Max90 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Γειά χαρά σε όλους! Παρόλο που βαδίζω στα 33 κοντά δεν έχω δίπλωμα αυτοκινήτου και κυκλοφορούσα όλα αυτά τα χρόνια με ποδήλατο. Λόγω συγκυριών και για μεγαλύτερη ανεξαρτησία θα δώσω για δίπλωμα και θα αγοράσω ένα αυτοκίνητο. Λόγω κάποιου ποσοστού ΚΕΠΑ θα πάω και σε δίπλωμα και σε αυτοκίνητο αυτόματο. Θεωρείτε αντικειμενικά ότι το να βγάλω δίπλωμα μόνο για αυτόματο είμαι "κακό" ; Γιατί μου λένε ότι καλύτερα χειροκίνητο και παίρνεις κάτι αυτόματο, αλλά εγώ και για λόγους που προανέφερα και για ευκολία εντός πόλης θέλω μόνο αυτόματο. Κι ότι βρίσκεις δύσκολα σχολές με αυτόματα επαρχία. Μπορείτε να μου πείτε αν αξίζει να βάλω βαθιά το χέρι στη τσέπη για αγορά αυτόματου ή να στραφώ σε μεταχειρισμένο δεκαετίας; Περιμένω και κάποιες προτάσεις μάρκας, χρήσης κι οδηγικής εμπειρίας ειδικά από κατόχους. Σόρρυ για το σεντόνι.
basilis_k6 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 44 λεπτά πριν, Max90 είπε Θεωρείτε αντικειμενικά ότι το να βγάλω δίπλωμα μόνο για αυτόματο είμαι "κακό" δεν ηξερα καν οτι υπαρχει κατι τετοιο στην ελλαδα. νομιζα οτι ειναι υποχρεωτικο να ξερεις μανουαλ
Max90 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε δεν ηξερα καν οτι υπαρχει κατι τετοιο στην ελλαδα. νομιζα οτι ειναι υποχρεωτικο να ξερεις μανουαλ Υποχρεωτικό δεν είναι φίλε, απλά αναγράφεται στο δίπλωμα μια παράμετρος και ότι δε μπορείς να οδηγήσεις χειροκίνητα.
SabotazNic Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Θα προτεινα μανουλ για να εχεις και αυτην την επιλογη αν ποτε σου χρειαστει (ενοικιαζομενο, δανεικο, οικογενειας κτλ) 3
Max90 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, SabotazNic είπε Θα προτεινα μανουλ για να εχεις και αυτην την επιλογη αν ποτε σου χρειαστει (ενοικιαζομενο, δανεικο, οικογενειας κτλ) Σίγουρα θα ήταν καλύτερο, αλλά για διάφορους λόγους και κυρίως λόγω ποσοστού με διευκολύνει το αυτόματο κυρίως. Συν την απουσία συμπλέκτη που εγώ το θεωρώ αρκετά θετικό, όσο καλός ή κακός οδηγός κι αν είσαι.
ifaist Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Max90 είπε Υποχρεωτικό δεν είναι φίλε, απλά αναγράφεται στο δίπλωμα μια παράμετρος και ότι δε μπορείς να οδηγήσεις χειροκίνητα. Δεν γνωριζα και εγω οτι υπαρχει αυτη η επιλογη και να πω την αμαρτια μου... ακουγεται κουλο! Στο θεμα σου, η αποψη μου ειναι οτι μια φορα βγαζεις διπλωμα... Σε 5-10 χρονια μπορει να πας σε χειροκινητο κιβ. ταχ. , who knows. Oποτε "κανονικο" διπλωμα κ οτι αμαξι θελεις. Δωσε στον εαυτο σου επιλογες κ ας μην τις χρειαστεις. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Αν δεν υπάρχει λόγω του προβλήματος που ανέφερες να οδηγήσεις μηχανικό βγάλε δίπλωμα για αυτόματο. Αλοιως βγάλε το κανονικό. Το αυτόματο είναι πολύ μεγάλη ευκολία Έχω και είχα ακόμα 3 με αυτόματο κιβώτιο. Μακρυά από ημιαυτοματα τύπου C1 Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από Γιάννης Platano
Haldol Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Ρε'σεις, σε λίγο θα ψήσετε κι εμένα να δώσω το δικό μου και να το ξαναπάρω το ίδιο αυτόματο! Ο μόνος μου ενδοιασμός που εν τέλει πήρα χειροκίνητο ήταν ότι "θα ξεχάσω να οδηγώ manual" έτσι και μάθω με αυτόματο .
Shyn Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Για μενα δεν υπαρχει λογος να βαλεις περιορισμο στον εαυτο σου, εκτος εαν ειναι αδυνατο απο το ποσοστο αναπηρια που αναφερεις. Αργα ή γρηγορα θα χρειαστει να οδηγησεις καποιο αυτοκινητο με μηχανικο κιβωτιο. Και στην τελικη δεν ειναι πυρηνικη φυσικη ο συμπλεκτης
G.bar Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, Max90 είπε Γειά χαρά σε όλους! Παρόλο που βαδίζω στα 33 κοντά δεν έχω δίπλωμα αυτοκινήτου και κυκλοφορούσα όλα αυτά τα χρόνια με ποδήλατο. Λόγω συγκυριών και για μεγαλύτερη ανεξαρτησία θα δώσω για δίπλωμα και θα αγοράσω ένα αυτοκίνητο. Λόγω κάποιου ποσοστού ΚΕΠΑ θα πάω και σε δίπλωμα και σε αυτοκίνητο αυτόματο. Θεωρείτε αντικειμενικά ότι το να βγάλω δίπλωμα μόνο για αυτόματο είμαι "κακό" ; Γιατί μου λένε ότι καλύτερα χειροκίνητο και παίρνεις κάτι αυτόματο, αλλά εγώ και για λόγους που προανέφερα και για ευκολία εντός πόλης θέλω μόνο αυτόματο. Κι ότι βρίσκεις δύσκολα σχολές με αυτόματα επαρχία. Μπορείτε να μου πείτε αν αξίζει να βάλω βαθιά το χέρι στη τσέπη για αγορά αυτόματου ή να στραφώ σε μεταχειρισμένο δεκαετίας; Περιμένω και κάποιες προτάσεις μάρκας, χρήσης κι οδηγικής εμπειρίας ειδικά από κατόχους. Σόρρυ για το σεντόνι. Επειδή βλέπω ότι γράφεις για ΚΕΠΑ.. Πέρασες από Ηνίοχο και σου είπαν για αυτόματο ή άλλες διασκευές; Θέλω να πω ότι αν υπάρχει αναπηρία που χρειάζεται αξιολόγηση, μην πας και βγάλεις δίπλωμα κανονικό και πας μετά στον Ηνίοχο γιατί θα πρέπει να κάνεις τη διαδικασία από την αρχή (χωρίς τα σήματα).
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Haldol είπε Ρε'σεις, σε λίγο θα ψήσετε κι εμένα να δώσω το δικό μου και να το ξαναπάρω το ίδιο αυτόματο! Ο μόνος μου ενδοιασμός που εν τέλει πήρα χειροκίνητο ήταν ότι "θα ξεχάσω να οδηγώ manual" έτσι και μάθω με αυτόματο . Δεν ξεχνιέται το μηχανικό Έχω 16 χρόνια αυτόματα αλλά δεν έχω πρόβλημα με τα μηχανικά των παιδιών μου 2
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Haldol είπε Ρε'σεις, σε λίγο θα ψήσετε κι εμένα να δώσω το δικό μου και να το ξαναπάρω το ίδιο αυτόματο! Ο μόνος μου ενδοιασμός που εν τέλει πήρα χειροκίνητο ήταν ότι "θα ξεχάσω να οδηγώ manual" έτσι και μάθω με αυτόματο . Είναι σαν το ποδήλατο,δεν το ξεχνάς. 1
gbras Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μην ασχοληθείς με το χειροκίνητο αν δεν πρόκειται να πάρεις ανάλογο αυτοκίνητο. Να οδηγείς θα μάθεις πραγματικά όταν πάρεις το δίπλωμα και βγεις μόνος σου στο δρόμο. Αν πάρεις από την αρχή αυτόματο δεν θα μάθεις έτσι και αλλιώς το χειροκίνητο . Άσε που το μέλλον είναι ηλεκτρικό και εκεί δεν υπάρχουν κιβώτια ταχυτήτων.
borealisnor Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Συγχαρητήρια που το αποφασισες!ξέρω και 63 Χρόνη που πήρε δίπλωμα οπότε η ηλικία δεν λέει τίποτα. Πραγματικά οποίος οδήγησε αυτόματο δεν ξαναγύρισε σε μηχανικό.αλλη αίσθηση.περισσοτερο καύσιμο όμως λένε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. στην Αμερική κ στην Αυστραλία δεν χρησιμοποιούν μηχανικά.δεν τα ξέρουν καν.οπως οι κασέτες που ακούγαμε μικροί κ τα παιδιά σήμερα δεν ξέρουν τι είναι.απο τη στιγμή που ανακαλύφθηκαν είναι σαν τα πλυντήρια κ τα μηχανικά είναι ακόμη η σκάφη για πλύσιμο στο χέρι ✋ Πάντα ήθελα ένα αλλά ποιος είμαι εγώ που λείπουν 99 δραχμές για να βάλουμε στην άκρη είναι κατοσταρικο 😅
Max90 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Γύρω στα 10-15χιλ έχετε να προτείνετε κάτι αξιόλογο σε αυτόματο;; Από ότι καταλαβαίνω και ψάχνω σε αυτά τα λεφτά σε καινούργιο στρέφομαι κυρίως σε Ιάπωνες. Κάποια στανταράκια από αυτά και αξιόλογα; Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από Max90
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα