efkola Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα! Έχω αποφασίσει εδώ και καιρό ότι θα φύγω από Αττική για να ζήσω σε ένα πιο φυσιολογικό και ανθρώπινο, για τα δικά μου γούστα, περιβάλλον. Είχα επιλέξει την Καλαμάτα ως τόπο μελλοντικής μόνιμης διαμονής καθώς εκεί τυγχάνει να έχω φίλους και να γνωρίζω την πόλη, η οποία πληροί τις προδιαγραφές που έχω θέσει. Δυστυχώς όμως, ψάχνοντας εντατικά εδώ και πάνω από ένα χρόνο, συμπεραίνω ότι μάλλον δε θα βρω αυτό που ψάχνω διότι οι τιμές είναι απλησίαστες...όχι μόνο μέσα στην πόλη αλλά και στα Λέικα, τη Μ.Μαντίνεια και τις λοιπές κοντινές περιοχές, για όσους γνωρίζουν, και θεωρώ μεγάλη κοροϊδία να πληρώσω τις υπεραξίες που ζητάνε. Το σενάριο της αγοράς οικοπέδου και της κατασκευής έχει πέσει στο τραπέζι αλλά η αγορά γης, οι τιμές των υλικών και το άγχος που θα έρθει με αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία είναι αποτρεπτικοί παράγοντες. Αρχίζω λοιπόν να εξετάζω και άλλες περιοχές, διαπιστώνοντας ότι βρίσκω πολύ όμορφα σπίτια, όπως περίπου τα ονειρεύομαι δηλαδή μονοκατοικίες (ισόγειες ή μεζονέτες) με 2 τουλάχιστον υ/δ, μεγάλο οικόπεδο/κήπο, ορίζοντα/θέα, καλές κατασκευές και τιμή μέχρι 170-180 χιλιάρικα. Αναφέρω ως παράδειγμα Αυλίδα, Ναύπλιο, Λουτράκι, Ερμιόνη, Ακράτα, Ξυλόκαστρο...παραθαλάσσια μέρη δηλαδή τα περισσότερα. Ψάχνω λοιπόν πληροφορίες γι'αυτές τις περιοχές ή άλλες αντίστοιχες οι οποίες συνδυάζουν τα παραπάνω, παρακαλώ από ανθρώπους που γνωρίζουν και έχουν άποψη επειδή έχουν ζήσει σε κάποια από αυτές. Η αναζήτηση αφορά σε ακίνητο για ιδιόχρηση και μάλιστα για μόνιμη εγκατάσταση, όχι εξοχική κατοικία...συνεπώς μας ενδιαφέρει να είναι μέσα ή κοντά σε πόλεις που διαθέτουν αγορά, γυμναστήρια, s.markets, cafe, να μην απέχουν πάνω από 200χλμ από Αθήνα καθώς θέλω να έχω άμεση πρόσβαση στην Αττική αν χρειαστεί κάτι και φυσικά να μην έχουν (σοβαρό) πρόβλημα από παραβατικότητα, όπως συμβαίνει σε αρκετά μέρη γύρω από την Καλαμάτα.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Πήγαινε κοντα σε ανοιχτές περιοχές πχ Ναύπλιο Ερμιόνη οχι ομως μέσα στον κορινθιακό κόλπο Υπαρχουν και παραλιακές περιοχές στην αττικη πολυ καλύτερες απο αυτές που αναφέρεις πχ απο Χαλκίδα μεχρι Σούνιο ολη η ακτογραμμή αυτή.
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Ναυπακτος με τα 1000, δε ξέρω βέβαια τι παίζει από τιμές ακινήτων
takoulou Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 17 λεπτά πριν, efkola είπε Καλησπέρα! Έχω αποφασίσει εδώ και καιρό ότι θα φύγω από Αττική για να ζήσω σε ένα πιο φυσιολογικό και ανθρώπινο, για τα δικά μου γούστα, περιβάλλον. Είχα επιλέξει την Καλαμάτα ως τόπο μελλοντικής μόνιμης διαμονής καθώς εκεί τυγχάνει να έχω φίλους και να γνωρίζω την πόλη, η οποία πληροί τις προδιαγραφές που έχω θέσει. Δυστυχώς όμως, ψάχνοντας εντατικά εδώ και πάνω από ένα χρόνο, συμπεραίνω ότι μάλλον δε θα βρω αυτό που ψάχνω διότι οι τιμές είναι απλησίαστες...όχι μόνο μέσα στην πόλη αλλά και στα Λέικα, τη Μ.Μαντίνεια και τις λοιπές κοντινές περιοχές, για όσους γνωρίζουν, και θεωρώ μεγάλη κοροϊδία να πληρώσω τις υπεραξίες που ζητάνε. Το σενάριο της αγοράς οικοπέδου και της κατασκευής έχει πέσει στο τραπέζι αλλά η αγορά γης, οι τιμές των υλικών και το άγχος που θα έρθει με αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία είναι αποτρεπτικοί παράγοντες. Αρχίζω λοιπόν να εξετάζω και άλλες περιοχές, διαπιστώνοντας ότι βρίσκω πολύ όμορφα σπίτια, όπως περίπου τα ονειρεύομαι δηλαδή μονοκατοικίες (ισόγειες ή μεζονέτες) με 2 τουλάχιστον υ/δ, μεγάλο οικόπεδο/κήπο, ορίζοντα/θέα, καλές κατασκευές και τιμή μέχρι 170-180 χιλιάρικα. Αναφέρω ως παράδειγμα Αυλίδα, Ναύπλιο, Λουτράκι, Ερμιόνη, Ακράτα, Ξυλόκαστρο...παραθαλάσσια μέρη δηλαδή τα περισσότερα. Ψάχνω λοιπόν πληροφορίες γι'αυτές τις περιοχές ή άλλες αντίστοιχες οι οποίες συνδυάζουν τα παραπάνω, παρακαλώ από ανθρώπους που γνωρίζουν και έχουν άποψη επειδή έχουν ζήσει σε κάποια από αυτές. Η αναζήτηση αφορά σε ακίνητο για ιδιόχρηση και μάλιστα για μόνιμη εγκατάσταση, όχι εξοχική κατοικία...συνεπώς μας ενδιαφέρει να είναι μέσα ή κοντά σε πόλεις που διαθέτουν αγορά, γυμναστήρια, s.markets, cafe, να μην απέχουν πάνω από 200χλμ από Αθήνα καθώς θέλω να έχω άμεση πρόσβαση στην Αττική αν χρειαστεί κάτι και φυσικά να μην έχουν (σοβαρό) πρόβλημα από παραβατικότητα, όπως συμβαίνει σε αρκετά μέρη γύρω από την Καλαμάτα. Θα πήγαινα Άγιο Κωνσταντίνο, Στυλίδα, Ακράτα, Δερβένι κτλπ
basilis_k6 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 εχει σημασια αν σε ενδιαφερει να ερχεσαι συχνα αθηνα. λουτρακι/ακρατα/ξυλοκαστρο για κανενα λογο. μιλαω εκ πειρας κιατο, κορινθο δεν ειναι ασχημα ερμιονη και γενικα αυτη η πλευρα εχει πολύ κακο δρομο, ομορφος αλλα κακος. ναυπλιο πολύ ωραιο αλλα βρισκεις με αυτη την τιμη?
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Γνωμη και οχι οικονομικη συμβουλη: Δεν ειναι καλη περιοδος αγορας ακινητης περιουσιας. Οχι μονο επειδη ειναι πανακριβα -καποιοι του χωρου μιλανε για φουσκα που θα σκασει-, αλλα επειδη με την αυξηση των επιτοκιων, θα ακολουθησει (παγκοσμια) υφεση της οικονομιας με την Ελλαδα να μην ειναι εξαιρεση. Οι τιμες της ακινητης περιουσιας λογικα θα πεσουν, αφου ο δανεισμος θα καταστει ακριβος και ασυμφορος. Στη θεση σου, θα περιμενα 1-2 χρονια ακομα και θα ξανακοιταζα απο την αρχη την κατασταση. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από BackFromHell
efkola Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 29 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Πήγαινε κοντα σε ανοιχτές περιοχές πχ Ναύπλιο Ερμιόνη οχι ομως μέσα στον κορινθιακό κόλπο Υπαρχουν και παραλιακές περιοχές στην αττικη πολυ καλύτερες απο αυτές που αναφέρεις πχ απο Χαλκίδα μεχρι Σούνιο ολη η ακτογραμμή αυτή. Ναι, αυτό για τον κορινθιακό το έχω υπόψιν...ιδανικά θα προτιμούσα πιο ανοιχτή θάλασσα Αττική λέγοντας εννοείς Μαραθώνα, Ν.Μάκρη, Ραφήνα, Πόρτο Ράφτη κ.ο.κ.; Μια χαρά μου ακούγονται και αυτές, από τιμές δεν ξέρω τι παίζει. 38 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ναυπακτος με τα 1000, δε ξέρω βέβαια τι παίζει από τιμές ακινήτων Με μια πρόχειρη ματιά φαίνεται να είναι ακριβή περιοχή και αυτή και με χαμηλή σχετικά διαθεσιμότητα μονοκατοικιών. Και όχι μικρή η απόσταση! 39 λεπτά πριν, takoulou είπε Θα πήγαινα Άγιο Κωνσταντίνο, Στυλίδα, Ακράτα, Δερβένι κτλπ Να τσεκάρω και αυτά της Φθιώτιδας. 8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε εχει σημασια αν σε ενδιαφερει να ερχεσαι συχνα αθηνα. λουτρακι/ακρατα/ξυλοκαστρο για κανενα λογο. μιλαω εκ πειρας κιατο, κορινθο δεν ειναι ασχημα ερμιονη και γενικα αυτη η πλευρα εχει πολύ κακο δρομο, ομορφος αλλα κακος. ναυπλιο πολύ ωραιο αλλα βρισκεις με αυτη την τιμη? Μία φορά το μήνα θα έρχομαι σίγουρα! Αν μπορείς να γράψεις δύο λόγια...γιατί τόσο απόλυτος γι'αυτά τα τρία; Λουτράκι θα βόλευε διότι έχω και συγγενείς, είναι κοντά και βρίσκω ενδιαφέροντα ακίνητα ! Και ένα γενικό σχόλιο: με ενδιαφέρει πολύ η όποια περιοχή να έχει normal κόσμο...Συνολικότερα, το περίφημο location που σημαίνει τόσα ακόμα πράγματα: ησυχία, καλή θάλασσα, δυνατότητα για δραστηριότητες, αγορά, καλή μεταπώληση, χαμηλή παραβατικότητα. ξηρό κλίμα κλπ. 3 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Γνωμη και οχι οικονομικη συμβουλη: Δεν ειναι καλη περιοδος αγορας ακινητης περιουσιας. Οχι μονο επειδη ειναι πανακριβα -καποιοι του χωρου μιλανε για φουσκα που θα σκασει-, αλλα επειδη με την αυξηση των επιτοκιων, θα ακολουθησει (παγκοσμια) υφεση της οικονομιας με την Ελλαδα να μην ειναι εξαιρεση. Οι τιμες της ακινητης περιουσιας λογικα θα πεσουν, αφου ο δανεισμος θα καταστει ακριβος και ασυμφορος. Στη θεση σου, θα περιμενα 1-2 χρονια ακομα και θα ξανακοιταζα απο την αρχη την κατασταση. Τώρα ανοίγεις μεγάλο θέμα! Θεωρητικά έχεις δίκιο αλλά η Καλαμάτα και σχεδόν όλη η Μεσσηνία κινείται με τρελούς ρυθμούς με τις προβλέψεις όλων όσων μιλάω εκεί κάτω να είναι προς το χειρότερο. Δεν ξέρω πραγματικά πού μπορεί να φτάσει αυτό, κανείς μας δεν ξέρει διότι κανείς δεν έχει μαντικές ικανότητες! Σίγουρα όμως δε θα τους δώσω τα παράλογα χρήματα που ζητάνε...χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εξακολουθώ να έχω τα μάτια μου ανοιχτά. Για τις υπόλοιπες περιοχές δεν ξέρω πολλά αλλά κοιτάζω, όπως όλοι υποθέτω, το vfm να είναι όσο το δυνατόν πιο υψηλό. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Παντως αναμεσα σε ολα τα αλλα εχε υποψιν οτι περιοχες σαν την Κορινθια ή την Αχαια που σε ενδιαφερουν, ειναι ακρως σεισμογενεις. Οχι για να μην αγορασεις εκει. Να αγορασεις. Αλλα γιατι πριν την αγορα πρεπει να ελεγξεις το ιστορικο της οικοδομης, πχ με ποιον αντισεισμικο νομο εχει χτιστει, ποσους γερους σεισμους εχει περασει, με τι ζημιες κλπ. Δεν παιζεις με αυτα σε αυτες τις περιοχες, ειναι δεδομενο οτι θα φανε 6ρια και βαλε. Γνωριζω πχ πολυκατοικια με πυλωτη στην περιοχη μου που σε παλαιοτερο σεισμο, ειχαν σπασει σχεδον ολες της οι κολωνες στην πυλωτη. Δεν την γκρεμισαν, εκαναν επιφανειακες διορθωσεις στις κολωνες (γιατι κατι αλλο δε μπορει να γινει) και κατοικειται. Ε, δε θα αγοραζα διαμερισμα εκει πχ. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από BackFromHell
efkola Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Έτσι όπως τα λες είναι. Το πρώτο και βασικότερο κριτήριο που ερευνούσαμε στην Καλαμάτα με το μηχανικό μου ήταν αν είναι στιβαρές οι κατασκευές διότι εκεί έγινε μεγάλος, καταστροφικός σεισμός το 1986. Νομίζω όμως πως οι περισσότερες από τις περιοχές που προαναφέραμε είναι σεισμογενείς, δυστυχώς. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από efkola
Stergios74 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Νομίζω το ξεκινάς ανάποδα. Πρώτα θα αγοράσεις σπίτι και μετά θα πας να μείνεις στον τόπο; Γνώμη μου είναι πρώτα να πας να μείνεις κάνα δυο χρονάκια στο ενοίκιο , να βρεις δουλειά, να δοκιμάσεις τον τόπο και μετά να αγοράσεις.
efkola Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν είναι λανθασμένη και αυτή η λογική διότι τα περισσότερα από αυτά τα μέρη δεν τα ξέρω. Εγώ όμως δε λειτουργώ ακριβώς έτσι. Χρειάζομαι συγκεκριμένα πράγματα(που δεν αφορούν το νήμα) και αν τα βρω, είμαι καλυμμένος. Ακόμα και αν λειτουργήσω όμως μ'αυτό το σκεπτικό, πάλι χρειάζομαι έγκυρες πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να αποκλείσω κάποιες περιοχές ή να τοποθετήσω ψηλότερα κάποιες άλλες Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από efkola 1
efkola Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μεσσήνη; Οι τιμές εκεί είναι καλύτερες αλλά δε μου αρέσει η πόλη...έχει και έντονη παρουσία Ρομά...όπως και σε Αριοχώρι, Σπερχογεία, Θουρία κτλ Αναφέρομαι και στην ευρύτερη περιοχή...Ανάληψη, Ξινός, Μαυρομμάτι . Είχα βρει ένα πολύ ωραίο σπίτι εκεί κοντά αλλά δεν αποφάσισα ούτε για την υπόδειξη να πάω.
BrocasHelm Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Καλαμάτα ισχύει ότι όλα είναι στον θεό σε τιμές και γενικά αναπτύσετε πολύ γρήγορα. Επίσης ισχύει για το κομμάτι Μεσσήνη κλπ, ειδικά Αριοχώρι και στα τριγύρω απλά περνάς στα γρήγορα και δεν σταματάς. Από την άλλη πλευρά ανατολικά (Βέργα κλπ) πιστεύω οι τιμές είναι πιο πάνω από την πόλη της Καλαμάτας. Με τους περιορισμούς που βάζεις μάλλον μόνο προς Ναύπλιο θα κοιτάς, αλλά μέσα στην μοντέρνα πόλη οι τιμές είναι ψηλά σε επίπεδα Καλαμάτας πιθανότατα (αν όχι παραπάνω). Δες ίσως για Ν. Κίο ή στα χωριά προς Τολό μεριά (Δρέπανο, Βιβάρι κλπ) αν δεν σε ενοχλούν τα 10-15 λεπτά οδήγηση προς την πόλη του Ναυπλίου.
AristidisZ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, efkola είπε ι τιμές εκεί είναι καλύτερες αλλά δε μου αρέσει η πόλη...έχει και έντονη παρουσία Ρομά...όπως και σε Αριοχώρι, Σπερχογεία, Θουρία κτλ Στον άγιο Κωνσταντίνο που προτάθηκε παραπάνω έχεις πάει ποτε ; 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα