Προς το περιεχόμενο

Δεν συνέβη το Big Bang; Ευρήματα του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb προκαλούν σύγχυση στους κοσμολόγους

polemikos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Σύμφωνα με αναλυτικό άρθρο του κ. Στάμου Αρχοντή (The Mad Scientist) το οποίο αναδημοσιεύει και το Astronio, οι σχετικές αναφορές βασίζονται σε διαστρεβλωμένη παρουσίαση των διαθέσιμων στοιχείων.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ακόμα πιο εγωιστικό είναι να απορρίπτεις κάτι που πραγματικά υπάρχει για κάτι που απλά πιστεύεις ότι υπάρχει…

Από αυτό που υπάρχει δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ούτε ένα μικρό ποσοστό, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος του, τη λειτουργία του, το σκοπό του.

Είναι σα να βλέπει ένα μυρμήγκι ένα αεροπλάνο και να κάνει υποθέσεις για το είναι, πως φτιάχτηκε και γιατί...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, ikaruga24 είπε

Για απόδειξη ζήτησα, θεωρία πήρα που γράφει ξεκάθαρα στο ίδιο άρθρο ότι είναι non provable. 

Υπόψη ότι αυτά ήδη τα γνωρίζω. Εχεις κάτι άλλο χειροπιαστώ ή να θεωρήσω ότι τα πάντα που θα μου δώσεις είναι εικασίες και θεωρία; 

Όλα είναι εικασίες και θεωρία στην επιστήμη. Στην πράξη δεν δουλεύει, ξεκάθαρα πράματα. Με προσευχές ανταλλάζουμε μηνύματα αυτή τη στιγμή. Αλλά δυστηχώς εσένα ούτε προσευχές δεν σε σώζουν. Συνέχισε

18 λεπτά πριν, tritonas00 είπε

Οχι, η μη απαντηση ειναι πολυ καλυτερη απο μια ηλιθια απαντηση.

Ηλιθια κατά τη δική σου γνώμη, όχι κατά όσων την δέχονται ως απάντηση μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, zio10 είπε

Είναι πολύ εγωιστικό να απορρίπτεις κάτι που δεν μπορείς να συλλάβεις καν.

Αν δεν μπορείς να το συλλάβεις καν τότε  δεν γνωρίζεις πόσο ασύλληπτο είναι. Εσύ είσαι που παριστάνεις ότι συνέλλαβες το ασύλληπτο. Εγώ λέω απλά δεν ξέρω ;) 

3 λεπτά πριν, zio10 είπε

Είναι σα να βλέπει ένα μυρμήγκι ένα αεροπλάνο και να κάνει υποθέσεις για το είναι, πως φτιάχτηκε και γιατί...

Σαφώς. Και υπάρχει και μια μερίδα με μυρμήγκια που ξέρει ακριβώς τι είναι, πως φτιάχτηκε και από ποιόν , και επιμένει ότι αυτός ο κάποιος έχει και ένα γιο - μυρμήγκι που ενδιαφέρεται για το που βάζουν το τέτοιο τους τα υπόλοιπα μυρμήγκια ;) 

Επεξ/σία από Herald

Μόλις τώρα, Herald είπε

Όλα είναι εικασίες και θεωρία στην επιστήμη. Στην πράξη δεν δουλεύει, ξεκάθαρα πράματα. Με προσευχές ανταλλάζουμε μηνύματα αυτή τη στιγμή. Αλλά δυστηχώς εσένα ούτε προσευχές δεν σε σώζουν. Συνέχισε

Χαχα, με ξέρεις και χθες φίλε; Ή μήπως νομίζεις ότι είμαι κανένας ζηλωτας; 

Στην επιστήμη μια χαρά μπορούμε να αποδείξουμε με πράξεις την θεωρία. Αν δεν έχουμε τρόπο να πάρουμε τελεσίδικη απάντηση σε μια θεωρία τότε η επιστημονική θεωρία δεν έχει καμία περισσότερη αξία από οποιαδήποτε άλλη θεωρία προκύπτει εκτός επιστήμης. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, ikaruga24 είπε

Χαχα, με ξέρεις και χθες φίλε; Ή μήπως νομίζεις ότι είμαι κανένας ζηλωτας; 

Στην επιστήμη μια χαρά μπορούμε να αποδείξουμε με πράξεις την θεωρία. Αν δεν έχουμε τρόπο να πάρουμε τελεσίδικη απάντηση σε μια θεωρία τότε η επιστημονική θεωρία δεν έχει καμία περισσότερη αξία από οποιαδήποτε άλλη θεωρία προκύπτει εκτός επιστήμης. 

Αμήν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...