zygorito Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Αυτή η επενδυση που συζηταμε θέλει 15 χρόνια απλα να γυρίσει το αρχικό κεφάλαιο πίσω στο πορτοφόλι του , το 5 χρόνια δεν καταλαβαίνω από που προέκυψε και μπαινει στην κουβέντα. Οι λογικές επενδύσεις είναι περίπου στο 4-6%± το χρόνο (πχ ETF). Επίσης το 4-6% μπορείς να το συμπεριλάβεις κάθε χρόνο στο κεφαλαίο που έχεις προς επένδυση και να αυξάνεις και το κεφάλαιο σου. Επίσης πρέπει να μπορείς να ρευστοποιείς και την αξία της επένδυσης σου, έτσι πχ δε θα πάρεις ένα ακίνητο σε χωριό πχ. Το 5 χρόνια είναι σε 5 χρόνια να ρευστοποιήσεις τη θέση σου αν θες να χρησιμοποιήσεις τα λεφτά για να αγοράσεις κάτι που σου γυάλισε ή υπάρξει μια ανάγκη. 1
Pwpwpw Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, mp123 είπε Αθηνα το τελευταιο ηταν. Σε μπλε . Ολες τις χοντα πηρα. Δεν πειραζει με επιασε κοροιδο. Μιλαμε ρε φιλε τοση χαρα που εχω που θα το παρω δεν περιγραφετε. Επενδυσα στις αναμνησεις που ειχα 32 χρονια πριν που ειχα το glx 50 . Στο θεμα μας τωρα εγω την μονη επενδυση που θα εκανα εινσι ταξι στα 50κ η αδεια. Τιποτε αλλο.Και αυτο να το δουλεψω σε 5 χρονια που θα παρω συνταξη στα 55. Αρχικά καλοταξιδο το καινουργιο δίκυκλο , η απάντηση μου ήταν χαβαλές, άλλωστε εκ τον πραγμάτων δεν γίνεται να πιαστείς κορόιδο αγοράζοντας ένα καινούργιο δίκυκλο. Πάντως στην πόλη μου όντως έχει ένα μπροστα στην βιτρίνα, αυτό αλήθεια είναι, το μόνο που δεν θυμαμαι είναι αν είναι μπλε χρώμα. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από Pwpwpw 1
mp123 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Το 4-5 χρόνια από προκύπτει και το γραφεις συνεχώς, στο ρωτησα και πιο πριν. Από τα 15 χρόνια που είναι η συγκεκριμένη επενδυση που συζηταμε αναφερεις συνεχώς τα 4-5 που δεν καταλαβαίνω από που προκύπτουν, από τα 15 στα 5 είναι μια ολόκληρη 10ετια υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα χρονικά ότι, γιατί από το 15 να πάμε ντε και καλά στο 5 ας πουμε; Οι εβραιοι το πρωτο σπιτι που αγοραζουν το πουλανε και οτι επενδύουν πρεπει να παρουν τα χρηματα τους πισω το πολυ σε 3 χρονια. Δεν τους βγηκε ετσι το οναμα. Φυσικα δεν ειμαι εβραιος αλλα ετσι κανουν αυτοι περιουσιες.
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Το 4-5 χρόνια από προκύπτει και το γραφεις συνεχώς, στο ρωτησα και πιο πριν. Από τα 15 χρόνια που είναι η συγκεκριμένη επενδυση που συζηταμε αναφερεις συνεχώς τα 4-5 που δεν καταλαβαίνω από που προκύπτουν, από τα 15 στα 5 είναι μια ολόκληρη 10ετια υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα χρονικά ότι, γιατί από το 15 να πάμε ντε και καλά στο 5 ας πουμε; Στα πόσα να πάμε ; Καταρχήν να ξεκινήσουμε από το πιο βασικό: Επένδυση μηδενικού ρίσκου πολύ απλά δεν υπάρχει. Οι επενδύσεις είναι συνδυασμός αρχικού κεφαλαίου, απόδοσης και επισφάλειας Προσωπικά μιλώντας πάντως, αν είχα χρήματα που μου περίσσευαν για να επενδύσω, θα έψαχνα μετά μανίας να βρω ένα καλό διαμέρισμα σε ευκαιρία. Όταν λέω ευκαιρία δεν εννοώ σκοτωμένο, εννοώ 15-25% κάτω από την τιμή «πιάτσας» Δε νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη τοποθέτηση χρημάτων από την γη (ή έστω και τα τούβλα)
mp123 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Αρχικά καλοταξιδο το καινουργιο δίκυκλο , η απάντηση μου ήταν χαβαλές, άλλωστε εκ τον πραγμάτων δεν γίνεται να πιαστείς κορόιδο αγοράζοντας ένα καινούργιο δίκυκλο. Πάντως στην πόλη όντως έχει ένα μπροστα στην βιτρίνα, αυτό αλήθεια είναι. Φυσικα πλακα κανουμε. Εγω μονο αθηνα και πειραια πηρα όλες τις χοντα. Μιλαμε για επενδυση τωρα οχι αστεια. Σε 10 χρονια ανετα εχω διπλασιασει το κεφαλαιο. 🤣 Αλλα αυτο δεν θα το πουλησω ποτε. Μαζί θα γερασουμε με αυτο. 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Στα πόσα να πάμε ; Καταρχήν να ξεκινήσουμε από το πιο βασικό: Επένδυση μηδενικού ρίσκου πολύ απλά δεν υπάρχει. Οι επενδύσεις είναι συνδυασμός αρχικού κεφαλαίου, απόδοσης και επισφάλειας Προσωπικά μιλώντας πάντως, αν είχα χρήματα που μου περίσσευαν για να επενδύσω, θα έψαχνα μετά μανίας να βρω ένα καλό διαμέρισμα σε ευκαιρία. Όταν λέω ευκαιρία δεν εννοώ σκοτωμένο, εννοώ 15-25% κάτω από την τιμή «πιάτσας» Δε νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη τοποθέτηση χρημάτων από την γη (ή έστω και τα τούβλα) 4κ το τμ πασαλιμανι και καστελα σε πολυκατικιες του 70 χωρις γκαραζ. Ασε εχουν ξεφυγει οι τιμες.
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, mp123 είπε 4κ το τμ πασαλιμανι και καστελα σε πολυκατικιες του 70 χωρις γκαραζ. Ασε εχουν ξεφυγει οι τιμες. Αν έχεις χρήμα και υπομονή, βρίσκονται ευκαιρίες Και ξαναλέω, δεν εννοώ κάτι στη μισή τιμή, λέω πχ εκεί που βλέπεις ότι η αγορά παίζει στα 2000€ το τμ, να βρεις κάτι στα 1600… ΥΓ εγώ το glxάκι που είχα ως μαθητής το έχω ακόμα, έχει κλείσει αισίως τα 26. Λες να είμαι πλούσιος και να μη το ξέρω ; 😝 Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από AristidisZ
mp123 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Αν έχεις χρήμα και υπομονή, βρίσκονται ευκαιρίες Και ξαναλέω, δεν εννοώ κάτι στη μισή τιμή, λέω πχ εκεί που βλέπεις ότι η αγορά παίζει στα 2000€ το τμ, να βρεις κάτι στα 1600… ΥΓ εγώ το glxάκι που είχα ως μαθητής το έχω ακόμα, έχει κλείσει αισίως τα 26. Λες να είμαι πλούσιος και να μη το ξέρω ; 😝 Αν εχεισ στο χερι τα χρηματα ανετα τα 2κ τα κανεις 1 6κ. Υ.γ ναι εισαι. Με διαφορετικο τροπο ομως. 1
zio10 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Αν πάρεις τα λεφτά σου πίσω από ένα σπίτι σε 15 ή και σε 20 χρόνια δεν είναι και τόσο άσχημα. Το ακίνητο θα συνεχίσει να έχει αξία και τα παιδιά σου πχ θα μπορούν να έχουν ένα εισόδημα από αυτό. Άρα δεν είναι και τόσο άκυρη επένδυση.
SabotazNic Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, afentiko είπε Δε σου διαφευγει τπτ, απλα όσοι εχουν ακίνητα στην ιδιοκτησια τους και τα νοικιαζουν σε αλλους θελουν να τους λυπομαστε κιολας επειδη ρε γαμωτο ενω επρεπε να βγαλω 6 χιλιαρικα απο το σπιτι φετος εβγαλα μονο 5200 λογω φορολογιας και ΕΝΦΙΑ καθοντας και χωρις κανοντας τπτ. Πως θα ζησω; πωπω Κάποια στιγμή αυτοί δούλεψαν και έβγαλαν λεφτά για ένα διαμέρισμα, ενώ κάποιοι άλλοι περνάνε (-τε?) δάνεια και κάρτες για αυτοκινητάκια και ταξιδάκια 3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Γιατί το λέτε αυτό; Είναι 15 τοις εκατό, μέχρι τις 12.000€. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι αυτό το όριο (δηλ. ενοίκιο 1000€/μήνα), είναι 1.8 ενοίκια τον χρόνο. Κοινώς, 39% περισσότερα απ' όσα υπολογίζω εγώ. Μου διαφεύγει κάτι; Βάλε και φθορές που ανήκουν στον ιδιοκτήτη, τίποτα κοινόχρηστο του ιδιοκτήτη κτλ. Πέφτει και άλλο 1 ώρα πριν, 1comment είπε Με 70κ δες την πιθανότητα (αν δεν εργάζεσαι) να ανοίξεις μαγαζί. Είτε εμπορικό είτε καφέ ή σουβλατζίδικο σε καλό σημείο. Ένα μαγαζί μπορεί να σου δώσει πίσω 1-3κ καθαρά το μήνα αν φυσικά το κάνεις σε καλό σημείο και σωστά οργανωμένο. ΠΑΣΟΚ έχουμε και προτείνετε ακόμα να γίνουν κάποιοι αφεντικά? Φυσικά και δεν είναι τόσο εύκολο. Η κορόνα έδειξε ποια μαγαζιά ζούσαν με δανεικά και οριακά σε ποιότητα. Και με την ακρίβεια, ο κόσμος πλέον προτιμάει να σπαταλαει χρήματα στο καλό.
afentiko Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Κάποια στιγμή αυτοί δούλεψαν και έβγαλαν λεφτά για ένα διαμέρισμα, ενώ κάποιοι άλλοι περνάνε (-τε?) δάνεια και κάρτες για αυτοκινητάκια και ταξιδάκια Ή τα κληρονόμησαν 🙂 αλλα ας μην το κανουμε και αυτο το thread ιδιοκτητες vs ενοικιαστες
SabotazNic Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, afentiko είπε Ή τα κληρονόμησαν 🙂 αλλα ας μην το κανουμε και αυτο το thread ιδιοκτητες vs ενοικιαστες Γιατί, η κληρονομιά φύτρωσε κάπου? Ακόμα και ο ίδιος να έχτισε το σπίτι του, πάλι αφιέρωσε υλικά και χρόνο. Μου θυμίζετε αυτούς που συγκρίνουν τιμές εστιατορίου με κόστος να το κάνεις σπίτι (ναι μας το έχουν πει πελάτες), και ξεχνάτε να κοστολογείσετε την ώρα που χάνετε για να το φτιάξετε. Αν δεν θέλετε να το κάνουμε αυτό, να μην πετάμε έτσι χαζά σχόλια στα θέματα με σκοπό να γίνει αυτό
mp123 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 27 λεπτά πριν, zio10 είπε Αν πάρεις τα λεφτά σου πίσω από ένα σπίτι σε 15 ή και σε 20 χρόνια δεν είναι και τόσο άσχημα. Το ακίνητο θα συνεχίσει να έχει αξία και τα παιδιά σου πχ θα μπορούν να έχουν ένα εισόδημα από αυτό. Άρα δεν είναι και τόσο άκυρη επένδυση. Δυστιχως η ευτυχώς αυτη την νοοτροπια την εχουμε μονο οι ελληνες. Εδω που δουλευω ( οι πιο πολλοι ανατολικου μπλοκ ) δεν εχουν το ιδιο σκεπτικο.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε Εμένα πάλι αν καποιος έχει 90κ όπως καλή ώρα ο φίλος σου και τα επενδύει έτσι ώστε να παιρνει 500 ευρώ το μήνα δεν μου φαίνεται καθόλου καλή επένδυση. 500 ευρώ μηνιαίως σημαινει 6κ το έτος που σημαινει οτι θέλει 15 ολόκληρα χρόνια απλα να πάρει τα λεφτά του πίσω και από το 16 έτος και μετά θα αρχιζει να βγάζει κέρδος. Εάν είχα 90κ στην άκρη να κάθονται δεν ξέρω τι θα τα έκανα, πάντως σίγουρα δεν θα έκανα αυτό. Εχμ, παραβλεπεις 2 βασικους παραγοντες. 1. Μιλαμε για απολυτα παθητικο εισοδημα. Καθεσαι και εισρεει το χρημα. 2. Μηδενικο ρισκο Σε τετοιου ειδους επενδυσεις (με πολυ χαμηλο ρισκο και με μηδενικη ενασχοληση που φερνουν τελειως παθητικο εισοδημα), η αποσβεση των 15 ετων δεν ειναι τοσο κακη οσο την παρουσιαζεις, διοτι , πρωτον ειναι εξασφαλισμενη, δευτερον δημιουργει lifetime παθητικο εισοδημα για εσενα, τα παιδια σου και τα εγγονια σου, τριτον θα αποφερει καθαρα κερδη μετα την 15ετια. Αν λοιπον ο ts εχει ενα portfolio με 300k cash και θελει να επενδυσει ετσι τα 70k, μια χαρα σκεψη τη βλεπω. Αν ειναι τα τελευταια 70k του, ναι, η 15ετια ειναι ενα θεματακι, γιατι, ειδικα τον πρωτο καιρο θα ειναι ταπί για οτι αναγκες παρουσιαστουν. Αν μιλαγαμε για ανοιγμα επιχειρησης στην οποια θα δουλευεις πρωι μεσημερι βραδυ εχοντας πανω σου ολων των ειδων τα ρισκα, ναι, το πλανο αποσβεσης 15 ετων θα συνιστουσε μια κακη επενδυση. Εδω ομως μιλαμε για αλλο ειδος επενδυσης. Δεν κρινονται ολες οι επενδυσεις υπο το ιδιο πρισμα. Υπαρχουν επενδυσεις για ολα τα προφιλ επενδυτων . Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από BackFromHell
dtk-386 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, mp123 είπε Δεν σου ειπα τα νεα. Εγω επενδυσα σε αυτο. 3500 απο 4100 που ειχε. Τελευταιο κομματι στην ελλαδα. Σε λιγες μερες ερχομε ελλαδα να το παρω. Επενδυσα σε εμενα.😂 Η Honda μου φαίνεται ότι αντιγράφει την Nintendo και σας βαράει στην νοσταλγία. (Οfftopic) 1 1
puelito Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, mp123 είπε Στο πρωτο εχεις δικιο. Στο δευτερο οχι. 500 οχι . 300 να παω οκ. Οπως και να εχει αποσβεση με 500 τον μηνα αρα 6κ τον χρονο μιλάμε χοντρικα αποσβεση σε 12 χρονια. Ποιος ζει ποιος πεθαίνει σε τοσο χρονικο διαστημα. Επενδυση ειναι να βγαλεις τα χρηματα που επενδύεις σε δυο το πολυ χρονια. Μιλαμε τωρα για επενδυση με την προυποθεση να εχεις σιγουρη δουλεια που να βγαζεις τα προς το ζην. Ασε τα 70κ στην τραπεζα η παιξε μπαλα με τα 20 30κ. Το ταξι στα 70 η το σπιτι ειναι χαμενη υπόθεση. Μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα σε επενδυση που κανεις αποσβεση σε δυο χρονια ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις