Προς το περιεχόμενο

Δεν συνέβη το Big Bang; Ευρήματα του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb προκαλούν σύγχυση στους κοσμολόγους

polemikos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Σύμφωνα με αναλυτικό άρθρο του κ. Στάμου Αρχοντή (The Mad Scientist) το οποίο αναδημοσιεύει και το Astronio, οι σχετικές αναφορές βασίζονται σε διαστρεβλωμένη παρουσίαση των διαθέσιμων στοιχείων.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, ikaruga24 είπε

Όλα είναι διαδικασίες, και τα δέντρα που το βράδυ φτύνουν διοξείδιο διαδικασία είναι, δε μου λέγει και αυτό. 

Αυτή η διαδικασία λοιπόν που λες δεν είναι η ίδια μεταξύ όλων των ανθρώπων. Η ερώτηση είναι γιατί; Πως γίνεται να μην είναι; Πως γίνεται να υπάρχουν αισθήματα, σκέψη, όνειρα; 

Καμία επιστήμη δεν αναγνωρίζει γιατί υπάρχουν και τι εξυπηρετούν, απλά αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν. Η πίστη προχωράει στο να δώσει μια πνευματική εξήγηση στο - γιατί - υπάρχουν και ποιος ο σκοπός τους. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να δεχτεί κανείς ότι τέτοια ερωτήματα τραβάνε πολύ βαθύτερα από απλά "είναι μια διαδικασία του εγκεφάλου".... Ναι, no shit Sherlock, πες μας κάτι που δεν ξέρουμε ήδη ρε επιστήμη, τι σκατα επιστήμη είσαι; 

Όταν καταλάβεις γιατί έχεις την ανάγκη για να πιστέψεις σε δημιουργό και σε κάτι ανώτερο από εσένα, τότε θα σου λυθούν όλες αυτές οι απορίες… 

Δυστηχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, καλή τύχει στην αναζητηση σου αλλά να θυμάσαι ποτέ δεν παραβλέπουμε πράγματα που είναι αποδεδειγμένα…

πχ το ασύλληπτο μέγεθος του σύμπαντος και το πόσο τίποτα είμαστε ακόμα και για το περιβάλλον που μας περικλείει… 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 260
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 λεπτά πριν, Herald είπε

Καλά τα ερώτηματα, απλά από την θρησκεία δεν θα πάρεις ποτέ απάντηση ;) 

Eπίσης είτε ψεύδεσαι, είτε έχεις άγνοια. Τι εννοείς καμία επιστήμη δεν αναγνωρίζει γιατί υπάρχουν; Το έχεις ψάξει δηλαδή; Κάτι μου λέει ότι με ένα απλό google search 2 λεπτών θα σε βγάλω λάθος

Παίρνεις περισσότερη απάντηση από ότι απαντά η επιστήμη. 

Και ναι παρακαλώ βγάλε με λάθος, σου δίνω 2 λεπτά να το γκουγκλαρεις και να μου δώσεις πιστοποιηνενη επιστημονική μελέτη με αποδείξεις. Να μην γράφει πουθενά περί εικασίας ή άλλων επιστημονικά μη αποδεκτών όρων. 

7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Όταν καταλάβεις γιατί έχεις την ανάγκη για να πιστέψεις σε δημιουργό και σε κάτι ανώτερο από εσένα, τότε θα σου λυθούν όλες αυτές οι απορίες… 

Δυστηχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, καλή τύχει στην αναζητηση σου αλλά να θυμάσαι ποτέ δεν παραβλέπουμε πράγματα που είναι αποδεδειγμένα…

πχ το ασύλληπτο μέγεθος του σύμπαντος και το πόσο τίποτα είμαστε ακόμα και για το περιβάλλον που μας περικλείει… 

Ή περάσαμε μπόλικο χρόνο ως άθεοι και μαζέψαμε μπόλικα στοιχεία που απλά μας άλλαξαν τη γνώμη και καταλάβαμε ότι δεν έχει καμία λογική στο να είσαι άθεος. 

Και ποτέ δεν παραβλέπει πράγματα που είναι αποδεδειγμένα. Αυτά τα αποδεδειγμένα δεν βλέπω όμως. 

Μόλις τώρα, tritonas00 είπε

Ναι, για ψεκες καλα ειναι.

Ακόμα και η ψεκα απάντηση είναι καλύτερη από μη απάντηση. Ελπίζω να καταλαβαίνει γιατί. 

Ψεκα απάντηση μπορούμε να θεωρήσουμε και την μη απάντηση οπότε διάλεξε την ψεκα σου. 

2 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Ή περάσαμε μπόλικο χρόνο ως άθεοι και μαζέψαμε μπόλικα στοιχεία που απλά μας άλλαξαν τη γνώμη και καταλάβαμε ότι δεν έχει καμία λογική στο να είσαι άθεος. 

Και ποτέ δεν παραβλέπει πράγματα που είναι αποδεδειγμένα. Αυτά τα αποδεδειγμένα δεν βλέπω όμως. 

Eξήγησε μου ποιά στοιχεία είνια αυτά που σε κάναν να πσιτεύεις ότι δεν  έχει λογική να είσαι άθεος. Πραγματικά με ενδιαφέρει 😛 

Μόλις τώρα, Herald είπε

Eξήγησε μου ποιά στοιχεία είνια αυτά που σε κάναν να πσιτεύεις ότι δεν  έχει λογική να είσαι άθεος. Πραγματικά με ενδιαφέρει 😛 

Πρώτα εσύ με το γκουκλ των δύο λεπτών, εγώ χρειάζομαι περισσότερο χρόνο αν σε ενδιαφέρει να μάθεις. 

6 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Παίρνεις περισσότερη απάντηση από ότι απαντά η επιστήμη. 

Και ναι παρακαλώ βγάλε με λάθος, σου δίνω 2 λεπτά να το γκουγκλαρεις και να μου δώσεις πιστοποιηνενη επιστημονική μελέτη με αποδείξεις. Να μην γράφει πουθενά περί εικασίας ή άλλων επιστημονικά μη αποδεκτών όρων. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2723854/

Με πήρε πραγματικά 16 δευτερόλεπτα. LOL ρε συ...μιλάμε έψαχνες χρόνια ολόκληρα και διαπίστωσες ότι η επιστήμη δεν ασχολείται με συναισθήματα. Α καλά....κατάλαβα

Τον δημιουργό ποιος τον έφτιαξε? 

Δεν γίνεται να βλέπεις έναν τέτοιο δημιουργό και να πιστεύεις ότι ήρθε από το τίποτα!

Κάποιος λογικά τον δημιούργησε! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Ακόμα και η ψεκα απάντηση είναι καλύτερη από μη απάντηση.

Οχι, η μη απαντηση ειναι πολυ καλυτερη απο μια ηλιθια απαντηση.

Επεξ/σία από tritonas00

45 λεπτά πριν, Herald είπε

Ποσοστίαια; Φυσικά και όχι. Όσον αυξανέται το μορφωτικό επίπεδο και η νουμοσύνη μείωνεται η θρησκευτικότητα. ;) 

To ότι δεν έχεις άλλη εξήγηση είναι αδιάφορο. Δεν χρειάζομαι να έχω άλλη εξήγηση για να μην πιστεύω στην δικιά σου εξήγηση. Αν δεν έχεις στοιχεία / αποδείξεις / δεδομένα απλά δεν θα σε πιστέψω, είτε έχω άλλη εξήγηση είτε όχι 

Είναι αρκετοί οι επιστήμονες που πιστεύουν πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Είναι αρκετοί οι επιστήμονες που πιστεύουν πάντως.

Και αρκετοί που δεν πιστεύουν. Σίγουρα λιγότεροι πιστεύουν σήμερα από ότι 1000 χρόνια πρίν. Σωστά; Άρα όσα περισσότερα γνωρίζουμε, τόσο λιγότεροι πιστεύουν ;) 

pewresearch

https://www.pewresearch.org/religion/2009/11/05/scientists-and-belief/

Το ποσοστό των επσιτημόνων που πιστεύουν είναι κατά πολύ μικρότερο από τον γενικό population. Άρα; Όσο πιο πολλά γνωρίζεις από επιστήμη, τόσο λιγότερο πιστεύεις ;) 

Επεξ/σία από Herald

1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Είναι πολύ εγωιστικό να απορρίπτεις κάτι που δεν μπορείς να συλλάβεις καν.

Ακόμα πιο εγωιστικό είναι να απορρίπτεις κάτι που πραγματικά υπάρχει για κάτι που απλά πιστεύεις ότι υπάρχει…

1 λεπτό πριν, zio10 είπε

Είναι πολύ εγωιστικό να απορρίπτεις κάτι που δεν μπορείς να συλλάβεις καν.

Το πρόβλημα είναι οι θρησκείες και οι ανθρωπινες ερμηνειες που έχουν κολλήσει χιλιετίες πίσω  και όχι η συζήτηση για μια υπερφυσική  δύναμη που μπορεί να έχει την ιδιότητα δημιουργού αλλά μπορεί και οχι . Μπορεί να μιλάμε για κάτι άπειρο που απλά είμαστε μέρος του χωρίς να ακούει σε εκκλήσεις και προσευχές . 

19 λεπτά πριν, Herald είπε

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2723854/

Με πήρε πραγματικά 16 δευτερόλεπτα. LOL ρε συ...μιλάμε έψαχνες χρόνια ολόκληρα και διαπίστωσες ότι η επιστήμη δεν ασχολείται με συναισθήματα. Α καλά....κατάλαβα

Για απόδειξη ζήτησα, θεωρία πήρα που γράφει ξεκάθαρα στο ίδιο άρθρο ότι είναι non provable. 

Υπόψη ότι αυτά ήδη τα γνωρίζω. Εχεις κάτι άλλο χειροπιαστώ ή να θεωρήσω ότι τα πάντα που θα μου δώσεις είναι εικασίες και θεωρία; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...