Προς το περιεχόμενο

Δεν συνέβη το Big Bang; Ευρήματα του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb προκαλούν σύγχυση στους κοσμολόγους

polemikos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Σύμφωνα με αναλυτικό άρθρο του κ. Στάμου Αρχοντή (The Mad Scientist) το οποίο αναδημοσιεύει και το Astronio, οι σχετικές αναφορές βασίζονται σε διαστρεβλωμένη παρουσίαση των διαθέσιμων στοιχείων.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Πίστευε ότι θέλεις φτάνει να μην έρχεται σε αντίθεση με αυτό που έχει αποδείξει η επιστήμη…

Έχει αποδείξει η επιστήμη ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ikaruga24 είπε

Η πίστη δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα, γι αυτό λέγεται πίστη. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο θέμα. 

Γιαυτό και με την πιστή δεν μπορείς να ξέρεις τι υπάρχει και τι όχι. Γιατί η δικιά μου "πίστη" μου λέει ότι ο θεός στον οποίο πιστεύεις δεν υπάρχει ;) 

2 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Όύτε Αι βασίλης έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει. 

Η λογική προσέγγιση είναι ότι δεν αποδέχεσαι τίποτα σαν αλήθεια μέχρι να αποδειχθεί. Οτιδήποτε άλλο είναι επιστημονικά λάθος, και φυσικά οδηγεί σε παραλογισμούς. Με την στάση σου θα πρέπει να είσαι ταυτόχρονα μουσουλμάνος χριστιανός και 12καθειστής, αφού η επιστήμη δεν έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Χαζή θεώρηση των πραγμάτων :) 

18 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Ε λοιπόν η απάντηση είναι ότι πιθανότατα έχουμε απλά και μόνο παρατηρώντας τον άμεσο κόσμο μας. 

E λοιπόν η απάντηση σου είναι εντελοπαντέλως λάθος. Όσο αυξάνεται η επιστημονική μας γνώση τόσο μείωνεται η θρησκευτικότητα. Άρα ισχύει το ακριβώς ανάποδο από αυτό που υποστηρίζεις

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Γιαυτό και με την πιστή δεν μπορείς να ξέρεις τι υπάρχει και τι όχι. Γιατί η δικιά μου "πίστη" μου λέει ότι ο θεός στον οποίο πιστεύεις δεν υπάρχει ;) 

Όύτε Αι βασίλης έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει. 

Η λογική προσέγγιση είναι ότι δεν αποδέχεσαι τίποτα σαν αλήθεια μέχρι να αποδειχθεί. Οτιδήποτε άλλο είναι επιστημονικά λάθος, και φυσικά οδηγεί σε παραλογισμούς. Με την στάση σου θα πρέπει να είσαι ταυτόχρονα μουσουλμάνος χριστιανός και 12καθειστής, αφού η επιστήμη δεν έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Χαζή θεώρηση των πραγμάτων :) 

Μπορείς να αποδείξεις επιστημονικά το παρακάτω; 

1. Αν αγαπάς κάτι. 

2. Πόσο το αγαπάς; 

3. Πότε το αγάπησες με επιστημονική απόδειξη και ορισμό. 

Μόλις τώρα, ikaruga24 είπε

Μπορείς να αποδείξεις επιστημονικά το παρακάτω; 

1. Αν αγαπάς κάτι. 

2. Πόσο το αγαπάς; 

3. Πότε το αγάπησες με επιστημονική απόδειξη και ορισμό. 

Φαντάζομαι πως ναί, αλλά δεν έχει σημασία. Έστω ότι δεν μπορείς...άρα;

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Φαντάζομαι πως ναί, αλλά δεν έχει σημασία. Έστω ότι δεν μπορείς...άρα;

Φαντάζεσαι; Δεν μου ακούγεται και πολύ επιστημονικό αυτό. Για δοκίμασε κάπως πιο τεκμηριωμένα και επιστημονικά. 

9 λεπτά πριν, Herald είπε

λοιπόν η απάντηση σου είναι εντελοπαντέλως λάθος. Όσο αυξάνεται η επιστημονική μας γνώση τόσο μείωνεται η θρησκευτικότητα. Άρα ισχύει το ακριβώς ανάποδο από αυτό που υποστηρίζεις

Εγώ βλέπω το ανάποδο, έχουμε πλέον τους περισσότερους πιστούς επιστήμονες σήμερα από ποτέ. 

8 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Η επιστημη έχει αποδείξει ότι υπάρχουν ανώτερες δυνάμεις όπως και παραδέχεται την πιθανότητα και άλλων έλλογων ον…

την βεβαιότητα όμως ότι αυτά είναι υπεύθυνα για την δημιουργία μας είναι κάτι που πρέπει να την αποδείξει οποίος πιστεύει σε αυτή την θεωρία και όχι το αντίθετο…

Μόλις τώρα, ikaruga24 είπε

Φαντάζεσαι; Δεν μου ακούγεται και πολύ επιστημονικό αυτό. Για δοκίμασε κάπως πιο τεκμηριωμένα και επιστημονικά. 

Μα δεν έχει σημασία, σου είπα for the sake of argument πες ότι δεν μπορείς, και; Πάμε κατευθείαν στο συμπέρασμα να το καταρρίψω να μην χάνουμε χρόνο ;) 

To "πόσο αγαπάς" δεν είναι μετρήσιμο καθώς δεν έχουμε μονάδα μετρήσης. Αν δεν είχες μέζουρα δεν θα ήξερες πόσο πιο μεγάλο είναι ένα 5ώροφο κτίριο από ένα 3ώροφο, αλλά ξέρεις ότι το ένα είναι πιο μεγάλο απτό άλλο. Συγκριτικά λοιπόν ναί, και μπορείς να αποδείξεις ότι αγαπάς κάτι και πόσο (ξαναλέω, συγκριτικά). Πχ. έχεις 2 παιδιά και πρέπει να διαλέξεις ποιό απτα 2 θα πεθάνει, αλλιώς θα πεθάνουν και τα 2. Ε το παιδί που επέλεξες να ζήσει το αγαπάς παραπάνω απτό άλλο.

Αλλά ξαναλέω, ουδεμία σημασία έχει τι μπορώ να αποδείξω και τι όχι εγώ, ο Herald, 27 Αυγούστου του 2022 από την άνεση του σπιτιού μου. Ούτε ότι η Γή είναι στρογγυλή μπορώ να σου αποδείξω. Τι σημασία έχει;

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Η επιστημη έχει αποδείξει ότι υπάρχουν ανώτερες δυνάμεις όπως και παραδέχεται την πιθανότητα και άλλων έλλογων ον…

την βεβαιότητα όμως ότι αυτά είναι υπεύθυνα για την δημιουργία μας είναι κάτι που πρέπει να την αποδείξει οποίος πιστεύει σε αυτή την θεωρία και όχι το αντίθετο…

Τότε σου διαφεύγει το spiritual κομμάτι της πίστης. Επίσης η επιστήμη θα πρέπει πρώτα να αποδείξει τις δικές της θεωρίες για πράγματα που ξέρουμε ότι υπάρχουν και αντιλαμβανόμαστε αλλά δεν μπορούν να αποδειχτούν επιστημονικά. 

Άλλωστε η πίστη ποτέ δεν ζήτησε απόδειξη για κάτι. Σου λέει "κοίτα γύρω σου και νιώσε" και ότι θες πίστεψε. Η επιστήμη είναι που ζητάει αποδείξεις. Αυτός που ζητάει πρέπει πρώτα να αποδείξει τις δικές εικασίες αν μπορεί. 

Με τη λογική κάποιων δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας γιατρός, φυσικός, επιστήμονας γενικά που να πιστεύει σε κάτι ανώτερο. Κι όμως πιστεύουν πολλοί.

Τέλος πάντων, ας πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει αλλά όσο εντύπωση κάνει σε κάποιους ότι υπάρχει κόσμος που πιστεύει σε κάτι, έστω προβληματίζεται πως είναι δυνατόν να είναι όλα τυχαία, άλλο τόσο εντύπωση και περισσότερη κάνει και στην άλλη πλευρά ότι κάποιοι απορρίπτουν απλά τα πάντα χωρίς όμως να έχουν άλλη εξήγηση!

• Like 1

11 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Εγώ βλέπω το ανάποδο, έχουμε πλέον τους περισσότερους πιστούς επιστήμονες σήμερα από ποτέ. 

Ποσοστίαια; Φυσικά και όχι. Όσον αυξανέται το μορφωτικό επίπεδο και η νουμοσύνη μείωνεται η θρησκευτικότητα. ;) 

1 λεπτό πριν, zio10 είπε

άλλο τόσο εντύπωση και περισσότερη κάνει και στην άλλη πλευρά ότι κάποιοι απορρίπτουν απλά τα πάντα χωρίς όμως να έχουν άλλη εξήγηση!

To ότι δεν έχεις άλλη εξήγηση είναι αδιάφορο. Δεν χρειάζομαι να έχω άλλη εξήγηση για να μην πιστεύω στην δικιά σου εξήγηση. Αν δεν έχεις στοιχεία / αποδείξεις / δεδομένα απλά δεν θα σε πιστέψω, είτε έχω άλλη εξήγηση είτε όχι 

13 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα δεν έχει σημασία, σου είπα for the sake of argument πες ότι δεν μπορείς, και; Πάμε κατευθείαν στο συμπέρασμα να το καταρρίψω να μην χάνουμε χρόνο ;) 

To "πόσο αγαπάς" δεν είναι μετρήσιμο καθώς δεν έχουμε μονάδα μετρήσης. Αν δεν είχες μέζουρα δεν θα ήξερες πόσο πιο μεγάλο είναι ένα 5ώροφο κτίριο από ένα 3ώροφο, αλλά ξέρεις ότι το ένα είναι πιο μεγάλο απτό άλλο. Συγκριτικά λοιπόν ναί, και μπορείς να αποδείξεις ότι αγαπάς κάτι και πόσο (ξαναλέω, συγκριτικά). Πχ. έχεις 2 παιδιά και πρέπει να διαλέξεις ποιό απτα 2 θα πεθάνει, αλλιώς θα πεθάνουν και τα 2. Ε το παιδί που επέλεξες να ζήσει το αγαπάς παραπάνω απτό άλλο.

Αλλά ξαναλέω, ουδεμία σημασία έχει τι μπορώ να αποδείξω και τι όχι εγώ, ο Herald, 27 Αυγούστου του 2022 από την άνεση του σπιτιού μου. Ούτε ότι η Γή είναι στρογγυλή μπορώ να σου αποδείξω. Τι σημασία έχει;

Να είπες ότι αν δεν αποδειχτεί επιστημονικά τότε δεν υπάρχει άρα αγάπη δεν υπάρχει και συνεπώς δεν αγαπάς τίποτα. 

Χεσε την μονάδα μέτρησης, απόδειξέ μου επιστημονικά αν υπάρχει ή όχι αγάπη πρώτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Τότε σου διαφεύγει το spiritual κομμάτι της πίστης. Επίσης η επιστήμη θα πρέπει πρώτα να αποδείξει τις δικές της θεωρίες για πράγματα που ξέρουμε ότι υπάρχουν και αντιλαμβανόμαστε αλλά δεν μπορούν να αποδειχτούν επιστημονικά. 

Άλλωστε η πίστη ποτέ δεν ζήτησε απόδειξη για κάτι. Σου λέει "κοίτα γύρω σου και νιώσε" και ότι θες πίστεψε. Η επιστήμη είναι που ζητάει αποδείξεις. Αυτός που ζητάει πρέπει πρώτα να αποδείξει τις δικές εικασίες αν μπορεί. 

Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά αυτό το spiritual που γράφεις δεν είναι τίποτα μαγικό, είναι όπως τα όνειρα, ή σκέψη, τα αισθήματα κλπ κλπ…

διαδικασίες του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι ούτε πρόσθετο ούτε δημιουργημένο από κάποιον… 

Επεξ/σία από AtiX

4 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Να είπες ότι αν δεν αποδειχτεί επιστημονικά τότε δεν υπάρχει άρα αγάπη δεν υπάρχει και συνεπώς δεν αγαπάς τίποτα. 

Όχι δεν είπα αυτό. Είπα ότι αν δεν αποδεχθεί κάτι επιστημονικά, δεν το αποδέχεσαι. Άλλο το δεν το αποδέχομαι, άλλο το αποδέχομαι ότι δεν υπάρχει.

Τα συναισθήματα όπως η αγάπη ο φόβος κλπα έχουν σωματικό αντίκρυσμα. Αλλάζουν οι χτύποι της καρδιάς σου, το βλέμμα σου, οι μυς σου κλπα. Επίσης ο εγκέφαλος εκρίνει ουσίες που ανταποκρίνοται σε ένα αντίστοιχο συναίσθημα. Οπότε όταν κάποιος λέει ότι αγαπάει ή φοβάται μπορούμε να τον δέσουμε σε μια καρέκλα και να μελετήσουμε αν όντως βιώνει αυτό το συναίσθημα. 

Το παράλογο της θέσης σου είναι ότι πιστεύεις σε έναν θέο, έναν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θεό, γιατί έτσι μεγάλωσες. Η πιστή δεν μπορεί να σε οδηγήσει στο αν υπάρχει η όχι θεός, πόσο μάλλον ποιός από όλους τους θεούς είναι ο πραγματικός.

19 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Η επιστήμη δουλέυει. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να αποδείξει. Το ότι συζητάμε αυτή τη στιγμή είναι απόδειξη ότι η επιστήμη δουλεύει. Πας στο νοσοκομείο και θεραπεύεσαι. Δεν βαράς προσευχές

1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά αυτό το spiritual που γράφεις δεν είναι τίποτα μαγικό, είναι όπως τα όνειρα, ή σκέψη, τα αισθήματα κλπ κλπ…

διαδικασίες του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι ούτε πρόσθετο ούτε δημιουργημένο από κάποιον… 

Όλα είναι διαδικασίες, και τα δέντρα που το βράδυ φτύνουν διοξείδιο διαδικασία είναι, δε μου λέγει και αυτό. 

Αυτή η διαδικασία λοιπόν που λες δεν είναι η ίδια μεταξύ όλων των ανθρώπων. Η ερώτηση είναι γιατί; Πως γίνεται να μην είναι; Πως γίνεται να υπάρχουν αισθήματα, σκέψη, όνειρα; 

Καμία επιστήμη δεν αναγνωρίζει γιατί υπάρχουν και τι εξυπηρετούν, απλά αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν. Η πίστη προχωράει στο να δώσει μια πνευματική εξήγηση στο - γιατί - υπάρχουν και ποιος ο σκοπός τους. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να δεχτεί κανείς ότι τέτοια ερωτήματα τραβάνε πολύ βαθύτερα από απλά "είναι μια διαδικασία του εγκεφάλου".... Ναι, no shit Sherlock, πες μας κάτι που δεν ξέρουμε ήδη ρε επιστήμη, τι σκατα επιστήμη είσαι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Όλα είναι διαδικασίες, και τα δέντρα που το βράδυ φτύνουν διοξείδιο διαδικασία είναι, δε μου λέγει και αυτό. 

Αυτή η διαδικασία λοιπόν που λες δεν είναι η ίδια μεταξύ όλων των ανθρώπων. Η ερώτηση είναι γιατί; Πως γίνεται να μην είναι; Πως γίνεται να υπάρχουν αισθήματα, σκέψη, όνειρα; 

Καμία επιστήμη δεν αναγνωρίζει γιατί υπάρχουν και τι εξυπηρετούν, απλά αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν. Η πίστη προχωράει στο να δώσει μια πνευματική εξήγηση στο - γιατί - υπάρχουν και ποιος ο σκοπός τους. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να δεχτεί κανείς ότι τέτοια ερωτήματα τραβάνε πολύ βαθύτερα από απλά "είναι μια διαδικασία του εγκεφάλου".... Ναι, no shit Sherlock, πες μας κάτι που δεν ξέρουμε ήδη ρε επιστήμη, τι σκατα επιστήμη είσαι; 

Καλά τα ερώτηματα, απλά από την θρησκεία δεν θα πάρεις ποτέ απάντηση ;) 

Eπίσης είτε ψεύδεσαι, είτε έχεις άγνοια. Τι εννοείς καμία επιστήμη δεν αναγνωρίζει γιατί υπάρχουν; Το έχεις ψάξει δηλαδή; Κάτι μου λέει ότι με ένα απλό google search 2 λεπτών θα σε βγάλω λάθος

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...