ritualistic Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημερα σε ολους Αγορασα κ παρελαβα προχτες εναν συντηρητη κρασιων Candy. Συμφωνα με το εγχειριδιο χρησης εντος του θαλαμου ψυξης θα υπαρχει μια διαφοροποιηση 4 εως 6 βαθμων κελσιου απο το χαμηλοτερο στο ψηλοτερο ραφι. Με λιγα λογια και αν καταλαβαινω εγω σωστα αν η θερμοκρασια του ψυγειο ειναι ρυθμισμενη στους 7 βαθμους κελσιου, στο υψηλοτερο ραφι θα εχει 13. Εγω επειδη δεν θελω να κατηγορηθω κ για περιεργος θα δεχομουν στο τελευταιο πανω ραφι να ειχε ακομα και 15. Εχω λοιπον ενα θερμομετρο εσωτερικου χωρου για το σπιτι που δουλευει με μια καλη ακριβεια και το τοποθετησα σε καθε ραφι για να ειμαι σιγουρος οτι το ψυγειο δουλευει καλα. Το προβλημα ομως ειναι οτι με την θερμοκρασια του ψυγειου ρυθμισμενη στους 8 βαθμους, στο κατω τελευταιο ραφι εχω 7.5 και στο τελευταιο ραφι επανω εχω 19-20 βαθμους κελσιου. Οποτε η διαφορα θερμοκρασιας που επικαλειται η εταιρεια ειναι τελικα γυρω στους 11-12 βαθμους εντος ψυγειου και για την χρηση που τπροοριζεται ειναι σχεδον ακαταλληλο. Επικοινωνησα με το καταστημα για να μιλησουν με την εταιρεια ομως εχω αρχισει να σκεφτομαι οτι δεν θελω να μπλεξω με τετοια και θελω να το επιστρεψω κ να παρω τα χρηματα μου πισω. Θα ηθελα να μου πειτε αν εχω δικαιωμα υπαναχωρησης και επιστροφης χρηματων. Η παραγγελια εγινε τηλεφωνικα στις 17 Αυγουστου και παρελαβα 1 ημερa μετα στις 18. PS: Να διευκρινισω οτι το ψυγειο ειναι τοποθετημενο με σωστες αποστασεις απο τον τοιχο οπως προβλεπει ο κατασκευαστης και επισης ειναι φορτωμενο στο 50% της χωρητικοτητας του. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από ritualistic
NikosKallithea Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Σιγουρα το αφησες κάποιες ωρες χωρις να ανοιγοκλείνεις την πορτα, γιατι η διαφορά ειναι μεγάλη
ritualistic Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Σιγουρα το αφησες κάποιες ωρες χωρις να ανοιγοκλείνεις την πορτα, γιατι η διαφορά ειναι μεγάλη Το αφησα ολη νυχτα γιατι κ εγω εχω εκπλαγει.
fredd0 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 ολα τα ψυγεια θελουν χρονο για να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια, και ολα ειναι θερμοτερα επανω (γιατι ο θερμος αερας ειναι ελαφρυτερος και ανεβαινει). Αν το ψυγειο παραγει ψυξη (που οπως λες παραγει) τοτε θα πρεπει να περιμενεις για να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια. Και να ξερεις οτι ειδικα σε μικρα ψυγειακια ανοιγμα πορτας = μεγαλη αλλαγη θερμοκρασιας.
ritualistic Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, fredd0 είπε ολα τα ψυγεια θελουν χρονο για να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια, και ολα ειναι θερμοτερα επανω (γιατι ο θερμος αερας ειναι ελαφρυτερος και ανεβαινει). Αν το ψυγειο παραγει ψυξη (που οπως λες παραγει) τοτε θα πρεπει να περιμενεις για να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια. Και να ξερεις οτι ειδικα σε μικρα ψυγειακια ανοιγμα πορτας = μεγαλη αλλαγη θερμοκρασιας. το γνωριζω αυτο που λες οτι ολα τα ψυγεια ειναι θερμοτερα επανω και για αυτο και μια καποια αποκλιση 4-6 βαθμων οπως περιγραφει το εγχειριδιο χρησης ειναι λογικη. εδω ομως μιλαμε για μια αποκλιση 12 βαθμων που δεν ειναι διαχειρισιμη με κανεναν τροπο τουλαχιστον οταν μιλαμε για συντηρηση κρασιων. επισης αυτη τη στιγμη με τον θερμοστατη στους 8 βαθμους το θερμομετρο στο χαμηλοτερο ραφι εχει γραψει 6.9 βαθμους και πεφτει κ αλλο. οι μετρησεις που αναφερω στιν αρχικη μου αναρτηση ειναι ολες αφου η θερμοκρασια σταθεροποιειται, εκτος αν κρινουμε οτι μια νυχτα (8-9 ωρες) με το θερμομετρο μεσα και την πορτα κλειστη δεν επαρκει για μετρηση.
fredd0 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 χαλαρωσε λιγο. Αν εχεις βαλει 20 μπουκαλια κρασι, πρεπει αυτα να "πιασουν" θερμοκρασια, προφανεστατα ενα βραδυ δεν επαρκει. Μεχρι να πιασουν θερμοκρασια απαγουν θερμοτητα, αυτη ανεβαινει ψηλα και το ψυγειο προσπαθει να ψυξει αυτον τον αερα. Εμενα σε μεγαλο συντηρητη (102 μπουκαλια) πηρε κοντα 3 μερες.
ritualistic Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, fredd0 είπε χαλαρωσε λιγο. Αν εχεις βαλει 20 μπουκαλια κρασι, πρεπει αυτα να "πιασουν" θερμοκρασια, προφανεστατα ενα βραδυ δεν επαρκει. Μεχρι να πιασουν θερμοκρασια απαγουν θερμοτητα, αυτη ανεβαινει ψηλα και το ψυγειο προσπαθει να ψυξει αυτον τον αερα. Εμενα σε μεγαλο συντηρητη (102 μπουκαλια) πηρε κοντα 3 μερες. χαλαρος ειμαι ομως δεν μιλαω για το πρωτο βραδυ λειτουργιας του ψυγειου. Αυτη ειναι η 3η μερα και ειναι ενας μικρος συντηρητης οχι οπως αυτος που εχεις εσυ. Εχω βαλει 10 μπουκαλια κρασι και η χωρητικοτητα του ψυγειου ειναι 21. Επισης δεν ειναι προβλημα που θερμοστατη ρυθμισμενο στους 8 βαθμους η θερμοκρασια στα χαμηλα ραφια πεφτει τελικα και κατω απο τους 7 ? Αν στο πανω ραφι την ιδια στιγμη η θερμοκρασια ειναι στους 19 ουτε αυτο ειναι προβλημα ? Μιλαμε ηδη για 60 ωρες λειτουργιας που συμβαινουν αυτα.
fredd0 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 19 αυγουστου δεν ειπες οτι το παρελαβες? 36 λεπτά πριν, ritualistic είπε Θα ηθελα να μου πειτε αν εχω δικαιωμα υπαναχωρησης και επιστροφης χρηματων. Η παραγγελια εγινε τηλεφωνικα στις 17 Αυγουστου και παρελαβα 2 ημερες μετα στις 19. Τα ψυγεια ειναι απλες συσκευες. Παραγουν ψυξη μεχρι ο θερμοστατης να πει εφτασες στη σωστη θερμοκρασια, σταματα, οποτε σταματανε μεχρι ο θερμοστατης να πει ξαναξεκινα ψυξη γιατι η θερμοκρασια ανεβηκε. Που ειναι ο θερμοστατης σου δε ξερω, παντως πιθανολογω οτι δεν ειναι κατω κατω. Αν σου λενε υπολογιζε 4-5 βαθμους αποκληση πιθανολογω οτι ο θερμοστατης ειναι καπου στο πανω 1/3 του ψυγειου οποτε το κατω μερος θα εχει 1-2 βαθμους πιο κατω, και το πανω πανω 2-3 βαθμους πιο πανω απο τη ρυθμιση. Αυτα τα μικρα ψυγειακια δεν εχουν πολλαπλες ζωνες ψυξης κοκ, εξ ου και οι "διαφορες" θερμοκρασιας. Αν θες να υπαναχωρησεις, υπαναχωρησε. Εγω σου απαντησα βασιζομενος στο αρχικο ποστ σου που λεει οτι το ψυγειο το πηρες εχθες και λειτουγει λιγοτερο απο μια μερα. 2
Joshua21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, ritualistic είπε χαλαρος ειμαι ομως δεν μιλαω για το πρωτο βραδυ λειτουργιας του ψυγειου. Αυτη ειναι η 3η μερα και ειναι ενας μικρος συντηρητης οχι οπως αυτος που εχεις εσυ. Εχω βαλει 10 μπουκαλια κρασι και η χωρητικοτητα του ψυγειου ειναι 21. Επισης δεν ειναι προβλημα που θερμοστατη ρυθμισμενο στους 8 βαθμους η θερμοκρασια στα χαμηλα ραφια πεφτει τελικα και κατω απο τους 7 ? Αν στο πανω ραφι την ιδια στιγμη η θερμοκρασια ειναι στους 19 ουτε αυτο ειναι προβλημα ? Μιλαμε ηδη για 60 ωρες λειτουργιας που συμβαινουν αυτα. Εγώ μπερδεύτηκα πάντως, αν όντως το παρέλαβες στις 19 Αυγούστου πως γίνεται να είναι η τρίτη μέρα σήμερα ενώ έχουμε 20?
NikosKallithea Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 34 λεπτά πριν, ritualistic είπε Το αφησα ολη νυχτα γιατι κ εγω εχω εκπλαγει. Και εγω νομίζω είναι λιγος ο χρόνος που αναφέρεις
ritualistic Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ μπερδεύτηκα πάντως, αν όντως το παρέλαβες στις 19 Αυγούστου πως γίνεται να είναι η τρίτη μέρα σήμερα ενώ έχουμε 20? 14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Και εγω νομίζω είναι λιγος ο χρόνος που αναφέρεις εχετε δικιο λαθος μου, διορθωσα το αρχικο ποστ, παραγγελια στις 17 Αυγουστου και παραλαβη στις 18. 18 λεπτά πριν, fredd0 είπε Τα ψυγεια ειναι απλες συσκευες. Παραγουν ψυξη μεχρι ο θερμοστατης να πει εφτασες στη σωστη θερμοκρασια, σταματα, οποτε σταματανε μεχρι ο θερμοστατης να πει ξαναξεκινα ψυξη γιατι η θερμοκρασια ανεβηκε. Που ειναι ο θερμοστατης σου δε ξερω, παντως πιθανολογω οτι δεν ειναι κατω κατω. Αν σου λενε υπολογιζε 4-5 βαθμους αποκληση πιθανολογω οτι ο θερμοστατης ειναι καπου στο πανω 1/3 του ψυγειου οποτε το κατω μερος θα εχει 1-2 βαθμους πιο κατω, και το πανω πανω 2-3 βαθμους πιο πανω απο τη ρυθμιση. Αυτα τα μικρα ψυγειακια δεν εχουν πολλαπλες ζωνες ψυξης κοκ, εξ ου και οι "διαφορες" θερμοκρασιας. το προβλημα ειναι οτι η αποκλιση για την οποια μιλανε τελικα ειναι πολυ μεγαλυτερη και αυτο κανει το ψυγειο ακαταλληλο. υποτιθεται για αυτο το λογο κιολας βαζεις τα λευκα κρασια κατω που θελουν αποθηκευση 7-12 βαθμους και τα κοκκινα στα πανω που θελουν 12-18. εγωμε ρυθμιση θερμοκρασιας ψυγειου στους 9 βαθμους πιανω 8 στο κατω ραφι (ισως κ λιγο παρακατω με αποκλιση δεκαδικου) και ειμαστε οκ και στο τελευταιο ραφι επανω παιρνω 20 πραγμα που κανει το κανει ακαταλληλο. ειμαι υπερβολικος ? δλδ παιρνεις κατι κατι να λειτουργει σε ενα συγκεκριμενο ευρος θερμοκρασιων, μου φαινεται περιεργο να το ρυθμιζω 9 και να πιανω τελικα 18 και ακομα παραπανω.
glamor Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Αν δεν κάνω λάθος τα ψυγεία κρασιού ο τρόπος που λειτουργεί δεν παράγει υψηλή ψύξη στο χώρο συντήρηση με αποτέλεσμα να έχεις πολύ αργό αποτέλεσμα γι' αυτό έχεις ακόμα μεγάλη απόκριση θερμοκρασία, ο λόγος που λένε ψυγείο κρασιού είναι να μην έχει δονήσεις κατά την εκκίνηση - διάρκεια και πάψει λειτουργία του κομπρεσορας.(τα κρασιά δεν γουστάρουν δονήσεις) Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να λαμβάνεις υπόψη ότι Αύγουστος μήνας με εξωτερική θερμοκρασία άνω των 30 βαθμούς μη περιμένεις αποτέλεσμα σε τόσο σύντομο διάστημα.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 2-3 και 4 μέρες ειδικά αν έχεις και 10 μπουκάλια κρασί μέσα δεν φτάνουν για να πιάσει σωστές θερμοκρασίες, τα μπουκάλια να υποθέσω τα είχες σε θερμοκρασία δωματίου πριν?
ritualistic Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 12 λεπτά πριν, Inuyasha είπε 2-3 και 4 μέρες ειδικά αν έχεις και 10 μπουκάλια κρασί μέσα δεν φτάνουν για να πιάσει σωστές θερμοκρασίες, τα μπουκάλια να υποθέσω τα είχες σε θερμοκρασία δωματίου πριν? Ναι ηταν σε θερμοκρασια δωματιου. Ποσες μερες χρειαζεται για να βγαλουμε σωστο συμπερασμα ;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Για κάτι τόσο μικρό καμία 5-6 το σωστό θα ήταν να έβαζες το ψυγείο να πιάσει θερμοκρασία πρώτα μόνο του (έτσι θα έκανες και ένα πρώτο έλεγχο στις αποκλίσεις) και μετά να το γέμιζες Εσύ πήρες 10 μπουκάλια κρασιού στους 30 βαθμούς πάνω κάτω και τα έβαλες σε ένα ψυγείακι να τα ρίξει στους 6-8 βαθμούς, υπερωρίες βαράει το ψυγείο με της θερμοκρασίες που έχουμε αυτή την εποχή για αυτό βλέπεις και τέτοια απόκλιση εντός του ψυγείου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα