Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Με τους περιορισμούς που βάζεις μάλλον μόνο προς Ναύπλιο θα κοιτάς, αλλά μέσα στην μοντέρνα πόλη οι τιμές είναι ψηλά σε επίπεδα Καλαμάτας πιθανότατα (αν όχι παραπάνω). Δες ίσως για Ν. Κίο ή στα χωριά προς Τολό μεριά (Δρέπανο, Βιβάρι κλπ) αν δεν σε ενοχλούν τα 10-15 λεπτά οδήγηση προς την πόλη του Ναυπλίου.

+ Μύλοι και προς τον δρόμο προς Αργος

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Στον άγιο Κωνσταντίνο που προτάθηκε παραπάνω έχεις πάει ποτε ; 😛

Υπάρχει θέμα με Ρομά;!

1 ώρα πριν, BrocasHelm είπε

Καλαμάτα ισχύει ότι όλα είναι στον θεό σε τιμές και γενικά αναπτύσετε πολύ γρήγορα. Επίσης ισχύει για το κομμάτι Μεσσήνη κλπ, ειδικά Αριοχώρι και στα τριγύρω απλά περνάς στα γρήγορα και δεν σταματάς.

Από την άλλη πλευρά ανατολικά (Βέργα κλπ) πιστεύω οι τιμές είναι πιο πάνω από την πόλη της Καλαμάτας.

Με τους περιορισμούς που βάζεις μάλλον μόνο προς Ναύπλιο θα κοιτάς, αλλά μέσα στην μοντέρνα πόλη οι τιμές είναι ψηλά σε επίπεδα Καλαμάτας πιθανότατα (αν όχι παραπάνω). Δες ίσως για Ν. Κίο ή στα χωριά προς Τολό μεριά (Δρέπανο, Βιβάρι κλπ) αν δεν σε ενοχλούν τα 10-15 λεπτά οδήγηση προς την πόλη του Ναυπλίου.

Ναι φίλε, δεν παλεύεται η Καλαμάτα.Ας τα βάλουν και 5 χιλιάρικα ανά τ.μ...έχω πλέον κουραστεί.

H Βέργα έχει το μειονέκτημα ότι βράζει εκεί ο βράχος όλη μέρα στον ήλιο αλλά δε θα έλεγα όχι σε κάτι ενδιαφέρον.

Ιδανικά όμως θα ήθελα ανατολική παραλία, Γιαννιτσάνικα, Λέικα αλλά πού να βρεις εκεί... άσ'τα.

Εννοείται πως δεν κοιτάζω μόνο μέσα στις πόλεις, δεν έχω αυτή την πολυτέλεια... αναγκαστικά κοιτάζω και λίγο πιο έξω. Το ιδανικό θα ήταν ένα σπίτι σε περιοχή κέντρο -απόκεντρο...να μην είναι δηλαδή απομονωμένο.

Κοιτούσα χθες Τίρυνθα, Λευκάκια.

Στη Νέα Κίο για κάποιο λόγο δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ακινήτων.

Άσχετο: είσαι metalhead; 😃

Δημοσ.
2 ώρες πριν, efkola είπε

Ναι φίλε, δεν παλεύεται η Καλαμάτα.Ας τα βάλουν και 5 χιλιάρικα ανά τ.μ...έχω πλέον κουραστεί.

H Βέργα έχει το μειονέκτημα ότι βράζει εκεί ο βράχος όλη μέρα στον ήλιο αλλά δε θα έλεγα όχι σε κάτι ενδιαφέρον.

Ιδανικά όμως θα ήθελα ανατολική παραλία, Γιαννιτσάνικα, Λέικα αλλά πού να βρεις εκεί... άσ'τα.

Εννοείται πως δεν κοιτάζω μόνο μέσα στις πόλεις, δεν έχω αυτή την πολυτέλεια... αναγκαστικά κοιτάζω και λίγο πιο έξω. Το ιδανικό θα ήταν ένα σπίτι σε περιοχή κέντρο -απόκεντρο...να μην είναι δηλαδή απομονωμένο.

Κοιτούσα χθες Τίρυνθα, Λευκάκια.

Στη Νέα Κίο για κάποιο λόγο δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ακινήτων.

