filip123go Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα πέρσι τον Οκτωβρη ένα Honda Civic hanchback βενζίνη του 2011. Το αυτοκίνητο από τότε έχει κάνει περίπου 2500 χλμ. Τελευταία αλαγή λαδιών έγινε το 2020. Τώρα θέλω να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι. Χρειάζεται να αλλάξω λάδια; Εαν ναι, τι μάρκα να βάλω; Επίσης, τι άλλο να προσέξω, πέρα από πίεση στα λάστιχα, νερό στους υαλοκαθαριστηρες και λάδια στο αυτοκίνητο; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Καταρχήν όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο καλό είναι να κάνεις έναν έλεγχο, μια αλλαγή λαδιών... ασχέτως αν ο πωλητής ισχυρίζεται ότι έχει γίνει. Ασχέτως του ταξιδιού, μιλάμε για 2 χρόνια οπότε έπρεπε να κάνεις αλλαγή κι ας μη το κινείς. Το εγχειρίδιο δε το έχεις; Τι γράφει; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
terry308 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Τα λάδια αλλάζουν κάθε χρόνο ή ανα 10.000χλμ ότι παρέλθει πρώτο Λάδια,φίλτρα λαδιού,αέρος και καμπίνας καλό είναι να αλλαχθουν Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από terry308 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ronnie79 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, filip123go είπε Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα πέρσι τον Οκτωβρη ένα Honda Civic hanchback βενζίνη του 2011. Το αυτοκίνητο από τότε έχει κάνει περίπου 2500 χλμ. Τελευταία αλαγή λαδιών έγινε το 2020. Τώρα θέλω να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι. Χρειάζεται να αλλάξω λάδια; Εαν ναι, τι μάρκα να βάλω; Επίσης, τι άλλο να προσέξω, πέρα από πίεση στα λάστιχα, νερό στους υαλοκαθαριστηρες και λάδια στο αυτοκίνητο; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Το αυτοκίνητο εφόσον αγοράζεται μεταχειρισμένο και να σου έχει πει ο πωλητής ότι δεν θέλει τίποτα εσύ πηγαίνεις οπωσδήποτε σε δικό σου μηχανικό για πλήρη έλεγχο Τα λάδια καλά είναι να αλλάζονται 1 φορά το έτος ανεξαρτήτως χιλιομέτρων Λάδι και τύπο λαδιού δες το βιβλίο του αυτοκινήτου Άν δεν έχεις επισκεφτεί κάποιο συνεργείο από όταν το αγόρασες και δεν "το κατέχεις" με κάποια βασικά καλύτερα να το δει κάποιος μηχανικός που γνωρίζει για να μην έχεις κάποιο πρόβλημα με το ταξίδι σου αλλά και να γλιτώσεις κάποια μεγαλύτερη και ακριβότερη βλάβη που μπορεί να σου βγάλει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Πάντα πριν από μεγάλο ταξίδι καλό είναι να το δει ένας μηχανικός αν έχει μήνες να το δει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, ronnie79 είπε Το αυτοκίνητο εφόσον αγοράζεται μεταχειρισμένο και να σου έχει πει ο πωλητής ότι δεν θέλει τίποτα εσύ πηγαίνεις οπωσδήποτε σε δικό σου μηχανικό για πλήρη έλεγχο Τα λάδια καλά είναι να αλλάζονται 1 φορά το έτος ανεξαρτήτως χιλιομέτρων Λάδι και τύπο λαδιού δες το βιβλίο του αυτοκινήτου Άν δεν έχεις επισκεφτεί κάποιο συνεργείο από όταν το αγόρασες και δεν "το κατέχεις" με κάποια βασικά καλύτερα να το δει κάποιος μηχανικός που γνωρίζει για να μην έχεις κάποιο πρόβλημα με το ταξίδι σου αλλά και να γλιτώσεις κάποια μεγαλύτερη και ακριβότερη βλάβη που μπορεί να σου βγάλει Για έλεγχο είχα στείλει τους spot mechanics, και πέρα απο μερίκα μικρο-πράγματα το αυτοκίνητο ήταν άψογο. Και γενικώς ο τύπος φαίνοταν ότι το πρόσεχε... Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχει δει μηχανικός καθόλου. Και δεν έχω και μηχανικό. Το προηγούμενο που ήταν yaris το πήγαινα στον Siannis και τους έλεγα "αλάξτε ότι χρειάζεται" . Οπότε πρέπει να βρω μηχανικό... Εντάξει τα λιάδια, πηγαίνω και σε ένα "λαδαδικο" και μου τα αλλάζουν.. Το αυτοκίνητο ήταν μαζί με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα και βιβλίο service. Το παιδί το πήγαινε μόνο στην αντιπροσωπία της honda (νομίζω κάπου στην Κηφισια είναι). Τώρα να πλαστογράφησε την υπογραφή και τη σφραγίδα της ίδιας της αντιπροσωπίας, νομίζω είναι too much.. Θα κοιτάξω στο βιβλιαράκι τι λάδια πρέπει να βάλω. Anyway, βρήκα ένα συνεργείο για honda-mitsubishi στα κάτω Πατήσια με descent κριτικές, οπότε λέω να το πάω εκεί! Εαν έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο, εννοείται είναι ευπρόσδεκτο! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στο βιβλίο θα διαβάσεις τι ιξώδες λαδιού έβαζε ο προηγούμενος (πχ 10w40 κτλ) τα υπόλοιπα ότι σου είπαν τα παιδιά για το service. Για μένα το σημαντικότερο από όλα είναι τα λάστιχα που φοράει. Πόσα χρόνια έχουν στην πλάτη τους και σε τι κατάσταση είναι. Καλό είναι να τα δει κάποιος γνώστης γιατί όπως καταλαβαίνω δεν έχεις ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο αυτοκίνητο. Τέλος στο service να δούνε την κατάσταση των φρένων. Κτεο πότε πέρασε; ήταν όλα άψογα; Λάδια κτλ αν δεν τα προσέχουμε κάνουμε κακό στο αυτοκίνητο, λάστιχα και φρένα βάζουμε σε κίνδυνο εμάς και τους υπόλοιπους που έχουμε μέσα αλλά και αυτούς που έρχονται από απέναντι. Φιλικά. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από liakinen 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, liakinen είπε Κτεο πότε πέρασε; ήταν όλα άψογα; Πέρασε αρχές του 2022 και ήταν όλα άψογα. Μάλιστα το παλικάρι που μου έδωσε το χαρτί μου είπε κατα λέξη "έχει επιδόσεις καινούριου". Στο AUTOVISION στο Περιστέρι το πηγαίνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, filip123go είπε Πέρασε αρχές του 2022 και ήταν όλα άψογα. Μάλιστα το παλικάρι που μου έδωσε το χαρτί μου είπε κατα λέξη "έχει επιδόσεις καινούριου". Στο AUTOVISION στο Περιστέρι το πηγαίνω. Κρίνοντας από ένα Suzuki swift καραχρεπι που είδα να του βάζουν αυτοκόλλητο ότι πέρασε άσε καλύτερα να μην σου πω τίποτα για την ατάκα του τύπου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, filip123go είπε Πέρασε αρχές του 2022 και ήταν όλα άψογα. Μάλιστα το παλικάρι που μου έδωσε το χαρτί μου είπε κατα λέξη "έχει επιδόσεις καινούριου". Στο AUTOVISION στο Περιστέρι το πηγαίνω. Πάνε σε ένα συνεργείο για τα βασικά, λάδια, φίλτρα κτλ και ρώτα και για τα φρένα, λάστιχα (τουλάχιστον έναν οπτικό έλεγχο). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Κρίνοντας από ένα Suzuki swift καραχρεπι που είδα να του βάζουν αυτοκόλλητο ότι πέρασε άσε καλύτερα να μην σου πω τίποτα για την ατάκα του τύπου. Δεν ξέρω, πάντως παλαιότερα με είχαν κόψει για τα φρένα που ξέφευγαν ελάχιστα(στο yaris). Και το πήγα στο μηχανικό και γελούσε ένα 10λεπτο. Μου λέει ¨εδω περνάνε άλλα κ άλλα και σε έκοψαν γι αυτό;;¨ long story short, του άλλαξα φρένα. Το οποίο βέβαια μερικούς μήνες μετά αποδείχθηκε σωτήριο γιατί σταμάτησε ο μπροστινός μου απότομα στην εθνική και πρόλαβα να σταματήσω και εγώ (καινούρα όλα στο yaris, λάστιχα, φρένα, αμορτισερ) . Δυστυχώς ο απο πίσω μου δεν κρασούσε αποστάσεις, είχε και παλιά λάστιχα, και έπεσε επάνω μου... Οπότε rip το Yaris .... Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από filip123go Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, terry308 είπε Τα λάδια αλλάζουν κάθε χρόνο ή ανα 10.000χλμ ότι παρέλθει πρώτο 1 ώρα πριν, ronnie79 είπε Τα λάδια καλά είναι να αλλάζονται 1 φορά το έτος ανεξαρτήτως χιλιομέτρων Τι θα πάθει το λάδι αν δεν το αλλάζεις κάθε χρόνο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 20 λεπτά πριν, slr είπε Τι θα πάθει το λάδι αν δεν το αλλάζεις κάθε χρόνο; έχεις πιει κόκα κόλα από μπουκάλι που το έχεις ανοιγμένο κάποιες μέρες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Σίγουρα χρειάζεται να είναι στο φουλ; Είχα την εντύπωση ότι αν είναι μεταξύ των δύο γραμμών είναι εντάξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 32 λεπτά πριν, Bitbit είπε έχεις πιει κόκα κόλα από μπουκάλι που το έχεις ανοιγμένο κάποιες μέρες; Κοινώς χάνει τις ιδιότητες λίπανσης του. Έχω δει κινητήρα σε συνεργείο μετά από 40Κ χλμ χωρίς αλλαγή. Το λάδι είχε γίνει γιαούρτι και είχε κολλήσει το μοτέρ. 3 λεπτά πριν, zio10 είπε Σίγουρα χρειάζεται να είναι στο φουλ; Είχα την εντύπωση ότι αν είναι μεταξύ των δύο γραμμών είναι εντάξει. Μια χαρά εντύπωση έχεις και ισχύει αυτό που λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα