Pwpwpw Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Πληροφοριακά, αναφέρθηκα μόνο σε φορολογία εισοδήματος από ενοίκια, μέχρι 12.000€. Από εκεί και πέρα είναι 35%. Ναι σε ρωτησω κατι εαν γνωριζεις.Εστω οτι καποιος εχει 12,001 ευρω ετησια εσοδα ενοικιων, ο φορος εισοδηματος σε αυτη την περιπτωση υπολογιζεται στην κλιμακα 35% για ολοκληρο το ποσο εσοδων (12.001 ευρω) η υπολογιζονται τα πρωτα 12.000 ευρω με 15% συντελεστη και το 1 ευρω που ξεπερναει το οριο των 12κ στο συγκεκριμενο παραδειγμα υπολογιζεται με συντελεστη 35%? Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από Pwpwpw
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Ναι σε ρωτησω κατι εαν γνωριζεις.Εστω οτι καποιος εχει 12,001 ευρω εσοδα ενοικιων, ο φορος εισοδηματος σε αυτη την περιπτωση στην κλιμακα 35% για ολοκληρο το ποσο (12.001 ευρω) η υπολογιζονται τα πρωτα 12.000 ευρω με 15% συντελεστη και το 1 ευρω που ξεπερναει το οριο των 12κ στο συγκεκριμενο παραδειγμα υπολογιζεται με συντελεστη 35%? Ακριβώς αυτό. Ό, τι δηλαδή και με τη φορολογία εισοδήματος (και κάθε φορολογία γενικά, με κλίμακα συντελεστών). Στο παράδειγμά σας, ο συνολικός φόρος ισούται με 1800.35€. 1 1
Pwpwpw Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ακριβώς αυτό. Ό, τι δηλαδή και με τη φορολογία εισοδήματος (και κάθε φορολογία γενικά, με κλίμακα συντελεστών). Στο παράδειγμά σας, ο συνολικός φόρος ισούται με 1800.35€. Α οκ ευχαριστω, απλα το ειχα απορια μηπως στα εσοδα ενοικιων ισχυει κατι διαφορετικο! 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, G.TH. είπε 36 κόκκινο. Όλα. Με ορφανά δεν έχασε ποτέ κανείς.
Pwpwpw Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, afentiko είπε Δε σου διαφευγει τπτ, απλα όσοι εχουν ακίνητα στην ιδιοκτησια τους και τα νοικιαζουν σε αλλους θελουν να τους λυπομαστε κιολας επειδη ρε γαμωτο ενω επρεπε να βγαλω 6 χιλιαρικα απο το σπιτι φετος εβγαλα μονο 5200 λογω φορολογιας και ΕΝΦΙΑ καθοντας και χωρις κανοντας τπτ. Πως θα ζησω; πωπω Υπαρχουν παραδειγματα υπερβολων και απο τις 2 πλευρες (ιδιοκτητη-ενοικιαστη). Οπως για παραδειγμα λες εσυ οτι καποιοι ιδιοκτητες κλαιγονται επειδη εχουν ακινητα, αντιστοιχα για παραδειγμα υπαρχουν ενοικιαστες που νομιζουν οτι ο χωρους που ενοικιαζουν ειναι ιδιοκτησια τους και μπορουν ακομη και να τον κατεδαφισουν εαν επιθυμουν , νομιζουν οτι κανουν χαρη που πληρωνουν ενοικια λες και ειναι συνιδιοκτήτες του ακινητου και το πληρωσανε παρεα, δεν ειναι τυπικοι στις υποχρεωσεις τους κτλ. Ενα συμβολαιο συνεπαγεται υποχρεωσεις και δικαιωματα και στις 2 πλευρες, δεν ειναι μονοδρομος η φαση, και στους μεν και στους δε θα συναντησει κανεις περπτωσεις υπερβολης αλλα και περιπτωσεις που και οι 2 πλευρες ειναι αψογες, Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από Pwpwpw 2
GeG Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Κοίτα και την επιλογή των etf , τουλάχιστον ένα ποσο αν όχι όλα. Γενικά αν δεν γνωρίζεις το τρόπο επένδυσης σε τέτοια επενδυτικά πλάνα, αξίζει να ρίξεις λίγο διάβασμα.
mp123 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ωραιο θεμα γιατι και εγω σκεφτωμε αυτο με ποσο καπου στα 100. 1 Ταξι το αποκλείουμε. Μονο οταν παει στα 50κ και με προϋπόθεση να το δουλευεις μονος σου. Τωρα τα 500 του μαντρα βγαλε 200 ασφαλεια που πρεπει να το ασφαλίσεις παμε στα 300 καθαρα.Απο την αλλη πλευρα ομως θα παρεις μια συνταξη νομιζω στα 15 χρονια. Δεν αξιζει. 2 Σπιτι . Παλι οχι. Πανε οι εποχες ( 2014 2016 ). Να το νοικιασεια θα παρεις 300 το πολυ βγαλε φορους παμε στα 250 στην καλυτερη αρα 3κ τον χρονο αποσβεση σε 20 και βαλε χρονια χωρια οι φθορες. Εγω θα ελεγα ασε τα 70 να καθοντε βγαλε 10κ και βγαλε κανα γουστο με αυτα. Επενδυσε σε εσενα. Υ.γ. Τραπεζες ,ομολογα κλπ μαλακιες αστα. Περσι εβαλα 10κ σε κατι ομολογα στην τραοεζα με πρηξανε βαλτα δεν θα χασεις σιγουρα 5% συν εγγυημενο το ποσο δεν θα χασεις και σε 5 μηνες εχασα 500 ευρω. Οκ κλαιν μαιν τα 500 επαιξα κσι εχασα αλλα ολο το σκεπτικο περι επενδύσεων αν δεν ξερεις απο μονο σου αστο καλυτερα. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από mp123 1
dimitrisgalatsi Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, mp123 είπε Ωραιο θεμα γιατι και εγω σκεφτωμε αυτο με ποσο καπου στα 100. 1 Ταξι το αποκλείουμε. Μονο οταν παει στα 50κ και με προϋπόθεση να το δουλευεις μονος σου. Τωρα τα 500 του μαντρα βγαλε 200 ασφαλεια που πρεπει να το ασφαλίσεις παμε στα 300 καθαρα.Απο την αλλη πλευρα ομως θα παρεις μια συνταξη νομιζω στα 15 χρονια. Δεν αξιζει. 2 Σπιτι . Παλι οχι. Πανε οι εποχες ( 2014 2016 ). Να το νοικιασεια θα παρεις 300 το πολυ βγαλε φορους παμε στα 250 στην καλυτερη αρα 3κ τον χρονο αποσβεση σε 20 και βαλε χρονια χωρια οι φθορες. Εγω θα ελεγα ασε τα 70 να καθοντε βγαλε 10κ και βγαλε κανα γουστο με αυτα. Επενδυσε σε εσενα. Η αγορά είναι μόνο της άδειας οχι και αγορά αυτοκινήτου αυτά είναι του μάντρα δεν το έχω ψάξει πολύ απλά ξέρω από ένα φίλο που το έκανε παίρνει 500 κάθε μήνα αν το νοίκιαζε ο ίδιος θα έπαιρνε περισσότερα η αγορά ακινήτου νομίζω συμφέρει ποιο πολύ σε πλατφόρμα να το νοικιάζεις με την ημέρα θα βγάλεις πολύ περισσότερα απόσβεση δεν κανεις σύντομα αλλά και στην τράπεζα δεν παίρνεις φράγκο άρα τρως από το κεφάλαιο σου αγοράζοντας μαλακιες τύπου suv και μετά δεν έχεις για λάστιχα
Sunlight-knight Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Έχεις κάποιο οικόπεδο; Και αν ναι σε ποια περιοχή; Με 70.000€ διαθέσιμα αν έχεις ένα οικιπεδάκι κάνεις θαύματα! Είτε με το να κάθεσαι και να έχεις σταθερό εισόδημα είτε και με εργασία. Αν έχεις γράψε μου στρέμματα, περιοχή και μορφολογία εδάφους.
mp123 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, dimitrisgalatsi είπε Η αγορά είναι μόνο της άδειας οχι και αγορά αυτοκινήτου αυτά είναι του μάντρα δεν το έχω ψάξει πολύ απλά ξέρω από ένα φίλο που το έκανε παίρνει 500 κάθε μήνα αν το νοίκιαζε ο ίδιος θα έπαιρνε περισσότερα η αγορά ακινήτου νομίζω συμφέρει ποιο πολύ σε πλατφόρμα να το νοικιάζεις με την ημέρα θα βγάλεις πολύ περισσότερα απόσβεση δεν κανεις σύντομα αλλά και στην τράπεζα δεν παίρνεις φράγκο άρα τρως από το κεφάλαιο σου αγοράζοντας μαλακιες τύπου suv και μετά δεν έχεις για λάστιχα Για αδεια λεω και εγω. Φυσικο το αμαξι ειναι εκτος. Με 70κ δεν παιρνεις τιποτα καλο. Υπολογισε εξοδα δικηγορους μεσιτικα κλπ στη καλυτερη λεμε για αγορα του σπιτιου στα 60 με 62κ. Οχι 70. Βαλε τωρα και μια ψιλοανακαινηση για να το βγαλεις στο arbnb αρα χοντρικα πρεπει να βρεις σπιτι που να πωλητε στα 55κ.
dimitrisgalatsi Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Sunlight-knight είπε Έχεις κάποιο οικόπεδο; Και αν ναι σε ποια περιοχή; Με 70.000€ διαθέσιμα αν έχεις ένα οικιπεδάκι κάνεις θαύματα! Είτε με το να κάθεσαι και να έχεις σταθερό εισόδημα είτε και με εργασία. Αν έχεις γράψε μου στρέμματα, περιοχή και μορφολογία εδάφους. Τι να το κάνω το οικόπεδο;έχω ένα μαζί με ακίνητο στον καλαμο αττικής
1comment Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Με 70κ δες την πιθανότητα (αν δεν εργάζεσαι) να ανοίξεις μαγαζί. Είτε εμπορικό είτε καφέ ή σουβλατζίδικο σε καλό σημείο. Ένα μαγαζί μπορεί να σου δώσει πίσω 1-3κ καθαρά το μήνα αν φυσικά το κάνεις σε καλό σημείο και σωστά οργανωμένο. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από 1comment
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, 1comment είπε Με 70κ δες την πιθανότητα (αν δεν εργάζεσαι) να ανοίξεις μαγαζί. Είτε εμπορικό είτε καφέ ή σουβλατζίδικο σε καλό σημείο. Ένα μαγαζί μπορεί να σου δώσει πίσω 1-3κ καθαρά το μήνα αν φυσικά το κάνεις σε καλό σημείο και σωστά οργανωμένο. Τι ανοιγμα επιχειρησης του λετε; Να καθεται και να μπαινουν λεφτα στο λογαριασμο του θελει, μινιμουμ 500 το μηνα με μηδενικο ρισκο. Τα ξεκαθαρισε εξ´αρχης αυτα 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις