Προς το περιεχόμενο

Να αλλάξω λάδια η όχι;

filip123go

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, zio10 είπε

Σίγουρα χρειάζεται να είναι στο φουλ; Είχα την εντύπωση ότι αν είναι μεταξύ των δύο γραμμών είναι εντάξει.

Στο Max είναι OK, Max και μέση βέργας επίσης OK,  κάτω από την μέση προσθέτουμε γιατί σε κλίση του δρόμου, ανηφόρα-κατηφόρα μπορεί να ζοριστεί η αντλία να τραβήξει λάδια και να έχουμε ελλειπή λίπανση (η τελευταία πρόταση επιδέχεται αμφισβήτησης). 

Στην ουσία το καλύτερο είναι να έχουμε μεταξύ μέσης και Max. 

Τέλος λίγο πάνω από Max δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα φεύγουν στις αναθυμιάσεις. 500 ml πχ παραπάνω όμως δεν βάζουμε μπροστά το αμάξι αλλά αφαιρούμε το επιπλέον λάδι. 

Επεξ/σία από liakinen
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μία φορά το χρόνο άλλαζα και 'γώ επειδή έτσι συνηθίζεται. Λόγω επαγγέλματος, το αυτοκίνητο είναι σταματημένο σε γκαράζ με θερμοκρασία ακόμη καλύτερη από δωμάτιο σπιτιού, χειμώνα καλοκαίρι, και έφτασα να αλλάζω λάδια κάθε 1000-2000 χιλιόμετρα, γιατί τόσα κάνω σε 1 χρόνο. Τέρμα από φέτος. Στον ενάμιση χρόνο και βλέπουμε. Αν είναι δυνατόν σημερινά λάδια συνθετικά/συνθετικής βάσης να "χαλάνε" στον χρόνο ή να πιάνουν υγρασία που μου λέγανε. 

Λαμπάκι στάθμης όταν ανάψει λείπει 1 λίτρο (στα περισσότερα αυτοκίνητα). 

Λαμπάκι πίεσης αν ανάψει σε πορεία alarm, δεξιά, σβήνουμε, καλούμε οδική. 

• Like 1

4 ώρες πριν, filip123go είπε

Καλησπέρα σε όλους. 
Αγόρασα πέρσι τον Οκτωβρη ένα Honda Civic hanchback βενζίνη του  2011. 

Το αυτοκίνητο από τότε έχει κάνει περίπου 2500 χλμ. Τελευταία αλαγή λαδιών έγινε το 2020. 
Τώρα θέλω να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι. Χρειάζεται να αλλάξω λάδια; Εαν ναι, τι μάρκα να βάλω; 

Επίσης, τι άλλο να προσέξω, πέρα από πίεση στα λάστιχα, νερό στους υαλοκαθαριστηρες και λάδια στο αυτοκίνητο; 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Μάρκες υπάρχουν αρκετές .Να δεις τις προδιαγραφές λιπαντικού που ορίζει κατασκευαστής . Ναι πρέπει να αλλάξεις λάδια κινητήρα και φίλτρο λαδιού , παιζει ρόλο και ο χρόνος πέρα από τα χιλιόμετρα.

Και επιπλέον αφού το πήρες μεταχειρισμένο , κάνε μια αλλαγή και στο αντιψυκτικό του όπως και έλεγχο σε ιμάντες εκκεντροφόρου και δυναμό εάν είναι το μοτέρ με ιμάντα και όχι με καδένα .

Επιπλέον μάθε και τι βαλβίδες έχει. Συνήθως τα Honda έχουν μηχανικές βαλβίδες. Καλό θα ήταν να γίνεται ένας έλεγχος διακενων τους κάθε 40,000. Δες εάν έχει γράψει κάτι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

• Like 1
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, meletis_m είπε

Μάρκες υπάρχουν αρκετές .Να δεις τις προδιαγραφές λιπαντικού που ορίζει κατασκευαστής . Ναι πρέπει να αλλάξεις λάδια κινητήρα και φίλτρο λαδιού , παιζει ρόλο και ο χρόνος πέρα από τα χιλιόμετρα.

Και επιπλέον αφού το πήρες μεταχειρισμένο , κάνε μια αλλαγή και στο αντιψυκτικό του όπως και έλεγχο σε ιμάντες εκκεντροφόρου και δυναμό εάν είναι το μοτέρ με ιμάντα και όχι με καδένα .

Επιπλέον μάθε και τι βαλβίδες έχει. Συνήθως τα Honda έχουν μηχανικές βαλβίδες. Καλό θα ήταν να γίνεται ένας έλεγχος διακενων τους κάθε 40,000. Δες εάν έχει γράψει κάτι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

Θα τα κοιτάξω.! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!

• Like 1

3 ώρες πριν, slr είπε

Τι θα πάθει το λάδι αν δεν το αλλάζεις κάθε χρόνο;

Δεν θα πάθει κάτι σε σύντομο χρονικό διάστημα και ούτε ίσως σε μεγαλύτερο αλλά όποιος θέλει να συντηρεί όπως πρέπει και να έχει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ένα όχημα πρέπει να αλλάζει λάδια, ψυκτικό υγρό, βαλβολίνες, κτλ ανά κάποια χιλιόμετρα ή έτη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θέλω να μάθω πόσο το πήρες. 😛

Και εγώ εκείνο ψάχνω να πάρω (ιδανικά του 2011 αλλά ψάχνω έστω για 2009+) αλλά ακόμη στο ψάξιμο είμαι, άσε που έχουν ανέβει σε τιμή. 😒

Επεξ/σία από Grim Ripper

Εχω το ιδιο σκαφος αλλα τπυ 2008 και 1.4.

Λαδια βαλε 5-40 ή  5-30 eneos liquid moly molygen που να τηρουν της προδιαγραφες της honda Α3/Β4 το κυριοτερο. Μην σε πλασαρουν κανενα C3 κλπ απλα θα το βαλεις. Η honda προτεινει 0-20 αλλα οχι μην το βάλεις για Ελλάδα δεν κανει.

Οπως ειπανε βαλβιδες να ρυθμισεις γιατι αν χτυπανε, θα εχεις μεγαλύτερη καταναλωση καυσίμου στην καλυτερη, χειροτερη επειδη ειναι ετσι τα πιστόνια να χτυπησει καμια, ακραια περιπτωση.

Αλλαξε για καλο κακο τα υγρα φρενων και συμπλέκτη αλλα dot 4 οχι 5 δεν ειναι συμβατο. Αυτο στο λεω γιατι πολλοι το αγνοουν και βλέπουν  το πετάλι του φρενου να πεφτει πιο κατω ή  να βγαζει προβλημα η μοναδα abs. 

• Like 1

3 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Εχω το ιδιο σκαφος αλλα τπυ 2008 και 1.4.

Λαδια βαλε 5-40 ή  5-30 eneos liquid moly molygen που να τηρουν της προδιαγραφες της honda Α3/Β4 το κυριοτερο. Μην σε πλασαρουν κανενα C3 κλπ απλα θα το βαλεις. Η honda προτεινει 0-20 αλλα οχι μην το βάλεις για Ελλάδα δεν κανει.

Οπως ειπανε βαλβιδες να ρυθμισεις γιατι αν χτυπανε, θα εχεις μεγαλύτερη καταναλωση καυσίμου στην καλυτερη, χειροτερη επειδη ειναι ετσι τα πιστόνια να χτυπησει καμια, ακραια περιπτωση.

Αλλαξε για καλο κακο τα υγρα φρενων και συμπλέκτη αλλα dot 4 οχι 5 δεν ειναι συμβατο. Αυτο στο λεω γιατι πολλοι το αγνοουν και βλέπουν  το πετάλι του φρενου να πεφτει πιο κατω ή  να βγαζει προβλημα η μοναδα abs. 

Μιας και σε βρήκα τι κατανάλωση έχεις μέσα στη πόλη; Λίγα 1.4 πάντως μεταχειρισμένα.

3 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Μιας και σε βρήκα τι κατανάλωση έχεις μέσα στη πόλη; Λίγα 1.4 πάντως μεταχειρισμένα.

Δεν μενω σε πολη. Αλλα οτι βλεπεις προσθεσε +1 λιτρο. Ειμαι απο επαρχια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...