Άσχετο: είσαι metalhead; 😃

Οι ανατολικές παραλίες της Καλαμάτας δεν με ξετρελαίνουν εμένα προσωπικά, αλλά οκ, το θες πιο πολύ και για την θέα, γι αυτό και είπα για Βέργα και πιο νότια. Μάλιστα όσο πιο νότια πας τόσο πιο ωραία είναι (γνώμη μου), αλλά ξεφεύγεις χιλιομετρικά από την πόλη.

Από την Αργολίδα τώρα, ενώ αναφέρεις για θέα κοιτάς για Τίρυνθα ή Λευκάκια (που τι θέα να έχεις από εκεί), θα σου έλεγα να πας πιο νότια. Όχι απαραίτητα beach front αλλά πιο κοντά σε θάλασσα, γι αυτό σου είπα για Δρέπανο και πέρα. Συν ότι έχει ωραίες θάλασσες εκεί (τουλάχιστον έτσι θυμάμαι από την τελευταία φορά που είχα πάει).

Για το τελευταίο/άσχετο που ρωτάς, take a wild guess :P

Δημοσ.
17 ώρες πριν, efkola είπε

Νομίζω όμως πως οι περισσότερες από τις περιοχές που προαναφέραμε είναι σεισμογενείς, δυστυχώς.

Καλή τύχη να βρεις περιοχή στην Ελλάδα που δεν είναι σεισμογενής. Αν πας έτσι τότε καλύτερα αγόρασε μέσα στη θάλασσα. 

Πέρα της πλάκας, είναι ξεκάθαρο για να κάνουμε αγορά στην Ελλάδα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι οτι έχει χτιστεί πληρώντας την αντισεισμική νομοθεσία. Δεν παίζουν με αυτά. 

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως να έβλεπες και τη λύση οικόπεδο και προκάτ; Δεν ξέρω πόσο έχουν τα οικόπεδα σε αυτές τις περιοχές αλλά θα είσαι καλυμμένος κατασκευαστικά τουλάχιστον.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BrocasHelm είπε

Οι ανατολικές παραλίες της Καλαμάτας δεν με ξετρελαίνουν εμένα προσωπικά, αλλά οκ, το θες πιο πολύ και για την θέα, γι αυτό και είπα για Βέργα και πιο νότια. Μάλιστα όσο πιο νότια πας τόσο πιο ωραία είναι (γνώμη μου), αλλά ξεφεύγεις χιλιομετρικά από την πόλη.

Από την Αργολίδα τώρα, ενώ αναφέρεις για θέα κοιτάς για Τίρυνθα ή Λευκάκια (που τι θέα να έχεις από εκεί), θα σου έλεγα να πας πιο νότια. Όχι απαραίτητα beach front αλλά πιο κοντά σε θάλασσα, γι αυτό σου είπα για Δρέπανο και πέρα. Συν ότι έχει ωραίες θάλασσες εκεί (τουλάχιστον έτσι θυμάμαι από την τελευταία φορά που είχα πάει).

Για το τελευταίο/άσχετο που ρωτάς, take a wild guess :P

Ανατολική παραλία είναι η παραλία μέσα στην πόλη... από το ύψος της Φαρών ας πούμε μέχρι το Filoxenia :)

Εκεί βέβαια και μέχρι το ύψος της Λακωνικής και ακόμα πιο ψηλά οι τιμές είναι φαρμάκι, είτε για γη είτε για σπίτι.

Για την Αργολίδα δεν ξέρω , γι'αυτό ρωτάω! Στα Λευκάκια πάντως έχω βρει ωραίες μονοκατοικίες με θέα όπως πχ αυτήν εδώ :)

Θα τσεκάρω και Δρέπανο που λες... σημαντικό κριτήριο ότι έχει ωραίες θάλασσες εκεί!

Όσο για τα ακούσματα... αγαπημένη μπάντα αν και underrated... όπως και Heavy load,Omen, Manilla road, Slauter xstroyes !

Δε φαντάζομαι να έχεις το black death σε βινύλιο;!

39 λεπτά πριν, zio10 είπε

Μήπως να έβλεπες και τη λύση οικόπεδο και προκάτ; Δεν ξέρω πόσο έχουν τα οικόπεδα σε αυτές τις περιοχές αλλά θα είσαι καλυμμένος κατασκευαστικά τουλάχιστον.

Πρώτα πρέπει να βρω ένα οικόπεδο σε καλουτσικη περιοχή και σε normal τιμή, πράγμα όχι εύκολο :)

Αν ποτέ συμβεί αυτό, μάλλον θα προχωρήσω σε κατασκευή διότι ο μηχανικός που με βοηθάει είναι φίλος και τον εμπιστεύομαι!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν αποφασίσεις για Αυλίδα, μπορώ να σου πουλήσω 4 στρέματα, με πόρτα σε δρόμο, με νερό, περιφραγμένο και με 100 ελιές σε Super τιμή. Φυσικά μπορείς να κτίσεις ότι μονοκατοικία θες και η περιοχή είναι με διάσπαρτες μονοκατοικίες.  

Επεξ/σία από costas_
Δημοσ.

Δεν ξέρω ακόμα σε ποια περιοχή τελικά θα καταλήξω!

Θα προτιμήσω έτοιμο σπίτι για ευνόητους λόγους!

Σ'ευχαριστώ πάντως, ποτέ δεν ξέρεις!

Δημοσ.
21 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Γνωμη και οχι οικονομικη συμβουλη: Δεν ειναι καλη περιοδος αγορας ακινητης περιουσιας. Οχι μονο επειδη ειναι πανακριβα -καποιοι του χωρου μιλανε για φουσκα που θα σκασει-, αλλα επειδη με την αυξηση των επιτοκιων, θα ακολουθησει (παγκοσμια) υφεση της οικονομιας με την Ελλαδα να μην ειναι εξαιρεση. Οι τιμες της ακινητης περιουσιας λογικα θα πεσουν, αφου ο δανεισμος θα καταστει ακριβος και ασυμφορος.

Στη θεση σου, θα περιμενα 1-2 χρονια ακομα και θα ξανακοιταζα απο την αρχη την κατασταση.

Τόσα χρόνια όμως πάνω πανε

Δημοσ.
Στις 20/8/2022 στις 11:51 ΜΜ, efkola είπε

Οι τιμές εκεί είναι καλύτερες αλλά δε μου αρέσει η πόλη...έχει και έντονη παρουσία Ρομά...όπως και σε Αριοχώρι, Σπερχογεία, Θουρία κτλ

Αναφέρομαι και στην ευρύτερη περιοχή...Ανάληψη, Ξινός, Μαυρομμάτι .

Είχα βρει ένα πολύ ωραίο σπίτι εκεί κοντά αλλά δεν αποφάσισα ούτε για την υπόδειξη να πάω. 

Ρομά στη Μεσσηνη ισχύει; Κι εγώ ψάχνω να αγοράσω στην περιοχή με το ίδιο σκεπτικό του @efkola

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Ρομά στη Μεσσηνη ισχύει; Κι εγώ ψάχνω να αγοράσω στην περιοχή με το ίδιο σκεπτικό του @efkola

Eχει καταυλισμό στην είσοδο απο το αεροδρόμιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/8/2022 στις 7:38 ΜΜ, efkola είπε

Καλησπέρα! Έχω αποφασίσει εδώ και καιρό ότι θα φύγω από Αττική για να ζήσω σε ένα πιο φυσιολογικό και ανθρώπινο, για τα δικά μου γούστα, περιβάλλον. Είχα επιλέξει την Καλαμάτα ως τόπο μελλοντικής μόνιμης διαμονής καθώς εκεί τυγχάνει να έχω φίλους και να γνωρίζω την πόλη, η οποία πληροί τις προδιαγραφές που έχω θέσει. Δυστυχώς όμως, ψάχνοντας εντατικά εδώ και πάνω από ένα χρόνο, συμπεραίνω ότι μάλλον δε θα βρω αυτό που ψάχνω διότι οι τιμές είναι απλησίαστες...όχι μόνο μέσα στην πόλη αλλά και στα Λέικα, τη Μ.Μαντίνεια και τις λοιπές κοντινές περιοχές, για όσους γνωρίζουν, και θεωρώ μεγάλη κοροϊδία να πληρώσω τις υπεραξίες που ζητάνε. 

Το σενάριο της αγοράς οικοπέδου και της κατασκευής έχει πέσει στο τραπέζι αλλά η αγορά γης, οι τιμές των υλικών και το άγχος που θα έρθει με αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία είναι αποτρεπτικοί παράγοντες.

Αρχίζω λοιπόν να εξετάζω και άλλες περιοχές, διαπιστώνοντας ότι βρίσκω πολύ όμορφα σπίτια, όπως περίπου τα ονειρεύομαι δηλαδή μονοκατοικίες (ισόγειες ή μεζονέτες) με 2 τουλάχιστον υ/δ, μεγάλο οικόπεδο/κήπο, ορίζοντα/θέα, καλές κατασκευές και τιμή μέχρι 170-180 χιλιάρικα. Αναφέρω ως παράδειγμα Αυλίδα, Ναύπλιο, Λουτράκι, Ερμιόνη, Ακράτα, Ξυλόκαστρο...παραθαλάσσια μέρη δηλαδή τα περισσότερα.

Ψάχνω λοιπόν πληροφορίες γι'αυτές τις περιοχές ή άλλες αντίστοιχες οι οποίες συνδυάζουν τα παραπάνω, παρακαλώ από ανθρώπους που γνωρίζουν  και έχουν άποψη επειδή έχουν ζήσει σε κάποια από αυτές.  Η αναζήτηση αφορά σε ακίνητο για ιδιόχρηση και μάλιστα για μόνιμη εγκατάσταση, όχι εξοχική κατοικία...συνεπώς μας ενδιαφέρει να είναι μέσα ή κοντά σε πόλεις που διαθέτουν αγορά, γυμναστήρια, s.markets, cafe, να μην απέχουν πάνω από 200χλμ από Αθήνα καθώς θέλω να έχω άμεση πρόσβαση στην Αττική αν χρειαστεί κάτι και φυσικά να μην έχουν (σοβαρό) πρόβλημα από παραβατικότητα, όπως συμβαίνει σε αρκετά μέρη γύρω από την Καλαμάτα. 

Κοιταξε και κορινθο.λεχαιο .. με συντεταγμενες  37.92934566654407, 22.945384963061766     οικοπεδο 400 μετρα 80000  ειδαλως παντως κατε με κοιτα να αγορασεις οπου εχει ΤΟΥΡΙΣΜΟ γενικα ολο τον χρονο και σχολές θα αποζημιωθεις μελλοντικα....   κοιτα και εδω  https://www.spitogatos.gr/for_sale-detached_houses/korinthia/minprice-50000/maxprice-140000  ειδαλως  καλαματα θες 2ωρες και 45 λεπτα  και 245 χιλιομετρα για  το αγλαια κυριακου  δηλαδη εαν παθεοι κατι κανεις θα κανεις καθε μερα πηγαινε ελα 500 χιλιομετρα!!!!  πχ  το κοντα ποσο ειναι?  Οσο το αργεις τοσο θα ανεβαινουν οι τιμες

Επεξ/σία από aligato1000
Δημοσ.
2 ώρες πριν, aligato1000 είπε

Κοιταξε και κορινθο.λεχαιο .. με συντεταγμενες  37.92934566654407, 22.945384963061766     οικοπεδο 400 μετρα 80000  ειδαλως παντως κατε με κοιτα να αγορασεις οπου εχει ΤΟΥΡΙΣΜΟ γενικα ολο τον χρονο και σχολές θα αποζημιωθεις μελλοντικα....   κοιτα και εδω  https://www.spitogatos.gr/for_sale-detached_houses/korinthia/minprice-50000/maxprice-140000  ειδαλως  καλαματα θες 2ωρες και 45 λεπτα  και 245 χιλιομετρα για  το αγλαια κυριακου  δηλαδη εαν παθεοι κατι κανεις θα κανεις καθε μερα πηγαινε ελα 500 χιλιομετρα!!!!  πχ  το κοντα ποσο ειναι?  Οσο το αργεις τοσο θα ανεβαινουν οι τιμες

Εχει και στην Καλαμάτα νοσοκομείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...