώτημα μου είναι, αν ήμουν κανονικά δηλωμένος 8ωρος στα 780€, αυτή τη στιγμή θα δικαιούμουν αύξηση; Αν ναι, ξέρει κανείς πόσο, στο περίπου; Δηλαδή πόσα έχω χάσει με αυτές τις πατέντες; όσο για τη συμφωνία δεν ήταν κάτι που το ήθελα αλλά αφού δέχτηκα οκ, έχω κι εγώ ευθύνη. Ήδη ψάχνω δουλειά και ετοιμάζομαι να φύγω γιατί υπάρχουν κι άλλα στραβά... ας μην αναλωθούμε σε τι είναι σωστό και τι όχι 1
NikosKallithea Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Ο βασικός που λες και ξαναλες που εμπλέκεται με σενα, εσυ δεν εισαι με τον βασικό
takoulou Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, bebe1 είπε έγραψα αναλυτικά την κατάσταση που ίσως δεν έχει και σημασία. Η ουσία και το ερώτημα μου είναι, αν ήμουν κανονικά δηλωμένος 8ωρος στα 780€, αυτή τη στιγμή θα δικαιούμουν αύξηση; Αν ναι, ξέρει κανείς πόσο, στο περίπου; Δηλαδή πόσα έχω χάσει με αυτές τις πατέντες; όσο για τη συμφωνία δεν ήταν κάτι που το ήθελα αλλά αφού δέχτηκα οκ, έχω κι εγώ ευθύνη. Ήδη ψάχνω δουλειά και ετοιμάζομαι να φύγω γιατί υπάρχουν κι άλλα στραβά... ας μην αναλωθούμε σε τι είναι σωστό και τι όχι Δεν θα έπαιρνες παραπάνω χρήματα.. Γιατί σου έκανε την αύξηση στο τετράωρο.. Και οκτάωρο να σε είχε πάλι τα ίδια χρήματα θα σου έδινε.. Συνολικά 780.. Μαυρα άσπρα όλα μαζί.. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από takoulou
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, bebe1 είπε προ καραντίνας είχα ξεκινήσει σε μια δουλειά 4ωρος όπου έπαιρνα τον βασικό. Ήταν κάπου στα 280-290€. αργότερα κανονίσαμε να δουλεύω 8ωρο με 780€ καθαρά αλλά στα χαρτιά θα παρέμεινα ημιαπασχόληση. Οπότε έπαιρνα στην τράπεζα τα 280€ και στο χέρι άλλα 500€. Αυτό συνεχίζεται μέχρι τώρα, αλλά.... με τις διάφορες αυξήσεις στους μισθούς που όλοι ξέρουμε τα "επίσημα" 280€ έφτασαν αυτή τη στιγμή στα 320€. Αλλά ο εργοδότης μου έκοψε 40€ από τα 500 ώστε πάλι να παίρνω 780€. Η απορία μου είναι συγκεκριμένη. Αν φαινόμουν κανονικά πλήρους απασχόλησης με τον μισθό στα 780€ (καθαρά), θα δικαιούμουν τώρα παραπάνω χρήματα; Δεν έχω ρωτήσει λογιστή αλλά κάποια άτομα που υποτίθεται ξέρουν κάποια πράγματα παραπάνω. Οι μισοί μου λένε ότι δε θα άλλαζε κάτι διότι η αύξηση είναι μόνο για όσους παίρνουν τον βασικό και οι άλλοι μισοί μου λένε ότι από τις διάφορες αυξήσεις που έχει δώσει το κράτος κάποιες αφορούν τους πάντες (μιας και είναι μείωση εισφορών) και όχι μόνο όσους πληρώνονται με τον βασικό, άρα κανονικά θα έπρεπε να πάρω κάποια αύξηση. Προσπαθώ να καταλάβω αν ο εργοδότης προσπαθεί κουτοπόνηρα να μου φάει χρήματα. ένας φίλος, σε άλλη εργασία που δε πληρώνεται με τον βασικό, μου είπε ότι τον προηγούμενο μήνα είδε αύξηση στον μισθό του. άρα η αύξηση του κατώτατου τον επηρέασε θετικά. Και στην τελική αν θέλει κάποιος να απαντήσει... όσοι παίρνατε άνω του βασικού, είδατε αύξηση στο μισθό σας τον τελευταίο χρόνο; Μειώθηκαν οι εισφορές, για αυτό κάποιοι παίρνουν παραπάνω, αλλά αυτό δεν σχετίζεται με την αύξηση του βασικού μισθού Πχ εγώ πήρα 1 ευρώ αύξηση 😛 Επι του θέματος, εφόσον είχατε συμφωνήσει για 780€, προσωπικά δε βρίσκω φάουλ του εργοδότη (βασικά και οι 2 είστε φάουλ, αλλά άλλη κουβέντα αυτή) 3
Dante80 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bebe1 είπε έγραψα αναλυτικά την κατάσταση που ίσως δεν έχει και σημασία. Η ουσία και το ερώτημα μου είναι, αν ήμουν κανονικά δηλωμένος 8ωρος στα 780€, αυτή τη στιγμή θα δικαιούμουν αύξηση; Αν ναι, ξέρει κανείς πόσο, στο περίπου; Δηλαδή πόσα έχω χάσει με αυτές τις πατέντες; Τίποτα δεν έχεις χάσει, καθώς δεν πληρώνεσαι με τον βασικό (ή χαμηλότερα από τον νέο βασικό) για να πάρεις αύξηση. Ούτε τώρα, ούτε αν θεωρητικά ήσουν δηλωμένος 8ωρο και 780. Με άλλα λόγια, δεν δικαιώσουν ποτέ αύξηση για να σου την φάει ο εργοδότης. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από Dante80 1
bebe1 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 οκ παιδιά ευχαριστώ, Απλά επειδή είναι λίγο λαμόγια εδώ που είμαι και δε ξέρω τι γίνεται ότι είμαι φάουλ το ξέρω, μη το χτυπάτε. Εξάλλου θα αλλάξει σύντομα
hln3 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, bebe1 είπε προ καραντίνας είχα ξεκινήσει σε μια δουλειά 4ωρος όπου έπαιρνα τον βασικό. Ήταν κάπου στα 280-290€. αργότερα κανονίσαμε να δουλεύω 8ωρο με 780€ καθαρά αλλά στα χαρτιά θα παρέμεινα ημιαπασχόληση. Οπότε έπαιρνα στην τράπεζα τα 280€ και στο χέρι άλλα 500€. Αυτό συνεχίζεται μέχρι τώρα, αλλά.... με τις διάφορες αυξήσεις στους μισθούς που όλοι ξέρουμε τα "επίσημα" 280€ έφτασαν αυτή τη στιγμή στα 320€. Αλλά ο εργοδότης μου έκοψε 40€ από τα 500 ώστε πάλι να παίρνω 780€. Η απορία μου είναι συγκεκριμένη. Αν φαινόμουν κανονικά πλήρους απασχόλησης με τον μισθό στα 780€ (καθαρά), θα δικαιούμουν τώρα παραπάνω χρήματα; Δεν έχω ρωτήσει λογιστή αλλά κάποια άτομα που υποτίθεται ξέρουν κάποια πράγματα παραπάνω. Οι μισοί μου λένε ότι δε θα άλλαζε κάτι διότι η αύξηση είναι μόνο για όσους παίρνουν τον βασικό και οι άλλοι μισοί μου λένε ότι από τις διάφορες αυξήσεις που έχει δώσει το κράτος κάποιες αφορούν τους πάντες (μιας και είναι μείωση εισφορών) και όχι μόνο όσους πληρώνονται με τον βασικό, άρα κανονικά θα έπρεπε να πάρω κάποια αύξηση. Προσπαθώ να καταλάβω αν ο εργοδότης προσπαθεί κουτοπόνηρα να μου φάει χρήματα. ένας φίλος, σε άλλη εργασία που δε πληρώνεται με τον βασικό, μου είπε ότι τον προηγούμενο μήνα είδε αύξηση στον μισθό του. άρα η αύξηση του κατώτατου τον επηρέασε θετικά. Και στην τελική αν θέλει κάποιος να απαντήσει... όσοι παίρνατε άνω του βασικού, είδατε αύξηση στο μισθό σας τον τελευταίο χρόνο; Μου κάνει εντύπωση που κάθονται και πληρώνουν μαύρα, μέσα μπαίνει η επιχείρηση και δεν θέλει να γράφει δαπάνες; Τι φάση; Αν ήσουν στα 780 καθαρά δηλωμένος δεν θα έπαιρνες κάτι λόγω αύξησης του βασικού. Ο βασικός είναι 713 μεικτά.
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, hln3 είπε Μου κάνει εντύπωση που κάθονται και πληρώνουν μαύρα, μέσα μπαίνει η επιχείρηση και δεν θέλει να γράφει δαπάνες; Τι φάση; Αν πληρώνεται και η επιχείρηση με μαυρα είναι ένας ωραίος τρόπος να ξεπλένουν χρήματα.
Skrobo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, hln3 είπε Μου κάνει εντύπωση που κάθονται και πληρώνουν μαύρα, μέσα μπαίνει η επιχείρηση και δεν θέλει να γράφει δαπάνες; Τι φάση; Γλυτώνει τις ασφαλιστικές εισφορές και τα δώρα / επιδόματα. Είναι καλύτερα να φορολογηθεί σε αυτά τα λεφτά 20-50% επειδή φαίνεται παραπάνω κέρδος παρά να "φορολογηθεί" 100% επειδή είναι όλα καθαρά.
hln3 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Skrobo είπε Γλυτώνει τις ασφαλιστικές εισφορές και τα δώρα / επιδόματα. Είναι καλύτερα να φορολογηθεί σε αυτά τα λεφτά 20-50% επειδή φαίνεται παραπάνω κέρδος παρά να "φορολογηθεί" 100% επειδή είναι όλα καθαρά. Τα δώρα είναι σχετικό αν τα γλιτώνει, μπορούσε π.χ να δίνει τα ιδια / ετος μοιράζοντας όμως σε 14 αντί για 12 Και πάλι, έχει ρίσκο από πρόστιμα από τυχαίο έλεγχο ή αν ο εργαζόμενος ο ίδιος πάει και τον καταγγείλει να βρεθεί να πληρώνει πρόστιμα + εισφορές Νομίζω πως μερικοί απλά έχουν μείνει νοητικά σε εποχές 10 έτη πισω, όπου με τις υψηλές αποσβέσεις και τους υψηλούς συντελεστές εισφορών ήταν διαφορετικά τα νούμερα, και δεν κάτσανε να τα μετρήσουν σήμερα.
haokr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δώρα σου δίνει μαύρα, ή μόνο οτι εισαι δηλωμένος "νόμιμα"? 1
bebe1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 29/8/2022 στις 2:07 ΠΜ, haokr είπε Δώρα σου δίνει μαύρα, ή μόνο οτι εισαι δηλωμένος "νόμιμα"? τα δώρα τα παίρνω κανονικά μαυρα. οπότε είμαι οκ σε αυτό. πάλι καλά δηλαδή 1
kon1to Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 20/8/2022 στις 10:17 ΜΜ, hln3 είπε Μου κάνει εντύπωση που κάθονται και πληρώνουν μαύρα, μέσα μπαίνει η επιχείρηση και δεν θέλει να γράφει δαπάνες; Τι φάση; Αν ήσουν στα 780 καθαρά δηλωμένος δεν θα έπαιρνες κάτι λόγω αύξησης του βασικού. Ο βασικός είναι 713 μεικτά. Τα δώρα μπορεί να μην τα γλυτώνει, αλλά οι ασφαλιστικές εισφορές είναι σχεδόν ένας μισθός ακόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα